|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
25.4.2007 13:34:57   
pikam
Jaz bom imela previjalno v kopalnici. Na srečo imam ravno dovolj prostora. Zraven banje je prostor za eno širšo omarico, gor bom dala pa previjalno. Za na banjo sva pa kupilo tisto otroško banjico, ki ima nastavke za na bano (anatomske oblike), tako da bo vse pri roki. Če imate dovolj prostora, je fino, da imate previjalno v kopalnici, ker je bolj majhne prostor in ga ne bo problem ogreti, vodo imate vedno pri roki, pa še pri kopanju boste imele manj dela. Če pa nimate prostora v kopalnici, je pa mogoče bolje otroška soba kot pa spalnica. Če ga boste ponoči previjale, bo to za vaše partnerje mogoče malo neprijteno, ker bol luč prižgana, hrup itd in bodo verjetno bolj slabo spali. Je pa tud odvisno od tega ali boste ponoči previjale ali ne. Moja soseda previja malega vsako noč, ker uporablja bombažne pleničke. No pa tudi tiste za enkratno uporabo je menda fajn menjavati.

LP vsem,
Pika M

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
25.4.2007 15:08:34   
*maja
Vidim, da ste danes vse zelo zgovorne, sem rabila kar nekaj časa da sem vse obdelala.

Rumba user posted image za zadnji dan službe (zdaj bo pa več časa tudi za kofetkanje user posted image ).

Uf previjalna, jaz jo nisem imela pri nobenem od naših mulčkov, sem uporabljala samo trdo previjalno desko, ki jo namestiš na posteljico ali mizo, oz. tam kjer imaš prostor in se je super obnesla, samo se je žal razpadla, tako da tokrat tudi jaz razmišljam o previjalni. Samo so vse tako velike (če bi že bi imela najraje tako s predali spodaj), da ne vem kam bi jo postavla. Kopalnica pa je tudi že čisto zasedena. No bomo videli kako pa kaj, saj imamo še nekaj malega časa...

(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
25.4.2007 15:37:13   
siskamiska
Afnica 110 plenic???? Ti pa si faca. Če mi jih bo zmanjkalo se bom zapeljala kar do tebe user posted image .Jaz sem jih vzela samo 50 ker bomo itak skoz prali. Imam jih pa 20 kosov kobacaj ( Tosama), 20 kosov to je to (Tosama) in 10 kosov od Katja in Alen.  Tamale tetra krpice sem pa kr sama naredila ( blago sem kupila na meter v Tosami).
Noge mi sicer zatečejo čez dan, čez noč pa oteklina izgine. Vsaj večer si namestim blazino pod noge, tako da jih imam malo dvignene ko gledam televizijo. Pa opazila sem da pomaga če malo čez dan počivaš z privzdignenimi nogami. POSKUSI!
Kilce so še kar na + 8-9 kg, zaenkrat se mi zdi da je to fajn, sem pa dons zaključila 27 teden. Hrano probam čim manj solit, ampak mislim da to nekaj ne drastično upliva na zastajanje vode v telesu. Že prej nisem bila ljubitelj neke slane hrane.

Kolk pogrešam tiste moje vsakodnevne dolge sprehode, pa kaj čem ko me pa noge ne zdržijo večuser posted image . Rada bi šla na Rožnik dons ker ma Radio Hit žur gor, samo vlakec ne pelje do gor - res škoda.

Tudi jaz sem že ugotovila da  se Anja O. že dolgo ni javila, upam da je vse OK z njo. Anja O. javi se nam!!!!

