Encijan
|
Pa imamo končno zimo, in čeprav bomo morale biti pri sprehodih bolj previdne, meni tale sneg in svež zrak zelo prijata. Tako lepo in belo je vse skupaj! Ja, zimska idila, ni kaj! Drugače pa je za mano 1. dekompresija, občutila nisem nič posebnega, malo me je sicer skrbelo, ker imam že tako bolj nizek pritisk, D pa naj bi ga še znižala (dobro za tiste, ki imajo sicer težave z visokim pritiskom), pa je bilo potem sicer vse OK. Mi je pa bilo zjutraj v avtu spet precej slabo, tako da sem komaj čakala, da pridemo v Lj. Zanimivo, prejšenjič sem vozila sama, pa nisem imela teh problemov - razen tega, da mi ni bilo ravno udobno, na sopotnikovem sedežu si za daljše vožnje ponavadi malo znižam naslon, če vozim, pa to ni mogoče. Eno vprašanje, če morda katera ve. Kako je z vožnjo avta v nosečnosti, ali naj zadnji mesec pred PDP res ne bi smele voziti? In kako je s pripenjanjem? Sem slišala, da ni treba, da smo pripete, ker naj bi to ogrožalo otroka? Res je vse tole nepreverjeno, zato bi bila vesela vsakega komentarja oz. odgovora. Kako boste ve ravnale oz. ste v prejšnjih nosečnostih? Dolgolaska, mislim, da mehčalca zaradi možnih alergij občutljive dojenčkove kože ne bi smela uporabiti, ne glede na to, kakšne so potem cotice. Jaz pa ne vem, kako je s temperaturo pranja? Ali zadostuje pranje pri 40°C in likanje, ali morajo biti vsa oblačilca, ki pridejo v stik z dojenčkovo kožo tudi prekuhana? Ker potem razni bodiji v barvah, ki se perejo pri 40°C, sploh ne pridejo v poštev, ampak mora biti vse v belem? Pomoč, prosim! Še eno dilemo imam! Sem tečna danes, kaj? Dobila sva namreč zibko nestandarnih mer brez vzmetnice, pa me zanima, kaj bi lahko naredila? V trgovinah sem opazila, da je v zibkah in košarah večinoma pena, ki se mi zdi kar premehka. Sem zadnjič o tem povprašala babico, pa je rekla, da to ni problem, ker je novorojenček tako lahek, da pa se dobi tudi latex jogi po meri (ga obrežejo), menda nekje v BTC. Saj cenovno se najbrž ne izplača za tistih par mesecev, pa vseeno me zanima, če morda katera kaj ve o tem? Dolgolaska, še eno vprašanje zate. Mislim, da si ti sama šivala posteljnino. Zanima me, iz katerega materiala si to naredila (iz bombaža ali česa drugega) in kje si kupila kakšno primerno blago (saj si iz LJ, a ne?). Mika me, da bi za zibko sama sešila posteljnino, ker je kar draga, in sem zadnje čase začela prav uživati v šivanju, zato pa mi tudi zmanjkuje časa za RR in internet. Pa še vse to likanje in pranje... Ugotavljam, da sem se tega prepozno lotila, vsaj da bi to lahko malo bolj v miru počela. Tudi o tem, da bo treba počasi (ali pa hitro) pripraviti torbo za v porodnišnico, sem razmišljala in zato začela sestavljati svoj seznam (na osnovi tega našega in zapiskov iz MŠ) in kupila že prve pleničke, blazinice za dojenje in nedrček za dojenje. Pri slednjem sem bila najbrž prehitra, saj še ne vem končnih mer, a kaj hočemo, nisem si mogla pomagati. A nekaj mi spet ni jasno. Na tečaju nam je babica rekla, naj kupimo za 1 košarico večji nedrček za dojenje glede na mere v 40 tednu. Kaj pa sama velikost? Obseg pod dojkami se po porodu najbrž zaradi krčenja maternice kaj zmanjša, meni se je v zadnjem tednu namreč nenormalno povečal, pred nakupom sem se pozabila zmeriti in potem šele doma videla, da je skoraj 5 cm večji kot teden, morda dva nazaj. Saj zdaj mi je prav, in v košasrici je še nekaj rezerve, ampak do PDP-ja je še mesec in pol! Kdaj boste kupile nedrčke za dojenje ve in kako boste "izračunale" pravo velikost. Morda je tole še najbolj namenjeno nosečkam, ki ste že mamice in imate eno tovrstno izkušnjo že za sabo... Bom kar nehala, da me ne boste, kam poslale, čeprav bi lahko v tem stilu nadaljevala še dva dni !! Upam, da bo kakšna kaj pokomentirala. Me res daje tole gnezdenje, kaj? Encijan
|