|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
24.2.2007 12:35:16   
violinski
Dan!

Mi smo v KP, vreme pa ni kaj prida. Včeraj, Jessy, sem ti že hotela pisat, ampak me je moj čakal v topli postelji, pa sem potem raje zavila tja. Otroci so spali spodaj pri starih starših, tako sva danes prvič po zelo dolgem času lahko potegnila spanje do 9h. Prav pasalo je.

Tebe moram pa prav pohvalit, res si bila pridna, ko si toliko krofov ocvrla (in pojedla user posted image ), pa pametno si naredila, ko si se že sama pohvalila, sej če se same ne hvalimo, kdo nas bo user posted image user posted image . A ste danes kaj bolje spali? Po moje je zdej samo tisto obdobje po bolezni, otroci se malo scrkljajo, pol pa še nekaj časa izkoriščajo, ampak ponavadi pridejo kmalu spet nazaj v svojo rutino in verjetno te tudi Neja ne bo več tako pogosto klicala k sebi, navsezadnje bo sama hotela spati vso noč, brez prekinitev. Verjetno bo treba kak teden, mogoče celo manj.

Tia, mene je tudi kar zmrazilo, ko sem prebrala, kaj se ti z zobom dogaja - jaz sem namreč blazno občutljiva kar se zob tiče, se pogovarjat se ne maram o njih, ker me je vedno kar strah. Še dobro, da imamo zobozdravnico v žlahti, če ne bi mogoče že zdavnaj bila brez user posted image . Ok, pretiravam. No, zate upam, da se ti nazaj utrdi in da te žica ne moti preveč.

Tea, lepo da si se javila, a zdej si v Slo?

Naše večerje so bolj enolične, kot vaše, ker imamo bolj obilne popoldanske malice (običajno kruh in namazi), je potem za večerjo ali lino-katerikoli, ali pa jogurt. Lana ima rada še razne kosmiče v mleku, tu se pa tudi konča. Edino pri mojih starših so za večerjo običajno testenine. Kruh pa je pri Aljoši zakon. Z njim lahko vedno zmagaš.

Kar se financ tiče, imaš Tia kar prav. Ni tako enostavno, ravno zato pravim, da se bomo mi za tretjega odločali šele, ko bomo nekaj časa že v novem stanovanju, saj bomo ugotavljali, koliko nam finančno znese tudi zaradi povečanih, mogoče celo podvojenih stanovanjskih stroškov. Meni so sicer z novo pogodbo malo povečali plačo, ampak mislim da bo večina tega povišanja šla ravno za razliko v teh stroških. Tako nas večinoma bremeni vrtec, ker imata Lana in Aljoša drugače precej podedovanih stvari, od oblek do igrač, tu pa tam kaj novega za njiju kupijo stari starši, tako nama dvema pravzaprav res ostajata samo položnici za vrtec in plenice. Pa seveda tisto, kar porabimo za 'izboljšanje kvalitete življenja' ampak to je luksuz, ne obvezni stroški. Se pravi stvari, ki se jim bi mirne duše odpovedali. Plenic pa se mislimo itak prej rešit, preden začnemo razmišljati o tretjem.

No, danes kuha moja mama ričet, popoldne pa računamo, da bomo šli na bazen, če se nam bo le dalo dvignit riti iz foteljev.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
24.2.2007 13:30:18   
Jessy
O, Violinski, a kar na Obalo ste šli? Človek pričakuje, da je dol sonce, ampak običajno ga ni, vsaj za letos pravijo, da je sonca bolj malo ob morju.

Ja, današnja noč pa je bila fantastična. Ker smo celo noč spali brez enega samega vstajanja, sem enostavno pozabila povedat, da smo fajn spali. Običajno le nekej jamram, ko pa je vredu pa pozabim omeniti! user posted image
Zdaj je šla spet spat. Je punca utrujena, ker sva že dopoldne hodili 1 uro, za popoldne imamo pa spet v planu, tokrat z atijem - končno! Odkar hodiva gledat račke, ima full motivacije za hojo in se sploh ne spomni, da je utrujena in da bi se rada nosila. user posted image

