|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
25.1.2007 10:00:04   
tejčica
Norišnica!!! Na Obali sneži in jaz sem rabla dobro uro, da sem prišla od vrtca do doma. Ko sva se z malo odpravile od doma je samo malo naletavalo, ko pa sem prišla ven iz vrtca, pa je bilo že vse belo! Jaz pa z zlizanimi letnimi gumami, pa še en brisalec mi je odpovedal (na srečo na sovoznikovi strani).user posted image  In potem se je začelo počasno premikanje po cesti. Problem pa je bil, ker sem morala prilesti v dolg klanec gor in se potem iz tega klanca še dol spustiti. Pa je še šlo, potem pa se tik pred vrhom Markovca eden ustavi in ni šlo več naprej.Samo še metalo me je. So pa vsi ketne dajali gor. Jaz sem seveda mojega poklicala na pomoč. Sta s sodelavcem spravila avto s ceste, parkirali smo pa kar pred enimi hišami, ker ni šans da prideš do našega bloka (hud klanec dol in vse stoji). Je šel pa moj z mano peš do bloka, da se jaz kje ne stresem, na koncu se pa on pred blokom strese po dolgem in počez. In sedaj sem doma na toplem in suhem, uživam ob kavici in gledam kako sneži. Snega je sicer malo, ampak kolobocije je pa velike naredil. Sem se pa samo smejala, ko sem obstala na cesti. Na Gorenjskem sem vedno uživala vozit po snegu, ni važno koliko ga je bilo nisem obstala na cesti. Tukaj pa pri parih centimetrih na cesti obstanem.user posted image  Očitno sem se že odvadila vožnje po snegu, no, pa gor sem tudi avto imela vedno pripravljen na zimo. Sem pa vse današnje opravke odpovedala, ker je bilo za danes dovolj dogajanja.

Pa pa!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
25.1.2007 11:21:55   
sezam
Žabika - user posted image user posted image  lepo, da si se spomnila in poslala SMS NMJ v imenu vseh. Super, da so vse OK. Tudi ajz upam, da bodo kmalu vse 3 oz. 4 skupaj

tejčica - user posted image user posted image  si imela pa dogodivščine danes. Sem jaz tudi že malo pozabila, kako je z vožnjo po snegu v hrib. sedaj se vozim vse po ravnini, kjer je bolja ali manj hitro urejena cesta. user posted image user posted image  Pri nas je snega ravno za vzorec - po travi je malo belo, cesta pa je OK.

Drugače pa punce moj nasvet za porod po prvi izkušnji iz prve user posted image - ne premišljujte preveč kako bo bolelo,... Predvsem se tam prepustite babici in z njo sodelujte. Meni je to ful pomagalo in še babica je bila bolj zadovoljna. Ona ve kaj in kako, in svetuje ko je čas za kaj. Tako, da zaupajte ji in bo vse OK. Sploh ni noben bavbav.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
25.1.2007 11:42:18   
dskubin
ja, če maš "normalno" babico. Meni je moja v 12ih urah komaj namenila kakšno besedo, pa še takrat je izjavila: "Ja, sej vas pa še itak nič ne boli". Jaz pa stiskala zobe in trpela, pa nič predihavala, ker sem se čuvala za - ko bo bolelo pač - pa je bilo takrat, ko mi je to rekla, najhuje. Ko sem jo po prečuti noči prosila, če lahko mojega pokliče, je pa rekla: "Sej ne boste še rodila, on se bo tle dolgočasil." Pa sem sama samcata ležala in šetkala okrog 10 ur, pa v strop gledala, brez muzike, brez nič (no kako se to dolgo zdi in vleče, če nekaj čakaš, si lahko vsaka predstavlja), poklicala ga je čisto na koncu, ko ga nisem več rabla. No, sej lepo, da je bil zraven, ampoak on pa je tudi čepel doma na trnih ves ta čas. No, moja izkušnja je prou grda in ne želim nobeni, da bi doživela takšno. user posted image

Tako da vam iz srca želim, da bi imele res v redu babico in bohnedej, da v drugo naletim na isto.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
25.1.2007 12:14:22   
soncek78
HELLO user posted image !

