|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prevare
26.2.2007 16:20:32   
plenicka
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Še nekaj let nazaj smo imele sodelavke vročo razpravo o tem, kdo je kriv, če se ženska meče za poročenim. Jaz in sodelavka sva trdili, da če se ona sleče do golega in se vleže na pisalno mizo, je on nima kaj šlatat.

A na sosednjem forumu sem brala zgodbo ljubice, ki že tri leta vsaj vsak drugi dan seksa s poročenim. Zdaj si pa zamislite njihovo življenje. Oče otroku vsak dan laže, kam gre. Z ljubico hodita na sprehode. Kaj če bi šla mama s sinčkom (10) na sprehod in se srečajo? Ne mi govorit, da otroci nimajo nič s tem. Kako naj še zaupajo staršu, ki jim je leta in leta lagal? Naj si rečejo, da je imel opravičljive razloge? Ejjjjjjj, pa to so slabiči, ki najprej preizkušajo ljubico, nato vidijo, da se da ljubico okrog prenest, da leta in leta nastavlja v upanju, da ga bo poročila, reskirajo pa otrokovo ljubezen in zaupanje. Fej in fuj. Enako velja za ljubico.

Tista, ki je napisala, da ločitev ni enostavna. Kako ne? Saj ne živimo v srednjem veku. Če gre za kršitev volje dveh strank v pogodbi, se pogodba razdre. Kršitev volje je pa ohoho, glavne: ni ljubezni, a tega prevaran partner ne ve, vsakodnevne laži, izpostavljanje spolno prenosljivim boleznim, spolnost s tretjim, ah, ne bom naštevala.

In ločitev je edini način, da ohraniš ljubezen otroka. Ne rabiš se mu več lagat, itak se vse razzve, tudi on zve enkrat, otrok ti ne zameri, ker si pravočasno ugotovil, da ne ljubiš njegovega drugega roditelja, prekinil nesrečen zakon in dal možnost drugemu, da si najde svojo srečo. To se mi zdi zelo pomemben faktor. Živeti ob nekom, ki te ne ljubi, vsak dan ti pa laže, da te......malo domišljije zagovorniki varanja in vam bo vse jasno. Jaz temu pravim kraja dragocenih let življenja. user posted image user posted image user posted image

Trojči, še enkrat se strinjam s teboj!user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 101
26.2.2007 20:40:16   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: trojči
Oče otroku vsak dan laže, kam gre. Z ljubico hodita na sprehode. Kaj če bi šla mama s sinčkom (10) na sprehod in se srečajo?

Kaj je pravzaprav tebi primarno? To, da moski , ki vara laze svoji zeni, ali da laze otroku? Kar se tice lazi otroku, kolikor poznam realnost veliko starsev ne razlaga vedno po pravici kam gre. Ko se gre za en teden na smucanje, pa otroci ostanejo pri babicah, tetah itn... ko se gre v toplice za par dni tudi itn... Zakonca naj bi imela zivljenje tudi poleg otrok in ta del zivljenja se otrok IMO niti najmanj ne tice. To je kot je ena napisala.. naj jim razlozi s kom je spala vsa ta leta... Gre se o odnosu, ki ga partnerja gradita mimo otrok in tudi ko otrok sploh nimata.
Konkretno tudi ce se  srecata na sprehodu, bo otrok razumel ce bo razumel samo po reakcijah njegovih starsev, ker je otrok z materjo srecal oceta in eno zensko. Kdo je ta oseba mu bosta ce bosta razlozila starsa.

Ne mi govorit, da otroci nimajo nič s tem. Kako naj še zaupajo staršu, ki jim je leta in leta lagal?

Ista fora okoli locitev. Prevaran je partner, ne otrok. Sicer pa kako naj otrok zaupa starsu, ki je zapustil njegovo mamo in zaradi katerega ona prejoka se pa jos in ima traume? Kaj mislis kdaj je otroku tezje? Ce sreca oceta in eno osebo na sprehodu ali ce prezivlja locitev starsev, posebej, ko dobro vemo, da malo starsev zares ne uporablja otrok kot orodje za medsebojno razracunavanje. Ce spi z drugo osebo partner ne naredi nic slabega otroku, pac pa partnerju. Kdor pa v razracunavanju s partnerjem uporablja otroka, njegovo dobrobit in sliko o njegovem drugem starsu, otroka zlorabi.

