|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
19.2.2007 10:08:04   
amy26
Marca bo pa res naval v porodnišnicah

Kati, imaš pravuser posted image  sploh pa v začetku in v sredini marca
imaš lušten trebuh, velik pa tudi kot bi nosila trojčkeuser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
19.2.2007 10:12:43   
vms
Hvala za dobrodošlice!
Ja kar se tiče teh žurk je pa pri nas tako: prvič je šel še isti večer na pijačo z prijatelji saj sem rodila ob 20,46 pa je moral kmalu iti( imela sem ročno luščenje posteljice), tako, da so ga prijatelji že čakali v lokalu. Drugi dan se mu je samo na učkih poznalo prišel pa je svež ko cunjica na roke oprana.user posted image
Drugič pa se mu je kaj kmalu po porodu mudilo domov, rodila sem 19,15 k najinemu sinku saj je zelo navezan nanj in želel je biti ob njem. Naslednji dan  je nekaj bližnjih prijateljev in sorodnikov povabil na drink in prigrizek v bližnjo gostilno.
Tokrat pa se pogovarjava, da bo na hitro nekaj popil z prijatelji( če verjamete, da na hitrouser posted image ) in to še ko bom v porodnišnici, saj tokrat nameravam 24 ur po porodu domov. Imam že vse splanirano in če bo vse ok grem po porodu domov. Seveda govorim v primeru, da je stanje po porodu bp, porod naraven brez kakršnihkoli sredstev z kasnejšimi možnimi učinki itd.

Zdaj grem pa na kavico z mojim. Je prišel iz službe, da greva v trgovino mal v nabavo za gospodinjstvo.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
19.2.2007 10:19:50   
Boni3
Jutro user posted image inuser posted image !

Jest sem danes ful zgodaj vstala in nisem šla nič nazaj ležat(zakaj že?),zdele se mi pa že drema. Joj.
Drugače je pa naša bejba ful mirna,ene parkrat na dan me malo žokne in to je to. Je pa že od 30 t obrnjena za štart (beri glavična vstava) in mislim,da ni pogojev,da se še kam obrne,ker ni placa.
Dobrodošla vms med nami! Midve sva zelo podobna " kategorija",sem ravno toliko velika kot ti,samo,da sem pridrsala že na 78,tako da .....A veš una pesmica Jaz sem mala žogica....
Je pa res,da imam občutek,da me bo glih zdej konec,ker ne vem a sem širš al daljš!

Kje je pa kaj Sibil,a nam je že ušla rodit?! Al sem jo jaz spregledala,kar je tudi možno,saj pišemo toliko,da komaj dohajam. Drugače pa tudi jaz tako kot večino vas že komaj čakam našo dojenčo. Se mi zdi,da je že čas,da pride ven,da jo vidim pa polubčkam in postiskam!

Lp uživajte v tem lepem sončku in pobožajteuser posted image (bušije)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4353
19.2.2007 10:26:01   
tinaaja
Draja, super, da je vse OK.. Ma res no, sanje so res smesne, ampak to zive user posted image

vms - welcome user posted image  so-vicanka user posted image  Slumpo, vis, pa sta dve, ki imate bebice zaenkrat v medenicni vstavi. Upam, da se obema prekotali bebica v glavicno, drugace pa morata vedit, da je vajina bebica ze zdaj med posebnezi user posted image , saj jih je le 4% obrnjenih tako. (verjamem, da bi si zelele, da nista taka posebneza, ampak ziher bosta naslo najboljso pot - ZO, CR ali naraven porod). 

Meni je pa moj vceraj zvecer reku, da se mu zdi, da se mi je trebuh mal spustil.. Sem valda pol se ful opazovala v ogladalu, ampak jaz imam itak izkrivljeno podobo svojega trebuha, ker sem ga tok navajena. Pol pa mami to danes omenim in mi rece, ja saj se men tud zdi.. user posted image  Kok prej pa naj bi se trebuh spustil. Ene pravijo tik pred porodom.. user posted image user posted image user posted image  Jaz bi se malo pocakala, da se se poredimo in pridemo do 37 tedna, vsaj.