Bela snežinka, ki pada, glej prvi sneg.... user posted image user posted image user posted image

Ma kako je lepo zunaj, vsi okoliški hribčki so pobeljeni in še malo sneži. Ni kaj primorci smo kot otroci, ko zapade sneg. user posted image

Samo na kratko. Lepo se imejte in uživajte v zimski idili. Upam, da ne bo držalo do marca, ker pol ne bi bilo prav nič fanj.

Aja, včeraj sem kupla podlogo za previjalno in je tako cartkana, naročila sem tudi banjico v isti barvi (rumeni).

Jutri imam UZ tako, da bom vidla user posted image . Dragi tudi že komaj čaka.

Lepo se imejte, pozdravček z Obale.

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
25.1.2007 12:53:49   
dskubin
Aja, pa punce, ne se preveč zanest na mere iz UZ al pa se sekirat, če so pikice miceno premajhne (kakšen teden) ali prevelike, ker lahko, da sploh ni res. Jaz sem tudi imela včeraj UZ in je vse nekako v mejah, edino ginekologinja ni bila zadovoljna, ker se jaz nisem preveč zredila?! oz. sem se od zadnjič samo za 1 kg. Ja, jaz pa v jok, pa na drevo, pa vse igrače s sabo, pa nikol več dol user posted image . Jaz pa sem bla tako zadovoljna, da ne bom šla gor glih 27 kg, kot v prejšnji nosečnosti (mimogrede, tudi sedaj sem jih pridelala že +10, pa še skor 2 mesca mam za dodat zraven, pa še nekaj od prej mi je ostalo - tako da, če pogledam vse skupaj, bom verjetno, ko bom šla rodit končala tam nekje pri istih kg, kot v prejšnji nosečnosti) in BTW, ginekologinja mi v prejšnji nosečnosti, ko sem res bila en velik balon, nikoli ni omenila nič glede teže, celo cukra me ni poslala merit (sedaj pa!).

V glavnem, hotla sem povedat glede mer: včeraj sem prav buljila v tisti monitor in videla, da ko vriše one križce in potegne črto, računalnik napiše mere in potem tedne nosečnosti, ki jim te mere ustrezajo (npr. FL 62 = 32T1D), potem pa še +- 2T4D. Torej, lahko da je sfalila skoraj 3 tedne.

Ja in ko sem šla prejšnjič rodit, mi je G kakšnih 14 dni pred porodom ocenila težo otročka na 2950g, sem si mislila glih fajn, bomo še malo dobili, pa bo glih v redu. V porodnišnici (šla sem 2 dni pred PDP) pa me je G, ki me je sprejela, merla ene pol ure, z vseh možnih strani, se čudila (brez besed), zmajevala z glavo,... Ocenjena teža 2650g. Me je kar streslo in kar nisem mogla verjet svojim ušesom - sem mislila, da je sigurno kaj narobe, da mam zahirančka,... Pol pa drug dan rodim mulca s 3 kilami in pol. Tko da, jst zdej tem meram nič več prou dosti ne verjamem, ker če se G malo roka trese in kak mm sfali križec naredit, je to za otročka 2 mesca razlike v teži, rasti, dolžini, obsegu česarkoli user posted image

(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
25.1.2007 14:04:29   
Barči78
Tinaaja - meni v materinski knjižici piše pod obseg glavice 8,7. Ravno zato mi nekaj ne gre skupaj z vašimi merami. Že v 23 tednu, mi piše pod obseg glavice 5,8, tko, da se očitno ni zmenila, samo ne vem kaj je ta mera namesto obsega.

Ali so vam na CSD-ju izračunali datum, kdaj se vam zaključi porodniška 105 dni, in začne 260 dni za nego in varstvo otroka. Kajti meni ni izračunala in mora očitno v službi punca na roke računat, al kako?

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
25.1.2007 14:45:37   
tinaaja
barci, ce pogledam svoje mere
BDP 83  - premer glavice
HC 315 - obseg glavice
AC 277 - obseg trebuha
FL 60 - dolzina flemurja
OTT: 1918g

Na prejsnjem UZ mi ni zmerila HC.  Tko da tebi zgleda tega sploh ne meri /ne vpise v MK user posted image

Je pa res, da so to tok okvirne mere, da moras vse vzet z z doloceno mero tolerance.. Tole k merijo je res tko bolj na uc.

