Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 9:37:53
|
|
|
|
miši
|
samo na hitro vam povem, da se je naša micika včeraj naučila "bravo bravo".sem jo kr dolgo učila. melitkica, hm, pomojem si res nekaj zamenjala.huaniti sem to napisala zaradi enih pripomb iz tretje roke pa ko sem brala njene poste me je vedno streslo,da imamo pri nas nebesa in da se nimam kaj pritoževati. to je res letelo zgolj nanjo in ne na vse mamice, itak pa se popolnoma strinjam s tabo. dalia,dobrodošla, mislim,da te še nisem srečala tukaj ali pa sem spregledala.mi imamo refluks pa še kar ni minilo, na bruhanje smo se navadili, nič se ne ustraši,počasi bo minilo. mi imamo zelo pester teden, tako da se verjetno poslavljam spet za nekaj dni. pa lep pozdrav iz našega brloga
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 9:56:08
|
|
|
|
Splet.Ka
|
samo na hitro vam povem, da se je naša micika včeraj naučila "bravo bravo".sem jo kr dolgo učila. Miši, evo, naša pa bravo bravo zna že nekaj časa (verjetno te je njena superiornost na tem področju spodbudila, da si jo še ti začela učiti ). Je pa to edina stvar, ki jo zna...aja, pa veliiiiiika veliiiika. Sem se odločila, da bom ponavljala za mnogimi avgustovkami in jo bom naučila še "papa". Lep pozdrav!
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 10:30:24
|
|
|
|
tiasha77
|
Oj, Hruška - sem mogoče jst tista mamica, ki se je hvalila, kako njena spi celo noč (se samo 2x doji?) , če ja, to ni bilo mišljeno kot hvaljenje, ampak samo kot dejstvo, meni tako odgovarja, saj sem jo (in jo še) podojila, pa sva obe v roku 5 od 10 min zaspale naprej, bi pa bilo seveda veliko boljše, če bi spala celo noč brez prekinitev, kot smo ko je mala imela 3 mesece . Kar se tiče prenehanja dojenja, se mi še ne mudi tak zelo, ampak nekje do njenega 1 leta bi bilo pa fino, če nehamo (vsaj tisto pred spanjem), ker imam tako službo, da imam tudi popoldanske, pa 1x tedensko do 21-tih, tak da si sploh ne predstavljam kako bo to potekalo me že malo skrbi, še bolj pa me žalosti dejstvo, da je ne bom videla skoraj cel dan
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 10:39:45
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Tiasha, nisi ti.
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 10:41:13
|
|
|
|
tiasha77
|
OK, se že boljš počutim . Ne, resno, tak je kot si napisala - vse je relativno!
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:03:09
|
|
|
|
beba76
|
Jaz bom pa pohvalila našo Tio, ki že od 1. meseca prespi celo noč! In ja, sem prav vesela in važna, da je tako! Aje kera jezna na naju zdaj? Je pač tako, da vse pri vsem nimamo sreče, enim je naklonjeno to, drugim drugo... Nam je očitno nočno spanje
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:11:25
|
|
|
|
Tanyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: beba76 Jaz bom pa pohvalila našo Tio, ki že od 1. meseca prespi celo noč! In ja, sem prav vesela in važna, da je tako! Aje kera jezna na naju zdaj? Je pač tako, da vse pri vsem nimamo sreče, enim je naklonjeno to, drugim drugo... Nam je očitno nočno spanje Se pridružujem v klub prespanih noči od Renejevega rojstva naprej Mogoče se je tu pa tam prebudil kakšno noč 1x ampak zelo poredko Bravo Rene
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:28:00
|
|
|
|
magnolija
|
Mi smo do zdaj 1x samkratz noč prespali, drugače se zbujamo najmanj na 2 uri, to je že luksuz, zadnja dva dni, se je celo za 2 uri skup zbudil in sva se celi cajt borila, da bi z joško nazaj zaspal.Danes me je v križu vsekalo od neudobnega položaja. Full zavidam tistim, ki jim otrokeci pridno pančakjo, upam, da se jim čimprej pridružim
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:31:21
|
|
|
|
dalia
|
Dober dan punce. Hvala za lep sprejem.In hvala za tolažbo glede bruhanja.Se mi zdi,da včasih mali bruhne iz nekega protesta.Mogoče bluzim,mogoče pa je v tem nekaj resnice?? To,da ga preoblačim večkrat na dan je že normalno.Če kakšen dan mine brez bruhanja,je to uspeh in sva oba z mojim full zadovoljna. Meni se je pa zgodilo to,da sem imela full težav z dojenjem (posledično sem dojila samo prvi mesec) in mi je mamica napisala,da naj se ne sekiram,naj si res želim dojiti,naj se potrudim in na koncu dodala,da ima ona dve mlekarni in da bi lahko nahranila še enega otroka.Ko sem to prebrala,me je itak vse minilo. Človek pride na forum,da se malo sprazne,da pojamra,da se veseli skupaj z drugimi...dobi pa tako kajlo,da glava peče.To mene recimo full moti! Ko nekdo pojamra,se jaz skušav vživet vanj...skušam razumet situacijo in dodat svoj komentar,nasvet,tolažbo.Ne pa vse skupaj preslišat in se pohvalit. Mah...raje neham,ker bom eksplodirala! Drugače se je pa Kiar to noč zbudil "samo" 2x.Itak pa jaz spim od začetka,ker je moj na porodniški in on vstaja že 9 mesecev Vsaj to!Full je priden,nimam kaj rečt!