Zurka po porodu - jaz bom mojemu in prijateljici dala seznam mojih prijateljev, ki naj bodo povabljeni, kje, kako, kdaj pa bo moj delal zurko (verjetno v baru od prijatelja) pa se bo on odlocal glede na situacijo. Jaz itak mislim, da bo od adrenalina cist fertik user posted image

VMS- a gres lahko ze 24 ur po porodu domov?

Boni, jaz sem tud razmisljala, kje je Sibil.. CR ima napovedan cez 7!!! dni.. AKCIJA punce user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
19.2.2007 10:37:22   
tejčica
Jutro!user posted image

Danes sem si pa privoščila pošteno poležavanje in me dejansko vse boli od ležanja. Sedaj pa uživam ob kavici in RR-u, da se počasi do konca zbudim.

Vms, dobrodošla med marčevskimi čvekami. user posted image

Slumpo in vms, upam da se vajina user posted image  v tem času do PDP še orbneta. Imata še kar nekaj časa. Je pa moja mami zame morala hodit na obračanje.

Žurka/e ob rojstvu pa mora bit. Taja je bila prva vnukinja za moje in tudi za njegove, tako da fešte so bile nore. Seveda familiarno tukaj dol in gor, pa skupaj, pa moj za kolege. Ko sem gledala slike sem se pa samo za glavo držala.user posted image  Tisti večer ko sem rodila (20.28) je bil moj pri nama do čez eno ponoči, potem je šel k njegovim da so nazdravili in nato spat. Drugi dan pa se je začelo...user posted image

K_a_t_i, izvoli recept za testo za pito:
60 dag moke
2 pecilna
30 dag mletega sladkorja
30 dag masla
2 jajca
2 vanilija
naribana limonina lupinica

Sedaj bo pa treba kosilo za mojega pripravit, ker čez dobro urco šiba v službo. Potem pa se bom lotila pranja prevleke za košek. Je tolk cortkan...user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
19.2.2007 10:38:55   
Gio
Dobro jutro!

Ja noč je bila kar nekaj...se mi zdi da je trebuh vsako noč težji in se ne morem niti iz boka na bok normalno obračat user posted image

Tinaaja-moj planira žur in je že cel živčen zaradi priprav (hrana, pijača, glasba....). Žur pa bo baje eno soboto po porodu in ne točno na dan poroda, ker bi bilo tako res težko organizirat nekje tak žur tako na hitro. Ker bo na žuru res ogromno ljudi....mene itak ne briga user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4356
19.2.2007 10:47:53   
*sonchek*
Jutro user posted image

vms dobrodošla med nami - huh, bo gužva marca in občutek imam, da bom vse nosečke, ki bodo takrat v P poznala s foruma user posted image user posted image   Smo pa res rekorderke! user posted image user posted image
user posted image ima pa še čas,da se obrne, drugače pa ti tako ali tako preostane zunanji obrat ali pa CR...

K_a_t_i luštn buši! Prava žogica!

Tedybear tudi jaz sem, glede na to, da je to tvoja tretja nosečnost, pričakovala večji trebušček - res luštn buši! Pa vidim, da mala korenjaka že nestrpno pričakujeta tretjo pikico. user posted image

Kar se pa tiče porodnega načrta - nimam ga. user posted image Ker je to moja prva nosečnost niti ne vem kaj lahko pričakujem. Poroda se ne bojim, pravzaprav že komaj čakam, da spoznam svojo pikico, pa da vidimo kdo je imel prav pri napovedovanju spola user posted image Mogoče katera ve, ali je v Lj. porodnišnici možno imeti sovjo sobo? user posted image No, predvidevam, da če je gužva, ni šans, kaj pa drugače? Saj vem - naivno mislim, da bo takrat, ko bom jaz rodila porodnišnica čudežno prazna user posted image user posted image

