|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
18.3.2007 9:14:24   
Tiamo
Jutro, Jessy a ne kok so hecni k začnejo takole čeblati, jaz prav občudujem Demi, vsak dan kaj novega, pa kok razume in se zna izražat.  HHEHEHE, sem mislila, k sem na hitro prebrala, da Neja očka poslala na en PIR (pivo). Vidim, da je pa Neja pridna za jest. Demi bi samo "kumperča", kot ona pravi krombirju jedla, potem ji pa delam pire na en in sto načinov, tako da vmes zmiksam zelenjavo ali meso. Da ne govorim o pomfriju in pečenem krompirju, to bi pa na tone pojedla. Je en dan babi, ko sta prišle iz vrtca, naredila mojemu bratu kosilo, pečen ta novi krompir in meso in Demi je ves krompir pojedla, brat pa samo meso. Pa Neja ti že je salato oz. fižl v solati? A že vsi jedo salato, Demi je tudi ne povoha ne, kot tudi ne rdeče pese in ostalih zadev.  Zdajle gleda medvedka Po, je zadnje čase čist navdušena nad njem..seveda, ga gleda v angleščini, pol jo pa spet ne bom razumela. No sem dešifirala njeno "bidbedbol", pri risanki trije mali prašički pojejo pujski BIG BAD WOLF!  Takole govorim koliko Demi čeblja in kok besed povezuje, ko pa kdo pride, je pa tiho kot miš, k smo pa sami pa skoz čeblja. Sploh zjutraj k se peljemo v vrtec ima take samogovore, da se že na vse zgodaj smejiva, ponavadi govori o vremenu...lune ne, šon (sonce) je, ali lune ni, šona ni, obaki (oblaki so). Mi pa Demi lepo govori šumnike, npr OČI, opica je OPIČA itd... Aja, glede kakanja se je umirila, nič več ne kriči in ne joka, dobi pa solzne oči user posted image  Še vedno ime mazolčke in rdečino na luliki, ji zdaj 2 dni mažem z daktarinom in canastenom. Na kahlo jo ne bom še nič dajala, bo že sama pokazala interes! Duda je spet glavna spremljevalka poleg njenega medveda, kamorkoli gremo. Ima pa spet zabasan nos user posted image  upam, da se bo kmalu vreme zrihtalo in ne bo teh preskokov mrzlo, vroče.  grem perilo zrihtat...

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 18.3.2007 9:15:44 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
18.3.2007 10:24:36   
Jessy
Dobro jutro!

Meni se že meso peče, pa kruh tudi, pol jo pa mahnemo še v štacuno po smetano, da bomo za sladico panna coto jedli. user posted image

Tia, pri nas je Neja mahnjena na vse solate. Je tako okisano kot tudi brez vsega. Obožuje kristalko in stročji fižol, poje pa tudi rjavi fižol, radič (rdeči in rumen), endivjo, rdečo peso, paradižnik, zelje...skratka vse solate.
Krompir pa naši ne gre. Edino, kar je od krompirja je krompirjeva juha, pa včasih okisan krompir, ki je med zeleno solato, pa sem pa tja kak pomfri, ostalega pa noče. Bi pa namesto krompirja vse meso pojedla.

Tia, Demi bo pa hitro znala tuje jezike. Jaz sem zadnjič mojmu tudi rekla, naj ji ne da sinhroniziranih risank in naj pusti, da bo poslušala tuje jezike. Pol je pa hitro dal nazaj v angleščino.
A pol misliš, da je pri kakanju jokala zaradi vnete ritke? Najbrž jo je res peklo! Fajn, da jo ne več!

Drugače imamo pa danes še čas, da se naužijemo pomladanske topline. Mi bomo po vsej verjetnosti šli k moji teti na kmetijo, da bo spet občudovala krave in kokoši. Je včeraj že jokala zaradi njih, ker jo je teta po telefonu vabila naj pride na obisk, pol je pa 10 minut jokala, ker nismo šli. Bomo pa najbrž danes, jaz bom pa še malo regrata sproti nabrala, saj je pri njih šele poganjat začel (so na 1000 m nadmorske višine).

Grem zdaj kuhat naprej, ve pa tudi uživejte!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
18.3.2007 12:00:52   
tina104
Tudi jaz kuham, pa malo RR gledam. Aljaž spi. Danes dopoldne je bil ful priden. Prej sva šla v trgovino in je skoz pridno sedel v nakupovalnem vozičku. Sem srečala sodelavko, ki ima podobno staro punčko in se je kar čudila Aljažu, ker njena tamala se je ves čas drla po trgovini.

Potem ko sva prišla domov pa seje tudi kake pol ure sam zamotil. Jaz sem seveda morala bit blizu, da sem mu kdaj pa kdaj kaj rekla, ampak nisem se rabla aktivno ukvarjat z njim. Res se zdaj že veliko bolj sam zamoti in je kar priden. Ene dneve nonstop sanja zizo, ampak v večini se ne morem pritoževat.

Ja, pa hodit tudi noče veliko sam, vsaj ne v našem kraju, tam v okolici vrtca prehodi kar veliko razdaljo, tako da večkrat pustimo avto kar malo dalje od vrtca in potem gremo nekaj časa peš (popoldne), ker po teh naših ulicah ga je treba samo nosit.