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
25.4.2007 16:36:16   
tejči77
Siskamiska, a je res treba tolk tetra pleničk? Jaz sem jih nameravala kupit samo ene 20. Sicer pa pojma nimam. Ker sploh ne vem za kaj vse so uporabne.
Rumba, dobrodošla v klubu dopustnic - to zdaj že lahko rečem, ker domnevam, da si zdajle že končala s službo. Moja izkušnja prve tri dni je, da sem čisto zgubljena, ker že šest let nisem imela drugega kot dvakrat 10 dni dopusta in enkrat teden dni. Mal se čudno počutim in predvsem nekoristno. Da ne govorim, da tudi doma nisem še nič pametnega postorila, samo v materinsko sem šla.
Tigi212, jaz bom imela previjalno na začetku v spalnici - no, jo že imam, to pa zato, ker otroška še ne bo gotova. Še nismo niti kukrlov začeli delat. Tako, da sem razmišljala, da mogoče niti ne bo slabo, bom imela vse pri roki, po kakšnih 6 mesecih bo šla pa naša pupa verjetno že lahko v svojo sobo, da bo naš očka imela bolj miren spanec.
Zvesta, ne vem sicer kakšno je točno tvoje stanje, vem da si na bolniški če se ne motim. Ali ti je gin. prepovedal vsako gibanje? Če ti ni ti veliko lahko pomaga razgibavanje, ampak razgibavanje prirejeno posebej za nosečnice. Nam so v ZD pri telovadbi pokazali posebej vaje npr. če te boli križ,...Mene je sicer bolela leva starn križa, niti ne vem kaj je bilo, ampak zdaj me nič več ne boli. Tako da te vaje res pomagajo. Moraš pa upoštevat navodila gin., ker če imaš rizično nosečnost, se tako ali tako ne smeš veliko gibat.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
25.4.2007 16:42:50   
tejči77
Še nekaj o materinski, če je katera iz celjskega konca in bo hodila v ZD Celje k sestri Pavlini. Tri dni traja, prvi dan je nekaj na splošno o nosečnosti in porod sam, kako poteka. To smo imeli včeraj, pa se mi zdi, da nisem izvedela nič novega. Samo rit se mi je razbolela na tistih trdih stolih, saj traja 4 ure. Na koncu smo imeli še tehnike dihanja, in kako se v drugi porodni dobi pritiska.
Danes smo imeli zobke - same nove stvari zame. Kaj škodi za zobe, prstki in duda prav tako, pa kasneje pijača, ki ji je dodan sladkor. Se mi zdi. da smo dobile en kup koristnih nasvetov, kako ravnati v določenih primerih, pa še prav smiselni so se mi zdeli. Nato je obdelala še dojenje - dejansko kot bi brala knjigo "Dojenje in materinstvo iz srca". Super za poslušet še nekoga v živo, izkušenega. Pa še telovadili smo.
Jutri pa baje previjamo in kopamo...
Tako je v Celju. Ja, pa še en ponedeljek bo urca predavanja enega psihologa, če se ne motim.
lp vsem

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
25.4.2007 17:10:58   
siskamiska
Tejči77 , na seznamu je napisano da rabiš 30 tetraplenic. Midve z Afnico pričakujeva dvojčke, zato posledično potrebujeva tudi nekaj več teh plenic. Jaz sem jih zato kupila 50 kosov.
Uporabne so pa baje zelo, vsaka mamica pravi da teh plenic ni nikoli preveč. Za umivanje, brisanje, podiranje kupčkov, podlaganje glave.............
Naj me še kakšna dopolni ki že ima otročke.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
25.4.2007 18:06:18   
Freycha
Tetra plenice so res ena od najbolj uporabljenih zadev, ki jih kupiš pri otročku. Porabijo se povsod in za vse...... pa še trpežne so in prijazne do kože dojenčkov.... res fajn!

Evo, danes sem boljše volje, v bistvu 100% boljše, kot včeraj. Sem se že dopoldne spravila ven z lubijem in sva šla v ogled za posteljnino. Pa sva našla eno, ki nama je bila full všeč, pa sva jo kar vzela. V paketu je obroba za posteljico, povštrček in prevleka za povšter, kovter in prevleka za kovter in rjuha in je bilo vse skupaj 62€. Jaz cenejše nisem našla, zato sem kar kupila.... Kupila sem pa še eno prevleko za kovter in povšter in rjuho, ker rabiš dve, da lahko normalno preoblačiš. Kupila sem tudi brisačo s kapuco za bebiko in dve dudi: Nuk in Avent.... pa da vidimo, katera ji bo bolj pasala. Sicer bi full rada, da je sploh ne bi navajala na dudo, ampak za svaki slučaj jo bom pa imela pri roki, če bo sila. V glavnem, 100€ je šlo za hec.