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 25.1.2007 14:49:09 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
25.1.2007 15:17:12   
Dajadada
Midva sva tudi včeraj špricala fizioterapijo. Jaz itak hodim k isti ženski na telovadbo, tako da nam že tam pove vse kaj ja, kaj ne, pa še malo se namigamo.

Danes bo 18.15 grem pa na dojenje in prehrano, čeprav so nam o tem že toliko povedali in tudi sama sem že prebrala vse živo o dojenju. No ja, mogoče pa bo še kaj novega. Itak je samo še to predavanje pa v torek psiholog, v sredo greva pa ob 18-ih na ogled porodnišnice.

Žabika sporoči, kako je bilo na predavanju anesteziologa. Ravnokar poteka in se mi tako, tako ni dalo iti. Pa še gužvo imam v službi. Pa še glava me boli že cel teden.

Danes ima moj dragi 30 let. Še dobro, da ga ni preveč sesula tale okrogla. Se kar dobro drži. Pa kaj se ne bi, saj ima ob sebi ženičko, ki mu nosi sinka. Je lahko še kaj lepšega!?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
25.1.2007 16:13:34   
thaiss
Pozdravljene,

pošiljam vam en lep snežni pozdravček z Obale!!!
Tejčica, sem se nasmejala, upam da je s tvojim vse okej!!! Meni je moj rekel ko sem ga klicala v službo da naj niti ne pomislim da moram rodit, ker nima hepikopterja za me peljat v Postojno ;)))

Dskubin jaz sem se v zadnjem mesecu zredila samo 0.2kg, pa mi G ni nič rekel; do zdej sem na +8,5kg !!!
Danes peljem dragega na user posted image , da proslaviva mojih 29! Pa še dopolnjeni 34. teden lahko "zapijeva"!!.... s sokcem....

No, da se vam ne bojo preveč sline pocedila pošiljam tudi vsem mojim marčevkam eno virtualno user posted image  !!

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3684
25.1.2007 16:37:54   
tejčica
Thaiss, vse najboljše!!!user posted image user posted image user posted image  Veselo praznovanje in hvala za tortico.user posted image  Kakšen požirek šampanjčka pa že lahko popiješ, bo tortica bolj sedla.
Za rodit it pa danes res niso bile ravno idelane razmere. Bi imel otroček kraj rojstva kje na cesti. Tako so meni govorili v prvi nosečnosti. Sem bila do konca tako leteča na relaciji Kp - Gorenjska, da so rekli da se bo otrok na kakšni cestninski postaji rodil.user posted image

Barči78, tudi meni na CSD-ju niso zračunali kdaj se izteče porodniška in začne dopust za nego in varstvo otroka. Mi je rekla da tudi ona nima programa in mora isto na roke računat.user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
25.1.2007 17:05:07   
*sonchek*
thaiss vse najboljše!!! user posted image

dajadada tudi tvojemu dragemu vse najboljše - pa res ni lepšega kot to, da bo kmalu ponosen očka svojemu sinku  user posted image

Drugače pa pri nas nič posebnega - snega imamo le za vzorec (2 cm), tako da se sankali ravno ne bomo user posted image , malarja smo se znebili in sobica za paglavčka je res lepa!!! Ta vikend bomo sestavili posteljico, potem pa začnem limat stenske nalepke baby medvedka Pu-ja na stene (danes sem za probo že napopala enega metuljčka, ki je bil zraven v kompletu in res lepo izgleda user posted image ). Pregledala sem tudi vse cunjice (kupljene in sposojene)ter posteljnino in jih zložila v dve vreči (belo, pisano) tako, da bom drug teden že lahko začela s pranjem in likanjem user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
   [Brisano sporočilo]
25.1.2007 17:38:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *sonchek*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3687
25.1.2007 17:47:58   
dolgolaska
OJLA!

Lep zasnežen pozdravček!

Kako ste?
Jaz ok...moj mali škratek je priden brca kot nor...včasih kar mene premakne,ko brcne.....ampak zaenkrat mi to še odgovarja,ker mi ne povzroča nobenih bolečin.
A se vašim otročkom tudi tako kolca kot mojemu????
Če dolgo sedim...začne kolcat tako da se mi kar cel trebuh premika in če dam roko na trebuh čutim pod roko kolcanje!