Na kahlico Aljaž hodi zvečer, sam hoče večkrat, ko ga previjam, ampak kaj ko potem lula noter, čez eno ali dve minuti pa še mimo kahlice.

Jessy, Tia, Teya res se čudim, koliko vaši otroci že govorijo. Sicer Aljaž posameznih besed ogromno pove, veliko jih je popačenih, ampak ponavadi iz konteksta vem, kaj hoče (vidi kako stvar ipd.). Da pa bi kake besede povezal - ni šans! Ah, bo že.

Naš ne je solat, vsaj ne teh zelenih, radiča ipd. Fižola tudi sploh ne, v nobeni jedi. Je pa rdečo peso, koruzo, grah, stročji fižol, včasih paradižnik ali papriko, kisle kumare je že tudi jedel. Zelenjavo večinoma drugače je kuhano. Mesa skoraj nič ne je, sploh pa ne rib. Obožuje riž, riž, riž, pire, je tudi kus kus, ja pa riž.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
18.3.2007 17:46:53   
Jessy
No, mi smo že nazaj s kmetov. Je bilo res lepo, čeprav že pošteno mrzlo. Še sreča, da sem zanjo vzela toplo kapo in bundo, saj sem jo mogla prav takoj pošteno obleči.
Neja je uživala in veselo podila kokoši po travniku, sem pa tja je uspela kakšno tudi pobožat (ko ji jo je kdo prijel user posted image ), ogledovala si je tudi obe kravi in vneto odmukavala nazaj. Se je naletala še pa še, jaz sem pa celo vrečo regrata vmes nabrala.
Spala ni nič, le nazaj je v avtu zaspala, ko smo bili že skoraj doma in je tako spala nekaj manj kot 5 min. Bomo vidli, kaj bo zvečer.

Tina, to je za pričakovat, da so eni hitrejši nekje, drugi pa drugje. Prav dosti pa pri tem ne moreš pomagat. Čist odvisno, kolk interesa ti kaže.
Tvoj Aljaž bo pa zagotovo prej s plenic, kot naša, saj zaenkrat še nobenga interesa ne kaže za kahljo, razen za igranje, pa sem pa tja se gor usede in improvizira kakanje. Pa če sem poštena, bi raje videla, da bi bila prej s plenic, kot pa hitra v govoru. Zdaj je to blato že res čist enako našemu in smrdi kot kuga...me na momente prav mineva, ko jo previjam...

Sej morem nehat, ker je prišla k meni in samo nagaja.

lp

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
18.3.2007 21:26:52   
violinski
Čer!

Spet ste bile pridne in se močno razpisale, mene pa ena počivalska daje, tako da se nisem veliko javljaja (brala pa!).

Jessy, sem vsem povedala, kako je Neja ribo od atija hotela, so se tako smejali - so jo ful pohvalili, da punca že ve, kaj je dobro. Aljoša še vedno noče povedati dveh besed skupaj, odgovarja pa že čisto razumljivo, razločno in pametno, tako da vedno veš kaj hoče in predvsem veš ČESA NOČE. To pa zna res dobro povedat user posted image .

Tudi jaz sem vesela tega, da se otroka znata sama igrati med sabo, včasih seveda pride do krega, ponavadi zaradi cufanja za kakšno igračo, ampak to je čisto normalno, večinoma pa ždita nekje skupaj in se gresta vlakec, ali pa se igrata nekaj skupaj, vsake toliko pa se eden drugega naveličata in gresta vsak na en konec sobe.

Danes smo dan preživeli na Vrhniki, smo si vzeli malo 'fraj', ker smo včeraj zelo veliko delali. Praznimo namreč stanovanje, v katero se selimo in je kar nekaj projektov za peljati istočasno, zato moramo imet logistiko maksimalno naštudirano. Še posebej je pomembno, kaj bodo tačas / med pripravami stanovanja počeli otroci user posted image . Tako sem ju včeraj, potem ko smo jedli zunaj (z njima obema skupaj smo prvič jedli zunaj, odkar Aljoša hodi)in se je kar obneslo, še posebej, ker sta predvsem okupirala babico in dedija) odpeljala domov, ker je mož šel odštemat en kos parketa (parket bomo sicer ves zamenjali), in ker vem, da otroka ne bi prenašala tega zvoka, sem ju raje peljala domov. Lana je bila že precej utrujena, Aljoša mi je pa že skoraj zaspal v avtu. In tako sem ga napol leže nesla gor, sezula, slekla iz bundice in ga v trenerki položila na posteljo. Ura je bila 15:30, vstal je že ob 6:30 in vmes zaspal v avtu za eno urco ob 10h. Torej, ob 15:30 on zaspi in spi in spi in spi.... Ob 18h mu odpremo vrata, da se bo predramil in se 'odigral' še eno uro ali dve, da bo potem šel spat za noč. Ma kaki, sploh se ni zbudil in je spal do danes do 6h, pa še to se ne bi zbudil, če se ne bi zbudila Lana pred njim in naju začela na ves glas klicat (kot da ne bi imeli sobi skupne stene in še babyphone imamo v spalnici).

