|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: SEPTEMBERKE 2006
4.5.2007 11:33:27   
tevža
hojla!

sem user posted image .....zadnja dva dneva sta za nas bolj turobna, saj nam je umrla stara mama user posted image . danes imamo še pogreb in potem bo najhujše počaaasiii za nami.

pri nas okoli Matevža v bistvu nič novega - čebljamo iz dneva v dan več (vidim, da imajo besedni zaklad vsi enak user posted image ; bababa...), nogice že potegne k sebi in se gunca, a ko se hoče premakniti, zdrsne na trebušček in se vleče na roke. mahamo in ploskamo še ne (moram priznati, da ga še niti nismo učili. ti, ti, mami user posted image ). ko ga pokličem in stegnem roke pa se "priplazi" k meni. in NE prav dobro razume; včasih se mi nazaj navihano nasmeji, včasih pa je užaljen do nezavesti in samo glavo skloni. hecko....pa tudi predal v kuhinji je odkril, a tu se ne dam. ne dovolim in pika.

GH: zaenkrat mu še kuham posebej, a ko smo vsi skupaj za mizo, dobi za probat tudi "najino" hrano. ne mara pa riža. obožuje pa skuto (z banano), navaden jogurt, hippovo kašico, pire z bučkami in korenčkom....no, pa še kaj bi se našlo. ima pa definitivno raje sadje kot zelenjavo. včeraj sem mu dala poskusiti svež paradižnik in ga je jedel (beri cuzal) kot za stavo. super, še ena zelenjava.

že nekaj časa se vozi v "ta velikem" avtosedežu in se odlično obnese. glede na njegov mere si sploh ne predstavljam, da bi bil še v lupinici. mislite, da bodo poleti že dovolj veliki za na kolo? ni prehitro user posted image

grem za kosilo pripravit, ker pride dragi prej domov in potem greva na pogreb. Tevža pa pride popazit prijateljica s hčerko. super, vsaj to me ne bo skrbelo!

pa-pa

< Sporočilo je popravil tevža -- 4.5.2007 11:37:08 >

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
4.5.2007 11:47:53   
dalin
Moje sožaljeuser posted image

< Sporočilo je popravil dalin -- 4.5.2007 11:48:29 >

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
4.5.2007 11:49:09   
dalin
Ajde matejčica,kje so recepti???

Žan 27.09.2006

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
4.5.2007 11:57:39   
tevža
sem našla že nekaj napisanih receptov iz omenjene kuharske knjige...

http://www.enostarsevstvo.si/viewtopic.php?t=119

dober tek!

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
4.5.2007 11:58:14   
matejcica
Bom napisala, ni panike, sm da moj navihanček zaspi za tistih njegovih dvajset minut, ok?
Drugače pa sem si jaz to knjigo sposodila v knjižnici in jo prefotokopirala. Tako me je stala 5 evrov, drugače pa je okoli 25 evrov.

(odgovor članu dalin)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
4.5.2007 12:13:14   
matejcica
Tako, napisala jih bom nekaj, ki jih moj otrok je, drugače pa je v knjigi ogromno takšnih, ki jih tudi še nisem probala, ali pa se mi zdi, da jih ne bi jedel.

TROJČEK CVETAČE, RDEČE PAPRIKE IN KORUZE(to ima najraje)
Cvetačo, rdečo papriko in koruzo daj v lonec, prelij z mlekom (jaz kar z vodo), in kuhaj, dokler se ne zmehča. Primešaj nastrgan sir.

KROMPIR S ŠPINAČO IN GRAHOM
Maslo raztopi v ponvi, dodaj por, vse skupaj prepraži. Dodaj krompir, prelij z vodo, na koncu dodaj grah in špinačo ter skuhaj.

SLADKA ZELENJAVNA KAŠICA
Na olivnem olju prepraži čebulo in korenček,dodaj krompir, grah in skuhaj.

