Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen A se je tudi tebi posvetilo, Misek? Seveda je pomembno iz katerega zornega kota gledaš. Ali si mož, ki vara, ali si žena, ki vara, ali si prevaran, ali si prevarana ai si kolegica prevarane, prijateljica, ki vara...in na koncu izpade nekako takole: it¨s all about sex!!!! Pa pri nekaterih je še nekaj čustev vmes! In vesti! Se vedno ne vem, zakaj naj bi moja znanka bila slaba oseba. Samska je, jasno ji je kaj hoce.... Skratka, ni prevarala nikogar. Vzela je kar ji je bilo ponujeno. Tvojo zgodbo, Misek bi lahko rešil le pogovor med zakoncema...če jo ta ne reši, naj gresta vsak svojo pot... Pogovor... ne vem. Ce pogovoru ne bodo sledila dejanja in nekatere korenite spremembe, se bo po mojem zgodba ponovila. zgodbo anonimne, ki se hvali z večletno vezo s poročenim človekom pa lahko reši le...tisti nekdo, ki bo oba kaznoval... Ne zdi se mi, da kaznovanje karkoli resi. Razen, da je lahko obliz na necigar prizadet ego. in tisti, ki svoj zakon rešujete tako, da občasno oz. vsake toliko ali na kratko redno varate svojo ženo ali moža, ste ničvredni. Sprasujem se , ce je res tako. Ali je res vedno vecji "greh" skociti cez plot, kot lociti se. Zdi se mi, da je veliko nijans vmes in da generalizacija ni prav tako enostavna in mozna. Namrec razlicnih zivljenskih situacij je veliko. Kaj v primerih, ko zenski zaradi bolezni odstranijo maternico, mehur itd in vse lepo skupaj zasijejo. Ali je boljse/bolj pametno/bolj posteno/moralno, zapustiti taksno zensko in otroke, ali skociti cez plot? Ne rečem, da se ti to lahko zgodi enkrat, dvakrat, če delaš pa to redno, pa je nekaj resnično narobe. Z zakonom je nekaj narobe. Vendar IMO ce to traja leta in leta, potem je jasno tudi, da se to narobe lahko uredi z obcasnim skokom cez plot. Kolikor sem jaz razumela anonimno, ki vara, je to parkrat na leto. In res, kaj je boljse/razumnejse/pravilnejse... zapustit moza in otroke ali vsake toliko skociti cez plot. Slabo mi je od takih, res...ja, pa vsi smo krvavi pod kožo in zato je ok, da pred nevemkomže obljubljamo zvestobo in nevemkajše do svojega partnerja, čez par let pa ugotovimo, da je seks s partnerjem brezvezen in gremo drugam...seveda obljube niso več važne, važen je samo seks, Ni prav nujno, da je pri varanju v vprasanju seks ali samo seks. Nekateri varajo ker pogresajo pozornost, razumevanje itn... in ko niso pripravljeni zapustiti druzino zaradi tega, se zatecejo k skokom cez plot ter tako nadomestijo tisto kar jim manjka. Obljube so IMO napotki. Niti so te obljube imale kaksno veliko tezo v preteklosti, niti jo imajo sedaj. Tiste, cerkveno porocene, so se tudi zaobljubile, da bodo mozu pokorne. Poznas katero, ki je zaradi te zaobljube mozu pokorna in se tega drzi samo zato, ker je obljubila? Jaz je ne. Sama pa lahko relativno pogosto preberes tudi tukaj na forumu, da nekatere zenske mikajo drugi moski, ne zaradi seksa, temvec zaradi pozornosti, ki im jo nudijo, dokler so njihovi mozje gluhi in slepi za potrebe svojih zena. So moski, ki so ob prihodu otrok postali odvecni, ker je zena preokupirana z narascajem in so gluhe in slepe za potrebe in zelje lastnih moz. Ni vedno samo spolnost. ampak pred celim svetom pa se delamo, da je vse ok...ljudje pa se ženi ali možu smejijo za hrbtom... Vedno se najde nekdo, ki se ti smeje za hrbtom, vedno se najde nekdo, ki bo o tebi nekaj slabega rekel, vedno se najde nekdo, ki te ne spostuje... s svojim mozem ali zeno pa ne zivis zato, da se ti ljudje ne bi smejali. Ce si sam zadovoljen, lahko se ljudje smejijo kolikor hocejo. Mojemu mozu se sodelavci smejijo, ker me poklice vsak dan ko pride v sluzbo, da je prisel v sluzbo in vsak dan preden gre iz sluzbe domov, da prihaja domov. No, kaj bi moral on narediti, ker se mu sodelavci smejijo? Lociti se, prenehati klicati me zaradi sodelavcev? Kaj naj s tem, da ga zbadajo in se mu smejijo ker noce it z njimi na pivo po sluzbi? IMO revezi so tisti, ki svoje partnerske odnose uravnavajo skladno z smehom/nesmehom okolice. ljudje smo si pač različni, bi rekel nekdo ali pa da živimo v svobodni državi, ampak kje je potem smisel zakonskega, partnerskega življenja kot takega nasploh, če je normalno, da se vara vsepovprek? Nihce ni rekel, da je normalno, da se vara vsepovprek. Do varanja pa pride. In varanje je svojevrsna devijacija, ki samo kaze, da v partnerskem, zakonskem odnosu nekaj ni tako kot bi moralo biti. In za to, ni odgovoren tisti tretji s katerim je en partner drugega prevaral, temvec partner, ki je varal ali oba partnerja. V primeru anonimne, ko sta oba porocena, ja, odgovorna sta za svoje pocetje, vendar jo tudi po svoje razumem, kar se vedno ne pomeni, da taksna dejanja odobravam ali da se mi zdijo nekaj pozitivnega. Vseeno ju zaradi tega nimam namena oznacevati kot slaba, grozna, nemoralna itd... Samo ona je tista, ki ve, kaj s tem kompenzira in kaj s tem tvega.
|