Sedaj pa nahranjena doma ležim in tipkam tale post.... potem pa do jutri samo še počivam!

jutri pa user posted image user posted image user posted image user posted image  imam KONČNO pregled pri dr. Miglerju, da mi z UZ-jem pogleda, kaj je dejansko z mojim MV-jem. Samo očitno nekaj res ne more biti ok, ker sem bila sedaj stalno doma in počivala, pa me ni nikjer nič bolelo, danes pa, ko sem veliko stala in hodila (4. ure), pa so se vsi stari simptomi vrnili user posted image  Bomo videli jutri pop.

Sporočim jutri rezultate!!

Neposredna povezava do sporočila: 2332
25.4.2007 19:41:07   
tejči77
Freycha, raje ne pretiravaj, da ne bo z vama kaj narobe. Upam pa, da bo jutri ta dr. povedal dobre novice. Sicer pa veš sama kako se počutiš. Če mene kaj boli si raje počijem. Nočem nič tvegati, pa sicer nimam nobenih težav z mv. Želim ti čim boljše novice jutri.

Glede tetra plenic - hvala za nasvet, jih bom tudi jaz potem raje več nabavila, če so tako vsestranske. Imate prav, tu ni kaj šparat, če potem nimaš kaj v roke vzet.
lp

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
25.4.2007 19:49:21   
baja*
No, pa sem kupila tetra plenice in to po nasvetu Afnice v Rutarju (Afnica hvala za info). Vzela sem jih 30 kom, kar je zneslo 30 €. Jutri pa perem in peglam.
Noge me pa grozno bolijo - sva z dragim prelaufala kar nekaj trgovin (Obi, Rutar, Baumax in seveda H&M). V H&M-u sva kupla kompletek za user posted image  za domovuser posted image . V bistvu sva kupla take hlače na naramnice, so pa žametne, ne glih čisto zimske, ampak vseeno me skrbi, da mu bo v tem prevroče. Eni pravijo, da je treba novorojenčka oblačit precej toplo, saj je navajen na višjo temperaturo, ko je bil še v maternici, poleg tega še ne zmore čisto uravnavat lastne temperature. Drugi pa se križajo, ko vidijo poletne dojenčke preveč zadekane. Zdaj pa ne vem kaj je prav.user posted image  Jaz mu imam namen oblečt spodaj tanki body z dolgimi rokavi, na vrh pa te hlače z naramnicami. Joj, malo prehitevam s temi stvarmi, a ne? Če pa sem že tak neučakanauser posted image .
Lp, baja

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
25.4.2007 19:55:13   
tejči77
Ja, sva že dve, ki ne vema kako in kaj z oblačenjem. Meni so do zdaj še vsi svetovali, da ne preveč oblačit, da je dojenčku tudi vroče če je tebi. Saj bomo videle, pravijo, da se potijo po glavici.
baja*, a si bila v Rutarju v Ljubljani ali MB? Ker sploh nisem opazila, da bi v Rutarju imeli kaj za otroke. Sicer sem pa res bila nazadnje tam pred letom in pol, ko otroških stvari še opazila nisem.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
25.4.2007 19:58:13   
Freycha
Ravno zadnjič mi je znanka razlagala, da ji je patronažna sestra čestitala, ker je imela edina sredi poletja malega v bodiju s kratkimi rokavi in s tetra plenico pokritega (če se ne motim, ni imel ničesar drugega gor). Pa je bil rojen junija enkrat.
Nekako pravijo, da bi moral imeti otroček 1. plast več kot ti, če je res vroče, pa tudi kratke rokave. Edino, kar naj bi bilo pomembno je to, da ima nogavičke gor (ker mu cirkulacija še malo slabše dela) in da ni na prepihu.....

je pa to full zoprna tema in tudi jaz nikoli ne vem, kako naj bi bilo najboljše otročka obleči. Najboljše je, da pač delaš po občutku in instinktu. Sicer bomo pa verjetno hitro dojele, kdaj mu bo prevroče in kdaj ne. Če ne drugega, ga na začetku malo večkrat pobožaš in pošlataš.......