Žurka ob rojstvu pa upam, da ne bo prehuda - mojemu dragemu se bo po mojem zmešalo od sreče! Se mi zdi, da je še bolj neučakan kot jaz user posted image user posted image Nekako pa planira pijačko s sodelavci in sorodniki takoj ob rojstvu, potem pa malo kasneje še eno hudo žurko...user posted image

Drugače pa smo danes dopolnili 37 tednov! user posted image user posted image user posted image Upam, da smo zdaj ven iz hujšega... Drugače pa se mi trebuh še nič ni spustil in tudi gibe (kolikor jih pri našem polhu sploh lahko) čutim še zelo visoko.
Pa danes imava z možekom obletnico (8 let), tako da me po službi čaka presenečenje in pa slastna večerja user posted image  

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4357
19.2.2007 10:59:01   
tinaaja
ali je v Lj. porodnišnici možno imeti sovjo sobo? No, predvidevam, da če je gužva, ni šans, kaj pa drugače? Saj vem - naivno mislim, da bo takrat, ko bom jaz rodila porodnišnica čudežno prazna

Jaz se nakako pri sebi tudi odlocam, da bom ob sprejemu prosila za svojo sobo ali vsaj samo 2 posteljno. V LJ P jo dobis brezplacno, ce je prostor. Kar pa mi je malo tezka, glede na to, da je ze tukaj gor pofockanih tok. Ampak rectje treba v sprejemni. Si zelim, da ce dobim cimro, da bo kaksna fejst punca. Malo me je groza, da bi dobila (kot sorodnica) eno romkinjo al albanko - sploh ne bi o njenih obiskih user posted image  in kulturi. (pa nimam drugace nic proti, da ne bo kaksne zmote). Predvsem bi si zelela nekoga, ji je uvideven glede obiskov, da ne bo tam grmada ljudi. Jaz sem ze povedala, da lahk pridejo samo moj mozek in stari starsi - ce bodo zdravi. V kolikor bom imela svojo sobo, pa se morda zmenim se s ta boljsimi prijatljicami. Sva sla midva tud svakinjo pogledat, pa sva bila poleg njene mame in partnerja z otrokom edina tam, pa mi je bilo bed, ker sta drugi punci bili sami, sem imela obcutek, da vseeno mal motis. To se mi zdijo tok intimni, druzinski dogodki, da ni primerno, kot nekaterim hodijo sodelavci, prijatli in ne vem se kdo..

Sonchek, pa ti imas danes dan cestitk - 37t, obletnica user posted image user posted image user posted image  Le izkoristi se zadnjo obletnico v dvoje user posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 4358
19.2.2007 11:15:00   
Pikca
Živjo čvekice,
mi smo se pa cel vikend potepali (oz. bili v glavnem zunaj - se veliko sprehajali). Včeraj smo bili tudi na karnevalu na Viru pri Domžalah, a nam ni bilo preveč všeč, smo pa srečali nekaj znancev in se vseeno imeli luštno (sem dala v album 2 fotki naše medvedke).
Po novem imam mal težav z zgago (nič čudnega ob vseh teh krofih).

Sibil se pa res nekam dolgo ni nič javila.

Poroda me ni nič strah, podobno kot Anja in Sezam me bolj skrbi, kako bo v tem času s taveliko. Sanjam pa tud nič ne zadnje cajte. Si pa že zelo želim videti našega tamalega. Samo da še prej pospravimo stanovanje, operemo, zlikamo, magistrsko oddamo... grem delat.