Fant si je lepo naredil zalogo skoraj 15 ur spanja, pa je danes kljub temu spal dvakrat, enkrat eno in enkrat dve uri. Zato je pa bil ves popoldne čisti srček - prijazen sladek, igriv, skratka angelček. Enkrat tekom popoldneva je celo vsem zginil z oči, mi preštejemo otroke v dnevni, so bili samo trije - nič jasno. Lana zalaufa v zgornji štuk in sproti pravi "gor je šel, v sobo!" in res, Aljoša v sobi mojih nečakov, na zgornji postelji na pogradu čita knjigico. Po stopničkah je splezal, falot, z gipsom na roki in vse. Ma sej se je tega gipsa tako navadil že, da se prav bojim, kako bo v petek, ko ga bo dal dol - bo spet rabil par dni, da se bo naučil delati z roko brez gipsa. Ravno zato smo se odločili, da bomo šli en dan prihodnji vikend v Atlantis, da roko malo razgibamo.

Kako ste pa ve, punce? Vidim, da se tudi stare prijateljice spet javljajo. Ej super, zdej pa res pogrešam še miševi in natašoxy, upam, da kmalu vsaj 'pingneta', da sta dobro in da so otroci zdravi.

Jessy, si vprašala, če se resno selimo - moram reči, da so se stvari tako na hitro obrnile, da jaz nekaj časa niti sama nisem verjela, ampak resnično smo prepise stanovanj naredili že pred novim letom (po starem zakonu, zaradi davka na darilne pogodbe) - ker smo stanovanja med seboj samo izmenjali, jaz (to stanovanje, kjer sem sedaj, sem kupila pred leti, ko s sedanjim možem user posted image še nisva bila poročena) in moževi starši. Razdalje med stanovanji je menda okrog 2km, onadva bosta pa tole imela bolj kot 'zatočišče', za dneve, ko bosta v LJ, ker imata bajto na Koroškem in odkar sta v penzionu prebijeta več časa tam kot tu.

Kaj je Aljoša? Krompir in meso. Zadnje čase precej obožuje meso. Zelenjave skorajda nobene, zato jo skrivam v krompir, kot to pravi Tia. Solate ni šans. Ampak solato je tudi Lana začela šele sedaj. Ona pa od solat jé zeleno solato - vso, tudi rukolo in regrat, rdečo peso in paradižnik. Aljoša je pred časom oboževal riž, nazadnje ko sem ga skuhala, se je pa zmrdoval. Testenin pojé tudi po cel krožnik, najbolj pa oba še vedno obožujeta juho. Kolikor je je na krožniku, toliko je bosta pojedla. Ali pa enolončnice, no, samo da je na žlico (čeprav segedina Aljoša ne obrajta preveč, Lana pa.)

Tudi jaz komaj čakam na kahlico, ampak ta trenutek sploh niti ne razmišljam o njej, čeprav je Aljoša že dvakrat vanjo naredil bobek. Gre namreč za to, da bo zanj že tako travmatična selitev, čeprav pozna ambient in vse, ampak pravijo, da ni pametno delat prehudih sprememb naenkrat, zato bom absolutno čakala do poletja.

Tudi mojadva poslušata angleški program - med vikendi imamo zjutraj vedno na BBC Prime, kjer vrtijo otroške oddaje od 6h do 9:30 in že ponavljata besede. Ampak, dejmo najprej obvladat slovenščino (Lana ima še težave s šumniki), se bomo potem lotili drugih jezikov. Aljoša zelo pravilno izgovarja K in L, kar smo pri Lani doživeli zelo pozno, s črko K pa sta imela mojadva nečaka težave skoraj do 3. leta. Pa moja sestra, ko je bila otrok, tudi.

No, zdej sem popravila mojo lenobo za ves teden nazaj (čeprav imam občutek, da še vedno nisem povedala vsega), skratka, najbolj se veselim, da bomo v petek sneli tisti presneti gips in močno upam, čeprav skorajda ne verjamem, da bo zadnji.

Imejte lep delovni teden!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
19.3.2007 9:25:58   
Jessy
Ohoho, Violinski! To si se pa lepo razpisala. Je bilo prav lepo prebrati! Super!
Si kar predstavljam, kako se počutite, ker se selite. Običajno so selitve fajn zadeva, vsaj v primeru, ko greš na večje, kajne? Da bi vam le vse šlo kot ste si zadali.
A Aljoša ima pa že tolk časa gips, da ga boste že dol dali? Se mi zdi, kot da si prejšnji teden pravila, da ga je dobil. Joj, kako gre hitro čas naokrog.
Sem se kar čudila, kako ti je dolgo spal. Men ni šans, da bi spala naprej, ko se jo preloži. Zgleda, da je tolk občutljiva glede tega. Eni otroci pa vem, da jim je vseeno, kolk se ga prenaša in bodo spali naprej.

Jaz se vam pa oglašam iz šole. Ob ponedeljkih sem običajno prvi dve uri prosta, danes pa sem prvo uro nadomeščala, zdaj sem pa malo frej, pa ker sem že vse naredila, sem prišla pa še sem malo pokukat.

Pri nas se kaj dosti včeraj zvečer ni dogajalo, razen en kup sitnobe, ker ni nič spala, tako da sva jo ob 20h spokala spat, pa se je skoraj na pol dala, ker je šla tako "zgodaj" v posteljo, vendar je po manj kot 10 minutah joka zaspala in spala naprej. Danes popoldne pa imava prvič obisk pri zobozdravnici. Po moje ji ne bo hotela pokazati zob! user posted image  Me prav zanima, kolk je izurjena njena zobozdravnica s temi malčki. Mislim si, da jih obvlada, ker je mlada in se posebej ukvarja z malčki. Bom poročala.

