crci06
|
hej, hoj! Uvajanje goste hrane.... seveda se nam zdi zgodaj, saj se pri nas to začne uvajat pri pol leta, al kako že... Če pa ti tako svetuje pediater, mu pa pač verjameš, al kako že... Ko bi vsaj mamice vedele, kolk so naši dojenčki siti ali pa lačni, ane, pa nam to žal ne morejo še povedat... Jaz se tudi bojim, da ne bi z mojim kaj narobe delala, da ne bi bil revež lačen... Zdaj se dojiva 10 min na 3 ure... Pa ni problem v tem, da nimam mleka, ampak očitno ne znava podret kupčka. In pol ima težave. V porodnišnici so mi rekli, da nič hudega, če ga ne podre, da je pač lepo jedel. In res je tiste dni lepo jedel. Zdaj sem se pa tudi jaz že malo navadila in se verjetno kdaj rahlo bolj površno naštimam, pa tudi mali me že hoče malo okrog prsta sukat... čeprav meni se še vedno zdi, da lepo je, samo, ko pa bi moral kupčka podret, pa nič. Če ga dam čez ramo, je najprej meni grozno, ker nimam prakse, pa še on se mi zvera, kakor, da bi ga iz kože dajala. Sva ga probala uštimat nežno, v dvoje, pa ni nič pomagalo. Ne pozna te poze in basta. Druga varianta je, da ga mečkam po rokah - pestujem, ampak bolj pokonci. Ženkica je opozarjala, da ne tako pestvat, samo kaj pa naj?? BTW: tako so mi namignili v P, čeprav pokazal pa ni nihče... Tretja varianta pa je, da ga lepo položim ležat, obvezno na bok in obvezno ga zadaj zabašem s povštrom, ker se bojim, da se mi prevali na hrbet. In glej ga zlomka: točno čez pol ure mi začne "kupčka podirat"... To zgleda tako, da se mu spahuje mleko nazaj, on revež (gorenc, ni kaj), pa usta zapret, pa ga spet požret... Čez nos pa gre ven, seveda. Ne morem mu dopovedat, da če ga bruhat, naj bruha... Potem si pa predstavljajte, kakšno imava ponoč, ko se jaz bojim zaspat, dokler ni po cca uri te procedure konec... Če ga seveda ne začne v trebuščku ščipat, da ga kar zvija... Pri kolcanju je pa včeraj res takoj pomagalo, da sem mu oblekla še en puloverček, danes pa sem ga še bolj pokrila, pa kar nekaj časa "ni prijelo"... Najhuje pa je, da se mi otročki smilijo, ker jih ne zastopim... Torej - imate kašne nasvete glede teh naših kupčkov?? Morali bi prav odreti temo, kaj smo že s skupnimi močmi nagruntali oz. kaj so nam povedale patronažne... Aha, BTW: seveda še mislim na Luko in Davida in sem vesela vsake dobre novice! Pa seveda Barbk, welcome back... Tvoje slikice sem si pa že včeraj dopoldan ogledala, sem jih zvohala takoj, ko si jih gor dala in moram priznat, da so dejansko vsi dojenčki najlepši.... Manca je čudovita! Kot mamica pa kmalu ji boš lahko tud tako frizuro delala R1ta, ti pa nikar ne začni (ne še!) kadit... bo japkico še bolj zvijalo in ji bo mleko smrdelo; pa v stanovanju itak ne boš mogla, da se ti kakšna bebi astma ne razvije, ven ne moreš skoz hodit, zraven vozička je grdo, če mamica kadi... evo, to so moji argumenti, ki me držijo nazaj. Pa zelo lepo mi je, ko kar naenkrat mi ne smrdijo vse cunje in tudi jaz... si ne predstavljam glih skadit čika, pol pa it otroku lupčka dat... ?? Ej, raje se spravi na RR in se malo razpiši, ti bo odleglo bolj, kot misliš, da ti bo čik pomagal... Kaj pa starši, so prišli na obisk?? Se mi zdi, da nisi nič pisala? Al te v bistvu ravno takrat ni bilo doma? Kako pa kaj tašča? (pa tašča od Zasanjane, to je že enkrat ena spraševala, pa nismo dobile nobenega komentarja) Pa o kilogramih ste spraševale... bom kar priznala, ker sem bila vodilna v +kg... do pred parimi dnevi mi je šla lepo kila na dan dol, zdaj pa gre še samo 10 dag / dan... Je pa res, da pojem toliko, kot v P, in to so ogromne količine. Očitno sem do zdaj toliko rabila, da si opomorem, zdaj pa se bo spet začelo nalagat.. Evo, od jutri naprej bom bolj pazila tudi pri količini... Zdajle pa grem pomerit kavbojke: ... ... .. . zapela sem jih, AMPAK, čez pas od kavbojk se je pa povesila taka velika gmota špehaste odvečne kože... Bo treba začeti telovadit malo za trebuh... Koliko dni po porodu pa ste bile ve nazaj na svoji teži? Jaz sem danes 14 dni čez, pa še kar nosim najmanjše nosečniške hlače... Mi ratujejo preširoke v trebuhu, ampak sem se pa ful navadila, da mi je toplo skor do jošk... no, pa lep pozdravček vsem!
|