Pozdravčki, Pikca

Neposredna povezava do sporočila: 4359
19.2.2007 11:15:10   
*sonchek*
tinaaja evo, ravno to je razlog, zaradi katerega si tudi jaz želim svojo sobo. Glede obiskov sva se z možekom dogovorila, da načeloma pride samo on, dedki in babice pa, če bodo zdravi (je kar precej virusov in gripe ta trenutek). No, tiste 3 dni bodo pa že zdržali brez mene! Kar se pa tiče ostalih, pa ne želim nikogar - vsaj v porodnišnici ne! Možek ima namreč celo hordo sorodnikov, ki se jih bom morala otepati user posted image Upam, da bodo vsaj toliko uvidevni, da se ne bodo pojavili že v porodnišnici oz. na vratih še isti trenutek, ko bom prišla domov user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
19.2.2007 11:33:55   
sezam
K_a_t_i - user posted image  dobra konkurenca z busijem. Res zgleda, kot da bi imela zogico pod majico user posted image . Glede obrata pa pravijo, da ko se enkrat obrne navzdol, je zelo malo verjetnosti, da bi se obnil nazaj user posted image

tinaaja - zurke - jao, raje ne pomislim. Prvic si jih je kar sproti organiziral - pa ti kolegi, pa oni kolegi, pa sodelavci, pa bivai sodelavci,..... Sem si mislila, jaz sem morala vse to skoz dat, pa se stvarem se odpovedat, ti bos pa zuriral user posted image . kaj cmo. V glavnem jih jepa imel, ko je imel ocetovski dopust. Ko sem bila jaz v P, je imel le dve doma - ena z nasimi in njegovimi (starsi, sestre) in ena s kolegi, s katerimi smo najvec skupaj. Pomoje bo sedaj isto.
Tudi meni so v soboto naae rekla, da se mi je trebuh malo spustil, da je med trebuhom in joakam malo ve
lufta user posted image . Kaj pa vem, sama se tezko ocenim. Me pa res skoz bolj dol pritiska, tako da ze mora biti nekaj na tem user posted image .

LP - daj se nam malo soncka. Tu pri nas je sama megla user posted image .

wms - dobrodosla user posted image . A po 24 h gres lahko domov?

Glede guzve, bo pa res kar malo krize po P, nas bdo res morali ven aibat po 24 h user posted image .  Sem ze za januar slisala, da so jih kar hotro spustili domov, ce je bilo bp. Nekatere za drugi dan (obicajno je tretji dan).

*sonchek* - cestitke za obletnico user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugace pa je bil atudi pri nas danes kratka noc. Najprej nisem mogla zaspat, ko mi je koncno uspelo, se je zbudila Ana in je malo trajalo, da je zaspala nazaj, potem je spet trajalo, da sem zaspala. Po eni uri se zopet zbudim za na WC, potem se je cez 1 uro spet Ana zbudila in se je hotla it igrat (ob 5h zjutraj user posted image ). Pa sem jo le prepricala, da je zaspala nazaj, ob 7 h se je spet zbudila in jo je sel user posted image  iskat in prinesel k nama, ampak se je le premetavala user posted image . tako, da sem bolj malo spala. Pa sem se ze hotla pohvalit, da nam je uspelo noramalno spat (razen hitrih obiskov WC-jev)

A katera ve kako je z obiski sedaj, ko je toliko ljudi bolnih? Ali so ze kaj omejili?

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
19.2.2007 11:37:30   
tinaaja
Sonchek - ma cist stekam.
Naceloma nisem clovek konfrontacij in raje pozrem zadeve, ki mi niso vsec, ampak sem se odlocila, da ce bom v sobi z vec puncami in bo ogromno obiskov, da bom rekla, da naj gredo dol na kavo ali skupne prostore. Ne bom sparala jezika. Itak upam, da bodo kul mamice user posted image  zraven in sploh ne bo takih problemov.
Glede sorodnikov v P - ma nimajo kaj hodit user posted image , imam ogromno zlahto, pa me cist nic ne zanima. Mami in moj vesta, da nocem obiskov, pa tudi to, da ko bom doma najmanj en teden nema nekega hostinga pri nas. Takrat je cas za nas 3. Ce bom pa razpolozena, pa se bom zmenila za kaksen kratek obisk meni in mojemu najblizjih. Predvsem pa ne bom zganjala gospodinje in skrbela za goste takrat - kava, caj, sok, cvek, pogledat bebico in thats it. Nic valjanja po rokah, pa lubckanja, pa po moznosti zbuditi otroka, da se ga vidi ...