Nekaj cotk imam tudi že jaz opranih ....ampak z mehčalcem,sem najprej brez pa je bilo vse tako trdo......
Torbo zame pa imam tudi že napol pripravljeno...nikoli ne veš.Včeraj je rodila moja prijateljica zdravega fanta....čeprav je imela rok konec februarja začetek marca.....
Lahko tudi nas kaj kmalu kaj preseneti!

Naročila sem tudi takle voziček v oranžno sivi barvi:
(na levi strani trikolesnik-slalom pro)
http://www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=1&id_producte=115&categoria=

In pa to košaro za začetek v oranžni(naranja)barvi:
http://www.pikapolonica.com/index.php?stran=matrixpro

KAKŠEN SE VAM ZDI?????????????????

LP! user posted image

< Sporočilo je popravil dolgolaska -- 25.1.2007 17:53:17 >

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
25.1.2007 18:35:21   
sezam
dskubin - Ja se strinjam, da moraš imeti "normalno" babico. Jaz sem pač imela srečo. ragi mi je pa največ pomagal, ko mi je vmes med popadki močil ustnice, ker mi je bilo noro vroče.

dajadada - čestitke tvojemu možu za okroglo.

thaiss - tudi tebi čestitke user posted image

kr_enamami - evo jaz sem tudi ravno od frizerke, oz. smo bili tam vsi trije

dolgolaska - naš tudi zadnje čase ful kolca user posted image . Je tak fini občutek. Voziček pa izgleda fini. Torbo za sabo bo pa res treba že pripraviti. Res nikoli ne veš, kdaj kaj preseneti.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 3689
25.1.2007 19:39:01   
Žabika
Zelo zelo na hitro se vam oglašam in vam obljubim, da vam čez vikend napišem še kaj več o tem kaj je bilo na predavanju anestezistke - no zelo na hitro, pa samo to, da nič pametnega, zelo hitro je bilo konec, povedala pa je samo kaj vse so možni zapleti pri EA! O ostalih vrstah protibolečinskih substanc je govorila zelo malo, samo toliko, da so nam na voljo, da jih pač dozira babica, za doziranje epiduralne analgezije pa so pristojni samo oni. In seveda, da je EA v LJ možna samo v dopoldanskem času. V primeru CR, pa so možne: 1. EA - če je časa dovolj in otrok ali mati nista ogrožena; 2. spinalna blokada - prime hitro (5 min) in je možnost izbire tudi s strani mame in 3. splošna anestezija, predvsem kadar se zelo mudi.

Drugače imam spet novo sporočilo od NMJ:

Me tri smo vse v redu. Nežo sem že pestvala, Živa brca da je kaj, jaz pa sem že iz intenzivne. Lp, Nataša

Thaiss: vse najboljše!!! Pa hvala za košček torte!user posted image

Papa,
Ž.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
25.1.2007 20:01:50   
Sibil_
Dan!

Thaiss vse najboljše, pa hvala za fino tortico-kdaj se pa kaj v živo vidimo?Al imaš tako strogi počitek, da še na kavico ne moreš?user posted image

Jah, midva s ta malim sva bila tudi danes pri tašči in to je seveda na hribu (kar blizu tejčice), pa sem strahoma opazovala sneg kako je naletaval.Ker so pač sami klanci sem se že pripravljala kako bom taksi klicala, pa se je potem umirilo in sem šla normalno do doma.Je pa bil malemu sneg všeč-pa ravno včeraj sva se z možem pogovarjala, da kdaj ga bo kaj videl, hehe.user posted image

Danes pa smo celo glihkar odpravili mojstra, nam je urihtal previjalno in predalnik in ene police, tako da zdaj moram to prečistit in se lahko lotim cunjic.Sem kar vesela.user posted image

Počutje kar ok, ampak čim dlje hodim me začne nekaj čudno špikat, zadnjič sem morala kar malo globoko dihat sredi trgovskega centra-ampak se je potem umirilo.PAč sedaj bolj počivam, ni še čas, da bi mali/a prišel na svet.

