Encijan
|
O, koliko tega se dogaja! Očitno bo tega iz dneva v dan več - pri vseh nas. Najprej, NJM, upam, da se že cartate z obema deklicama oz. da sta obe že na varnem. Tiste, ki sedaj hodite v MŠ kar kaj več napišite, boste še meni, ki sem že pred meseci hodila tja, malo obudile spomin. Me ima, da bi na kakšno predavanje kar še enkrat šla, čeprav mi v splošnem ni žal, da sem se odločila za bolj zgodnje obiskovanje šole, saj bi se zdajle morala sama voziti v LJ, kar pa me zelo utrudi, sem preizkusila včeraj, ko sem šla na UZ. Dete lepo raste in se razvija, vse mere so v mejah normale in tudi obrnilo se je že v glavično vstavo, saj sem slutila glede na par brcik pod rebra, ampak zvečer, ko božava bušija, pa jih še vedno čutim tam okoli popka . Mere pa so bile pri 32t 4/7 takšne: BDP 82,7 AC 259 FL 65,2 RI 0,55 Na linku http://www.hutchon.net/GrowthdownSL.htm sem si izračunala še oceno teže pri teh merah in pride 1,77 kg, kar je tudi tam nekje, ima pač dete malo manjši trebušček in daljšo stegnjenico (zgleda, da bo po atiju, ki je večji in bolj vitek, jaz pa mala in bolj "zaokrožena"). Skratka, tisti strah, da dete kaj zaostaja, ker moj trebuh ni tako izrazit, je bil odveč, sicer pa ste me že ve kar dobro potolažile s svojimi izkušnjami, tako da me ni preveč skrbelo. Je pa zanimivo, da me UZ sploh ni preveč zanimal, glavno, da sem slišala, da je vse OK in da je dr. hitro zaključila vse skupaj, očitno smo že stkali močnejše vezi, ki jim UZ ni več konkurenca, za razliko od prej, ko še nisem čutila. Tudi jaz sem danes začela s dopustom, tako da bom sedaj lažje malo po trgovinah pogledala in nakupila stvari, ki nam še manjkajo, sploh nove cunjice, pa sredstva za nego, ostale stvari v glavnem dobiva. Sem pa včeraj malo gledala zibelke in ugotavljala, da je povsod spodaj le neka pena in ne pravi jogi. A je to v redu? Jaz sem mislila, da je to premehko, zdaj sem pa res v dvomih, gre pa za to, da midva dobiva neko zibelko nestandardnih mer, a brez jogija, pa bi si morala nekaj omisliti. Kaj menite druge oziroma, kako to rešujete? Ali pa boste morda že takoj od začetka dale v otroško posteljico? To je tudi varianta pri nama, samo se še nisva odločila... Pomagajte... Ta teden sem bila v nosečnosti tudi zadnjič pri zobozdravniku (vsaj upam, da je tako) in mi je menjal eno plombo, pri tem pa mi je postalo slabo in me je skoraj zmanjkalo, so rekli, da sem postala čisto bleda, jim nisem niti uspela povedati, da mi je slabo... Skratka, popila sem nekaj vode in si slekla brezrokavnik (bilo mi je prevroče, saj veste, še tista luč me je grela), zdaj pa me veseli, da imam nekaj časa mir, kar se zob tiče... Zadnje dva meseca mi sicer niti enkrat bi bilo slabo, in že prej dolgo ne, razen takrat v avtu, ko mi je najbrž ful padel pritisk in tudi takrat mi je bilo precej toplo. Očitno se moram izogibati tej kombinaciji. Pa, če bo dva meseca spet mir, potem tako ne bom več , ampak že mama in bom imela čisto drugačne skrbi. Naslednjo sredo grem prvič na dekompresijo, ki jo v MŠ v Ljubljani precej priporočajo in se lahko začne v 32. tednu, a gre morda še katera? Zdaj pa šibam še na en sprehod po sončku, potem pa kuhat kosilo... L.p. Encijan
|