Barči78
|
Ojla, No tudi mi smo končno oddali papirje na CSD. Denar dobimo nakazan v sredini februarja, je pa najprej rekla, da je to 244 EUR, potem pa sem jo vprašala, ali ni mogoče zdaj po novem 250 EUR, in je šla preverit, pa sem imela prav, tko da 250 EUR bo nakazanih v mesecu februarju. Potem me je pa prosila za tel. št. in začne ona 04 - sem ji rekla, da nimava stacionarnega telefona, da ji lahko dam št. od mobitela, pa prav ona, ja prov no, sam nas boste nazaj poklicali, ker je predrago. Sem mislila, da bom kar s stola padla. No, pol me je pa še opomnila, da občina Kranj prispeva ob rojstvu otroka 27.000 SIT, se pravi nakazanih okoli 20.000. So kar radodarni, a ne, glede na to, da novopečene mamice v Nemčiji dobijo za pomoč ob rojstvu otroka 20.000 EUR. No ja, smo pač v Evropi, 20.000 = 20.000 ne glede na valuto. MoonEve - kar pridno počivaj, da bo otroček čim dlje na toplem pri mamici. Sej bo kmalu marec. Zanima me, katero št. kompletka imate pripravljenega za domov iz porodnišnice, ali 56 ali 62. Pikca - pri nas je čist isto, sam mami, mami, mami, mora ati res met srečo, da gre z njim, pa še ne tako dolgo nazaj, k je bil pa samo ati, kot da vedo, da prihaja še nekdo, ki jim bo vkradel nekaj mamičinega časa. Zadnjič mi je cel trebuh namazala z mandarino, na vsak način je hotla nahranit dojenčka, kr tiščala je koščke v trebuh in govorila - jej. Blanči - meni moja zdravnica naredi UZ na vsakem pregledu, pravtako moram na vsakem pregledu dati kri in vodo. A-N-J-A, me veseli, da ste se končno pozdravili, zdaj pa hitro ven na sončka. Nič, zdej grem pa hitro kuhat kosilo, moj možek bo vsak čas doma.