O krofih pa raje ne bi....se zjutraj tudi vagat nisem upala. Bom počakala, da začnem spet hoditi v službo. Takrat mi gre bolje od rok. Danes bo pa itak cel dan čist zabluzen, saj zvečer dobimo obiske in bom pekla pice, da bomo malce prigriznili. Smo se že čist razvadili, da ko prideta prijatelja gledat k nama Lost, da spečem pice in jih zraven grizljamo....Saj proti picam nimam nič, sam proti kilam imam! user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
24.2.2007 14:41:28   
natasaxy
Dan. Da naute mislile, da sem vas pozabila. Me že dolgo ni bilo. Me je včeraj Peti malo pobarala kje kaj tičim:)

Vi se samo pogovarjate o še novih družinskih članih. Jaz vas prav občudujem, kako ste vse za akcijo. Mene tudi ful grabi moram priznat, ampak glede situacije ne gre,....pa Tia praviš kje smo jih staknile, pri nas je tudi bolj za enega kot kaj več,....ampak jaz vseeno upam, pa piham na dušo. Bomo videli kakšna bo situacija čez recimo 2 leti.

Ja moja nova služba, ful sem vesela, da sem jo dobila, po drugi strani pa,....mi je že zdaj včasih mučno. Problem je, ker nisem imela nič konkretnega uvajanja, ker sem padla noter preko ene veze k je šla ena stran, tako, da je bila zares hitra menjava,....zdej pa sem včasih kr mal obupana, če bom vse zmogla, ker imam kar premalo izkušenj, da bi kot začetnik vse vedela kako se dela. Sem pa sigurno vesela, da sem našla službo pa še blizu je, tako da imam do tja celih pet km. Predvsem to me spravi pokonci, drugače pa se je dve leti nazaj menjalo vodstvo, tako da vsi bolj odhajajo kot prihajajo,...no ne bom jamrala, ne smem!!

Gašper se v vartsvu doma super počuti, je pa še vedno mala velika trmica, ki včasih načne živčke. Drugače pa je prav prisrčen, zdej že tolk govori, predvsem je pri nas zdej popularna beseda ja. Za vsako stvar kar ga vprašaš je odgovor JA. Spimo še vedno zelo dobro, jemo pa tudi zelo radi:)

A ste ve že vse bile na pregledu pri 18 mesecih. Midva morava še poklicat, da dobiva datum. A so tudi cepljeni še kaj?

Kaj naj še povem, da maškare nismo nič bili, krofov tudi nismo pekli, smo jih kar kupili, ker sta si ati in mami privoščila edini vikend za sebe. Sva šla v Strunjan prejšni vikekend va valenitnov-pustni paket v hotel, kjer sva se oba malo spočila, se nakopala, nasavnala, najedla,...Gašper pa je bil 2 dni pri moji mami kjer pa ni bil nič trmast, pa vse je ubogal,...no saj ko sva pa midva prišla nazaj pa je vse nadoknadil v pol ureuser posted image user posted image . Zanimivo pravim zato, ker mojo mami ne vidi ravno vsak dan, ampak na štirinajst dni ali pa en teden in se je čisto drugače obnašal kot doma v varstvu, kjer si veeellllliiiiiikkkkkkooooo več dovoli.

No toliko zaenkrat,....kje pa ste vse ostale?? Bom pa jaz danes zamenjala Jessy, bom sama klepetalauser posted image  Čau bau

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
24.2.2007 17:01:53   
nanka
Dober dan

da se na hitro javim, ker pričakujem obiske ( z Maticem praznujeva).

Jessy, tudi naša ne je nič kruha, večerjava pa hrenovko z kečapom ( obožuje), jogurt, sadna hipp kašica, skuta ali pa juhico, ki ostane od kosila. Včasih pa kakšen keksolino, samo to zelo redko. To je vse.

Glede otrok in denarja je pa tako. Kot veste sva imela Tjašo zelo kmalu, jaz šolar, dragi pripravnik, pa sva zvozila. Sicer skromno ampak je šlo. Privoščila sva si morje vsako leto. Ko je bila Tjaša zadno leto v vrtcu se je rodil Matic, tako da se je strošek vrtca samo nadaljeval ( sva pa tudi preurejala stanovanje-prenova stare hiše), ni pa se podvojil. Ko je šla Tjaša v šolo, je šel Matic v vrtec. Zdaj imamo srednješolko in osnovnošolca in moram reči, da stroški sicer so, niso pa velikanski ( mogoče imam srečo, ker Tjaša ni zahtevna najstnica), tako da zaenkrat ne čutimo pomanjkanja. Sob imamo dovolj, ker sva tako planirala, tako da ima vsak svojo sobo ( tudi bodoči).
Dragi ima malo več plače kot je slo povprečje, jaz sem pa tu nekje. Ker sem Zoji kupila vse pripomočke nove, bo vse prišlo prav. Sem pa privarčevala kar nekaj denarja, še predno sva se odločila za Zojo, tako da imam rezervni fond. Prav tako bom probala splanirati tako, da bo Zoja šla v vrtec pri treh letih in ko bi Zoja šla v šolo, bi šel naslednji v vrtec ( do takrat bi bil v varstvu pri babici). Seveda je to vse plan, bomo videli kaj bo. 8 vas bom sproti obveščala). Zaenkrat sem nehala jemati tabletke, rada bi zanosila nekje julija, da bi rodila nekje maja.