GRATINIRANA BUČKA
Skuhaj krompir in bučke, dodaj maslo in nastrgan sir ter mešaj dokler se ne stopi.

PIŠČANEC S KROMPIRJEM IN JABOLKOM (odlično, čeprav sem dvomila)
Maslo raztopi, dodaj čebulo, praži. Dodaj piščanca. Ko se popeče dodaj krompir in jabolko, prelij z vodo in skuhaj.

PIŠČANEC V PARADIŽNIKOVI OMAKI
Praži čebulo in korenje, nato dodaj piščanca, krompir in paradižnik. Kuhaj.

PIŠČANEC Z GROZDJEM IN BUČKO
Piščanca, grozdje (brez pešk), in bučke skuhaj, po želji dodaj še riž.

Moram povedati, da te recepte nisem natančno prepisala iz knjige, temveč katerega tudi malo priredila po svoje. Bom potem nadaljevala, če želite...Moram hitr Mažiju končat kosilo, ker je končno zaspal... 

(odgovor članu matejcica)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
4.5.2007 12:23:03   
Dajanax
Tevža moje sožaljeuser posted image

(odgovor članu tevža)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
4.5.2007 12:23:28   
matejcica
Tevža, iskreno sožalje tudi od mene. Zdrži v teh teških trenutkih!

Neposredna povezava do sporočila: 3433
4.5.2007 12:23:36   
Dajanax
Matejcica hvala bom prečekirala in kaj naredila, da ne bo vsak dan eno in isto...

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
4.5.2007 13:17:09   
žiža
Tevža moje iskreno sožalje. user posted image  Vam želim, da čim mirneje preživite te trenutke.
Pri nas je danes tak zaspan dan. Zunaj prav lepo dežuje in so kapljice, ki padajo na okno uspavale oba moja navihanca. Jaz pa malo po stanovanju pospravljam, malo klepetam po telefonu in vmes še malo na RR pokukam.
Dela imam več kot preveč pa mi kar ne potegne tako kot bi me moralo. Ful imam skrbi zaradi atka. Res je tak revež, da se mi smili v dno srca. Tole se že tako dolgo vleče, da je včeraj v solzah rekel, da ne more več, da si želi, da bi bilo kmalu vsega konec user posted image user posted image user posted image  Mene je pa tako prekleto strah tega trenutka. PO drugi strani pa vem, da je to edina rešitev zanj. Mah, življnje je včasih res tako hecno. Nekomu zdravemu je v trenutku vzeto, bolnega in nemočnega pa muči do zadnjih moči. pa ne bom več o tem filozofirala

Tisteli receptki bodo pa tudi meni prav prišli. MOj jedec drugače noro obužuje bučke. JIh popečem na ponvi in zabelim z kislo smetano. Za riž je pa tud bolj tako-tako. Rajši ima riževe kosmiče, ker se bolje razkuhajo, verjetno. Od testenin imava pa midva upeljane rezance v juhi.
Dalin, tvoji fantje pa zelo dobro razmišljajo user posted image  A oči tud tako pravi? user posted image  Moj ima namreč idejo, da bi čez 5, 6 let pa spet dva naštimali user posted image   Jaz pa mislim, da se bom takrat že tako fletno imela, ko bosta tadva že tako velika, da se mi ne bom prav nič kolcalo po dojenčkih. Ali pa ?!? user posted image  Pa ne da bi mi bilo zdej kaj hudega, samo če sem iskrena imam pa plenic in previjanja že mal čez glavo.
Jao, moj RR time je potekel... se je Urban že zbudil... Ah spet bo dolgo popoldne.
fajn se imejte in uživajte  med vikendomuser posted image

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
4.5.2007 13:17:59   
Dajanax
Smo dobili poganjalčka, mami je sestavila (pošraufala), Vita se pa že gunca:
user posted image

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
4.5.2007 14:39:14   
yennika
Lep deževen dan mamike!

