|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
8.1.2007 9:10:30   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Razprodajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
user posted image user posted image

A se greste gužvat? Jaz najbrž ne.

Rada bi si kupila ene hlače, pa možu kakšen pulover, samo verjetno ne bom šla danes. Pa vem, da se za otroka ne bom morla upreti, da jima ne bi kaj kupila. user posted image Upam pa, da pri nas ne bo take gužve, kot kažejo po TV.

Aja, če sem prav zasledila, razprodaja velja tudi za športne rekvizite? To pomeni, da bomo lahko s popustom kupili kolo? To pa gremo v petek, če bo porodniška nakazana.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
8.1.2007 9:21:43   
moci
dobro juuutrooooo! (pusti soncu v srceuser posted image )
pri nas dežujeuser posted image  sam čist mal. pa bi bli veseli, če bi se mal vscal, še bolj pa če nas zamede. ker je taka suša, da smo bli včer spet brez vode. ob nedeljah se to po novem dogaja. so rekli, da zato, ker je večja poraba, zaloge pa majhne, potem pa ni pritiskauser posted image  grdo. evik, mogoče bomo letos mi umazaniuser posted image
mi moramo tud še posteljo zamenjat. ja še v tamaleš špampku. po eni strani me mika, da jo dam v svojo sobo,sam se mi ne bo dal vstajat za dudo datuser posted image ker je sam enkrat po noči, je pa res, da ji večrat dudo porinem, preden nazaj zaspi.
mene mikajo razprodaje, sam gužva pa ne. itak bova morali sami it, potem pa ne vem kako naj grem v garderobo. zadnjič sem morala lulat, potem pa šibam z vozičkom na wc, ki je bil k sreči prazen, opravim svoje pri priprtih vratih, s hlačami skor na kolenih šibam ven... norouser posted image  sem se bala da mi kdo ukrade voziček z dragoceno vsebinouser posted image
no, gre katera v citypark na razprodaje? bi šle še na kavico. midve imava jutri pediatra. če bo pridna bi šle lahko kar naprej. računam na to, da so ljudje dopoldne v službi... ja, vem da nimam prav. ko se okrog potepam se sprašujem kdo sploh delauser posted image  (evik, tale ti jr pa mičken podobenuser posted image )

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
8.1.2007 9:27:44   
moci
sem šele zdaj opezila, da sem za novo leto dobila novo zvezdicouser posted image user posted image
bravo jaz, prava klepetulja semuser posted image user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
8.1.2007 9:37:26   
mis
joj muki hvala za take komplimente. pa dsamo za to si si vzela čas...

bravo pikabu, naša se tako če jo potegneš še nič ne dvigne. je pa re da je 20 dni mlajša.

morala bi si kakšne zimske čevlje še kupit, sam gužve so pa verjetno take...

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
8.1.2007 9:39:07   
frrrr
muki, glede računovodstva verjamem, da padeš notr... men sicer številke ležijo in to... sm bla neki časa tut na FMFju, ampak  pri izpitu iz računovodstva sm pa verjetno rekord podrla v številu pristopov user posted image sm šla vedno mau na blef in enkrat mi je ratalo... smrdelo mi je učenje tega in ni šlo drgač user posted image

Pikabu, le pazi Emo user posted image drgač vas pa nem zapustla

čokolada... js ne morem brez nje, ker imam prebavo na čokolado vezano user posted image zdej 3 dni nism jedla čokolade (no, sej sm pa peciva, pridna vglavnem nism bla) in sm bla zaprta... včer zvečer sm se ji na silo odrekla in dans zutr prvo šla v kuhinjo po čokolado -> rezultat: po 5ih minutah sm se lahko opravila proti wcju user posted image

muki, ti si pa za hece s češnjami in to user posted image še bolj smešno je pa tvoj način spravljanja čokoladne hrane v želodček - moj je tut tak user posted image
moje učenje se pa še zdaleč ne izvaja tako intenzivno kot klepetanje z vami... sm bolj lenobna in vse za zadnjo noč puščam... ampak zdej pa to ne bo šlo, ker Jaša tut potrebuje mamico... problem je predvsem v tem, ker se nikoli nisem naučila učiti user posted image pa bo že... sm vizualen tip in bom veliko risala, pisala zravn, pa neki že rata user posted image
anoreksija je pa psihična bolezen... mogoče je to žensko pamet zapustila user posted image je res boljš imet kak kilogram več kot se spopadat s kakšno bulimijo ali anoreksijo ali kakršnokoli drugo motnjo v prehranjevanju

