dalin
|
Ja kje pa ste vse ,ura je že čez deset,menda niste tako zaposlene.Sem včeraj zvečer takooooo dolg post napisala,pa me je na koncu ven vrglo .Mater,sem bila besna ko ,sem se samo še spat spokala. Tanyka,pri nas je isto kt pri vas.Vse drugo je za mojga dedca bolj važno,pri vseh se bolj mudi kaj narediti kot pa doma.Je lani,ko je bil 6 DNI star,en radiator v jedilnici odstranil,ker je bil brez potrebe tam,pokital pa naj bi drug dan.Danes je Žan 7 MESECEV star,pa še ni pokitano .Ko ga pa spomnem,pa reče:Aja,saj res.In tukaj se konča. Moja tašča ima tudi občasno izpade takšne in drugačne.Včasih je vedno mene spraševala kam gremo,kdaj bomo nazaj,kaj bo kuhala(in če sem rekla da nič,mi je rekla da najbolj da pocrkamo od lakote ).Pa sem si mislila,kaj te briga,zase se brigaj,ker druzga itak ne dela,kot na sedežni leži,noge narazen kot da bo vsak čas rodila,zraven pa jamra koliko dela ima.Pa si mislim:pol se pa primi posla,kaj pa stokaš.Saj ni tako stara,da ne bi ničesar zmogla,jih ima šele 50.Če je pa treba cel dan okoli letat pa ni problema,samo da ji ni treba doma nič.Pa se čudim zakaj je včasih njen sin(moj mož) tak.Je kaj čudnega Je bilo obdobje,ko je otroke spraševala kam gremo,dokler nisem jaz enkrat in se je tudi s tem nehalo.Pa zelo rada se je vtikovala takrat,kadar sem imela vzgojne ukrepe pri otrocih(pa ne da bi jih tepla).Mislim da lepa beseda lepo mesto najde,če pa ne, sledi pa kazen.Pa jih je vedno zagovarjala in meni v pričo njih nasprotovala.Čez par dni,ko so pa njej tako naredili ali pa ji jezikali,se je prišla pa gor k meni tožiti.Pa sem si mislila,prav ti je kaj se pa vtikuješ takrat ko ni treba,zdaj pa imaš. Sva bila pa včeraj z Žanom na kontroli in je vse OK.Njegova P še bedno vztraja pri tem,da zadnjič je bilo samo stanje po prebolelem bronhiolitisu in da če bi ga ona popoldne še enkrat pregledala,ga sigurno ne bi poslala v bolnico.Me je vprašala če mu je v dežurnu kdo vročino zmeril in ko sem rekla da ne,je rekla da je mogoče zaradi tega hitrejše dihal s trebuščkom.Fak,sem bila jezbna nase,tle gor nasvete delim kako in kaj,za svojega otroka pa ne znam poskrbeti.Če bi mu že doma vročino zmerila verjetno sploh ne bi šla z njim v dežurno,saj drugih znakov težkega dihanja ni imel.V glavnem,rekla je,da je še vedno prepričana da se v jeseni zadeva ne bo ponovila,saj je bronhiolitis najbolj pogost pri otrocih do 8 mesca starosti.Ko sem ji omenila da sta ga dvojčka imela do drugega leta,mi je rekla da so boli pri njima prisotni še drugi dejavniki,kar je tudi res.Kakorkoli že,upam da se njene besede uresničijo in bo v jeseni boljše.Pa hvala vse vam tukaj gor,da ste držale pesti za mojga Žanita. Kar se hrane tiče,mu zaenkrat kuham še posebej,čeprav je včeraj ko smo ostali kosili,toliko časa cvilil in tulil,da sem mu dala malo "našega "kosila,čeprav je minilo 20 min odkar je jedel.Bom pa počasi začela tudi njemu kuhati takšno jed kot nam,edino njemu bo bolj prilagojeno(brez začimb).Mlečnih izdelkov mu še ne dajem,razen kakšno stvar malo razredčim z KM,menda je zdaj to dovoljeno,po besedah najine P. Alenka tudi naš dolgo,dolgo ni nič čebljal,tako da me je že kar malo skrbelo ,potem pa se mu je naenkrat "odprlo".Tako da,nič se ne sekiraj,bo že.Kmalu bo zakaj to,zakaj tisto,zakaj,zakaj,zakaj,... . Grem zdaj še malo po hiši "prošetat"in še kakšno stvar primakniti,dan je itak bolj oblačen in deževen . Tanyka za nov seznam,edino pri fantkih popravi,jih je zdaj 19. Za Lovra in Vesno Tako,zdaj pa upam da me ne bo spet ven vrglo .