Tako obiski so tukaj, imejte se lepo.

< Sporočilo je popravil nanka -- 24.2.2007 17:04:49 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
24.2.2007 18:33:27   
Tiamo
Čer, nanka, super si tole vse razložila, vidim, da si midva oz. moj sam probleme dela glede denarja. Res pa je da imava midva kredit za stanovanje, kar pomeni ena plača gre za kredit, druga položnice in preživetje. Še dobro da obstajajo limiti.  Nanka vse oblekce dobiš nazaj, kar si mi dala za sestrično...edino, če boste imeli fantka, potem ti ne bi skoraj nič prav prišlo. Sem pozabila, Demi kdaj zvečer je še hipovo večerno kašo. Aja, zdajle je pa kos kruha in gor ribji namaz, ga obožuje. Demi ima rada kruh, samo pri hrenovki ga tudi ne je. Natasa sem te že pogrešala, super za novo službo, vnesla se boš pa hitro, da še sama ne boš vedela kdaj.  

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
25.2.2007 20:28:12   
Tiamo
Ja kje pa ste? Mi smo preživeli lepo nedeljo v družbi prijateljev, ki imata 2 otroka. Bilo je zelo luštno, otroci so uživali, čeprav je demi ene 20 min rabila, da se je vklopila..potem pa skoz norenje. zdaj grem v ležeči položaj...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
26.2.2007 0:29:41   
Jessy
Dober večer!

Da se malo pofočkam. Današnji dan ni bil nič posebnega. Se mi zdi, da sem ves dan nekaj pospravljala, za piko na i se nam je pa še sifon v kuhinji delno zamašil in smo ene par ur zabili za reševanje tega problema, ki ga še nismo rešili in obljubljajo, da bo jutri urejeno. K sreči je pri nas padal dež, tako da sem bila mirne vesti doma. Smo pa proti večeru šli k mojim na krofe, tako da ves dan pa le nismo zabili doma.

Jutri pa me čaka prvi "šiht" po počitnicah in bo trajal kar cel dan. Najprej pouk, potem delamo priprave, ob 14h smuknem domov in ob 16h morem biti spet nazaj, ker imamo drugi del seminarja (ljudski plesi v OŠ), končamo pa nekaj čez 19. uro. Da ne omenjam, da imamo v sredo še roditeljski. Vse je na kupu... Pa bomo že kako! Še zmerom smo, bomo tudi zdaj.

Neja pa zna povedat, kako je ime atiju in kako meni. user posted image  Zase pa pove še priimek zraven. user posted image  Kolk je dobra! user posted image

Grem zdaj še malo pred TV, da se mi začne spat, ker sem vsa zbrihtana prišla izpod tuša. user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
26.2.2007 12:25:35   
tina104
Spet vas nisem brala nekaj dni in zdaj je bilo tooooliko za brat!

Natasa, lep pozdrav po dooooolgem času!

Nanka, res uuuuauuuu! Tudi meni so šli mravljinci po telesu, ko sem prebrala, da v bližnji prihodnosti načrtujete še enga članauser posted image .

Jaz na otroka ne gledam samo kot na strošek. Do zdaj v bistvu z Aljažem ni bilo večjih stroškov, ker večino oblačil smo dobili na izposojo, opremo smo kupili najbolj poceni, plenice tudi kupujemo ta poceni, zdaj je edino vrtec postal malo večji strošek. Pa bomo že. Hišo v bistvu imamo dovolj veliko, da bi še imeli 1 ali dva user posted image , ampak prostor je spodaj pri garaži in potem bi bili potrebi precej drastični posegi v hišo. Verjamem, da je otrok dosti večji strošek, ko gre v šolo. Sicer pa moj pravi, da je dovolj 1 user posted image , prej je vedno govoril, da bi jih imel več, tudi 5, zdaj pa ko Aljaž tako slabo spi in to, pa tudi jaz razmišljam, ali imeti še enegauser posted image  ali ne. Sicer sem bolj za ja.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
26.2.2007 12:34:53   
tina104
Sem raje poslala, da me ne bi ven vrglo.