Grem zdaj še eno kavico skuhat predno zvoni, ker pol bo pa akcija naprej!
mejte se fajn

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
19.3.2007 11:06:09   
petri85
No, lepo, da se ste se javle tudi tiste, ta pogrešane!

Mene je pa danes 8.15 nekaj cukalo za rokav(ko sem še spala), sem se kar ustrašila...seveda David je lepo sam prišel mene zbudit...je danes 1. spal v taveliki postelji...no, da ne govorim zvečer...pomoje je ene 10x priracal z vrečo v dnevno, no potem sva mu le nekako dopovedala, da tudi če sedaj s te postelje lahko sam dol zleze, da pa vseeno mora spat! Tako, Teya, ko ravno sprašuješ...David bi se kar šetal gor in dol...smo mu čisto preuredili sobo, pa odeli v nove barve in je tako spal 3 noči 1. nadstropje višje popolnoma sam  tistem štuku, seveda takrat še v kinderpetu-brez problema! No, upam, da bo danes šlo že bolje. Bejamin je pa tudi že komaj čakal, da dobi kinderpet, ker ga je bila zibka že čist polna!

O, eden se zbuja (David je v varstvu), moram iti!

Lepo se mejte v tem deževnem tednu!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
19.3.2007 17:35:44   
Tiamo
Dan iz snežene Ljubljane! No danes sem šla h ginekologu na pregled po vstavitvi mat. vložka in ne boste verjele, dobila sem goro tablet, dvoje antibiotike, nekaj za vbrizgat tam spodaj in še ene za preprečevanje dolgih ciklusov M. Me prav mineva in se boda danes z dragijem vsedla in pogovorila, če se mi sploh splača tole vse pojest in vbrizgovat, ker lahko ni efekta. No vglavnem moje telo slabo prenaša ta tujek in imam skoz izceke, močne in 10 dnevne M, da ne govorim o slabostih ene par dni prej, ko dobim M (so take kot bi bila noseča). Tako, da bom še premislila!! Danes je Demi v vrtcu skoz po malem jokcalal, pa ne vedo zakaj..tudi jaz ne, ker je zdajle čist dobre volje. Včeraj je bila pa cel dan ko tempirana bomba, skoz laufala, se smejala, pela itd..tako, da nevem kaj ji je bilo danes v vrtcu. Sem jo pa peljala danes v knjižnico in jo je skor "infarkt", sploh ni mogla dojet, da je tok knjig na kupu in v minuti je hotela vse pregledat, bila glasna kot še nikoli, naglas "brala" knjige..da so se ji vsi smejali...no potem sva mogle 2 s seboj vzeti, ker je bil jok, ko sva odhajale. Ima pa danes zelo močno zabasan nosek in malo hrope, tako, da bom spet kamilice prepražila zvečer in ji dala na pljuča. Ej, a je katera slišala, da baje kozji loj (mast) zelo pomaga, če otroka namažeš po prsih, takoj vse zmehča v pljučih?  Petri te pa nekaj prosim, da ko boš imela čas, poslikaj posteljo Davida, da vidim, kako ste uredili ta veliko posteljo. Hvala, aja pa še to, pogledala sem tvoje slikice in super družinica ste, so mi šli kar mravljinci..samo se ti pa vidi, da si zmatrana, a samo meni deluješ tako na slikah?

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
19.3.2007 19:25:40   
Tiamo
JESSY HELP!!!!!!!!! danes ima Demi tako vneto rito in še bolj luliko, kot je imela Neja na takrat k si nam objavila slikice. A si takrat dobila eno v lekarni zmešano kremo ali si uporabljala Daktarin? In zakaj se ji je to pojavilo? Koliko časa je trajalo? a misliš, da bi morale k zdravniku?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
19.3.2007 19:31:24   
Jessy
Tia, obvezno k zdravniku, da pogleda, kaj je. Do takrat pa jo maži z Daktarin kremo. Jaz sem ji mogla kombinirat zraven Daktarin kreme še Advantan mazilo. Advantan je za pomiritev rdeče razdražene kože oz. za hitrejše celjenje, Daktarin pa za gljivice.

Tista namešana krema iz lekarne pa je za nego celega telesa.

Nama se je taka ritka pojavila od antibiotika. Trajalo? Hmmm...kar ene dobre 3 tedne, da je ritka prišla nazaj v normalno stanje.

Le pejta se pokazat k zdravniku!!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
19.3.2007 19:37:40   
Tiamo
hvala, letive jutri k zdravniku....bom končala, ker nam skoz elektriko ven meče.....imamo pa že cca 20 cm snega..groza in še pada...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
19.3.2007 20:12:31   
Jessy
A že 20 ga imate? Waw! Jaz sem Nejo pravkar peljala ven na sneg, ko sva pokakano plenico nesli v kontejner in ga je cca 10 cm in še full pada. Neja je po snegu hodila vse dokler se ji ni začel na noge nabirat, pol se je pa nosila. Seveda je jokala, ko sva šli noter, vendar je niti pod razno ne mislim nositi naokrog, pa še sneg je moker, tako da bi bili hitro mokri, če bi bili kaj dolgo zunaj.

Pri nas je pa 2x za sekundo vzelo elektriko, zdaj je pa že lep čas mir.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
19.3.2007 23:23:44   
Jessy
Sem pozabila poročat, kako sva opravili pri zobozdravnici.