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
25.4.2007 19:59:11   
Anja O.
Hojla punce!
Redno vas berem ampak sem bila zadnje ćase v takšni gužvi da nisem vedela kje se me glava drži, vse je zaenkrat ok. Razen tega da sem bila ta teden tri dni v bolnici, sem šla po tisti dve injekciji za razvijanje plodovih pljučk, floresteron ali kako se že reče. nič hudega le iz preventivnih razlogov me je moj g. poslal. Malo sem še utrujena, so se pa gibi mojih dvehuser posted image user posted image   kar malce umirili, ker je baje to normalno po teh injekcijah.
Ko se stvari malo umirijo se uglasim malo bolj redno.

Hvala za skrb punce

Pridne bodite in se slišimo

Neposredna povezava do sporočila: 2337
25.4.2007 20:09:01   
baja*
Tejči77, v Rutarju sem bila v MB. Otroški oddelek je bolj mali, po mojem bi ga mogli v LJ tudi imet.
AnjaO, me veseli, da je vse ok!user posted image

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
25.4.2007 21:47:40   
rumba
Dober večer!
Evo, v službi sem se že skoraj poslovila.user posted image ....ni šlo vse, tako da moram po praznikih še za kako urco do šefice, a od jutri dalje sem zares uradno na dopustu. Sicer pa že dopoldne šibamo na morjeuser posted image . Vreme nam bo menda naklonjeno, pa se bom naužila morskega zraka še za vas.
*maja, ko pridemo domov sem definitivno za kofetkanje!
Freycha, držim peti za jutrijšnji pregled! Drži se! Ko si ravno omenjala dudice; tudi jaz sem si želela, da je moji ne bi imeli, pa je prvič nisem kupila, trmarila kaka dva tedna, a ko smo preveč jokali (kolike), sem popustila. Anej jo je imal do 2,5let. Pri Hani sem ponovno (ja ni res, da gre samo osel 2x na led user posted image ) upala, da je ne bo imela... no saj je nima.... ima pa PRST!!! Katastrofa, tega ji pa ne moreš vzeti, je vedno pri roki in prav nobena metoda ne zaleže. Upam, da jo do šole odvadim user posted image . Sedaj grejo dude z mano v P!!! Tretjič se ne dam!user posted image
Glede oblačenja novorojenčka v juliju tudi jaz nimam pojma. Ja, vem da še čudno sliši, če pa imam že dva mulca doma, a oba sta čisto zimska, poleti pa sta seveda že nosila bodije brez rokavov, a nista bila več novorojenčka. Maja*, kaj ni tvoja Neža poletna? Jaz si mislim, da jim bo v dolgih rokavih prevročeuser posted image
Kako ste pridne z likanjem plenic! Meni se jih že drugič ni dalo, tako da jih ziher tudi tokrat ne bom. user posted image  Samo v sušilca pa zložit.
Anja O. me veseli, da si dobro. Nisem vedela, da moraš po injekciji za razvoj pljučk ležati v P. Je to običajno? Mene tudi čaka ta reč, a nisem nič vedela, da bi morala kaj tam ostati.... pišuka, na to se pa moram malo pripraviti.

No, grem pakirati, da bomo jutri čimprej štartali. Bodi pridne in lepo preživite te praznike. Čeprav bom na luštnem, vas bom pogrešala!
Pa-pa
user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
25.4.2007 22:02:19   
Afnica
Baja, me veseli, da sem pomagala.
Mislim, da nič ne prehitevaš.
Aja, pa tudi jaz sem bila včeraj v h&m in sem kupla plave žametne hlače na naramnice. user posted image  Bile so mi noro všeč. Morda sva kupile iste. user posted image  Te, ki sem jih jaz izbrala so take res lepe svetlo modre barve, na notranji strani so tak malo pisane, spredaj pa piše baby z rumeno barvo. Zraven sem našla še isto majčko (v barvah kot so hlače z notranje strani) in isto kapico, tako da sem sestavila res lep kompletek. Ravno teh ne planiram za odhod iz bolnišnice, ker sem vzela št. 56. Za dvojčka pa sem za začetna oblačila vzela št. 50, ker so nekoliko manjši. Tudi sama nisem čisto prepričana kako bo našima pasalo bit oblečena, ampak mislim, da če bomo zapustili bolnico v kakšnem deževnem dnevu, zna biti precej hladno. Vsi poletni dnevi niso topli. Zato mislim, da rabimo pravtako kaj debelejšega za obleč.