Naj si rečejo, da je imel opravičljive razloge?

zakaj mislis da otrok mora vedeti tocne razloge in zakaj mislis, da otrok mora izigravati sodnika kdo ima in kdo nima prav med starsema?

Ejjjjjjj, pa to so slabiči, ki najprej preizkušajo ljubico, nato vidijo, da se da ljubico okrog prenest, da leta in leta nastavlja v upanju, da ga bo poročila, reskirajo pa otrokovo ljubezen in zaupanje. Fej in fuj. Enako velja za ljubico.

Delas napako. Niso vse ljubice z moskim zato ker upajo, da bodo porocene. Ni vsaki zenski poroka zivljenjskega pomena. Zakaj menis, da se vsaka zenska nastavlja v upanju, da jo bo porocil in je zato s tem moskim?

Tista, ki je napisala, da ločitev ni enostavna. Kako ne? Saj ne živimo v srednjem veku. Če gre za kršitev volje dveh strank v pogodbi, se pogodba razdre. Kršitev volje je pa ohoho, glavne: ni ljubezni, a tega prevaran partner ne ve, vsakodnevne laži, izpostavljanje spolno prenosljivim boleznim, spolnost s tretjim, ah, ne bom naštevala.

Niti najmanj ni receno, da ni ljubezni med partnerjema ce eden vara . vsak zakon ima vzpone in padce. Varanje je lahko nekako kot poskus samomora za katerega je jasno, da ne bi mogel uspeti - klic na pomoc, za resevanje zakona.
Lazi - veliko partnerjev ne razlaga kam gre. Gre ven na pijaco.
Bolezni - se lazko zasciti in ce je pameten to tudi dela.
Spolnost s tretjim - a se tukaj racuna tudi vibrator? :)....

To ne pisem zato ker zagovarjam varanje, temvec zaradi preizkusanja koliko cvrsti so podani argumenti.

In ločitev je edini način, da ohraniš ljubezen otroka. Ne rabiš se mu več lagat, itak se vse razzve, tudi on zve enkrat, otrok ti ne zameri, ker si pravočasno ugotovil, da ne ljubiš njegovega drugega roditelja, prekinil nesrečen zakon in dal možnost drugemu, da si najde svojo srečo. To se mi zdi zelo pomemben faktor.

Kaj pa ce zakon ni bil nesrecen? Kaj v primerih, ko si enostavno nekdo od partnerjev zazeli nove izkusnje? Pobrskaj po forumu, pa bos hitro ugotovila, da je veliko situacij, ko je v povsem "srecen" zakon, kot strela z jasnega udarila novica o odhodu partnerja/ varanju/ tem in onem....  Kaj s srecnimi zakoni, ko partnerja zivita skupaj v dogovoru, da dokler otroci niso stari **** let bosta v svojih novih zvezah diskretna. Ali tudi oni lazejo otroke? Kdo od njih ohrani ljubezen otrok? Nice? Otrok jih ne mara ker sta se varala? Ali mogoce otrok nima kaj iskati v domeni starsevske "postelje".

Živeti ob nekom, ki te ne ljubi, vsak dan ti pa laže, da te......malo domišljije zagovorniki varanja in vam bo vse jasno. Jaz temu pravim kraja dragocenih let življenja. user posted image user posted image user posted image

