Valeri
|
IZVIRNO SPOROČILO: cuma Ostale: Kaj pa še čakate? Sej veste, da sem tečna in vam bom težila dokler se ne pojavite na RAAAAAPOOOOORT! arielca? šnucika? BlankaT? Yasminka? Nana Liza? Žuni? Valery? .... vse !!!! uuuu, tole je pa treba resno vzet.... evo našega raporta vsak večer si rečem, bom kaj napisala, ne samo brala, pa me potem vedno kaj zamoti Torej, cuma - čestitke za uspešno prodajo, držimo naprej pesti, da ugledate kaj všečnega; tako in drugače jana - lepe fotke, najbolj cort je čokolada&vanilija. Me veseli, da je Ela že bolje, da so se jo virusi končno naveličal, upam, da potraja pajaca - tole s testi mi je znano, sam, da je pri nas aktualna francoščina. Ampak ni panike, sm mela dobro tršico. mml - tudi pri nas imamo zadnje dni večerno protestiranje. Vse se lepo zmenva, greva v pidžamo - ja, bova umila zobke - ja, naštimala mlekca - čisto veselje, sam gre v sobo, da lupčka, kaže kje on spi in upije pat, pat, ko pa spije mleko, pa rata tečka srečka. Nikakor da zaspi. Je že čisto gotov, že napol spi, pa še kar neki cmiha. Z razliko teh par dni, pa: Me pa zanima kako vaši malčki zaspijo. Sami? Ja. Jih uspavate? Ne. Vzameva flašo mleka, dudo in greva v sobo. Se polubčkava in ga položim v posteljo. Ko spije flašo, če je utrujen, ga takoj zmanka, drugače poišče dudo, stisne zajčka, se zavali na bok, malo še pomomlja in že spi. Imajo kakšno igračko? Zajčka in ninico. Kako je z blazinami? Je nima. Najljubši položaj? Na trebuhu in z ritjo v luft. Če je na najini postelji z vsemi štirimi kar se da narazen. In predvsem v kolikšnem času zaspijo? Ponavadi takoj, včasih traja kakih 5-10 minut, razen zadnje dni, ko ga neki sračka in mu kar ni do spanja. Je pa zanimivo. Te dni, ko "kr neki" protestira, lahko jst hodim na par minut in ga prepričujem, da je treba zaspat, ga božam, nič, vse živo mi kaže, razlaga, vstaja, če gre mož, že po prvem poskusu, zaspi. Vam ne rabim govort, kolk je zdaj važen, ko mu takole uspeva. NRMM - nam sta čez praznike pokukali ven obe štirici in se zdaj že lepo kažeta in prav tako še desna dvojka. Mogoče je tud zato malček tečka, ker ponavadi res ni oz. saj do sedaj ga nismo bili navajeni. Nismo pa imeli nobene "hujše" reakcije. Drugače tudi mi obožujemo večje otroke. Ima soseda, je star 4 leta in se ga vedno ful razveseli. Ga sam vprašam, če greva k Sebastjanu je že na vratih. Tudi, če kje zunaj srečamo kake otroke že od daleč vriska in kaže za njimi. Se pa zadnje dni natika glih povsod. Zadnjič je šel na balkon, splezal na klopco, ki je ob oknu in kukal noter, ter mi mahal. Me je skor vrglo ko sem ga vidla. Tudi babi mi vedno znova poroča o novih vragolijah. Še vedno najraje v kuhinji dela očiju konkurenco. Odpira omare, vzame posodo in jo da na štedilnik, ter prične obračat gumbe. "Govori"pa približno tole: ata, mama, baba, pa-pa, a'to= avto, 'an = dan, pat = spat, copate, oponaša kako reče muca, kuža, kravica, konček, račka, ko vidi rožico = kh (kot, da je kihnil), zaspan = aa in na veliko zazeha, rita naredi = brrr (pomeni, da je napolnil plenico ), razna prevozna spredstva podobna traktorjem, bakri, tovornjaki so = ak, balon = bum, ker ga največkrat tako mrcvari, da mu poči, ..... No, očitno se bom mogla večkrat uklopit, ker pol pa takale čreva skup spravim. Vsem pošiljam lepe pozdravčke, nosečke uživajte , ostale pa cartajte male nadebudneže. Valeri
|