Zunaj v čakalnici je bila full korajžna in zgovorna. Ko sva vstopili notri, jo je takoj ucvrla ven, jaz pa za njo in jo prinesla notri. Od takrat naprej je skoz nekej cmevkarila, kljub temu, da ji je pokazala vse možne živali.
Pol sva se skupaj usedli na stol, kjer sem ji prijela roke, ona pa ji je preštela zobe. Imamo vse, le petice še čakamo, ki pa so za pričakovati nekje okrog 3. leta starosti.
Pol je vprašala, če ima dudo in sem rekla, da za spanje. mi je rekla, da se ji vidi po zobeh, da jih ima že malo naprej in da naj ji dudo vzamemo, ko zaspi in odnesemo iz sobe, da če se zbudi, da je ne najde. Rekla je tudi, da dude ne smemo na silo in na hitro odvzet, da slučajno ne najde prsta in se loti njega sesat. Je rekla, da če ji med spanjem vzamemo dudo, da je čist vredu in da ko bo bolj razumela stvari, naj pa dudo "nekdo" odnese.
Pol je povedala, da ko bodo petice zunaj, da jih zaščitijo tako, da jih zalijejo in tako zravnajo tiste jamice, kjer se rada nabira hrana, ker jih je treba zaščititi, saj bodo skoraj 10 let v ustih.
Pol nama je pokazala, kako se pravilno umiva zobe in poudarila, da če je že treba katere zobe kdaj pustiti neočiščene, da je bolje ta sprednje pustit, kot ta zadnje.
Neja je dobila štampiljki na roki, pa "zobkota" iz rokavice ji je naredila zobozdravnica, pa en kozarček vode je tam popila, ker ji je bilo strašno všeč.
Zdaj pa sva naročeni čez pol leta.

Tako...smo prebili led. Upam samo, da se zobarjev ne bo tako bala, kot se jih jaz že vse življenje.

Zdaj pa grem spat, ker bo zjutraj treba zgodaj v akcijo, da pridem do službe.
nočko

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
20.3.2007 7:32:46   
nanka
Dobro sneženo jutro vsem,

nas je zamedlo, komaj sva se privlekla v Ljubljano, ker so vse ceste zaprte. Vau koliko snega imamo mi.....

Matic je včeraj krenil v šolo v naravi in jih je seveda dočakal sneg. So pa v Rovtah ( pri Logatcu) in so vsi nesrečni. Kliče me vsakih dvajset minut, ker mu tam ni všeč. Danes ponoči pa jih čaka nočni pohod.

Tia, seznamček bom naredila kmalu, po pravici povedano se mi popldne sploh ne da prižgati računalnika.

Zoja obožije solato in to vse vrste, samo da solate ne poje, jo pa cuza. Najraje od vsega ima pa koruzo v solati in paradajz. Mesa ne mara preveč, razen hrenovk, te so zakon, sta oba otroka zrasla na hrenavkah.

Petri, ravno zaradi tega vstajanja jaz Zoje še ne bom dala v posteljo brez rešetk, ekr gre že tako nerada spat, če jo dam pa v posteljo bo pa celo noč pokonci in hodila okrog kot zombi.

A ste se danes vse prebile v službo? 

Včeraj sem bila pa prav jezna na mojega. Snežilo je kot za stavo, moj pa se je odločil, da gre na nogomet in to ob 20. Spravim Zojo spat in mi zvoni telefon. Kliče Matic ves nesrečen, Zoja me kliče iz postelje, sploh nisem vedela kam naj grem najprej, moj pa na nogometu. Končno okoli 22 pomirim tamalo, da zaspi, Maticu že desetič povem, da bo že čez tri dni doma in da bo kmalu minilo, deca pa od nikjer, zunaj pa pol metra snega. Ja normalno, da so bile vse ceste zaprte in ni mogel nikamor. Mene je pa neskončno skrbelo kje neki je obtičal.Tako mu ni preostalo drugega, da je avto pustil nekje ob cesti in policala nečaka, da ga je prišel iskat. Ob 24 mu je končno uspelo priti domov, tu ga je pa čakalo še 1 uro kidanja. Ob 4 je že vstal in zopet kidal, pa se niti ni upal jamrati preveč, samo to ponavlja, a mi je bilo treba riniti na nogomet. Pa mislite da ga je srečala pamet? Kje pa ob prvi priliki bo zadevo ponovil, kdo bi ga zastopil.

Nič grem še eno kavo popit, da pridem k sebi 

Neji pa vse pohvale za pogum pri zobozdravniku, naša ni tako korajžna in bo tulila kot zmaj, samo da bo videla belo haljo. Usta pa tudi meni ne odpre, komaj ji zobke umijem, kaj šele da bi ji preštela vse zobke.

violinski naj vam tale selitev čimprej in s čim manj pretresov mine.

Tia, kako je z Demino ritko, kaj sta izvedele?

< Sporočilo je popravil nanka -- 20.3.2007 7:36:03 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
20.3.2007 8:19:11   
Tiamo
Jutro,

tudi nas je pošteno zamedlo, ampak nismo imeli jutranjih težav in kidanja. Demi je bila ponoči zelo zelo pridna, prespala noč, sem pa ene dvakrat ustala in preverila, če še diha. Včeraj ko je šla spat, je imela kar orng zabasan nos in malo je vsaketoliko časa zahropla, pa sem ji spražla kamilici in mogoče so pomagale, verjetno so, da je prespala noč.

včeraj, ko nam je zmankalo elektrike, je bila Demi čist navdušena. Potem ji je očka dal še lučko in je v temi z lučko plesala in ko so prišle luči, je ponavljala, še tema, še tema.