Na en nacin se s tem strinjam. Z druge strani, ce varanje traja leta in leta, a partner je zadovoljen in nima pripomb na zakonsko zivljenje, lahko tudi sklepamo, da ni v nicemer prikrajsan.  In ce razve, se naenkrat zivljenje s katerim je nekdo bil popolnoma zadovoljen in ni imel pripomb, prelevi v krajo let, krajo zivljenja... Kaj je pravzaprav bilo narobe v teh letih? Nic. Narobe je samo spoznanje, da mogoce pa le nismo tako edinstveni kot smo si mislili. Da so mogoce tudi drugi, ki nasem partnerju lahko ponudijo nekaj, kar mi ne.
Zato so vsi nemoralni, slabi, grdi, hudobni ( tisti seveda, ki so na "drugi" strani)... 
In ko enkrat razlagas otroku kako te je njegov oce/mama leta in leta varal in bil grd, slab in nemoralen, te lahko otrok z vso pravico vprasa kaj si z potem s taksnim clovekom delala leta in leta. Kako si mogla porociti se s tako slabim clovekom; ali je tudi on slab clovek, ker je tako slaba oseba njegov stars in tudi njegova kri.... Vmesavanje otroka v odnose, ki se ga ne ticejo je mec z dvema reziloma. Obrne se tako in drugace, a porezan je najveckrat otrok. Zato je najboljse IMO, da medsebojne odnose starsa resujeta brez vmesavanja otrok in ko jih resita odnose uredita tako, da so posledice za otroka minimalne.  Tudi ce partner zazivi z osebo s katero je varal, otrok bo sam ocenil in prisel do lastnega mnenja kaksna je ta oseba. In mogoce enkrat zastopi, da ta le ni tako slaba, grda in nemoralna kot o njej govori njegova mama/oce. In zopet je poleg vsega otrok orodje za obracunavanje s tistim, ki nam je prizadejal bolecino. Od tu tudi izvira IMO, po vsem tem pisanju stigma o nemoralnih, slabih itn osebah, ki vzamejo kar jim je ponujeno. Ljubosumlje, strah in bolecina, da nismo za partnerja edinstveni.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 102
27.2.2007 9:06:28   
tina a
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V skrhan odnos vleči otroke .... je največja neumnost, ki jo lahko naredimo starši. Otroci niso krivi, da oče vara ali pa da mama vara. In ja lahko so prikrajšani za tiste ure, ki jih eden od staršev preživi z ljubico/ljubimcem, ampak to še ne pomeni da je ta dotična oseba slab starš!!! Jaz vem da nisem - moji otroci zaradi mojega varanja niso trpeli. So pa trpeli zaradi glasnih prepirov, psihičnega nasilja, alkoholiziranosti očeta .... Ne pa zato ker sem jaz imela afero!

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 103
28.2.2007 8:11:04   
Anonimen

Ufff.. kolk bi mel tuki za napisat.. pa nimam casa... Skoda.. Mogoce drug teden.. user posted image

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
28.2.2007 9:53:07   
tina a
Ti kar napiši ... cel roman če si želiš. user posted image user posted image user posted image

Itak pa - vsake oči imajo svojega malarja.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 105
2.3.2007 18:53:28   
Anonimen
Oj

Nekaj pa nisem zasledila. Zakaj je kriv samo moški in ženska, ki varata. Ali ste kdaj razmišljali v tem smislu, da je kriva tudi prevarana ženska. Če je veza v redu do tega nikoli ne pride. Pa naj pride še taka "nemoralna" ženska, ki zapeljuje poročenega moža.... Če v zakonu vse klapa moški ne bo nasedel. Če je pa zakon v škribcih se pa lahko naredi da te čustva odnesejo. tako da mislim da sta za varanje kriva samo in izključno zakonca.

Mal si zatiskajo oči in igrajo žrtve. Najlažje je krivdo valit na druge...

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
3.3.2007 13:49:41   
mamsi
Noben ni nč kriv, a ne? Zakaj pa potem grozna bolečina, ko izveš, da te partner vara? Res bi bilo idealno tako, da ne bi noben trpel in bi sexali svobodno. Realnost ni taka, pa pika. Ljudje imamo čustva, velikokrat so gravno vodilo v življenju. Imamo želje, potrebe, ki jih je v zakonu z nekom potrebno SPOŠTOVATI, če hočeš lep odnos.

Tisti, ki varajo, pravijo, da to ni nič takega. Saj za njega RES NI!! Prov fino mu je, kaj češ boljšga, kot izpolnitev vseh svojih želja in potreb.

Ampak REALNOST je, da prevarani trpi, pa če vse zavijete v nedolžen celofan. Trpi, čuti razočaranje, jezo, žalost, izdajo. Pa če je za to sam odgovoren ali ne. Trpi. Tisti, ki vara, veliko bolj misli samo nase, kot pa tisti, ki ne vara. Samo v tem je razlika. Ker če bi zares ljubil svojega partnerja, bi se postavil v njegovo kožo in bi razumel bolečino, ki bi jo partener prestajal zaradi varanja. In tega partnerju ne bi prizadejal. Ker ga ima rad. ga ljubi in noče, da bi trpel.