Siskamiska...110 plenic zato, ker bom, koliko se bo dalo in koliko bo volje ter časa povijat v tetra plenice. Ni to neko pravilo, pač koliko se le da. Če bo zmanjkalo plenic se ne bom nič sekirala. Pa če bomo šli kam na potep bosta tudi v pamperskah, ampak koliko se bo dalo pa sigurno tetra. In če to preračunaš...pomeni...vsakega previjaš 8x na dan s tremi plenicami....znese 48 plenic na dan user posted image . Pomeni, da jih imam dejansko samo za dva dni, če povijam izključno v te.

Anja O. me veseli, da je vse o.k. Glede teh injekcij za razvoj pljučk sem jo tudi jaz vprašala, pa pravi, da se daje, če je sum za prezgodnji porod. Ampak ne vem kako je ona lahko tako prepričana, da je pri meni vse o.k., če mi MV ni merila že od 12. tedna. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
25.4.2007 22:27:41   
Kristina_1
Jaz mam doma sina rojenega začetek julija in sem ga 3 tedne - 1 mesec oblačila ena tetra majčko in po potrebi še kakšno bombažno, nato pa je bil v bodiju s kratkimi rokavi, ko je blo vroče in tankih nogavičkah, je pa res, da je bolj vroče sorte. Prijateljica ma tud pupo rojeno takrat, pa je bla vedno v 2-3 rokave več oblečena, je bolj zmrzljiva.

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
25.4.2007 22:51:53   
kapica
Haj punceuser posted image !
Te dni sem imela taksno guzvo, da nisem utegnila niti prebrati. Si je moj mozek poskodoval nogo pri nogometu in je bilo kr letanja in oskrbe potrebno. No, sedaj je ze na poti okrevanja, ampak bo se trajalo tedne, da bo cisto po starem.
Vidim da se pogovarjate o oblacilih za nase malcke. Glede na to, da so sedaj ze taksne temperature, bo julija verjetno se veliko velko hujse. Tako da jaz mislim, da bo en bodi pa zabice ali kaj takega cisto dovolj. Sicer je pa to moje neizkuseno mnenje, bojo nam pa tako v materinski soli se kaj povedali.
Rumba, super, da si uspela priti do konca sluzbe, teh par uric bos ze se prezivela. In veliko uzitka na morju!!!

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
26.4.2007 7:45:21   
Anja O.

En lep pozdravček vsem,
Rumba mislim da ni ravno nujno da ležiš v P. odvisno od tvojega g. kaj ti bo napisal na napotnico, dobiš pa dve inekciji eno in potem čez 24 ur še eno. Dobro je da si v P. že zaradi tega ker se gibi user posted image  precej umirijo in če bi jaz bila doma bi bila vsa panična tam pa lahko takoj koga vprašaš in če je kaj te takoj pregledajo. Sej ni panike za našeuser posted image  bomo vse preživele a ne.

Afnica kako si kaj drugače? Še malo pa bomo dobile našauser posted image user posted image  sončka. A veš da je bila v P. z menoj v sobi ena gospa ki tudi pričakuje user posted image user posted image , je čakala na carskega, ker je bil edenuser posted image  obrjen z glavico navzgor. je ležala  skoraj en mesec v P.  zdej do carskega. Samo je imela težavo, ker njena punčka ni dovolj pridobila na teži tako ko fantek. Glede te injekcije je sej pravim odvisno od g. meni je moj g. dalo samo iz preventive. sem pa imela na viziti nekega zdravnika ki me je vprašal če sem imela prezgodnje popadke da sem prišla po injekcijo, pa sem mu rekla da ne in je vprašal zakaj me je potem moj g. poslal pa sem mu odgovorila iz preventive (idiot). Pravijo da če bi se dvojčki rodili v osmem mesecu kar je zaradi pljučk najbolj nevarno pri user posted image user posted image  pa še toliko bolj, ker se jim že tako malo počasneje razvijajo pljučka kot pri user posted image , jim ta injekcija pomaga da jih lažje zdravijo, kaj pa vem. Veš pa verjetno sama da je možnost da prej rodiš, ker sta dva.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
26.4.2007 9:35:05   
baja*
Pozdravljene!