Zjutraj je bila čist navdušena nad snegom, je šla do vrtca peš in ni hotela notr. Potem sem jo politično prepričala, da jo bosta Uroš in Irena (pomočnik in vzgojiteljica) peljala ven. Sem ji oblekla, danes kar hlačke od kombinizončka, če se bodo kaj metali po snegu.

Zdravnika imave jutri ob 14, upam, da ni prepozno. Ob takih zadevah, me je kdaj kar strah, da ne bi bilo prepozno.

Jessy, jaz Demi že cel mesec naročam k zobarju, pa je skoz odsotna, tista zobarca, katero želim da jo ima. A da se Neji pozna duda?? Kok ima pa Neja dudo? Demi če ponoči vzamem dudo, bo jok in stok, ker če je ne najde, potem jo kliče "Duda kje si?" in če je ne najde, je jok.

Nanka ste imeli pa pestro včeraj, hehe je pa tvojemu dal nogomet eno lepo lekcijo!! Ja bogi Matic, a ga domotožje daje?

grem kao delat! 

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
20.3.2007 9:07:15   
violinski
Fej in fuj in bljak in še enkrat bljak. Sneg, plundra, blato, nemogoče parkirat, mokre noge (danes nisem dala elegantnih čeveljcev za v službo za noben dnar - pravzaprav sem čist hecno oblečena. Vsa uštimana, črne hlače, črn reklc, spodaj pa bež semiš škornje z debelo gumo. Ma kaj me briga, sej vsi vidijo, kakšno je zunaj.

Kidat nama ni bilo treba, ker sva včeraj pametno pospravila avto v garažo.

Mi smo imeli pestro noč, Lani se je dvakrat močno ulila kri iz nosa, pediatrinja pa pravi, da je ne skrbi, da je verjetno samo sluznica malo izčrpana, pa da bo kmalu minilo. No, upam, da res.

Nanka, bravo za tvojega, tudi jaz upam, da ga je izučilo. Tudi midva bi morala včeraj h najini zobarki v KP, pa sem rekla, ne grem dol za noben dnar po tem vremenu, in že samo iz centra v BS3 sva rabila 70minut prebijanja z avtom. Če prištejem moje pol ure iz BTC v center je to vse skupaj 100 minut. Ej tu mač.

Pri nas je elektrika samo žmrkala, zmanjkalo je k sreči ni. Mi imamo pa vedno lučko za obisk otrok v njihovi sobi, in Aljoša že dobro ve, kje je spravljena in če le ima dostop do najine spalnice, gre ponjo in se igra z njo (jo pa žal uporablja tudi kot kladivo).

Naj sneg neha padat in naj se stopi!

Miševi, kako je pri vas za bajto, idilično???

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
20.3.2007 14:45:58   
Jessy
Pozdravček še od mene!

Pri nas snega očitno ni tako veliko kot pri vas. Na oko se mi ga vidi cca 20-30 cm, se pa pošteno useda, tako da ga je vedno manj. Za povrhu je pa še voden in po moje ga kaj kmalu ne bo več.
Ceste so bile pri nas zjutraj očiščene do asfalta in sem v službo prišla brez vseh težav, pa čeprav se zapeljem čez 700 m visok hrib. Doma so pa ta čas tudi že vse skidali tako da mi ne bo treba niti ene lopate obrniti. user posted image

Nanka, sem se prav pošteno nasmejala, ko sem si predstavljala, kaj je rojilo tvojemu možu po glavi, ko je kidal! user posted image  Vsaka šola nekaj stane, kajne?
Prav tako sem se nasmejala Violinski, ko sem prebrala, da Aljoša uporablja svetilko tudi za kladivo! user posted image user posted image user posted image
Tia, ko pa sem prebrala "Duda, kje si?" sem pa čist Nejo slišala, ker ona jo tudi kliče tako. user posted image  A kolk ima dudo? Meni se zdi, da zelooooo malo, saj jo ima izključno za spanje, če pa je kak dan zelo cmerava in razdražljiva, pa jo dobi kako uro pred spanjem, da se malce pomiri, ampak to je morda 2x na mesec. Pa še velikokrat ji dudo iz ust potegnem, ko grem spat, vendar je nisem nikoli nesla iz sobe ampak sem jo položila v posteljo in jo je zjutraj takoj dala v usta. Danes ponoči sva ji dudo odnesla v kuhinjo in je zjutraj ni nič klicala, jo je pa zahtevala za popoldansko spanje. Sem ji jo pa tudi zdaj že vzela in odnesla ven.

Glede ritke te po moje nima kaj skrbeti, da bi bili prepozni, saj to res ni kritično, je pa zagotovo zelo neprijetno za Demi. Včeraj ti nisem povedala, da mi je pediatrinja takrat svetovala, da čez obe tisti kremi na debelo nanesem tudi zaščitno kremo, da se prepreči stik urina s kožo. Seveda tudi pogosto previjanje in umivanje z vodo in čistilnim oljem (da se prepreči trenje) je pomembno, pa da se ritko pred mazanjem dobro osuši, kar pa se mora samo popivnati in nič brisati. Torej čimmanj drgnenja.
Upam, da jo hitro pozdravita!