Evik, predlagam kopiranje sporočila preden klikneš odpošlji, ker so vsi forumi tako narejeni, da te po daljši neaktivnosti samodejno odjavijo

mis, vaša Tina je pa prava dobrovoljka

razprodaje... js jih vsako leto zamudim, bom pa še to user posted image al ni keša, al ni volje, al pa ne potrebujem kaj user posted image vglavnem me ne ganejo kaj preveč... mogoče le kakšna za športno opremo

Evik, Jaša ima mrzle rokice včasih ponoči, ker jih full izpod kovtra tišči... pa mu kr rokavičke nataknem in je ok... čez dan ima pa mrzle, ker si jih skoz v usta tišči in ima mokre - mu jih med dojenjem pogrejem

Amazona, se strinjam glede odrekanja... pomoje se men dans neu več čokolade luštalo... sporočim jutr user posted image

drgač pa naš zadnje dni res pridno spi... upam, da nism kaj prehitro rekla... pa krči so res omiljeni, skoraj pozabljeni user posted image dans sm mu celo Plivit D3 dala, bomo videli kaj bo

Pikabu user posted image za lepe rezultate pr zdravniku

mojceca
, pr nas tut dež user posted image po 22. grem mogoče kaj v Citypark, zdej ni časa
beki ti tut? vava? evik? kdo še iz lj ali okolice?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
8.1.2007 9:59:23   
Lu
Evik naš jogi je od firme hespo Comfort S.

Frrrr jaz sem iz Grosuplja.

Pikabu veliki smo pa isto. Ampak ste pa težji. user posted image user posted image user posted image

Zdej pa šibam fotrat.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
8.1.2007 10:31:26   
Pikabu
Evik, samo zate, pa tudi za ostale, če vas zanima.

Sem našla tisto knjigo. Link sem ti dala, zdaj ti pa še napišem, kaj je v njej. Naslov je Bistro dete, kako razumeti in spodbujati njihov razvoj. Pred vsakim poglavejm na kratko piše, potem je pa v obliki tabele zapisno, katere spretnosti naj bi tisti mesec obvaloval, za vsak mesec posebej do 15 meseca. Na začetku je povzetek razvoja, potem so pa poglavja: gibanje, koordinacija oči in rok, jezik, učenje, socialni in čustveni razvoj. Meni je super, sem prav vesela, da sem jo našla, bom zdaj spet veselo gledala, kaj naj bi znali. Aja, pa v tisti tabeli na en strnai piše, kaj naj bi otrok obvladoval, na drugi strani pa, kako mu pomagamo, na kakšen način lahko razvijamo.

< Sporočilo je popravil Pikabu -- 8.1.2007 10:32:01 >

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
8.1.2007 10:46:35   
Pikabu
Vam preprišem povzetek razvoja za 3. mesec iz tiste knjige, ker imam ravno čas. Maks še vedno spi.user posted image Jedel ni že 5 ur in pol. Ga hodim gledat, ampak ga bom kar pustila.

Gibanje:
user posted image Boljši nadzor nad glavo pomeni, da jo lahko dvigne z žimnice za dalj časa, ne glede na to, ali leži na trebušču ali na hrbtu.
user posted image Rad ima, da ga držimo pokonci, gibanje glave in vratu postaja razniliko.
user posted image Krepko brca z nogami.
user posted image V psoteljici se spretneje premika.