Mogoce bova pa skup v sobi, pa sploh ne bo panike user posted image user posted image user posted image

Sezam, mislim, da partner in otrok lahko zmeraj prideta (ce nista bolna seveda). drugace pa ne vem, kaksna je trenutna situacija v P.

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 19.2.2007 11:39:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 4362
19.2.2007 11:37:50   
sezam
Pikca - lustno medvedko stge imeli user posted image

A niso pri Sibil spet bolni user posted image .

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
19.2.2007 11:42:56   
tinaaja
Sezam, Pikca, ja ful corti sta vajini maskarci user posted image

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
19.2.2007 11:48:55   
A-N-J-A
Zdele sem gledala oddajo In the womb(dvojčki),vmes sem zaspalauser posted image ,ampak bistvo sem vidlauser posted image .
Porodni načrt,ga nimam in ga tud pri Eli nisem imela,ker itak nisem vedla kako kaj zgleda in kako bi mi pasal.Sej se lahko sprot mal pogovoriš.Vem pa da sem si skoz mislila,da ko se user posted image rodi naj ga najprej obrišejo pol pa men dajo.Ja,itakuser posted image ,ko sem rodila mi jo je babca takoj dala na trebuh in za to sem ji neizmerno hvaležna.Tko je ležala nekaj časa pri men,pol je pa oči prerezal popkovino.
Zdaj bom pa samo rekla,da naj mi pazijo presredek in naj mi dajo user posted image takoj na trebuhuser posted image .
Soba,jaz tud premišljujem da bi rekla da me dajo v dvoposteljno sobo.Da bi bila sama pa sploh ne razmišljam,ker smo si s cimram maluser posted image pomerkale,ko je šla kera nawc al pa pod tuš.
Obiski mene niso nikol nobeni motil so bili vsi kulturni.Mene so prišli obiskat samo najbljižji(mami,oči,bratin njegova punca,po moževi strani isto),razen ene partnerke od moževega prijatla(k sva se dvakrat v življenju vidle),k je bla glih v bližiniuser posted image .Me je skor kap.
Pa hotl so pridet od moža stric z družino pa je moj reku da ne in so rekl,da pol pa sploh ne bojo prišliuser posted image .Pol so se seveda kmal namalal doma.
Žurka,jaz sem rodila v soboto ob 14h,tko da je mel še isti dan žurko za prijatle,ampak čist kulturno.Je reku da je najmanj spil in sploh ni bil sproščen(je mel cmok v grlu),ker je vedu da ma štručko v Puser posted image .Pol je mel še pojedino v službi,pa v mojo je nesu ene piškote,da o fotru(je mel žur cel Slovan)in mami sploh ne govorimuser posted image .
Zdaj pa prav da bo že vidu,da ga nič ne skrbi,bo že zrihtu.Mene seveda najbolj skrbi kako bo Ela spala ta čas pribabiuser posted image .
vms kako pa to da si se odlaočila da greš po 24 urah domov???A to podpišeš prostovoljno???

Neposredna povezava do sporočila: 4365
19.2.2007 11:49:38   
marjetka
Evo oglašam se po zelo dolgem času, drugače pa komaj čakam da grem rodit, ker tole stanje je že skoraj neznosno, ne vem ampak men že kakšn tedn otrdeva trebuh (kar boli), dogaja pa se čisto ničuser posted image , včeraj sva z user posted image mal user posted image , ampak očitno premal :), je bil pa ful navdušen, ker je bla to akcija po zelo dolgem času.
Drugače se pa tudi on obremenjuje kje bo žur naredu, aja pa glede svoje sobe v porodnišnici pa bi jo zdele verjetno dobila, ker prebolevam virozo, sam ne vem kako bi moje predihavanje popadkov zgledal glede na to da je moja nosna votlina lepo zapolnjena.
lp

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
19.2.2007 11:51:22   
*sonchek*
tinaaja če bi že morala biti s kom v sobi, potem si res želim tako kot si ti - enako mislečo. Navsezadnje bi skupaj renčali in odganjali obiske user posted image user posted image