Če sem čisto poštena mi včasih-ber 1x na mesecuser posted image  prav paše malo dežeka in kaj naredim zase, za dušo.Drugače sma z malim cel dan zunaj...sploh dopoldan mine kot šus, saj me naše vozičkarce kar potegnejo na kofeteka in tako čvekamo kot nore.user posted image

Včeraj je pa naju z Klemnom toča dobila.Sma šla v trgovino, ki je sicer minutko od doma.Končama nakup in glej zunaj taka nevihta, da nisem mogla verjet.Pa je potem prišel najin zlati atek po naju z marelo.No, jaz sem bila vseeno popolnoma mokra, ker sem furala vozeka.user posted image

Tevža- moje iskreno sožalje.

Žiža- drži se in bodi močna, že zaradi mame in tvojih sončkov.Vem, da je težko, samo na to ne moremo nič vplivati.Sem dala isto zgodbo že skos, ko mi je tragično umrl ati, točno 3 mesece za njim pa še taščica zaradi bolezni.user posted image Pa mi je isto hudo kot takrat-od tega bo letos 5 let.Se pač nekako naučiš živeti s tem.Bolečina in praznina ostaneta!Jokam s tabo!user posted image

Vita, ta tvoja pikica je pa prava carica marica, kaj?
Jaz pa šibam finiširat kosilo.Pride kmalu atek domov, že komaj čakam.Te praznike smo bili skup ko rit in hlače.user posted image

Lep dan

"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet."
1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca!
5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član.
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!

Življenje je tukaj in zdaj!

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
4.5.2007 14:40:46   
Tanyka

user posted image  

26.08.  BOROVNIČKA    - Nik 
  01.09.  YENNIKA           - KlemeN 
  02.09.  ZALA ADL          -  Zala 
                 NATAŠI              - Timotej 
  03.09.  TANYKA             - Rene
                 BUCHKA             - Filip

04.09. X_SREČKA_x     - Vesna
                 INCABINCA       - Lovro 
  06.09.  JULAM               - Amadej 
  07.09.  ZVEZDA06         - Ema 
  08.09.  NEN                   - Neža 
  09.09.  BUDA                 - Tilen
 10.09.    PRINCES            - Lia
               KA_TY                 - Tilen
 11.09 .    žIŽA                    - Urban
 12.09.  MATEJCICA          - Tomaž
14.09.    ANIKA_24          Lana 
 15.09  . ALENKA11         - Aleksej 
             *ANČ*                - Tristan
 16.09.    MAJA 81            - Lara Marie
 22.09.    SOncICA            - Benjamin 
              TEVŽA                 - Matevž
 23.09.    SANJAS               -Maks Oliver
 25.09.   ROSE22             - Neja
 26.09.   AJNE                  - Ajda
 27.09.   DALIN                 - Žan 
             DEJANAX           - Vita
 30.09.   TEJCHA             - Tilen
 03.10. *LINA*             - Tristan

19      user posted image in

10     user posted image

< Sporočilo je popravil Tanyka -- 4.5.2007 14:41:27 >

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
4.5.2007 15:31:23   
Tanyka
Oj čvekulje  user posted image

Danes pa si zaslužite vse čestitke user posted image user posted image user posted image , me ni bilo dopoldne, in, ko sem prišla sem letela takoj na rr, pa vidim koliko ste naklofaleuser posted image user posted image user posted image .Se vidi, da je slabo vreme.Pri nas čist čist malo pikca dež-ne vem če bo kaj iz tega.

Vesna, in Lovro vse najboljše

user posted image

Veliki sedež-tudi mi ga že uporabljamo, in sicer več kot 1 mesec.Si res ne predstavlam, da bi ga imela še sedaj v jajčki.Bi se verjetno razpočil od ipike, če bi moral ležat v avti.Pa res ima ful ipiko-pa vaši otročkiuser posted image
Naš, če mu kaj ne paše se kar nazaj na hrbet al glavo meče.Groza Lara sploh ni imela ipike.
Kak so si otroci različniuser posted image

Čebljanje-pri nas je tudi aktualno bababa, atatata pa še kaj podobnega.Ima pa ful samogovoreuser posted image user posted image .
Bogve v kakšnem jeziku, jaz ne razumem ničuser posted image user posted image user posted image .