Koordinacija oči in rok:

user posted image Opazuje predmet, ki se premika po prostoru.
user posted image Izteza roko k bližnjemu predmetu.
user posted image Močno zgrabi igračko, ki smo mu jo položili v roko.
user posted image Sune z rokami proti hrani.
user posted image Strmi v slike v knjigah in se jih skuša dotakniti.
user posted image Gleda predmete in jih skuša nesti v usta, da bi raziskal njihove lastnosti.

Jezik:

user posted image Pozornejši je do različnih zvokov.
user posted image Razvil je spretnost poslušanja in se umiri, ko zasliši tih zvok.
user posted image Rad posluša vaše petje.
user posted image Na zvoke se odzvia z grgranjem in gruljenjem. Gruli sam sebi po več minut.
user posted image Zna narediti najmanj dva razločna glasova, kot sta "oooo" in "aaaaa".

Učenje:
user posted image Vidi povezavo med gibom roke in reakcijo igračke, ropotuljica npr. zaropoče, ko se premakne.
user posted image Boljši spomin mu omogoča, da zna pričakovati dogodke, kot so hranjenje in ponovni prihod osebe, ki se igra skrivalca.
user posted image Prepozna znano glasbo.
user posted image Posnema dejanja, kot so odpiranje in zapiranje ust, kazanje jezika.
user posted image Očaran je nad svojimi rokami, s katerimi ram maha pred obrazom.
user posted image Začenja razlikovati družinske člane po izgledu in zvenu glasu.
user posted image Loči ženski obraz od moškega.

Socialni in čustveni razvoj:
user posted image Odziva se na vsakega odraslega, ki pokaže zanimanje zanj.
user posted image Uspeva ob pozornosti in če so starši v bližini, skuša sam pritegniti njihovo pozornost.
user posted image Z bogato obrazno mimiko izraža različna razpoloženja.
user posted image Rad se smeje in manj joka.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
8.1.2007 10:52:04   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: mis
naša se tako če jo potegneš še nič ne dvigne. je pa re da je 20 dni mlajša.

Vidve kar telovadita. Ne spomnim se, od kdaj to Maksu gre, ampak jaz sem ga vsaj enkrat na dan takole dvigovala s previjalne. Se mu tako fino zdi in se reži zraven. Danes je pa tudi pediatrinja rekla, naj kat tako telovadiva, da krepi te mišice. Je pa bolj problem, ker se on hoče kar naprej na noge dvigniti, no pri zdravnici se ni, tako da sem pozabila omenit. Mu drsi in se potem naredi čisto trdega in se sploh noče usesti, ampak kar naprej na noge hoče, pa še ker ga takoj za tem dvignem v naročje, očitno misli, da se mora pokonci postaviti. Tako ga zdaj dam v sedeč položaj in nekaj časa tako pustim.

Uf, zdaj se je pa začel oglašati. Bo huda lakota. Šiiiiiiibaaaaaaaaam.... user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
8.1.2007 11:38:43   
gaya

Midve sva tud od zdravnika. Sva zdravi, mere pa mava 6170 g, 61 cm (porodna 2750, 48, 1mesec 3990, 57 cm). Sva bili pohvaljeni da se lepo rediva, glede na to, da se samo dojiva. Naš pediater pravi, da se mora dojen user posted image  zredit 500 g na mesec.

Dobili sva pikico in je samo mal zajokala ko jo je piknila, pol se je pa hitr potolažila. Ko jo dvigneš zan rokice, glavico nese sama, tudi ob polaganju. Kravice pase ful visoko, tudi prsni koš ima dvignjen. S pediatrom se je zgovarjala, ko jo je ogovarjal. Ko pa jo je prijel za nogice se je začela glasno smejat. Tko da je več kot zadovoljivo izpolnila vse zahtevano user posted image .

Zdaj pa spi. Tud odkar sva prišli od zdravnika. Je zaspala, ko sem jo oblačila in je rpepala slačenje doma in zdaj še kr drnjoha. Upam, da je to vse kar bo prinselo cepljenje, samo več spanja. Je pa rekla sestra, da ponavadi na prvo cepljenje ni reakcij, pol na 2 in 3 pa včasih.