Ajde, nasproti misleči, gremo v napad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
3.3.2007 16:17:17   
atteya
Ja, ženske so grde, so pocestnice, ku**e, pra**ce in ne vem kaj še vse,  ko skočijo čez plot, tipi so pa frajerji, ko podirajo vse na dveh nogah. Ne vem od kod ta stereotip, je pa skrajno krivičen!!! Je pa res, da morata za vsako pi***rijo biti vsa dva, torej kriva sta oba, kdo je bolj je pa druga zgodba.

Jaz sem se zaradi varanja nekoč precej sekirala in bila zelo ljubosumna, potem pa sem kaj kmalu ugotovila, da se zaradi tega ne splača preveč metat ob tla in prepirat in sem se že pred leti odločila, da iz takih reči ne bom nikoli v lajfu delala scen in prepirov. Meni ni hudega, če bi me tip prevaral, nič mu ne bi zamerila, vendar vse to pod pogojem, da mi to sam pove. Poleg tega osnovnega pogoja, tipu navedem še nekaj le-teh: lahko me varaš, vendar moram jaz biti vedno na prvem mestu; lahko me varaš, a dokler si z menoj drugje ne delaj otrok. To so trije pogoji in vsakemu sem jih na začetku zveze razložila, tako da je vedel pri čem je. Zaenkrat me še noben ni prevaral po tem. Mogoče pa deluje tisto: prepovedano je najslajše in ker pri nas ni prepovedano... Moram pa še dodat, da bi varanje prenašala le nekaj časa, kaka tri varanja največ, potem bi pa se zamislila, kaj je pri meni narobe in kaj mi manjka, da tip išče in hodi drugam. Takrat bi verjetno želela sporazumen razhod.
Mogoče sem čudna, ampak vam povem, da je mnogo lažje, če se za take reči ne sekiram, ljubosumja je manj, ni skrivanja... Meni je kul!user posted image

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 108
7.6.2007 21:00:34   
Anonimen
Vrat zavijem obema

(odgovor članu atteya)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
7.6.2007 21:23:45   
Anonimen
Kaj samo vrat?Njegovega tiča ji zavijem okoli vratu in obesim na štrik.user posted image user posted image user posted image user posted image

Ok partner je kriv po mojem manj kot ona.Če ona ve,da je poročen naj ga pusti pri miru.Jaz nikoli nikoli nisem imela nič z poročenim moškim in niti nebi.Saj vem,če se zaljubiš ne izbiraš med samskimi ali vezanmi.Lahko pa to prepreči le ta vezan.če se zaveda kaj ga lahko doleti.Priznam pa,da sem se res enkrat zaljubila v vezanega moškega ampak se mi ni zdelo vredno srat z njim,ker bi se mogla skrivat,da nebi kdo videl.Brez veze.In seveda on bi takoj bil za.
Mater enim moškim tič vstane pa že gremo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
7.6.2007 22:39:41   
david
IZVIRNO SPOROČILO: vojakinja
Ok partner je kriv po mojem manj kot ona.Če ona ve,da je poročen naj ga pusti pri miru.

Ha, ha, ha. Saj zaradi takšnega načina razmišljanja se jih (nas user posted image ) toliko izmaže. "Draga, nisem kriv. Prijela me je za pimpeka, dvignil se mi je, ko sem pomislil na tvojo sočno ritko, potem si ga je pa vtaknila v svojo razmočeno muco. Jaz sploh nisem nič čutil, ker sem medtem razmišljal o tem, kako se imava rada in koliko nama pomenijo najini otroci. Šele ko je moj korenjak bruhal in omedlel sem se začel počasi zavedati, kaj se je pravzaprav zgodilo. Nisem kriv, vsega je kriva ta čarovnica."

Deluje, ali še malo dodelam ? user posted image

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
8.6.2007 7:18:31   
Anonimen
Obsojam oba.Ampak najbolj pa me razjezi,če eden od njiju dveh potem ne prizna!

(odgovor članu david)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

si predstavljate čez 10 let...?
muška

Si predstavljate čez npr. 10 let življenje z istim partnerjem?

da (86%)

ne (6%)

ne vem (8%)

Število vseh glasov: 542

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!