pot
|
Med najbolj zaželjenimi stranskimi učinki so seveda . Vendar v našem klubu žal še ni 50% ravnotežje med tistimi, ki so zanosile s K in tiste, ki še nismo. Vendar se stanje zelo dobro izboljšuje. Zavedati pa se moramo, da K niso nedolžni bonbončki, zato so spodnje izjave, po mojem mnenju več kot dobrodošle za vse tiste, ki se ali se še bodo z njim spopadale, da vedo kaj jih vse lahko čaka. Stranski učinki klomifena - naše izjave: Tadeja 1976: stranskih učinkov prav hudih ni bilo,en večer sem imela vročinske napade in nekje četrti ali peti dan po zadnji tabletki močno zbadanje v jajčnikih. Danes imam ful napeta prsa,so tudi občutljiva na dotip,na WC hodim kar pogosto. andreja2000: Popapcala sem že vse tabletke,me pa še nič ne boli v jajčnikih kot me je ponavadi.Malo mi je to čudno,saj sem tokrat jemala po dve tabletki.No,morda še vse pride čez dan ali dva ali pa se je telo že tako navadilo na K. No,me pa predvsem ponoči spremljajo vročinski vali,to pa je do danes zaenkrat vse. Prej sem imela na največ 28 dni,sedaj pa pride na 29-31dni. Jaz imam še približno 5-6 dni do moje nepričakovame .V bistvu se še danes ne dogaja nič posebnega razen običajnega rahlega špikanja v jajčnikih in rahlo boleče prsi. Ta mesec je že peti ko jem klomifen in sedaj ko sem jemala po dve tabletki,so bili stranski učinki pecej manjši,le apetit pa imam ta mesec nenormalno velik. helenav: V decembru sem tudi jaz jemala Klomifen, nato se mi je januarja, par dni, mogoče teden pred pričakovano M pojavil rjav izcedek, na dan, ko bi jo mogla dobit pa so bile hlačke čiste. Ful mi je bilo čudno, naredila sem test in.... je ratalo. Izcedke sem nato imela naprej še kar nekaj tednov, sedaj, pa so se končno umirili in jih ni več, V sredo imam spet pregled in bomo dorekle kolko sem noseča, ker je Klomifen vse skupi na glavo obrnil. Mož je že pet dni prej govoril, da sem sigurno noseča, ker nisem bila nič živčna....beri ni bilo PMS . Ponavadi sem en teden pred pričakovano živčna, napeta, razdražljiva, vsi mi gredo na živce.....ta mesec pa sem bila taka umirjena, vesela in za sprembo nisem imela potrebe po sladkem......no to je bil en znak. Drugi znak, pa je bilo to, da sem večer, preden sem naredila test, pri prijateljici spraznila celo vazo vloženih kumaric:-)))) vsi so rekli, da sem sigurno noseča Joške pač itak imam pred vsako pričakovano otežene in napete....Kasneje ko sem naredila test in sem že vedla da sem , so se prsi začele večat, sedaj začetek 6 tedna pa grozna slabost... njoka: Jaz sem tudi lani maja jemala klomifen od 5. do 9. dne in moje ni bilo do 4/10-06 in še ta je bila sprožena s Primolut Nor-om. Razlog je bil ta, da imam PCO. med jemanjem klomifena me bivši ginekolog sploh ni spremljal z UZ in se je nabralo malo morje cist na jajčnikih in se je materična sluznica zelo odebelila. Jaz ti predlagam, da greš do svojega ginekologa in z UZ preveriš kaj se dogaja. rebeca: ne pričakujem jutri najkasneje pa v ponedeljek. Že en teden me neprestano špika v spodnjem delu trebuha, pa vsako tolko imam prav krče. Joške me bolijo in povečale so se mi za 1. številko. Nevem kaj naj si mislim ali je to pms ali je posledica klomifena ali . naja2:Še malo spodbudnih besed in moja izkušnja: Edino v tem mesecu ko je ratalo nisva delala na . Še danes mi ni nič jasno. Izjeme potrjujejo pravila - se mi zdi da sva bila zelo aktivna takoj po M in tik pred M. Takrat ko naj bi po izračunih - imela O (na sredini) vem da nisva. Verjetno je ratalo takrat ko sem bila prepričana, da sva O že zamudila. Pa še nekaj: na sva delala že leto in pol, pa sem merila temperaturo, pa jedla klomifen, pa delala O-teste, zdaj pa že nekaj mesecev nisem nič pisala in delala kakršnih koli testov. TANTRA: Maša82, jaz sem danes 5 dan po zadnji tbl in moram priznati, da me je začelo špikati že 3 dan, včeraj pa me je levi jajčnik tako bolel, da sem komaj hodila. zorica: Vroče mi je, roke se mi potijo, tam spodaj se nekaj šraufa,...Skratka zanič sem kaja80: Preden sem jemala klomifen sem imela cikluse dolge 34 dni. Prvi ciklus klomifena sem imela na 32 dni in 19 dan O, ta mesec je bila O 17 dan in sem predvidevala, da se mi je ciklus skrajšal še za dva dni, to je na 30 dni. V nedeljo je bil 30 dan, danes pa 32. Danes sem delala test iz firbca, ker nimam nobenih znakov. mojca976: Klomifen sem zdaj jemala 2. ciklus, vendar me pa zdaj tako jajčniki bolijo, za znoret. Zadnjič sem se zbudila sredi noči zaradi bolečine. Naj povem, da hodim pogosto na vodo in da imam trd spodnji del trebuha. Ali je to normalno? ____________ Več izjav je bilo predzadnje objavljenjih na 61., 68., 76. in 79. strani te teme, ter seveda že prej.
|