Zdaj pa grem južnat, ker je kuhano!
se slišimo

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
20.3.2007 17:45:12   
Jessy
Midve sva se že naužili snega. Sva bili 1 uro zunaj in sva naredili enega snežaka, pa kup snega sva preložili iz enega konca na drugega. Notri je prišla vsa premočena saj je večino časa sedela v snegu ali pa bila na kolenu. Se mi zdi, da je danes prvič uživala v celem snegu, da se ga ni bala. user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
20.3.2007 22:41:13   
petri85
Oj!

Mi smo se tudi danes nakepali in navaljali po snegu! David je bil spet čist navdušen...Benjamin je pa samo začudeno opazoval, kaj za vraga je vse iste barveuser posted image

Tia, upam, da je Demina ritka že kaj bolje. Aja, pomoje da ne zgledam zmatrana (no, nisem bila)...bolje bi bilo rečeno zalita...sem se zredila ko pujsek...bo treba potem spet na eno dieto, ampak zagotovo ne tako, kot je bila zadnja, ko smo Benjamina naštimaluser posted image

A Neja je bila pa tako pogumna pri zobarju? Bravo! Mi pa še vedno nismo dobili vabila za pregleduser posted image

Violinski, kakšno delo sploh sedaj opravljaš, če ni skrivnost?

Tia, evo slikica postelje...meni je Flexa res všeč, ker kasneje lahko ful spreminjaš in dodajaš!

http://static.album.email.si/2/4/241936/dZ8gPG_XMc5EEUaTbK3yA.jpg  

Lp!

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 20.3.2007 22:53:05 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
21.3.2007 7:09:54   
Tiamo
Jutro,

no vidim, da smo skoraj vsi uživali včeraj v snegu. Tudi Demi je, smo za blokom postavljali sneženega moža, je pomagala nositi sneg, potem se je metala v sneg, gazila po globokem snegu in se po riti dričala po majhnem klancu-to je bil smeha in uživancije. nekaj utrinkov, slabše fotke, ker so posnete z GSM

user posted image

Ritka ni nič bolje, smo pa včeraj, ko sva prišle iz snežnega rajanja orgn z klimo zakurl in je bila cca 30 min nagec s copatki. Ponoči je spala uredu, zbudila se je okoli 4:45, popila mleko in spala naprej.

Petri, aha, potem so tvoje kg, krive da tako izgledaš, hehe. Saj bodo šle kmalu dol, boš videla. Posteljica je pa super, sploh una predstavitev, kaj vse se lahko potem sestavi in oblikuje iz nje. Super ideja, samo jaz sem še vedno navdušena, da bi imela pod posteljo predal in še en jogi. Tako sem videla takrat v Ikea, pa jih žal zdaj nimajo več.

He Jessy, spet sta se Neja in Demi ujeli v razvoju, se vidi, da sta najstarejše in rojene v parih dneh razmaka. Ja tale "Duda, kje se?" in vse ostalo "kje si" Demi izgovarja tako, da kar malo zapoje zdraven..no če je dobre volje, ima bolj pojočo govorico, hehe..je originalna.

grem kavo popit..

pogrešam vse ostale kje pa so? Miševi, kje si?

< Sporočilo je popravil katrin -- 25.4.2007 22:35:03 >

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
21.3.2007 15:37:57   
Tiamo
No, kje pa ste? Midve sva od zdravnika, Demi ima samo glivice, dobile sva Canasten in Elocom kremo. Grem kuhat kosilo, ker danes še nič nisem jedla in me že pošteno lakota daje!!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
21.3.2007 20:03:39   
Jessy
Zdravo!

Jaz sem še en dan v večini preživela v šoli. Sva imeli s sodelavko do 18.15 parlament in sva potem po doooolgem času zavili še na kavico, tako da sem pred parimi minutami prišla domov.

Tia, super slikce!!! Jaz je nisem pa nič slikala. user posted image  Se še spomnila nisem, da bi jo!
Vidim, da sta dobili isto reč,k ot midve. Elcom ima enak učinek kot Advantan, Canesten pa odtehta Daktarinu. Saj bo šlo hitro na bolje!

Sem rekla, da morem še nekaj pojasnit v zvezi z obiskom pri zobozdravnici. da ne boste mislile, da je bila pa tolk pogumna....Je čist cel čas, ko ji je začela gledat po ustih, pa do takrat, ko je nehala fajn jokala. Pol je pa nehala in le opazovala okrog sebe.

Petri, midve nisva dobili nobenega vabila za k zobozdravnici, ampak sem jo šla enkrat kar sama zapisat. Sem prej vprašala, če ni morda še premajhna, pa so rekli, da naj kar prideva. Drugače pa mislim, da vabijo šele okrog 3. leta starosti.
Tudi jaz sem pogledala vaše slikce. Luštna družinica ste!!! user posted image user posted image user posted image  Kilogrami pa pri tebi najbrž ne bodo problem, saj kolikor te imam jaz v spominu še s piknika si bila prav postavno dekle, pa že nosečo, tako da te nima kaj skrbeti okrog tega. Večji problem je za take, ki smo že od nekdaj podvrženi odvečnim kilogramom. user posted image

Dejte no kaj napisat! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
21.3.2007 20:55:59   
Kety
No, se bom pa še jaz malo oglasila, čeprav že komaj gledam. Včeraj sem šla spat šele okrog polnoči in zjutraj smo vstali ob 7ih. Pol pa cel dan en sam lauf. Vmes ko je Timon spal, sem se jaz ubadala s programom za knjiženje, k se mi je neki sesul, pol pa spet lauf s Timonom. Moža cem v celem dnevu vidla kaki 2 uri pa še to ne v enem kosu. Zdej me pa glava boli in sam čakam posteljo, samo moram prej še malo narest za "firmo".