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:37:52
|
|
|
|
Tanyka
|
Saj mi je hudo za vas, ker vem kako se je ponoči zbujat-brez skrbi bodi.Sem se pri prvi zbujala tudi po 10X na noč.Bi bilo boljše, če kdaj sploh spat ne bi šla, kot pa tisto, ko sem kot metulJ polj letala okrog. A polj pa me ne smemo več pisat, ko nam otročki pridno spijo V čem je SEDAJ problem? Ve jamrate, me pa hvalimo-ja lubi bog nekaj pa mormo pisat. Se mi zdi, da smo se med avgustovkami najbolj negativna, nevoščljiva klapa skupaj , kar jih svet premore. Malo poglejte še ostale forume, kak se imajo punce fajn. EH BREZVEZE,..................................................................... ............................ ................................
< Sporočilo je popravil Tanyka -- 7.5.2007 11:39:40 >
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:47:09
|
|
|
|
magnolija
|
Ej, halo, jaz nisem v negativnem smislu mislila, da vam zavidam spanje, ampak sem samo malo potarnala. S tem sem pohvalila kako so vaši pridni. Saj mora bit več življenskih situacij. Saj so vsi dojenčki različni.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:50:47
|
|
|
|
Tanyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dalia Človek pride na forum,da se malo sprazne,da pojamra,da se veseli skupaj z drugimi...dobi pa tako kajlo,da glava peče.To mene recimo full moti! Ko nekdo pojamra,se jaz skušav vživet vanj...skušam razumet situacijo in dodat svoj komentar,nasvet,tolažbo.Ne pa vse skupaj preslišat in se pohvalit. Mah...raje neham,ker bom eksplodirala! Drugače se je pa Kiar to noč zbudil "samo" 2x.Itak pa jaz spim od začetka,ker je moj na porodniški in on vstaja že 9 mesecev Vsaj to!Full je priden,nimam kaj rečt! TO SEM KOMENTIRALA Ne tebe magnolija
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:52:04
|
|
|
|
magnolija
|
Joj, oprosti, sem bila malo prehitra.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:53:41
|
|
|
|
dalia
|
Magnolija,jaz sem tebe tako razumela,kot si napisala.Če rečem,da nekomu zavidam,nikoli ne mislim slabo. Zavidam npr.Piscancku,ki je v Angliji.Jaz bi tudi bila tam.Zavidam vsem tistim,ki njihovi otroci ne bruhajo.Tudi jaz si želim,da moj ne bi bruhal.In tako dalje... To,da smo tukaj zbrane same "slabe" avgustovke ne drži.Vsaj jaz tako mislim.Pa saj ste se že srečale,ne?Zdaj ko se poznate,pa je ja še boljše? Tudi me avgustovke iz drugega foruma smo se srečale in se poznamo.In se imamo fajn.No,vedno se najde primerek,ki izstopa.To je dejstvo. Nisem pa prišla sem,da bi se kregala.Raje spet odidem!