Za NMJ sem res vesela, da je vse ok, Žabika pošlji ji pozdravčke in naj se javi, ko bo doma.Koliko časa bo pa kaj noter, a je kaj napisala?

Jutri imam pa tisti test za cuker, ta dolgi.In baje pri nas ne smeš ne pit in ne hodit nikamor-me je malo strah kaj bo z mojim pritiskom v teh štirih urah, ko moram tam viset.In da ne povem, da moram za parking dat več kot 4 eure, tu mač.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
25.1.2007 20:43:16   
tinaaja
Vsem slavljencem CESTITKE!

Jutri imam zadnji delovni dan in veste, kaj delam zdaj... DELAMMMMM... za sluzbo in bos se nekaj casa. Ker pac sefi niso objavili mojega nadomestila in bodo to naredili sele 1.2. sem jaz fully booked. In dela je cez glavo. Ravno sredi vseh izvedb za prvo cetrtletje in se davim z ene 10 projekti na enkrat. Pol moram se za naslednika napisat vse potrebno, nek pregled, skratka user posted image user posted image user posted image
Pa verjetno ni treba omenjat, da se mi ne da...
Mal sem se mogla izpovedat, ker sem utrujena, pa nikakor ne vidim konca dela... Se jutri.......
Lep vecer.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
25.1.2007 20:56:14   
Encijan
Pa imamo končno zimo, in čeprav bomo morale biti pri sprehodih bolj previdne, meni tale sneg in svež zrak zelo prijata. Tako lepo in belo je vse skupaj! Ja, zimska idila, ni kaj!

Drugače pa je za mano 1. dekompresija, občutila nisem nič posebnega, malo me je sicer skrbelo, ker imam že tako bolj nizek pritisk, D pa naj bi ga še znižala (dobro za tiste, ki imajo sicer težave z visokim pritiskom), pa je bilo potem sicer vse OK. Mi je pa bilo zjutraj v avtu spet precej slabo, tako da sem komaj čakala, da pridemo v Lj. Zanimivo, prejšenjič sem vozila sama, pa nisem imela teh problemov - razen tega, da mi ni bilo ravno udobno, na sopotnikovem sedežu si za daljše vožnje ponavadi malo znižam naslon, če vozim, pa to ni mogoče.

Eno vprašanje, če morda katera ve. Kako je z vožnjo avta v nosečnosti, ali naj zadnji mesec pred PDP res ne bi smele voziti? In kako je s pripenjanjem? Sem slišala, da ni treba, da smo pripete, ker naj bi to ogrožalo otroka? Res je vse tole nepreverjeno, zato bi bila vesela vsakega komentarja oz. odgovora.  Kako boste ve ravnale oz. ste v prejšnjih nosečnostih?

Dolgolaska, mislim, da mehčalca zaradi možnih alergij občutljive dojenčkove kože ne bi smela uporabiti, ne glede na to, kakšne so potem cotice. Jaz pa ne vem, kako je s temperaturo pranja? Ali zadostuje pranje pri 40°C in likanje, ali morajo biti vsa oblačilca, ki pridejo v stik z dojenčkovo kožo tudi prekuhana? Ker potem razni bodiji v barvah, ki se perejo pri 40°C, sploh ne pridejo v poštev, ampak mora biti vse v belem? Pomoč, prosim!

Še eno dilemo imam! Sem tečna danes, kaj? Dobila sva namreč zibko nestandarnih mer brez vzmetnice, pa me zanima, kaj bi lahko naredila? V trgovinah sem opazila, da je v zibkah in košarah večinoma pena, ki se mi zdi kar premehka. Sem zadnjič o tem povprašala babico, pa je rekla, da to ni problem, ker je novorojenček tako lahek, da pa se dobi tudi latex jogi po meri (ga obrežejo), menda nekje v BTC. Saj cenovno se najbrž ne izplača za tistih par mesecev, pa vseeno me zanima, če morda katera kaj ve o tem?

Dolgolaska, še eno vprašanje zate. Mislim, da si ti sama šivala posteljnino. Zanima me,  iz katerega materiala si to naredila (iz bombaža ali česa drugega) in kje si kupila kakšno primerno blago (saj si iz LJ, a ne?). Mika me, da bi za zibko sama sešila posteljnino, ker je kar draga, in sem zadnje čase začela prav uživati v šivanju, zato pa mi tudi zmanjkuje časa za RR in internet.