Jaz sem pa včeraj na domačem hodniku tako užgala po tleh, da se danes počutim, kot da bi me vlak povozil. Vsaka mišica posebej me boli, ker se mi je telo pomoje čist napelo v trenutku padca. Še sreča nisem padla na trebuh, ampak sem se nekako ujela, da se priletela bolj na bok. user posted image user posted image user posted image  Mi je zdrsnilo v copatih. Groza! Sem zvečer samo čakala na brcike, če je vse cool. No, mali miga 100/uro, predvidevam, da je še vedno v prečni legi ali pa na ritki, ker so brce še vedno čisto nizko!user posted image user posted image

No, pa da ne morim preveč, tudi mi smo včeraj zelo uživali na snegu. Če pomislim, kako je Timon užival, sem kar vesela, da je zapadel, zdej pa čakam da ga pobere. Hočem suho in toplo vreme. Čeprav je bil danes tudi čudovit dan.

Petri, mi smo dobili vabilo k zobozdravniku ob 1 letu, zdej pri 18m ga moram pa sama prijavit. tko, da moram še poklicat za termin.

No, grem zdej hitr še kej narest!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
21.3.2007 22:51:52   
Jessy
Pred spanjem sem prišla še malo pokukat sem in bila prijetno presenečena nad novim ozadjem, ki mi je všeč!!! user posted image user posted image user posted image

Kety, samo da si se tako spretno ulovila! Zgleda, da smo nosečnice vse nerodne. Se spomnim Tie, kako je z nogo užgala nekam, pa jaz sem v zadnjem mesecu padla po stopnicah. Obup! Zdaj pa le pazi nase in zamenjaj copate, da se ne ponovi! Pa odpočij si malo!

Grem spat! Lepo se imejte!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
22.3.2007 7:03:59   
Tiamo
Dobro jutro,

tudi jaz sem danes pobuljila v novo ozadje RR in iskala kje okence za prijavo.

Kety, ja nosečke smo oz. ste štorke, hehe. Kot je že Jessy napisala, je ona telebnila po štengah, jaz pa sem z nogo udarila v balkanska vrata in še danes čutim posledice. Za malega nič ne skrbi, je v trebuhu tok zavarovan, da tudi če bi padla na trebuh, bi bil uredu. A naju je pa vreme malo user posted image , da ne moreve na pijačo, upam, da bo tale brozga od snega kmalu pošla in se bove šle sončit na teraso.

Jessy tudi jaz sem pozabila fotoaparat, pa sem se spomnila na GSM. Glede ritke, danes je 90% bolje, tako da ni panike. Včeraj sem ji ker je bila pri zdravniku tako pridna, kupila (že prej, samo sem imela spravljeno v torbi) revijo Medvedek PU. Sem ji jo dala že v čakalnici in ko sva bile ne vrsti, se je lepo ulegla na mizo pri pediatrinji, dala noge na razen, odprla revijo in brala.

Včeraj sem gledala na TV3, To čudovito dojenje (Extraordinary Breastfeeding) Dokumentarno serijo. en utrinek

Dokumentarni pogled na dojenje, ki problematizira predvsem dejstvo, da se le resnično nizek odstotek Britank drži priporočila Svetovne zdravstvene organizacije, ki priporoča, da bi se otroka dojilo vsaj do drugega leta starosti. Ženske, ki verjamejo v prednosti dojenja, ki traja vse dotlej, dokler se otrok sam ne odloči, da mu je dovolj maminega mleka, se pogovarjajo o svojih prepričanjih in izkušnjah. Film predstavi tudi mamo, ki je svojega otroka dojila vse do njegovega sedmega leta. Pod drobnogled pa so vzeti tudi zakonski predlogi, ki hočejo ali povsem preprečiti ali pa vsaj omejiti dojenje na javnih prostorih.

No, ta mamica na sliki je sama odstavila sva 3 letna dvojčka in je imela samo dva dni težave z njima, k sta se skoz zbujala in hotela "mamas milk".
No, prav grozno mi je pa bilo videti, kako je mati dojila skoraj 8 letno hčer, katera se sploh ni hotela odklopit, čeprav ni več znala vleč oz. ni imela več sesalnega refleksa. Njena 2 leti starejša sestra je bila čisto razočarana in žalostna, ker se še ona ni smela dojiti. To mi je bilo malo too much, ker je potem ta skoraj osem letna deklica, rekla, da komaj čaka da ji zrastejo prsi, da se bo lahko sama dojila in da ona zna vleči, samo mama je nehala delati mleko. Potem je bilo še govora o dojenju na javnem mestu, kako se angleži zgražajo nad tem in da imajo prav zakon, da se na javnih mestih ne doji.

grem popit kavo

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 22.3.2007 7:06:14 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......