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 11:55:38
|
|
|
|
dalia
|
Tanyka,zgrešila si bistvo.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 12:13:30
|
|
|
|
magnolija
|
Lahko še nekaj vprašam? Ste že naročile svoje sončke pri zobozdravniku? Kaj so to posebni za take male ali splošni? Pa kaj je s temi fluor tabletami? Mi smo dobili recept, pa še nisem šla po njih.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 12:19:33
|
|
|
|
dalia
|
Magnolia,ravno pred par dnevi sem mojemu rekla,da morem malega naročit k zobarju.Meni so rekli,da pokličem otroškega zobozdravnika. Jaz sem recept za tablete pri svoji P zavrnila.Ker mu jih itak ne bi dajala.Moja P pa je rekla,da glede na to da imava oba z mojim full dobre zobe,ima tudi mali dobro zasnovo za zobke in jih ne potrebuje. Pa priznala je,da so še P med sabo razdvojeni glede teh tabletk.Eni so za eni proti.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 12:26:36
|
|
|
|
TODI
|
NE SE KREGAT LEPO PROSIM!!!! Forum je javen in dostopen vsakemu, da poda svoj pogled na otroka in mamico. Skušajmo razumet ena drugo in si med seboj kolkor se le da pomagati in svetovati. Vsak otrok je drugačen in vsaka mamica dela kakor se ji najbolj zdi da je prav, če posluša nasvet drugih, jih posluša če ne, pa pač ne. Do sedaj smo se čist vredu razumele in upam da bo še v naprej tako. Naj ne postane forum avgustovk samo kreganje in metanje naprej kaj je katera rekla in kaj ne, ker s tem boste samo odgnale tiste, ki bi rade brez zadržkov klepetale. Pa ni letelo na nobeno direkt!!!
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 12:26:38
|
|
|
|
magnolija
|
Saj sem tudi sama zasledila nekaj nasprotujočih se mnenj glede tega fluora. Moram nas naročit pri zobozdravniku, me zanima kaj nam bodo kaj povedali. Je katera že bila, tiste, ki imate že kakega otrokeca sigurno veste, kaj delajo na takem pregledu, je to samo posvetovanje s starpi, ker si ne predstavljam, da bo naša mala trmica tam odprla usta na komando Ker se naš od včeraj vstaja tud v bani med kopanjem, me zanima,če jih obvladate same, ali vam jih kdo pomaga skopat?pri nas to namreč več ni izvedljivo. Ima mogoče katera kako idejo, kako ga privezat, da bo dal mir v banji?
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 12:51:17
|
|
|
|
Polly
|
Dalia - na žalost nimam izkušenj oz. nasveta glede bruhanja; naša Pia je imela sicer refluks, a ji je z uvajanjem goste hrane izzvenel. Glede hvaljenja in govorenja nekaterih (mislim, da jaz spadam zraven, a ne ), da je pa pri njih vse super in fajn pa le to; JA PRI NAS JE . In veste zakaj? Ker smo pri Piini sestrici dali skozi toliko hudega (zelo huda prirojena srčna napaka, pol leta strahu in pekla, nato težka operacija, po kateri nekaj dni nismo vedeli, če bo preživela, nato nekaj mesecev živeti v popolni izolaciji, ker se ni smela prehladiti, saj je bila po operaciji na umetnih pljučih, do konca njenega življenja pa bo potrebovala antibiotično zaščito ob najmanjši krvavitvi, kaj šele ob kirurških posegih in zobozdravniku!!!), da sem bila ob rojstvu Pie presrečna, da je popolnoma zdrava, zato je spanje/nespanje, ješnost/neješčnost, refluks izd. postranskega pomena. Razumete? Če pa koga motim... se lahko umaknem nazaj v svoj brlog. Oprostite, ampak sem se morala oglasit, ker me je vse to "malce" pogrelo. Pa brez zamere .
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 13:28:23
|
|
|
|
dalia
|
Magnolia,kakor jaz vem zobozdravnik pregleda ustno votlino,dlesni,če so zobki seveda še njih (kako so zrasli),potem pa se s starši pogovori o higieni in podobnih stvareh. Po moje imajo ziher kako finto,da mali usta odprejo Uf...kopanje.Midva ga skupaj kopava že od rojstva.Sam enkrat sem ga jaz sama kopala in ti povem,da mi je bila prav muka.Naš se ne dviga,ampak škropi vse naokrog.Kopava pa ga v banjici v njegovi sobici.Po tleh je parket Kmalu se bomo preselili v kopalnico.Namilila ga bom zunaj in potem pod tuš.Banje namreč nimava...še.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 13:33:02
|
|
|
|
dalia
|
To glede hvaljenja...Sploh nisem mislila vas,ker vas ne poznam.Šele včeraj sem spet prišla na RR.Kako bi lahko vas "kritizirala"? Mislila sem nekatere primerke na drugem forumu! Mi je pa žal,da sem bila takoj "napadena".Sploh nisem nič slabega mislila.To pa je slaba stran foruma,ker se ne vidimo in slišimo in potem stvari narobe razumemo.Škoda!