Pozabljivost-boljši, da vam ne pravim.
Pa kaj je to za en user posted image user posted image

Riž-ja tudi Rene ga ne mara.
Se obnaša, kot bi ga pikal po ustihuser posted image user posted image
Sploh mu ga ne spravim dol po grluuser posted image .

Pitje-naš ima ful rad vodo iz kozarca, drugače pa mu nalijem v flaško kak jabolčni sok, ali otroški čaj -višnja.
Kaj imajo vaši otročki najrajše za pit?
Spije pa Rene ful dosti 3 flaške po 2,5 dcl čez dan, včasih malo manj večino pa več.Pa vaši?

Dalin-hvala, da si me opozorila za seznamček user posted image .

Ok sedaj bom pa morala končat, ker bota tamaladva počasi pokoci, jaz pa imam še perilo za pobrat, in drugo za obesit.
Sploh ne morem verjet, da Lara danes po dolgem času popoldan spiuser posted image user posted image user posted image

No imejte se čao čao

No evo, in prej, ko sem stisnila pošlji imam oba fakina pokonciuser posted image

< Sporočilo je popravil Tanyka -- 4.5.2007 15:33:03 >

(Maurice Macterlinck)

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
4.5.2007 15:36:19   
Dajanax
IZVIRNO SPOROČILO: Tanyka

Bi se verjetno razpočil od ipike, če bi moral ležat v avti.Pa res ima ful ipiko-pa vaši otročkiuser posted image
Naš, če mu kaj ne paše se kar nazaj na hrbet al glavo meče.Groza Lara sploh ni imela ipike.
Kak so si otroci različniuser posted image  

kaj je to ipika?????? Saj se mi sanja, malo, ampak prvič slišim tole besedo.

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
4.5.2007 15:41:24   
Dajanax
Joj kulk vaši mali pikci že spijejouser posted image , pri nas je še vedno med 0 in 50 ml!?!?
Pa tako rada bi jo navadila da bi kaj več popila, sem probala že različne otroške čaje, pa sadni sok (Frutek) pa nič efekta...

Tanyka Vita se pri polenti obrača kot da bi jo kaj pikalo, ampak le včasih, imam občutek da bo podoben kaliber za hrano kot za Saro pravi Žiža.user posted image

(odgovor članu Dajanax)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
   [Brisano sporočilo]
4.5.2007 15:42:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3442
4.5.2007 16:10:15   
matejcica
Tako, kosilo je skuhano in v želodčkih, zunaj dežuje. Hm...kaj pa zdaj? Najraje bi kr k Tomažu legla in mal zaspala...
Mimogrede-krompir s špinačo in grahom je bil odličen! Ko sem vse skupaj zmiksala, mi je zgledalo prav bljek, a Tomaž je popapal vse!user posted image user posted image user posted image Za sladico sem spekla muffine s čokolado in se je tudi z njimi sladkaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
   [Brisano sporočilo]
4.5.2007 16:42:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dajanax)
  Neposredna povezava do sporočila: 3444
4.5.2007 16:58:36   
Tejcha
Tevža, iskreno sožalje tudi z naše strani.