Ta teden imam počitnice, tako da bo več časa za RR. Aljaža bom vseeno dala dopoldne v vrtec, ker ima poem boljši ritem, pa še jaz malo k sebi pridem, pa še generalko imam namen naredit po hiši.

Kaj jemo za večerjo? Veliko krat naredim pozno kosilo - nekje ob petih in potem pač je, kar naredim (testenine s kako omako, zelenjavna juha, ...). Veliko krat pa je kar suhi riž, kuskus ali ajdovo kašo (vse to je zanj iiiš). Pred spanjem potem poje še kak kos sira, kako rozino. Včasih je tudi za večerjo čokolino ali pa kako zelenjavno mesno kašico iz kozarčka (to zanje res samo takrat, ko res ni časa za pripravo kakega obroka ali ko nič drugega noče jest), pogosto je tudi jajčko brez kruha. Nasplošno je kruh samo sam, se mi zdi.

Moram še malo povedat, kako Aljaž zadnje dneve podnevi sploh ni šel spat. V soboto je bedel od pol sedmih zjutraj do pol sedmih zvečer, pa niti tečen ni bil. Včeraj je bedel od pol šestih zjutraj do pol šestih zvečer. Ker smo bili zvečer še pri mojih na obisku, je tam zaspal, ko smo ga dali v avto se je zbudil in je potem ob sedmih spet zaspal, danes pa spal do štirih zjutraj!
Mali ima več energije kot jaz!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
26.2.2007 13:40:50   
Kety
No, da se še jaz malo javim!

Tina, vi pa imate pestro z Aljažem! Dobra si, da zdržiš tempo. Če pri nas Timon ne bi spal nič cel dan, bi jaz prav gotovo omagala.

Moram pohvalit Timona, da zdej pa res spimo celo noč, brez zbujanja do 7ih zjutraj. Sem prav zadovoljna, ker se res pozna, da tudi jaz bolje spim.

Timon večerja ponavadi kak jogurt, ki ga zmešam z 7-corn od Milupe, ali pa puding in sadje, ali pa kak čokolešnik. Pred spanjem pa dobi še flašo mleka. Kosilo imamo tudi mi bolj pozno, tam okrog 16-17ih, tako, da niti ni lačen. Tudi midva nisva nikoli večerjala močnih jedi (ala testenine ali kaj podobnega), zato tudi Timona ne navajam na to. Se mi niti ne zdi preveč zdravo, saj pomoje otrok za ponoči ne rabi takega obroka. No, mogoče pa narobe razmišljam in smo zato bolj pri "ta suhih" (zdej ima malo čez 11kg).

V sredo imamo pa morfologijo in komaj čakam, da vidim našega drugega user posted image . Me zanima, če je še vedno fantek...user posted image user posted image user posted image . Nič, Timon se je zbudil, greva ven na sonček!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
26.2.2007 17:28:16   
Tiamo
Dan, Tina tudi pri nas se kdaj zgodi, da Demi cel dan ne spi in zvečer sploh ni utrujena, če pa spi podnevi 2 uri, je pa zvečer zaspana, da je kar tečna. Kety cute slikca, v sredo pričakujemo novice z morfologije. Jaz sem doma, na bolniški se učim. Ena skrita kamera, pa še dva slovenca sodelujeta
http://www.youtube.com/watch?v=3NCjKbex9wk

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
26.2.2007 17:29:24   
Tiamo
Kety sem upala, da je tudi kaka slika v tvojem albumu, pa sem razočarana, nič user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
26.2.2007 21:38:15   
Kety
Tia, sorry, ampak sploh ne vem kake slikice naj dam gor.

Zdele se mi jih ljubi dat le ene par,...no, na enih je res kot punčka, presodite same! Grem narest album!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
27.2.2007 7:02:00   
zoya24
Pozdravljene,

da se še jaz (midva) mal javim (a). Smo OK, preživeli še zadnje cepljenje pred OŠ.Veliki smo cca 85 cm in težki 11 kg. Reakcije ni bilo, le malo otečeno mesto vboda, ki je po dveh izplahnelo.

