Maxica
|
Dobro jutro, sončkarice. Najprej Psaša, čestitke za krst, res ste bili luštni. Kje ste pa potem imeli krst? Pa Ema, seveda, čestitke za pet , res pridna punčka. Čestitke Gaelu in Tashi za šest zvezdic . Gaya, ne vem, jaz bom s tem hranjenjem tudi en dan diplomirala, tako da ti težko kaj svetujem. Jaz imam skoz v glavi rek, da še noben zdrav otrok pri polni mizi ali v našem primeru polni joški, ni od lakote umrl. Tako da, morda Gaja res ni lačna. Se ponoči nista nič dojili? So pa zdaj ti malčki palčki tudi že toliko stari, da morda sami res najbolj vejo, kdaj je treba jesti in si za crkljanje kaj drugega najdejo. Nekak naj bi pri gosti hrani imeli pet obrokov. Kako imata pa vidve že to urejeno? Ne vem, res ti težko karkoli pomagam, ker je pri nas tudi bitka za vsak podoj, tako da se več ali manj dojimo v spanju. Naš Lan je pa včeraj čez dan res malo malo malo spal, niti v vozičku ni omagal, se je skoz nekaj pogovarjal. Tako da smo potem šli podnoč k moževi stari mami, in ko smo se vračali, je celo pot v avtu tulil od same zaspanosti. Ampak zaspat pa ne. Pol sem ga pa sam prijela in pristavila, pa je bila koma. Ampak noč pa res slabo prespana, se je zbujal na dve uri ali celo pogosteje, pa jedel, pa spal, pa tulil. Kr neki. Zgleda da bo mlaj kriv. Da vam še povem, kako je bilo na včerajšnjem obisku pri moževi stari mami. Ne vem, zakaj ima ona navado, da je treba otroke pitati z vsem mogočim. In smo imeli že pri Maxu, ko je bil še dojenček, prave borbe, saj je prav izzivala. Niti začela še nisva z gosto hrano, pa bi mu ona kar sladek rogljiček z marmelado dala. Enkrat sem potem popenila, in rekla, da če bo to nadaljevala, bomo vstali in šli. Pa še moževa teta je ponavadi zraven. Kr neki. Pa včeraj ponovno. Držita Lana in ga nekaj zabavata, nakar zagledata napol objedeno hruško (!), ki jo je ona popoldne glodala in jo primeta, naj jo Lan malo obliže. Lan pa seveda da v usta vse, kar ni treba, tako da sem moža butnila z vso silo in jima je on zatežil, naj nehata, sploh pa ob osmih zvečer, s kakšnim "uvajanjem" hrane. Pišuka no, pol imam pa jaz pestro noč. Ne vem, zakaj je treba siliti otrokom vse sorte v usta. Saj je pol rekel mož, da Lanu tudi če bi flašo vina dal zraven ust, bi jo dal v usta. Zato pa mora imeti odrasel človek lih malo pameti. Muki, a imaš mačka, kje si kaj? Grem zdaj dohodnino zračunat za celo družino, čeprav bolj slabo kaže, da bomo kaj "obogateli".