solatja
|
čao, mamice! js sm še bol nova na RR in bi tud mal čvekala z vami. da na kratko povzamem te pol leta: rodila sem 7.7. v Postojni; Gaja Helena je bla 54 cm in 3490g, po 3,5h v porodni in 6h po prvem popadku. Prve 3 mesce smo živeli v Lj, v Jaršah, pol smo se pa preselili na obalo, kjer moj mož (no, ni glih) dela. drgač sem pa iz Štajerske in mi je tu prav pošteno dolgčas, ker sma za današnje razmere mal hitra in je ta mala daleč naokrog ta prvi otrok (če odštejem mojga 4-letnega nečaka). 14 dni po selitvi sem dobila čez 39 vročine, kar je trajalo več kot 1 teden, zamenjala sem 3 antibiotike, pol so me pa operirali, ker sem imela absces (kot mastitis, sam da se zagnoji in je treba operativno ven spravit ta gnoj). to se zgodi,. če mastitisa ne zdraviš, ampak js sm mela eno bulico že od avgusta in se mi je pol vnela (so me pa vsi obravnavali tk ko da si nism dovolj iztiskala pri mastitisu!!!). dan preden sem obležala, si je mož zvil gleženj. ko sm bla v bolnici, so mijo je vozu dojit na 3h. cela katastrofa! ampak zdej je že mim. no, kak mesec, ko sm bla že skor ql, je šel mož na operacijo nosnega pretina (so mu mal naštimali, da lažje diha!). in je bil že december. to vse skupaj (in predvsem pomanjkanje družbe!) mi je precej udarlo na psiho, ampak zdej se počasi le začenjam pobirat. cele dneve sem sama s tamalo, ker mož dela vse do 6h, 7h zvečer in zdej se nam 3 mesce obeta še dodatna gužva. ta mala? je super. se že prekotali (sploh se je ne da več normalno previjat, ker se skoz obrača), malo se začenja plazit, precej že govori (gaja, tata, ata, dada, jaja pa besede s temi soglasniki), največ pa govori nerazumljivo. je izključno dojena, ker drgač ona noče (sem že pisala na ostale forume o tem, da mi noče čist nič jest, razn te Manner kekse in mal kruha - kar je trših stvari, ker jo zelo dlesni srbijo. ma pa že prvi zobek, drugi pa je tudi že viden. ugrizne že kar fajn, predvsem v bradavico, tud do krvi. je pa bla v torek cepljena in je dobla reakcijo (vročino, ki je po calpolu popustila), zdej pa ji neki teče iz noska in mal kašla. aja, pa 70 cm in 7000g. morm it. upam, da se vam bom še kej oglašala!!!
|