Jaaa Afnica enake hlače sva kupiliuser posted image . Ful so mi cartik, res! Jaz sem pa vzela št. 50 (H&M ima baje ful večje številke), pa se kar malo sekiram, če jih ne bi šla raje menjat za 56. Joj, te cote in oblačenjeuser posted image . Hvala bogu, da sem ostalo dobila in ne rabim kupovat. Saj Freycha maš pa prav, po mojem bomo tudi kmalu dojele, kako oblačit naše bebike. Zdajle na začetku pri šopingu, ko moramo na blef kupovat, je malo težje. BTW, mislim nate in upam, da bo na pregledu vse ok.
Kapica sem se spraševala včeraj kje hodiš, ker ponavadi se vsak dan kaj javiš. Moj tudi špila fucbal in kar naprej hodi z nekimi poškodbami pa zvitimi gležnji itd. domovuser posted image , ampak tvoj je pa zgleda fajn fasal, če bo trajalo tedne. Želim, da hitro okreva, da ne boš rabla negovat in cartat user posted image  in še user posted image .
Rumba moja svakinja je oktobra rodila dvojčka in je tudi dobila injkecijo za pljučka pa ni rabla ostat v bolnici. Kot je napisala AnjaO, dobila je 2 injekciji, najprej eno, drug dan pa je šla še po drugo.
AnjaO tudi jaz sem že slišala, da naj bi bilo bolje, da se user posted image  rodi v 7. mesecu, kot pa v 8. Ravno zaradi pljuč.

Uživajte! user posted image

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
26.4.2007 9:44:20   
siskamiska
Rumba še enkrat čestitke za dopust. user posted image user posted image user posted image

Afnica zelo pohvalno da še kdo premišljuje o tem da bi povijal v tetra. Tudi jaz se zelo nagibam k pralnim, ampak k racmankam, sem še vseeno malo bolj razvajena. Ampak mislim da so tudi  zelo fajn. Za merjenje MV pa kar sama reč, če ti ga lahko izmeri.

Včeraj sem sicer kupila 1 paket newborn pampersk, da bo za ponoči, pa mislim da so racmanke od 3 kg naprej. Tolk pa našedva ob rojstvu verjetno ne bosta imela.

Freycha fajn opravi na pregledu in poročaj. Moj MV se tudi nekam sumljivo hitro krajša. je rekla G na pregledu v petek da moram še do naslednjič zdržat, to je pa še 4 tedne.

Anja O., me veseli da je vse OK. meni je zadnjič sestra v ordinaciji rekla če sem se kej pogovarjala z G za injekcijo za razvoj plučk user posted image  Jo moram naslednjič kar sama malo uprašat, da ne bo kej narobe.

Danes grem pa še neke papirje rihtat za hiško, sva ugotovila da bo to malo stanovanje hitro premajhno ratalo, in da je skrajni čas da začneva premišljevati o hiši. Itak pa potem traja traja traja da prideš do nje. Je moj možek rekel da dokler sva v tem stanovanju da ne bo nič več otrok, jaz bi imela pa potem vsaj še enegauser posted image .

No punce fajn se imejte, tiste ki greste na morje vam želim leeeep dopust, tiste ki pa ostanete tukaj se bomo pa kej tipkale.

Aja, še to. A ima katera antivirusni program BitDefender in ko si na Ringaraji ti skoz javlja da ti hoče nekdo trojanca poslat user posted image . Meni se to dogaja že tri dni vsakič ko se gor. NE dam se.user posted image user posted image

Lp pa lep dan in bobožajte trebuščke

(odgovor članu Anja O.)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
26.4.2007 10:49:38   
Anonimen
Punce, ki že imate kakšno bebiko.

A je katera za previjanje uporabljala Racmanke? Bi ji ZS s kupom vprašanj poslala. Sem tak zmedena glede tega kaj in koliko kupiti.

Neposredna povezava do sporočila: 2346
26.4.2007 11:08:15   
*maja
Ja zvesta mi smo uporabljali racmanke pa jih bomo tudi sedaj, pa mislim da jih je Rumba tudi imela. Če te kaj zanima ti samo vprašaj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
26.4.2007 11:38:51   
madejka
Ne ne na ZS, kar tu napisita maja in rumba! Tud mene to zanima! user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
26.4.2007 12:20:11   
Anonimen
No, madejka, rumba in *maja, bom pa kar tukaj zastavila moja vprašanja. Mogoče pa kateri vaši odgovori res pridejo prav.