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
4.5.2007 17:40:41   
Tanyka
Tevža-sožalje tudi iz naše strani

Ipika-v bistvu je to izsiljevanje, če ni po njihovemuser posted image .Ne spomnim se sedaj nobene primerne besede za touser posted image .
Punce pomagajteuser posted image

Sedaj pa zares dežuje pri nas.
Nič grem staremu srajco likat gre k maši z gasilci (Sv. Florijan)user posted image
Mi pa gremo sorodnici na 7. rojstni dan.
Torta- njamiuser posted image
Hujšanje pa takšno

čao čao se zvečer tipkamo

(Maurice Macterlinck)

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
4.5.2007 17:50:05   
dalin
user posted image
Pri nas pa kar dežuje,pa me nič ne moti,kar paše.Jaz sem si popoldne vzela na off in sem samo otrokom na razpolago.Ah,delo bo itak počakalo.

Sem danes Žanu za kosilo naredila zadevo z korenčkom,cvetačo,notri zakuhala malo riža in kos purana.Posolila malo in na koncu samo za barvo dodala paradižnik.Je bilo fuuuuuuuuul dobro,je kar z belimi gledal,ko je jedel.Koren,cvetačo in riž sem mu na grobo sesekljala,meso pa mu dajala po koščkih.Nisem vam še povedala kakšno sranje sem imela v bolnici.Je en dan dobil za kosilo pire,zraven je bilo nekaj rižu podobno ampak so bila zrna za pol manjša,pojma nimam kaj je bilo tistouser posted image  in sesekljano meso(piščančje).In mu počasi dajem jesti,saj če sem mu dala malo več na žlico se mu je že dvigovalo,zaradi bolezni.Pol se mi je pa med pire zamešal malo večji košček mesa,user posted image  pa tako sem pazila,...Da ste vidle punce,samo na kratko je zakašljal,spustil en čuden glas,se obrnil kot da bi zbruhal in začel pomodrevat.Pi..a,fak,sranje,...ga začnem tolči,ni boljše,letim z njim do sester,smo tolke ko zmešane po njem,je ena že letela po dohtarco da ga bo aspirirala,med tem časom pa mu je nekako uspelo izpluniti tisti košček,ki ni bil niti tako velik,ne majhen,ampak zanj očitno prevelik.Mater sem mislila,da me bo pobralo.Sem mu zdaj par dni tudi meso na drobno pasirala,zdaj mu ga pa dajem posebej po žlički,ne npr:pol žliče korenčka in zraven malo mesa,ampak samo meso posebej,da bo dobil občutek,da je treba gristi.In danes je že veselo grizljal,je bil prav hecen videti,ko je premikal po ustkih in "čvelil".

Nič,grem zdaj malo na preprogo klovna špilat.
user posted image
Se slišimo.

Žan 27.09.2006

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
4.5.2007 17:50:23   
matejcica
...da vidite, kako slastni so bili muffini...
user posted image
user posted image

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
4.5.2007 20:23:50   
matejcica
Pa kje ste vse? Bom kr sama? Pa še "tanova",pa ste me vse zapustile! Pa menda niste izginile zaradi mene, a?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Maži že pridno spančka, Sara pa ima na obisku sošolko, ki bo tudi prespala pri nas, zato bo žur do polnoči.user posted image user posted image user posted image
Morem vam pokazat, kaj so se igrale te punčare, pa še MAži je bil zraven. Onedve so bile princese, Maži pa princ.Poglejte to!
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3449
4.5.2007 21:11:32   
Dajanax
Ah ne nismo pobegnile...jaz še vedno strašim tukaj goruser posted image . Sem pa bila malo bolj odsotna ker sem za jutri kuhala za delavce. Pa goro user posted image pospravila, pa ena dva user posted image perila oprala. Mi gre ta pacarija zujanj že pošteno na živceuser posted image , Soncica te popolnoma razumem!!

Pa tud službe sem si danes zaželelauser posted image , tole špilanje gospodinje mi prav nič ne pašeuser posted image !

Matejcica tale dva tvoja princ in princeska sta pa zelo qjut, princ se mi še bolj dopade!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kako otroka motivirati za domača opravila ...
Se sprašujete, kako bi kar najbolje spodbudili otroka k opravljanju svojih dolžnosti. Da vam ne bi bilo potrebno vsako s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?