Drugače nič novega. Še vedno full malo govori, upam, da bo kej začel, ker zdaj je pa že čas. Sej razume vse, vse pokaže, samo besed zna pa res malo. PO svoje pa cel dan žlubudra, pa nama razlaga stvari, midva pa nič ne razumeva.

Kety me veseli, da ste začeli spati ponoči, vidim na slikicah, da ima Timon prav luštno sobico. Midva sva mu tudi zadnjič kupila mizico in stolčke, in se mu ful dopade. Bi pa rekla tako, da fotki, kjer ima kapico definitivno ni nič podoben punčki, je pa res, da na nekaterih fotkah (predvsem zaradi koderčkov) bi ga znala pa še jaz zamenjat user posted image  (pa brez zamere). Imajo pa vaši mali vsi take nežne laske, Žiga ima pa pravo čupo. Take malo skodrane, ful močne, pa trše, kot imajo ponavadi otroci laske (ma isti ima kot jaz). Drugače pa mi hodimo k frzerju nekje na 2 meseca, ker drugače je čist zaraščen - bom popolne dala gor par fotk, da ga boste videle.

Nič me sodelovka preganja, da morava iti na kavo, lepo se imjte.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
27.2.2007 7:48:42   
nanka
Dobro jutro,

moji so šli smučat, jaz pa sem v službi.

Tamala ga je ponoči ful sračkala, se je celo noč nekaj davila in pokašljevala, tako da je noč prespala pri nama. Ne vem kaj je to, najbrž bo zbolela, čeprav vročine še nima.

Jessy, kako si preživela prvi delovni dan? Se je kar težko nazaj vklopiti.

Tina, vidim, da si Aljaž še ni premislil glede spanja in še vedno tako zgodaj vstaja. No ja saj če Zoja spi do 6.30 se nam zdi že kar dolgo. Ponavadi vstane ob 5.30, samo potem čez dan še 2x spi, enkrat 1,5 ure, 1x pa dve uri.

Zoja je začela veliko govoriti, vendar je še ne razumemo čisto dobro, včasih ji uspe povedati razumljivo, včasih pa nič ne razumemo.

Tia, a se zdaj učiš že za zadnji izpit? Joj kako si pa ti pridna.

Kety poročaj kako je bilo na morfologiji.

čao... 

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
27.2.2007 8:26:47   
violinski
Dan, dekleta!!!

IIIII, nova slikica od Zoje! Odlična je!

Tina, jaz ti želim, da se zgodi tako, kot se je moji sestri - en dan je njen sin, sicer njen drugi otrok, kar naenkrat začel spati. In to iz enega dneva v drugega. Čisto nepričakovano. Sploh pa sedaj recimo, ko je star 4 leta, zjutraj vstane sam in se gre sam zamotit v dnevno, tako da je vsem lažje. Problem je nastal moji sestri, ker ji je ostal bioritem od prezgodnjega vstajanja in dandanes vstaja ob pol šestih, dela par ur, potem pa okrog 10h, ko sta otroka že zdavnaj v vrtcu in šoli, za kakšno urico ali dve nazaj zaspi. Tega žal mi drugi ne moremo narediti, ker si ne določamo sami urnika

Kety, Timon je vedno lušten, pa resnično, tudi če bi bil punčka, bi bil prav luštna punčka. Ampak je fantek in kot je napisala Zoya so verjetno samo kodrčki tisti, ki človeka pretentajo. Na sliki, kjer ima kapo, se prav dobro vidi, da je fantek.

Jessy, bravo za Nejo, a že kar priimek? Aljoša nič kaj takega ne govori, samo ponavlja. Ponovi pa popolnoma vsako besedo, ki jo sliši. Za znort user posted image !

Pri nas se je danes zgodilo nekaj popolnoma novega. Aljoša se je zbudil že medtem, ko sem jaz izvajala zaključna dela v gradbeništvu (izdelava fasade na obrazu) v kopalnici in ga je mož vzel ven iz posteljice, potem pa je odpajacal na kavč, vzel daljinca in rekel "bajski". Lana je sicer šla najprej lulat, ampak se mu je potem takoj pridružila. Mislim, kaj vse razmišljajo tej otroci..... Taka rutina je ponavadi ob vikendih (na BBC so 'bajski' že takoj zjutraj), vendar vseeno vstaneta vsaj kako uro kasneje. No, če ne drugega, sva se lahko vseeno v miru oblekla in naštimala zajtrk pa obesila perilo, ki se je opralo ponoči. Upam pa, da ne bosta začela tako zgodaj vstajat, no......