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 14:20:27
|
|
|
|
Nea
|
Hojla! Najprej da se pohvalim: nismo več brezzobi Včeraj smo pri Lari odkrili prvi zobek - zgornjo enkico! Ko je to Ema slišala je bila neskončno vesela in me je vprašala: Mami, a Lara zdaj lahko govori Tole prejšnje "kreganje" bom ignorirala in ga ne bom nič komentirala. Edino upam, da bomo končno funkcionirale tako kot smo prej, ker se mi res zdi fajn, da vsaj virtualno imam kontakt s slovenskimi mamicami. tiasha77 - tudi mi smo bili v Playa de la Americas in je mesto res preveč turistično. Nas so največ motili Angleži, ki so se na vsakem koncu drli in popivali. PO drugi strani pa so plaže ful lepe in vreme na jugu je veliko boljše kot na severu, kjer je bolj pogosto oblačno in dežuje. Jaz sem Emo od nočnega dojenja odvadila ko je imela 10m. Pred tem se je zbujala po 10x na noč in mi sem mislila, da bo brez dojenja šlo boljše. Smo pa uporabili varianto, ko sem ji namesto zize ponudila malo vode, al pa jo stisnula k sebi... Malo se je jokala pol pa hitro pogruntala, da zize ponoči ni več. Posledica tega je bila, da je potem večino časa spala v naši veliki postelji, ker je enostavno rabila crkljanje. Lahko bi bili še bolj kruti in ji tudi tega ne bi dovolili, ampak mene in moža ni toliko motilo. Res je, da je velikokrat imela glavo na mojih prsih, nogice na moževem obrazu in smo se vsi trije orang premetavali... ampak jaz vedno rečem: čas tako hitro beži in tega crkljanja in teh lepih trenutkov res ne bi zamenjala za nobeno prespano noč. Vse pride ob svojem času! Zdaj ko je stara 3 leta, ob 8ih gre v posteljo, ji preberemo pravljico, se obrne in zaspi, ter spi do jutra. Tudi Lara bo enkrat tako. Dalia - tudi jaz ravnokar berem Otroci so tega vredni. Jo berem že drugič in mi tokrat bolj pride v uporabo kot prvič (brala sem jo ko je Ema imela eno leto). A se splača nabavit še Indigo otroci? kopanje - pri nas poteka tako, da sta obe punci v veliki banji s tem da Lara sedi v enem plastičnem stolčku, ki se fajn pritrdi za banjo in iz njega ne more pasti ven. Če mi uspe prepričati sestro, da mi da slike na shrani.si, se še jaz naslednjič pofočkam. Nea
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 14:38:42
|
|
|
|
dalia
|
Nea,moj bere "Indigo otroci" in pravi da je res dobra.Ko končam prvo,grem takoj dalje. Evo...sem zdaj Kiaru skuhala zelenjavo z rižem in je vse gladko ven letelo To pa zato,ker se riža ne da čisto gladko zmiksat in on se davi.Jaz res ne vem,kdaj bomo mi koščke jedli.Mu bom še pri 5-ih letih pasirala.In nič...kaj sem hotela...sem Frutek odprla in ciao.In seveda z vsako žlico trepetala,če bo spet bruhnil.Mater...to je res tečno. Zdaj pa spi.Je bil tečen.Upam,da bo vsaj uro pa pol spal.Vse kar je manj,nima smisla.
|
|
|
|
RE: avgustovke in njihovi sončki 2006 7.5.2007 16:33:01
|
|
|
|
beba76
|
Zdaj pa se počasi lahko neha s podj....!! Mislim, da je vsaka povedala, kar je imela in zdaj ni potrebno pogrevati stare juhe ali pa kuhati nove svinjarije (pa na nobeno ne leti direktno, da ne bo spet pomote!), ker pol se bo res zgodilo, da bomo/do punce začele zapuščati forum ali pa vsaj to temo. A bi to rade?? Jaz osebno ne. Torej bi bilo lepo, da se te zadnje strani pozabijo in je, kot je bilo. A je možno? Nekateri mamo pa itak pridne otroke, ane HuAnita in Tanyka (malo za hec) DALIA in NEA, sta me narajcali s temi knjigami, tak da sem si že naslove zapisala in ko bo moj šel naslednjič v knjižnico, dobi listek zraven . Sicer je bolj kriza z branjem pri nas, ker je čez dan RR, zvečer, ko pa grejo otroci spat in predno vse porihtam, je ura že pozna in pol po par straneh zaspim, pa naj je še tako zanimiva knjiga
|
|
|
Vrnitev na delovno mesto po porodniški.AdminS kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?Z vrnitvijo na delovno mesto nimam težav. (
33%)
Preobremenjenost in pomanjkanje energije. (
33%)
Prilagoditev na novosti in spremembe na delovnem mestu. (
0%)
Strah pred izgubo službe. (
17%)
Težave z usklajevanjem službe in družine. (
17%)
Število vseh glasov: 6Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!