Jaz že od samega začetka nosečnosti tulim in težim glede teh obiskov in res upam (v kar pa ne verjamem, vsaj kolikor poznam to noro žlahtouser posted image ), da se ne bodo pojavljali v porodnišnici, ker takrat tudi jaz ne bom šparala jezika - bodo lepo odpeketali domov! Pa tudi obiskovanje že takoj po prihodu iz porodnišnice se mi zdi čist grozno! Ja, kje pa je zdaj kakšen, da bi me prišel obiskat, pa vprašat kako se počutim in če kaj potrebujem?! user posted image   Ne, nikjer nikogar - potem pa, ko bo pikica rojena se bodo pa kar naenkrat vsi pojavili na vratih!!  user posted image

Pa tudi jaz sem proti ujčkanju, lupčkanju in dvigovanju otrok iz posteljic! Pa saj z dedki in babicami niti ne pričakujem težav (so vsi zelo tolerantni in se v nič ne vmešavajo), ostale bom morala pa pač sproti odganjat! Huh, saj sem hujša kot ris user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
19.2.2007 12:07:57   
tinaaja
Sonchek, joj sem se zdaj nasmejala - najprej, ker cist isto mislis kot jaz in je kot bi sebe brala, drugo bolj smesno pa je, da obe padeva v emocije, ko debatirava o tem, pa sploh ni receno, da bo slo res po worst case scenario user posted image user posted image user posted image user posted image  Jaz ful opazam, da se kar razburjat zacnem (pripisujem hormonom) za zadeve, ki so ali ful oddaljene, ali se sploh ne bodo nujno zgodile, ali so se ful mimo, ... skratka, razburjanje za vsak slucaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  bi temu rekla.

Punce, a ima kakasna izkusnje s tem - jaz bi si to ful narocila :)

user posted image

Baby Swaddling Blanket in The Ivory DesignMade of finest quality 100% cotton and has a unique and comfortable design.

Baby care professionals have known for centuries that Swaddling is the first step to calming young babies.

Swaddled babies are soothed faster and stay calm longer. Babies that are properly swaddled can sleep through the night sooner. Calm, swaddled babies tend to brestfeed better. Parents and caregivers are under less stress with a happily swaddled baby. This item is suitable for use right from when your baby is born. When your baby begins to kick off the covers, it's a sign they no longer appreciate being bundled snugly. The blanket has a padded mat which gives more support to the head and back and provides easier handling of baby from one adult to another. Fabrics are very breathable and stand up wash after wash.

How to use Sleepythings baby “SleepySwaddler”: Open “SleepySwaddler” Blanket with one triangle on top, one on bottom and two on the sides. Lay your baby with their head positioned towards the centre of the upper triangle. Fold the bottom triangle over your baby's legs and tummy. Fold one side triangle across your baby's tummy. Fold over the other side triangle across baby's tummy and fasten with the lace with the soft Velcro closure. That's it! Baby is snuggled up ready to go.

Neposredna povezava do sporočila: 4368
19.2.2007 12:17:48   
Anonimen
Zdravo čveke!

Jaz si tudi po eni strani želim svojo sobo, da imaš nekako mir in si ustvariš svoj ritem, te ne motijo obiski drugih, ali pa da vsakih 5 minut kdo ne joče, smrči,... po drugi strani pa je veliko lažje, če imaš še koga v sobi, da popazi na malega če se slučajno zbudi, ko greš na WC ali pa pod tuš. Še najraje bi imela eno mamico, ki je že kdaj rodila, da bi jo lahko vprašala kaj neumnega, če med. sestre ne bi bilo pri roki.

Porodnega načrta nimam in si po pravici povedano niti ne predstavljam kako bo vse šlo in potekalo. Eno je tisto, kar ti govorijo v šoli za starše, drugo pa tisto kar tebe čaka. Pa še vsak porod je poglavje zase.