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
27.2.2007 9:11:47   
nanka
Ja violinski nova slikica, končno mi je uspelo eno pomanjšat. Sem kar smotana za te stvari. Pri nas je pa zakon Franči, in to takoj ko vstane, no ja pa Nodija in bajskov se tudi ne brani. Vsako jutro ko vstane, ji najprej previjem rit, potem pa takoj risanka.

Zoja je zadnjič prvič poklicala svoje ime, pa še to je trajalo nekaj časa, da sem jo razumela. Njena slika je na računalniku za ozadje in se vsede pa vpije oja, oja, oja, meni pa dolgo ni vklopilo. Potem ji pa rečem ja Zoja je in se je smejala. Pri nas priimka še dolgo ne bo znala izgovorit, ker ni tako kratek.  

Neposredna povezava do sporočila: 1517
27.2.2007 11:56:29   
Tiamo
Dan, ja jaz sem kao pridna in se učim, samo učiteljice, ki ste dale tole didaktiko skoz, a je to grozno..meni se vse meša učne strategije, učne metode, učni postopki, učne etape...bo že. ja končno nanka, da si uspela pomanjšat slikico, lušna je za pojest. Kety ja Timonček je še vedno cotiš, zato ga zamenjujejo za punčko in vidi se kako je to nežno bitje. nanka, ne boš verjela, ampak danes ponoči ga je tudi Demi sračkala. Do 2 ponoč ni zaspala, je imela zamašen nos. Jokala za raztrgat v posteljici, ko sem jo dala ven, pa razlagat, kazat luno (ki se je videla skozi okno), pela je, plesala, se igrala v kuhinji..jaz sem pa spala na fotelu, kakor sem mogla. Potem je očka malo povzdignil glas in moja Demi se prime za glavo in usta da v obliko O in reše oooooooooooo in ocka pssst očka spi. Pomeni moramo biti tiho, ker očka spi.  Drugače je tudi Demi papiga, vse ponovi. Imena še ne zna povedati, tudi priimka ne zna...zna pa reči prav originalno Mravlja in Krokodil.  grem še malo se učit...  Aja Demi je tudi čist obsedena z risankami, zdaj gleda SimsalaGrim Janko in Metkam Kralj Drozgobrad v slovenčšini,v angleščini pa Trije mali prašički, Bambi, danes sem ji snela še Medvedka PU. vidim, da jo sploh ne moti če je v angleščini in že nekaj poje v angleščini ampak jo žal ne razumem. Nodija, Telebajskov se je že naveličala.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 27.2.2007 11:58:26 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
27.2.2007 15:33:33   
Jessy
Zdravo, dekleta!

Super slikca od Zoje! Pa Timonček je tudi obnovljen. Full je luštkan ta fantek! A se bomo kaj zmenile, da jih oženiva??? user posted image  Baje je treba to kar pri cajtu zrihtat! user posted image

Tia, praviš, da Demi ne razumeš, ko poje po angleško....ja, logično, da je ne razumeš, ko pa ti ne znaš angleško...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Tebe so jo drugače učili! user posted image

Nanka, lepo da te zanima, kako sem preživela prvi dan po počitnicah. A ti povem, kaj vse se je dogajalo? Vstala ob 6.30, bila v službi do 14.00, domov prišla ob 14.30, si skuhala kosilo in pojedla, vmes sem popravljala še kontrolke, ob 15.40 me je pobrala sodelavka, da smo šle nazaj v šolo kjer smo imele seminar ljudskih in otroških plesov. Smo plesale vse do 19.45. Domov sem prišla ob 20.15 in sem se takoj lotila popravljat kontrolke naprej. Vmes sem še malce asistirala možu, tastu in še enmu, ker so se matrali z odtokom, ker se nam je delno zamašil nekje globoko v tleh. Nekje ob 21.30 mi končno uspe popraviti kontrolke, takrat mi tašča prinese Nejo, da sem jo spravila v posteljo, zatem sem se lotila pisanja priprave in ob 22.45 sem jo imela narejeno. Zatem sem se lotila pomivati posodo, ker mi je zaradi odtoka crknil še pomivalec (baje, da je lahko grelec ali pa elektronika - upam da je grelec, ker to bo dobrih 20 eurov, če bo pa elektronika pa dobrih 150 eurov + seveda prevoz, ki je pa nazadnje znašal kar 30 eurov). Ob 23.30 sem končno uspela zleteti pod tuš in ob polnoči sem šla spat! Super za prvi dan, kajne? user posted image  Ampak sem preživela.
Jutri me čaka pa roditeljski, v soboto pa seminar v Kopru. Da o ponedeljku ne govorim, ker bom spet ves dan v šoli - še en seminar. user posted image  Sem ravno včeraj razmišljala, da ga ni tedna v mesecu, da ne bi vsaj 1 dan bila po ves dan v šoli. Kriza!