Pikabu 19 mava pa spet skupaj. Kdaj pa masta. Midve ob 8.

Zdaj grem pa kr mal k Gajni spat, ker sva mogli sred noči vstat za tale obisk pediatra user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
8.1.2007 11:39:22   
mis
punce dejte povedat, če je to normalno. Naša Tina zelo težko doma zaspi. Če je v vozičku spi tudi 4 ali 5 ur skupaj. Doma je pa kar kriza. Ko je budna in aktivna dve uri rata tečka, ker sklepam je zmatrana. Dane s je bila tako tečka, dam dudo, obrnem k sebi, jok, tuljenje. Dam v posteljico, previjem... Vse probam... Se spet smeji, spet jok....
Popenim, jo dam v kombinezon, kapo gor, dudo, se umiri, jo dam v košaro od vozička in spi. Postavila sem jo na balkon in sedaj lepo drnjoha. Ne vem. A jo razvajam? Ne vem če bo pol sploh lahko kdaj sama zaspala doma. Tako mislim, da ni v vozičku.user posted image  Res je dobrovoljka, klepeta, se smeji, se igra... ko je zmatrana in zaspana je pa hudo...

pa še to. a mate ve že ropotuljice? jih že primejo vaši malčki? jaz namreč nimam nič. nisem najbolj navdušena nad vsemi temi igračami. bom probala kaj sama naredit (škatlico in notr fižolčke...). ma še kera kakšen predlog? Kaj pa je treba pazit ko kupuješ ropotuljico? kakšna je dobra? sej vem da sem mal čudna s tem razmišljanjem, ampak se mi zdi da so otroci preveč nasičeni z vsem. mislim vse preveč se dogaja okrog njih, preveč majo igrač, preveč plastike... pa brez zamere. rabim pa še kakšno mnenje... vem da tukaj lahko povem kaj mislim, pa da verjetno ne bo zamere.
uf, mal sem se spluvala.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
8.1.2007 11:55:58   
vava
jaz imam tako malo časa user posted image
Vas prebIrem, pridno telovadim (Altati pričakujemo nove vaje!!!) in na veliko hodimo na sprehode. Taščo imam spet na obisku. Je strašno pridna in potem nimam srca tukaj gori klepetat, če pa ona ful pridno dela. Malce se z njo pogovorim in z veseljem gre z nama na sprehod in na kavico.
Za enkrat se še ni prijavila na RR, sem ji pa omenila babi nevo in forum "od rožce do solatke" user posted image
Gaya oprosti za zamudo pa vseeno V S E  N A J B O L J Š E ! ! !
Čestitam za dobro opravljena prva cepljenja.
Kar se uvajanja hrane tiče, sem včeraj na veliko študirala kaj ja in česa ne. Moj dragi bi namreč najraje kar malo eksperimentiral, no pa bo ubogal in se ne hecal s takimi stvarmi. Sem pa "dovolila" da je dal Luki banano za polizat. Čisto malo, tako da je okus dobil v usta. In je bil naš user posted image  vidno zadovoljen, kar smejalo se mu je, ko se je oblizoval in porival jezička iz ust.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
8.1.2007 11:56:07   
frrrr
A man walks into a toy store to buy a Barbie for his daughter.
There were a lot of them, so he asked the saleslady how much they cost.
The girl responds: "Which one? We have different kinds;
- Gymnasium Barbie: $19.95
- Volleyball Barbie: $19.95
- Shopping Barbie: $19.95
- Surfer Barbie: $19.95
- Disco Barbie: $19.95
- and Divorced Barbie: $299.95
Shocked, the man asks, "Why is Divorced Barbie $299.95 when all the other Barbies are $19.95?"
Exasperated, the girl responds:
"Sir, Divorced Barbie comes with:
Ken's Car
Ken's House
Ken's Boat
Ken's furniture
Ken's jewellery
Ken's money
Ken's computer
and Ken's best friend