Pa še vse to likanje in pranje... Ugotavljam, da sem se tega prepozno lotila, vsaj da bi to lahko malo bolj v miru počela. Tudi o tem, da bo treba počasi (ali pa hitro) pripraviti torbo za v porodnišnico, sem razmišljala in zato začela sestavljati svoj seznam (na osnovi tega našega in zapiskov iz MŠ) in kupila že prve pleničke, blazinice za dojenje in nedrček za dojenje. Pri slednjem sem bila najbrž prehitra, saj še ne vem končnih mer, a kaj hočemo, nisem si mogla pomagati. A nekaj mi spet ni jasno. Na tečaju nam je babica rekla, naj kupimo za 1 košarico večji nedrček za dojenje glede na mere v 40 tednu. Kaj pa sama velikost? Obseg pod dojkami se po porodu najbrž zaradi krčenja maternice kaj zmanjša, meni se je v zadnjem tednu namreč nenormalno povečal, pred nakupom sem se pozabila zmeriti in potem šele doma videla, da je skoraj 5 cm večji kot teden, morda dva nazaj. Saj zdaj mi je prav, in v košasrici je še nekaj rezerve, ampak do PDP-ja je še mesec in pol! Kdaj boste kupile nedrčke za dojenje ve in kako boste "izračunale" pravo velikost. Morda je tole še najbolj namenjeno nosečkam, ki ste že mamice in imate eno tovrstno izkušnjo že za sabo...

Bom kar nehala, da me ne boste, kam poslale, čeprav bi lahko v tem stilu nadaljevala še dva dniuser posted image user posted image !! Upam, da bo kakšna kaj pokomentirala. Me res daje tole gnezdenje, kaj?

Encijan

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
25.1.2007 21:07:04   
Encijan
IZVIRNO SPOROČILO: Barči78

Ali so vam na CSD-ju izračunali datum, kdaj se vam zaključi porodniška 105 dni, in začne 260 dni za nego in varstvo otroka. Kajti meni ni izračunala in mora očitno v službi punca na roke računat, al kako?

Barči78, meni niso niti tega izračunali, kdaj se mi porodniška začne, na CSD-ju so rekli, da bodo to že v službi izračunali, v službi pa so hoteli vedeti, kdaj nastopim porodniško. Pa sem potem kar sama določila, da je to 11.2., glede na izračun starševskega nadomestila na spletu, kjer je zapisan tudi ta datum. Zaključek porodniške so potem v službi sami izračunali in ga vpisali na obrazec, a sem potem v odločbi od CSD-ja dobila drugačen datum (za 2 dni), o čemer je bil delodajalec tudi obveščen, tako da očitno ni tak problem, v končni fazi potem velja datum iz odločbe CSD-ja.

Hja, a pravite da so zvišali pomoč za par evrov? Ampak, če že imamo odločbe za 244 EUR-ov, najbrž ne bo nič iz tega. Sem bila spet enkrat prehitra. Sicer pa za par evrov se ne bomo sekirali, važno, da sem z birokracijo do poroda v glavnem opravila...

Encijan

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
25.1.2007 21:52:06   
Barči78
ENCIJAN
Barči78, meni niso niti tega izračunali, kdaj se mi porodniška začne, na CSD-ju so rekli, da bodo to že v službi izračunali, v službi pa so hoteli vedeti, kdaj nastopim porodniško.

Ali nisi dobila potrdila o nastopu porodniškega dopusta pri svojem ginekologuuser posted image

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 3695
25.1.2007 22:06:25   
tejčica
Dolgolaska, za oblekice ki sem jih sama oprala sem uporabila mehčalec Silan sensitive. Večino pa sta mi "spidenale" mami in sestra in se na otip čuti da sta uporabili mehčalec, vem pa ne katerega. Pri Taji nisem nič komplicirala in sem uporabljala sploh kar navaden mehčalec.
Voziček sta pa izbrala luštkan.

Sibil, dobro opravi jutri.

Tinaaja, tebi pa res ne dajo počitka. Dobra si da še zmoreš. Samo pretiravat ne.