Govorite o nocojšnji noči! Po moje je bil tak dan, saj sem tudi sama slabo spala. Se mi zdi, da sem bila celo noč na pol budna. Nisem imela ničesar od noči.

Ja, naša pa priimek že pove, poleg svojega imena, najbolj pa je hecna, ko pove najini imeni. Najprej vstraja pri mami in ati, potem pa le korajžno pove najini imeni. Krasna je!

Tia, didaktika je res težka, vendar boš te zadeve, ki jih omenjaš rabila vsak dan, tako da se jih kar dobro nauči, ali pa spravi nekam, da boš lahko v praksi večkrat pogledala tja.

Aha...Neja je že v akciji. Bo treba it!
bye bye

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
28.2.2007 11:48:04   
tina104
Fuuul lepe avatarje ste naredile - Jessy, nanka in Ketyuser posted image .

Kety, ne mi zamerit, ampak jaz bi tudi rekla, da je Timon taka lepa punčkauser posted image . Nič slabega ne mislim s tem!

Naš mora zgleda malo not spravit nespanje med vikendom. Danes je spal skoraj do pol osmih, kar je res pravi praznik! Pa zdaj je že spet šel spat! Ni v vrtcu, ker je predvčerajšnjim ponoči imel malo vročine, pa iz nosa mu ful teče, pa sem rekla, naj bo doma. Naj se ta teden raje pozdravi, kot da bi moral potem naslednji teden moj bolniško jemat.

Didaktika zna bit pa res tečna, meni je tudi bilo se ful grozno to teorijo učit in mi je komaj kaj jasno postalo šele kasneje, ko smo to malo v prakso postavili.

Jaz sem ponavadi v šoli cel dan 2x na mesec. Pa zdaj sem imela dva petka in dve soboti, ter še to soboto imam en seminar od jutra pa do pol petih, se pravi tudi nimam nič od dneva ali bolje rečeno vikenda. No, ne bom se pritoževala, kak dan pa sem samo 3 ali 4 ure v šoli.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
1.3.2007 7:42:59   
Tiamo
Jutro, sem nas komaj našla, naš post je bil čisto na kooonnnncu!  Evo sem že pridna se pripravljam na učenje. Naj vam povem, da sem zdaj čisto prepričana, da je Demino kakanje psihičnega izvora. Zdaj prakticiramo, da ko kaka je ne gledamo in jo pustimo čisto na miru. In rezultat je viden, ne joka več oz. ne tuli zdraven. Lih včeraj se je skrila pod kuhinjsko mizo in začela malo jamrati, očka se je ustrašil, ker je mislil, da se je kam udarila...no potem je začela tulit. Sem rekla mojemu, da greva v sobo in Demi gre spet pod mizo, slišalo se je samo AA in nič joka, nič tuljenja, prišla je v sobo in rekla "kakala" in potem sva jo pohvalila in že je divjala naprej. Upam ,da je to to, ker mi jo je mučno peljati k kakšemu specialistu, da bi ji morali kake cevke v rito tlačit ali kaj podobnega. Včeraj ko sem jo prišla v vretec iskat, je pod in v desni nosnici strjeno krvi. Prevzela sem jo iz dežurne sobe, ker sta njena vzgojiteljica in pomočnik že odšla. Tako ,da moram danes vprašati kaj je bilo, ali ji je kri tekla iz noska ali se je udarila- ker si zdaj nekaj tlači še prstke v nos. Bila sem malo jezna, ker jo niso očistili, ampak sem se pomirila, ker sem ugotovila, da je bilo močno strjeno in tudi doma sva imele težave s spucanjem, sploh notranji del nosice..v vrtcu je verjetno kričala in je niso mogli dobro ščistiti. Drugače sem zelo zelo slabe volje, ker sva dobila odložbo za plačevanje vrtca in sva padla v en višji razred. Groza, me že skrbi kako bomo. Nevem, samo sem pred časom zasledila, da je Jankovič nekaj lestico plač za plačevanja vrtca znižal, kar pomeni, da sva padla v višji razred. Pa še moje plače se upoštevajo, ker imam zdaj malo višjo na podlagi Demi, to je par eur več, se mi zdi da za 10 eur. Mah bomo že....grem popit kavo in veselo za knjige, če verjameš....hehe

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
1.3.2007 8:25:09   
violinski
Jutrček.