Žurka - moj jo bo definitivno imel, v službi in kasneje še doma s sorodniki. Moji sorodniki so blizu Grosuplja, njegovi sorodniki pa so skoraj cela vas, tko da bo kar pestro in veliko ljudi. Pa še kolega mu je iz kube prinesel cigaro, da jo bo pokadil, ko postane očka. No, ne vem... ker drugače ne kadi. Si je pa v glavo dal fiksno idejo, da se bo pobarval laseuser posted image user posted image user posted image Zdi, se mi da je to zraslo na zelniku njegovih sodelavcev... upam, da me ne bo kap. Sicer sem mu odločno prepovedala, ampak moški... ah!

Danes sem pa res prišla do konca peglanja in pranja in ostalih stvari. Sem dobila še 4 velike škatle oblačil - nekaj za dojenčka pa do 2. leta starosti od moževe sestrične, tako da mi omare pokajo po šivih. Če ga bom vsak dan oblekela v kaj drugega in ene trikrat, pa še ne vem če bo sprobal vse stvari. So pa te oblekce iz pliša tko luštkane in čisto nove, ker jih tko hitro prerastejo. Jaz pa čisto nora. Komaj čakam, da bom najinega fanta stisnila k sebi in obema mojima dala enga velkega lupčka.user posted image

Lp, jjasna

Neposredna povezava do sporočila: 4369
19.2.2007 12:19:24   
tejčica
Ekola, mojega sem odrajtala s kosilom in je že v službi, jaz pa spet na RR.user posted image

Obiski - tudi jaz ne želim da v P pride cela žlahta. Pri Taji so prišli na obisk (poleg lubija seveda) mojedva, njegovedva, moja sestra, pa en kolega in kolegica. Pa to ne da so prišli za cel popoldan. Pogledat, malo pocrkljat in to je bilo to. Sem pa mela srečo tudi s cimro. K njej sta pa prihajala samo mož in prvorojenec.  

Soba - jaz si ne želim biti sama v sobi, seveda pa ne da nas je notri 5. Sta pa v Izoli v sobah po dve nosečki (vsaj tako je bilo pred 5-imi leti). Prvič sem prve dva dni imela cimro, tretji dan pa sem bila sama. Moja cimra je bila drugorodka in so mi njena pomoč, nasveti in pogovori zelo prav prišli. Tudi v miru sem šla lahko na stranišče in pod tuš, saj sem vedela da je nekdo pri moji princeski. Ok, saj to b šla lahko tudi takrat ko je bil moj tam, ampak jaz sem bila družbe vesela, sploh ker je bila punca zelo prijetna. Tretji dan, ko pa sem bila sama, so me pa hormoni začeli pošteno metat in sem non-stop nekaj jokala, sestre pa res čisto brez razumevanja. Uf, kako mi je manjkala cimra. Četrti dan je spet prišla ena, pa sva uspeli komaj kaj spregovorit, ker sem jaz že odhajala.
*sonchek*, čestitke za 37. teden.user posted image Jaz sem jih dopolnila v soboto in sem se počutila ful olajšano, ker sem do sem prilezla. Pa čestitke za obletnico in veselo praznovanje.user posted image

Če katera pogreša sončka, naj pride na Obalo, ker je tako fino vreme. Jaz jo bom sedaj kar na en sprehod mahnila.

Neposredna povezava do sporočila: 4370
19.2.2007 12:22:19   
Anonimen
K_a_t_i, kakšen terbuh (sem pravkar pogledala v album)! Ob tebi bi jaz zgledala, kot da sploh nisem noseča.user posted image

Lp, jjasna

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4371
19.2.2007 12:25:43   
Boni3
Tinaaja meni so v porodnišnici malega podobno zavili v plenico ia je bil takoj tiho,je res pomagalo,da se je umiril.Ampak so ga povili tako,da je imel rokice notri,da ni krilil in se je res takoj umiril. Smo doma tudi to prakticirali in je bilo fino,ampak po moje ti ni treba tega kupovat,ker se odlibno obnese vsaka dekica,rjuhica itd....