Encijan, glede vožnje avta proti koncu nosečnosti pa čisto po počutju. Jaz sem v prvi nosečnosti do konca vozila sama tudi na dolge ture, v drugo pa mi je že kakšen mesec že po Kopru odveč. Sem raje zraven, si spustim naslonjalo in malo zadremam.user posted image Nosim visoko in me moti pri sedenju. Pripnem se pa vedno. Me pas sploh ne moti.
Oblekice sem jaz prala na 40 ali 60° (plenice, povijalne, krpice). Že ko sem kupovala sem gledala na material in vzdrževanje. Velikokrat se bo zgodilo da bo kakec ušel tudi na bodi, ali pa se po pajacku pobruha in takrat moraš oblekico pač oprat na višjih stopinjah. 
Glede latex jogijev za zibko ti pa ne vem nič povedat. Mi smo prvič imeli kar jogi peno.
Modrčkov za dojenje še nisem kupovala. Bom počakala še kakšne 2 tedna, potem bo pa že treba. Bom pa kupila tako, da bo še malo prostora notri, ker se pol takoooo napihnejo.user posted image
Super da se NMJ in njeni dve pupi tako dobro "rihtajo".user posted image

Vidim da tudi torbe že kar pridno pripravljate. Jaz še pomislila nisem na to. V soboto belimo sobico (sedaj pa definitivno, ker drugače moj dobi odpoved user posted image ) in  v nedeljo sestavimo omaro in predalnik, da začnem polnit police. No, potem pa pride še torba na vrsto. Prej pa je ne pripravim, ker rodit še ne grem in basta!user posted image  

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 3696
25.1.2007 22:25:21   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: Kr_enamami

Thais- vse najboljše. Dobro praznuj in hvala za tortico, virtualno bi lahko dodala še kozarec vinčka :-)

Punce hvala za lepe želje!! 'user posted image
Pa da ne boste rekle, da sem škrta vam pošiljam še kozarček refoška ;))
Dolgolaska user posted image  za voziček!!
Jaz sem vse cotke za user posted image  oprala brez mehčalca, pisane na 40˙, bele pa na 90˙
Ker sem vse posušila v stroju niso nič trde, prav prijetno mehke so.

Kaj zdej s torbo, kdaj jo boste pripravle?? Jaz sem čisto pozabla user posted image , bo treba pripravit še to, da nas res kej ne preseneti!!

Sibil upam da ste zdravi ( tok-tok-tok) in da jutri dobro opraviš. Kje pa maš ta test, da moraš še parking plačat???
Glede kavice se lahko zmenimo z ostalimi puncami za drugi teden. Na čvek bom prilezla, nimam pa strogega ležanja ampak počitek. Obljubim, da bom šla po čveku in kavici počivat user posted image !!

Tinaaja želim ti, da ti jutrišnji zadnji dan v službi čimhitreje mine. Potem pa boš tudi ti uživala v pričakovanju marca!!!

Encijan glede vožnje z avtom sem tudi jaz slišala da od 8. meseca user posted image  nebi več same vozile. Jaz se max peljem na relaciji KP-IZ, tko da mislim da ni panike. Pas pa uporabljam vedno, ker me nič ne ovira in se brez ne počutim! Dokler se bom počutla v redu se bom furala. Poznam pa eno, ki se je sama odpeljala rodit!!!
To o modrčkih za dojenje tudi mene zanima. Nam je v MŠ rekla naj si ga ne kupujemo pred porodom. Kaj pa naj brez?? najboljše da dragega pošjem to kupovat 4. dan po porodu ko bom vidla dejansko kako velikega rabimuser posted image  user posted image .. mislim da mi da kr odpoved hahahahahhauser posted image  
Enega si bom sigurno zdej kupla, pol pa po potrebi še vsaj enga ali pa dva.

ooojjj sem se razpisala, tko je če zaostajaš v čveku, pa je treba naenkrat vse nadoknadit!!