Tia, kaj me strašiš, mene tudi že dva dni čaka odločba na pošti in me je kar strah, kako bo pri naših dveh, če pademo v višji razred.

Drugače moram pa tudi jaz pohvalit nove avatarje, odnanke sem ga že, zdej pa še Jessy, al je luštna tvoja Neja, jih bomo res morale razvrstit, da jih oženimo med sabo user posted image .

Grem zdej, se vidi, da smo prvega, se mi kr nalagajo naloge.

P.S. Tia, mogoče je Demi samo tekla kri iz nosa, ne da bi se kam udarila. Meni se je to dogajalo, ko sem bila mlajša, pa pred par leti tudi, Lani se pa sedaj tudi in smo jo lepo naučili, kaj mora narediti. Upam, no, da bo vse dobro.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
1.3.2007 10:20:24   
Tiamo
violinski, pejt hitro na pošto in poglej, ker me prav zanima a so res lestivo spremenili, a je zdaj tok moja plača oz. teh 10eur prispevalo en višji razred.  Glede noska je pa tako, da če ji je tekla kri ji je samo včeraj v vrtcu in to vem da ni panike, mogoče je v vrtcu pihala skoz nos in ji je počila žilica. a nima danes Kety morfologije ali jo je imela včeraj? Kety poročaj!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1523
1.3.2007 13:25:54   
Kety
Ojla!

Sorry, da ste morale čakat na moje poročanje. Včeri sem pozno prišla domov in sem letela še s Timonom ven, potem sem bila pa že tako utrujena, da sem šla kmalu za Timonom spat. Danes ponoči pa so imeli pri sosedu spet "žurko" in smo se vsi trije zbudili ob 1ih. Timona sem mogla it pocrkljat in je potem, ko se je umiril takoj zaspal nazaj do jutra. Danes pa smo vsi takoooo utrujeni, da kar spimo. Timon je že ob 10ih govorila "aja, aja" in zehal.

No, na pregledu je bilo vse OK, 100% bomo imeli še enega fantka, je rekla, da je že pravi korenjak in je po merah med večjimi. Bil je v prečni legi in jo malo skrbi, ker še vedno nosim fuuul nizko (je le kak prst nad popkom), pa je že velik okoli 29cm in tehta cca 440g. Se pravi, da bi moral bit že bolj visoko trebušček oz. maternica. Upam, da se mu uspe obrnit na glavo. Mislim, da ima ta boljše izhodišče, saj leži, medtem ko je bil Timon skoz v sedečem položaju. Seveda, če tako ostane je itak CR. Spet mi je priporočila plavanje na DIF-u, pa zdej sploh ne vem. Kolegica trdi, da je ful umazana voda in da ona pod nobenim pogojem ne bi šla tja. Jaz pa pred dvemi leti nisem imela nobenih težav?!user posted image

Zredila sem se za pol kg v 5 tednih, sem bila pohvaljena,...sicer ne vem kam gre vsa konzumirana hrana, ker pojem pa ogromno! Zdej sem na 61kg, ko sem bila na morfologiji s Timonom sem imela 62kg. Mi gre kar uredu.

Zdej me pa še naki zanima,...a ste že šle kej pogledat ta novo štacuno v Emporium, ki ima otroško konfekcijo in tudi za bodoče mamice. Pomoje je namesto MotherCare-ja. Me kar mal vleče, pa še nisem utegnila, Poleg tega pa do sedaj z novimi znamkami nisem imela sreče. Še najbolj se obnese H&M, ampak se mi zdi, da je skoz isto oblečen in isto kot drugi fantki!user posted image

Grem kuhat kosilo, ko se Timon zbudi, bova šla malo ven, čeprav je prav turobno vreme.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
1.3.2007 13:50:55   
Kety
Punce, kje bi dobila številko za plavanje za nosečnice na DIF-u. Sem vse preiskala pa nisem nioč najdla?!user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?