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
19.2.2007 12:28:23   
*sonchek*
tinaaja jah nič, se bova zmenili, pa bova šli skupaj rodit in če ne bo možno dobiti svoje sobe, si jo bova pa delili user posted image user posted image Če boš šla pa pred mano rodit, pa kar rezerviraj sobo - jaz bom pa takoj za tabo priletela user posted image user posted image

tejčica res je olajšanje, ko prideš do 37. tedna - se mi zdi, da je tudi user posted image danes spet bolj aktiven/a. No, saj ni čudno, če je pa včeraj predrnjohal/a spet cel dan - polhek mali! user posted image user posted image

Sem pa zdaj ravno s sprehoda - je bilo prav luštno loviti sončne žarke user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
19.2.2007 12:31:41   
skačica
oj!
Naj se še jaz malo javim. Res nas je že ogromno marčevk in jaz komaj folgam brat. Kok klepetamo,se vidi da imamo več časa.
Tudi pri nas že lepo sije sonček,jaz pa namesto da bi bila zunaj čepim tle na forumu,zdejle se bom pa spravila kuhat kosilo.

Jaz ne bom zahtevala sobe zase,čeprav v Celju lahko plačaš nadstandardno in si v sobi sam(se mi zdi). Ponavadi ne kompliciram in mi je vedno fajn,če imam družbo. Ne vem še kako se bom počutila po porodu in kaj mi bo pasalo,zato ne bom že zdaj delala nekih planov.

Žurka-moj pravi,da bo častil samo ta najbližje prijatelje(jih ni veliko) in najbližje sorodnike. Kdaj,kje in kako pa nimam pojma,bo že on vse organiziral.

Meni se tudi zdi,da se mi je trebuh že spustil,ampak tudi jaz nimam  čisto realnega pogleda na svoj trebuhuser posted image , moj mož pa vedno samo potrdi moje domneve tako da ne vem na čem sem. Po moje ga imam že nižje.
Ta mala je spet bolj živahna, je pa že obrnjena na glavico od 20 tedna. Tako mi je zagotovil ginekolog na morfologiji in na kasnejših pregledih vedno potrdil.
Komaj čakam jutri,ko imam pregled in si bom plačala uz,ker imam zadnje meritve iz decembrauser posted image  in nimam pojma kako velika (težka) je že našauser posted image .

Danes grem na neko fizioterapijo al telovadbo al kaj v ZD, tam se bomo baje učili tudi dihati. Moja svakinja pravi,da je drugič veliko lažje preživela popadke,ker ji je babica svetovala naj diha ves čas čez nos in hitro. Čisto drugače kot učijo v šoli.
Ma,jaz itak nimam pojma kako vse skupaj zgleda.
Nimam nobenega porodnega načrtauser posted image ,ker sploh ne vem kaj naj gor napišem glede na to,da ne vem kaj naj pričakujem.
Želim si le,da bi imela zraven sebe prijetno in prijazno babico,kar pa je v Celju in verjetno tudi drugje nemogoče načrtovati.

Zdej grem pa kuhat.

Neposredna povezava do sporočila: 4374
19.2.2007 12:36:47   
amy26
Ko sem jaz v prvo rodila sem si pa kar želela obiskov pa jih ni bilo, rodila sem zvečer mal čez 20 uro, naslednji dan pa več kot pol metra snega 24.11.05user posted image  je tisti dan prišla samo moja mami, tako da mi je bilo kar dolgčas. Seveda vse v svojih mejah, ne da imaš polno sobo sorodnikovuser posted image .

Pa po eni strani je res fajn če si sam v sobi z bebijem, po drugi strani pa če imaš kakšno cimro je fajn k ti lahko popazi malčka če greš na wc, pod tuš, ali se slabo počutiš,...ali pa če si moraš iti črpati mleko, ena k je rodila dvojčke je imela enega pri sebi v sobi drugi pa je bil v inkubatorju, seveda ko je šla črpat mleko in je včasih ni bilo tudi pol ure ji je dobro prišlo da je imela dve cimri ki sta lahko popazili malega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?