sonček balonček
|
Zdravo! Tudi meni podobno kot Mml kronično primanjkuje časa. Kako je to grozno. Vedno bolj se mi toži po porodniškem dopustu, ko sva bili z Laro cel dan neobremenjeni in sva se sprehajali, igrali, crkljali... V službi je noro, vsak dan pride še en nov projekt. Pri tem, da imam računalnik čisto v k.... No potem pa me v petek preseneti še novica, da naj bi drugo sredo službeno šla na Češko. In to za tri dni (dve noči). Meni je to zelo odveč, saj se z Laro še vedno dojiva, sploh pa še niti ene noči nisva bili do sedaj narazen. Zdaj bova pa kar dve naenkrat. Upam, da me Lara ne bo preveč pogrešala. Če se ponoči zbudi, ko me ne bo, upam da ne bo joj. Ker potem joče in odriva atija vstran in hoče mene. Zvečer še vedno zaspi med dojenjem. Upam, da bo atiju zvečer sploh zaspala brez sssizzi. Upanje imam, ker v varstvu že nekaj časa zaspi z njene miško. Mi je hudo zaradi tega, toda vedela sem, da se bodo službene poti slej ko prej začele. Že tako so me sodelavci čudno gledali, da se nisem ravno grebla za razne sejme v tujini, ipd. Ampak ne vem kaj naj napoti naredim z mlekom, saj nisem prepričana, da ko se vrnem ne bom več dojila. Kot ostali decemberčki tudi Lara zna veliko novega: samostojno hranjenje z žličko: skoraj že popolnoma obvlada, najraje pa hrani mene, atija ali svoje dojenčke Marušo, Mojco in Tomija pitje iz kozarčka: obvlada, toda mene je strah da bo polila in ji večinoma dajem piti iz magičnega lončka pitje iz plastenke: obvlada kahlica: ne obvlada in je tudi še nismo učili steklenička: namesto stekleničke obožuje sssizzzi plezanje: na posteljo ji včasih uspe čiščenje zobkov: do pred cca 1 mesecem je oboževala električno zobno ščetko, sedaj ne več, se včasih zvečer skoraj stepemo rezanje nohtov: kakor kdaj, včasih z zanimanjem opazuje kaj ji delam, drugič niti slučajno ne pusti striženje las: še nismo, ker ni potrebe slačenje: obožuje, če se lahko sama sleče, če je vidi kakšno cunjo, si jo takoj ogrne čez ramo in pravi pa, pa (najraje moje cunje, ali njene zložene iz omare, tako da komaj folgam zlagat nazaj teža: cca. malo pod 11 kg besede: ati, mami, ana (ne vem kdo je to), ama, hvala, tta (to po naše pomeni tole, po njeno pa da hoče neko stvar), pšššt (za tišino ali če kdo spančka), ejna (žejna), včasih dedo in babi, sssiszi (joška), prvih nekaj besed in melodija od ringaringaraja in od uspavanke nina, nana (nina, nana zapoje svoji Maruški, ko jo zvečer daje spat), kuh (kruh) glasovi: brrrr (avto), mjav, hov-hov, phhh (jaguar), buaaa (lev), ga-ga, ihaha (konj), muuu (krava), beeee (ovca), meeee (koza), tiv-tiv (čiv-čiv ptička), auuu (volk), u-u (sova), bzzzz pik (čebela).... Dovolj naštevanja. Bino, sedaj pa imamo novega Zappa in to rdečega. Kupili smo ga prejšnji teden v BC, ker so imeli akcijo, da za vsakih 50 EUR dobiš bonj za 10 EUR. Tako smo ga dobili 30 EUR ceneje. Pa sem ga dva dni prej gledala v Pikapolonci na Rudniku za cca 150 EUR, lanski model; imeli so pa samo svetlo zelenega. Na srečo ga nisem kupila, ker mi zelen itak ni bil všeč. Lara se začuda še kar rada vozi z njim. No prav rada ne, zdrži pa nekaj časa v njem, sploh če se prej zlaufa s svojim vozičkom za punčke, potem pa utrujena pokaže na Zappa in gre skoraj sama vanj. Držim pesti, da tvoje drugo dete čim bolj zrase. Ne sekiraj se, ker tudi meni so napovedovali ultra prelahko Laro, pa potem to sploh ni bilo res. Žuni, welcome back. Držim pesti za službo. za prve korake. Mml, naj ti dnevi na simpoziju čim prej minejo. Pa čim manj gužve v službi. Jana73, a ti pa kar v Dubaj za 1. maj? Super! Nr, čim prej se preselite! Vsi bolančki, čim prej ozdravite! Lonja, želim vam, da bi gradbeno dovoljenje bilo čim prej rešeno. Mi smo ga ravnokar dobili za prizidek, izkop bi se moral začeti že včeraj. Pa že prvi izvajalec zamuja, ker se je včeraj izgovarjal da dežuje in da do srede ne bo nič. Upam, da se tole nategovanje izvajalce gradbenih del, čim prej konča,ker to je živi užas. Tist, ki je že kdaj gradil, že ve o čem govorim. Katastrofa koliko živcev ti spijejo in koliko Eurčkov pobašejo. Lep dan!
|