štorkljica
|
No še naše poročilo od danes, pa nebom vse pisala samo tisto najzanimivejše. V glavnem, prideno, k mojim staršem na kosilo in glih vse kuhano, pa tudi za Ajdo prupravljeno, se lepo vsedemo k mizi in jemo. Jaz seveda najprej Ajdo nahranim z njeno zelenjavno kašico potem pa še sebe. Nakar po kosilu tako sedimo in se pogovarjamo, jaz jo grem previt in še malo podojit, ker sve se po vsem tem namenile na sprehod. Pa prideve midve nazaj v kuhinjo in ji moj da še malo sokeca od kompota, jaz pa mu rečem da ni treba saj je bila lih kar podojena in naj rajši gre voziček pripravi za na sprehod. Midve pa se lepo spet vsedeve k mizi pa se pogovarjave z mojo mamo in babico. Pa slišim jaz da začne Ajda kakat, kar seveda počasi tudi začutim. Pa si mislim hvalabogu da zdaj da ne na sprehodu. Pa se ga mala tako lepo vserje ko pride moj nazaj in mu rečem naj jo previje ker sem jo jaz lih prej. Njedva odideta v spalnico jaz pa naprej tračam z mamao in babico ko zaslišim neko čudno kričanje in dretje(kasneje skužim da je na tak način klical mene na pomoč). Priletim v spalnico in kaj zagledam, Ajdo posrano do vratu in vse njene cunje posrane! Mi pa brez rezervnih cunj Katastrofa, že smo hoteli iti domov, saj je vse kar je ostalo čisto bile hlače. Hvalabogu da je mela moja mama na skrivaj kupljeno neo spalno za njo, tako plavo gor piše Little princes, pol smo jo pa res oblekli ko enega hipija in zato lahko tudi ostali še malo dlje na obisku. Zdaj bom vsa drugič kaj rezervnega vzela s sabo, vsaj kaki bodi in majčko. Drugače pa mislim da mi bo počasi žolč razpadu od te preobilne hrane. Jutri še dobimo dve moji prijateljici na obisk (tudi Nežino vzgojiteljico ), v torek pa res začnem hujšat saj sem vsak dan hujša in bolj nesrečna Zgledam kot lagev (če veste kaj to je, če ne pa itak bolje). Sedenje jaz Ajdo že tudi včasih posedem, ampak še ne zdrži dolgo, zato jo mam najraje tako, da sedim na podu z nogami narazen in jo mam naslonjeno na sebe potem pa ji dajem igrače da se steguje po njih in se tako sama poseda. Se pa še prekopica na levo in desno in tudi nazaj jo še meče. Sicer pa mislim da majo otroci za to še čas, saj ko bodo lahko sedeli se bodo itak sami posedli. Jaz Ajdi dostikrat rečem da naj se ne sili s sedenjem saj bo pol itak celo življenje še mela cajt sedet, ležat pa vse manj. Kakanje res začelo bolj smrdet, včasih so te vonjave kanalizacijske narave, me prav šokira. Pa kakec je bolj tak kašičast opažam, barve so pa temne, občasno svetlih tonov. Sam smrad je pa res razred zase... Mis za prijetno smuko. Super da ste tako uživali in se veselili sploh po vsemu temu kaj ste skozi dajali. Verjamem da prav paše takle mali odklop. Obroki Ajda ma zdaj še večinoma 2 obroka in sicer dopoldne tam okrog 9.30 sadni obrok in potem okrog 13h zelenjavni obrok,ki pa vsak dan vsebuje še zraven ali krompir ali polento ali ajdo ali riž. Zvečer pa včasih dam bejbi riž okrog 18h, saj po kopanju je tko zmatrana da komaj gleda in bi verjetno jokala če bi mogla jest na žlico. Frrrr jaz sem tudi šele pred kratkim zvedela to z ajdo, tako da ti nima kaj biti nerodno! Me veseli da vam je všeč ideja o stolpcu PRVI ZOBEK mislim da je to zelo pomemben podatek in tudi mejnik v otrokovem razvoju, kasneje bomo pa lahko dodali še mogoče PRVI KORAK.
|