violinski
|
Dan! Mi smo v KP, vreme pa ni kaj prida. Včeraj, Jessy, sem ti že hotela pisat, ampak me je moj čakal v topli postelji, pa sem potem raje zavila tja. Otroci so spali spodaj pri starih starših, tako sva danes prvič po zelo dolgem času lahko potegnila spanje do 9h. Prav pasalo je. Tebe moram pa prav pohvalit, res si bila pridna, ko si toliko krofov ocvrla (in pojedla ), pa pametno si naredila, ko si se že sama pohvalila, sej če se same ne hvalimo, kdo nas bo . A ste danes kaj bolje spali? Po moje je zdej samo tisto obdobje po bolezni, otroci se malo scrkljajo, pol pa še nekaj časa izkoriščajo, ampak ponavadi pridejo kmalu spet nazaj v svojo rutino in verjetno te tudi Neja ne bo več tako pogosto klicala k sebi, navsezadnje bo sama hotela spati vso noč, brez prekinitev. Verjetno bo treba kak teden, mogoče celo manj. Tia, mene je tudi kar zmrazilo, ko sem prebrala, kaj se ti z zobom dogaja - jaz sem namreč blazno občutljiva kar se zob tiče, se pogovarjat se ne maram o njih, ker me je vedno kar strah. Še dobro, da imamo zobozdravnico v žlahti, če ne bi mogoče že zdavnaj bila brez . Ok, pretiravam. No, zate upam, da se ti nazaj utrdi in da te žica ne moti preveč. Tea, lepo da si se javila, a zdej si v Slo? Naše večerje so bolj enolične, kot vaše, ker imamo bolj obilne popoldanske malice (običajno kruh in namazi), je potem za večerjo ali lino-katerikoli, ali pa jogurt. Lana ima rada še razne kosmiče v mleku, tu se pa tudi konča. Edino pri mojih starših so za večerjo običajno testenine. Kruh pa je pri Aljoši zakon. Z njim lahko vedno zmagaš. Kar se financ tiče, imaš Tia kar prav. Ni tako enostavno, ravno zato pravim, da se bomo mi za tretjega odločali šele, ko bomo nekaj časa že v novem stanovanju, saj bomo ugotavljali, koliko nam finančno znese tudi zaradi povečanih, mogoče celo podvojenih stanovanjskih stroškov. Meni so sicer z novo pogodbo malo povečali plačo, ampak mislim da bo večina tega povišanja šla ravno za razliko v teh stroških. Tako nas večinoma bremeni vrtec, ker imata Lana in Aljoša drugače precej podedovanih stvari, od oblek do igrač, tu pa tam kaj novega za njiju kupijo stari starši, tako nama dvema pravzaprav res ostajata samo položnici za vrtec in plenice. Pa seveda tisto, kar porabimo za 'izboljšanje kvalitete življenja' ampak to je luksuz, ne obvezni stroški. Se pravi stvari, ki se jim bi mirne duše odpovedali. Plenic pa se mislimo itak prej rešit, preden začnemo razmišljati o tretjem. No, danes kuha moja mama ričet, popoldne pa računamo, da bomo šli na bazen, če se nam bo le dalo dvignit riti iz foteljev.
|