Torej... Lotila sem se kupovanja plenic pri Ireni (http://www.pleniceracman.com/shop/). Sem se vseeno odločila, da kupim kar vse prej, ker se kar dobro poznam, in ko si nekaj v glavo zapičim (bombažne pleničke), potem jih bom tudi uporabljala! Zdaj pa nastane glavni problem. Kaj in koliko česa kupit?  1. Pri pleničkah sem si še dokaj enotna, da bi kupila 18 rumenih racmančkov. Ali bi ve vseeno vzela kakšnega zelenega še?  2. Kaj pa prekrivne hlačke? Samo tiste mikroporaste ali raje tiste z dodatkom bombaža? A volnene se tudi splača met? Pojma nimam. Kaj je najbolj praktično? In koliko česa? Troje prekrivnih hlačk bo dovolj? Pa to rabim troje od vsake velikosti? Kaj menite? Če bi kupovala zase danes, kaj bi kupile?  3. Zdaj, tistih vložkov za v pleničke nimam namena kupovat, se mi zdi, da res lahko noter zložim navadno tetra plenico, ki jih pa mam čez 100 doma. Kaj menite? 4. Pa od teh dodatkov, kaj se splača imet in kaj ne? Plenične predloge so že fajn, vem iz izkušenj naših tamalih. Ampak katere? Vem, da sem zdaj nametala kup vprašanj, pa da se mi jih bo še vsaj toliko porodilo, ko mi boste odgovorile, a bi rada bila najbolj prepričana v to kar kupujem, ker denarci pa na koncu vseeno niso mali. Ampak mislim, da razumete. Torej, vsak vas nasvet mi bo prišel prav.

(odgovor članu madejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2349
26.4.2007 14:21:01   
*maja
Evo se lotim vprašanj user posted image :

1. Jaz priporočam da ne kupiš samo rumenih ampak tudi zelene racmanke. Rumene so veliko tanjše kot zelene, na začetku so rumene bolj uporabne kot zelene, samo, ko pa so mulčki malo večji, pa zelena racmanka vsekakor prenese več kot rumena (rumena bo prej spustila kot zelena). Torej kupi pol pol.

2. Kar se pa tiče prekrivnih hlačk pa takole: najboljše so volnene hlačke (po možnosti kar tiste na štunf), te najbolj zadržujejo vlago, pa še same se čistijo ni jih potrebno tako pogosto prati kot mikroporne. Mi smo na začetku uporabljali samo volnene (imeli smo dvoje), potem pa smo nabavili mikroporne (2X mikropor z bombažemem in 1X volnene na ježka).
Skratka troje prekrivne so bile meni dovolj, vsekakor pa so najboljše volnene. Poskusi oboje in se potem sama odloči kaj ti je ljubše.

3. Vložke dobiš že zraven plenice, tako da jih ne rabiš kupovati posebej. Na začetku jih niti ne potrebuješ, ko pa user posted image  malo zraste in je tudi količina lulanja večja pa pridejo zelo prav, sploh ponoči, daš notri dva in plenica zdrži celo noč (no vsaj na začetku).

4. Vsekakor moraš imeti plenične predloge, da kakanje kar lepo odvržeš v WC skupaj s predlogo in nimaš dodatnega dela, če pa je predloga samo polulana pa jo lahko tudi opereš in jo še enkrat uporabiš (no vsaj jaz sem to prakticirala). Predloge sem jaz kupovala v Mullerju, kar njihovo znamko in so super. So poceni pa še kvalitetne so. Jaz sem jih uporabljala tudi za umivanje.

Je pa zelo fino da si nabaviš še plastičen koš s pokrovom, da boš notri shranjevala umazane plenice in da se vonj ne širi naprej. Opereš jih na vsake 2 do 3 dni.

Evo to je tako na splošno, če pa katero še kaj zanima pa naj kar vpraša. Jaz sem itak 100% za Racmanke in nobene druge plenice, saj so se pri nas zelo obnesle.

Torej jaz jih toplo priporočam user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.