< Sporočilo je popravil thaiss -- 25.1.2007 22:32:13 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
   [Brisano sporočilo]
25.1.2007 22:50:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu thaiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 3698
26.1.2007 6:43:32   
tinaaja
Jutro nosecke,
no mi smo ze zgodaj pokonci, ker se moram potrudit se teh zadnjih par ur odelat tko kot se spodobi.. Vazno je, da je danes zadnji dan user posted image

Tejcica, saj se mi ne da, ampak pridem naslednje leto nazaj, pa bi rada kaksno pametno poziciji, ce zdaj pustim slab vtis, pol bo naslednje leto tezje.

Glede pripenjanja se strinjam s Kr_enomami - to je nujena, Pusko je enkrat dobro napisal, da otroku hudo poskodovana mama ali mrtva nic kaj dost ne more pomagat. Otrok je zavrovan v maternici, me se moramo same. Jaz se spodnji del pasu malo oddtegnem in prestavim nizje. Sem pa res raje sovoznik kot pa voznik zadnje case, ampak se brez problema vsedem tud sama v avto.

Torbe ze stimate.. jaz sploh se nisem tok dales. Mi ne pustijo dihat v sluzbi user posted image  Zato sem rekla, da od danes naprej pa gremo v akcijo, v shopping se vsega, kar rabimo. Saj tud ce bi me kaj presenetilo, bi pa babice postimale user posted image  Ampak upam, da me ne bo vsaj se ene 4 tedne, da bomo imeli 37t.

Danes dobim potrdilo o pdp pa napotnice pri G. Pa CTG bom imela.. Kdaj zacnes s pregledi na 2 tedna?
V pondeljek bom odnesla papire na CSD - a so jih sposobni oddelat v treh dneh, da bi dobila denar ze februarja? Kaksne imate izkusnje? Dinarski bodo ravno za lupinico in isofix bazo.

Dolgolaska, ja super vozicek user posted image  Pri nas se ze prah nabira na njem, moj pa vsakic ko ga vidi pade za 20 let nazaj pa zacne z bbbbrrrrmmmm brrrmmmm user posted image user posted image

A je kaksna vidla kje postlejnino veliko 100x 135-140? Vecinoma so ena varianata manjsih. Morda je res najceneje, da bi dala delat.

Modrcki - jaz bom enega kupila zdaj, obseg pod prsmi tko, da mi bo dost kmot (racunat je, da pol tud kg zacnes zgubljat,c e polno dojis), kosarica pa tud tko, da bo se plac. Ce bo kaksen ugoden ali, da mi bo ful vsec, bom pa dva.

Latex jogiji po meri se dobijo, sem ze zasledila na netu - poglej na najdi.si.

No sibam zdaj .. papa

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
26.1.2007 9:02:14   
blanči
Dobro jutro!

Na hitro se vam malo oglašam.

user posted image Čestitke in veliko cartanja NMJ.user posted image

Vsem, ki ste praznovale pa vse najboljše!user posted image

Tinaaja: Posteljnino sem jaz naročila, kar po internetu na naslovu http://www.zibka.eu/. Ogledaš si lahko vzorce in barve ter zbiraš velikost. Vse ti pošljejo na dom. Naročila sem 6-delni komplet (vzglavnik+prevleka, odeja+prevleka, rjuha, obroba) in še baldahin. Skupaj s poštnino sem plačala 94 EUR. V sredo sem naročila in v četrtek me je paket že čakal na pošti.

No tudi jaz še pridno delam. Z dopustom začnem 9.2. s porodniško pa 19.2., komaj čakam, ker me vse ful utruja. user posted image  se pa tako razteguje po trbuhu, da včasih kar zaboli, a bomo potrpeli samo, da miga in da je vse ok. Pregled imam šele 15.2. in upam da tudi UZ. Da ne omenim nočne problemeuser posted image , obračam se kot čevap, tam spodaj me vse boli pa tudi noge, kot da imam 100 let.

30.1. začnem obiskovati MŠ, ki pri nas v Celju traja samo 3 dni in to v dopoldanskem času mislim, da 4 ure.

Vozim se še naokoli malo pa me trebušček ovira na kakšnem križišču ko se je potrebno nagniti naprej.

No pa smo dočakalo sneg, jaz se ga letos nisem nič veselila, ker lahko kaj hitro zdaj pristanem na tazadnji, če nisi previden. Upam, da marca ne bo več snega.

Toliko iz zasneženega Celja.

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?