user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
8.1.2007 12:10:11   
tasha23
Hellow punce in user posted image ,

na hitro žal, ker kuham in mali spi.. Danes smo imeli UZ kolkov in ve vse BP, tako, da lahko dam samo papersko in bo Gael zeloooo vesel. Ponoči še vedno spimo je pa božček zaradi zobka, na trenutke ga prav zvije od bolečine in joka (navidezno) kar brez veze...
Drugače pa je prava faca, saj se neprestano smeji
Sem pa včeraj eno nakuhala, kaj nismo šli na obisk za nekaj uric in jaz, glava...user posted image user posted image user posted image pozabla dodatek doma, kot, da ne vem, da imam premalo mleka za mojega palčkauser posted image

tako za enkrat ne hitro...

se javim še kaj kasneje in upam, da mi uspe tudi kaj več prebrat - uff spet ste se razpisale in jaz ne uspem prebrati vsega!!!

< Sporočilo je popravil tasha23 -- 8.1.2007 12:12:25 >

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
8.1.2007 12:14:12   
frrrr
najljubša igra Jaše na previjalni... primem ga za stopala in rečem ooooopa, on se pa odrine... moramo drugje ob previjanju kr pazit, ker se sam na moj trebuh ušprajca in se odrine

gaya, vi tut pridno jeste user posted image

Jaša spi zdej drugo rundo po 10 minut... buden že od 7ih, vstala sva pa ob 7:30... prej se je pa v posteljici igral in čakal, da se mama zbudi user posted image ne vem od kod mu tolk energije, da je celo dopoldne nasmejan in živahen...
spat hodimo pa okol 8ih, pol 9ih... si je sam mal naprej pomaknil user posted image
drgač je pa danes prvič prijel ropotuljico, jo vtaknil v usta in čez čas odvrgel user posted image

mis, men tut plastika ni všeč... plišaste igrače za zdej, ko je večji pa lesene... je pa res, da ne moreš vplivat na darila, ki jih prejmeš od drugih... zaenkrat midva skor še nič igrač nisva nabavla, jih ima pa že cel kup - nekaj plišijev še mojih (sem jih zbirala včasih), ostalo pa darila... bom kasneje slikala ene luštne igračke in vam slikico pripopala - men so carske 

vava, a vaš Luka se tut že oblizuje, če kdo kaj je ob njem user posted image Jaši se začnejo kr sline cedit... ne vem, če bomo zdržali do 6. meseca le na joški... mleka še sicer za izvoz, ampak... menda je potrebno otroku ponuditi hrano, če se začne zanjo zanimati, sicer utegne kasneje le-to zavrniti... patronažna se je napovedala pri 5ih mesecih - bom jo očitno mogla prej klicat, da nam pride povedat kaj in kako z uvajanjem goste hrane

nepoboljšljiva sm user posted image

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
8.1.2007 12:15:33   
frrrr
tasha user posted image za UZ

gaya in Pikabu tut user posted image

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
8.1.2007 12:24:05   
Pikabu
Samo na hitro odgovovorim mis, ker držim Maksa v naročju. Naš Maks je za spanje čisto isti. Sem že pisala o tem, da ga za doma dajem na ta način spat, da ga oblečem za ven in dam v voziček in spi. Pri Emi je bilo isto in me je bilo strah, kako bo spala, ko bom šla v službo, pa se je čisto lepo navadila sama zaspati. Je pa res vse isto, kot si napisala. Tečka, v naročju včasih zaspi z veliko muko, če ga odložim, se takoj zbudi, če mi uspe ga uspavati na postelji, spi največ pol ure, če ga dam pa v vozek, pa lepo spi tri ure ali več in se zbudi največji dobrovoljček

Glede ropotuljic pa kasneje komentiram.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
8.1.2007 13:05:51   
Maxica
Jaz sem zelo slabe volje trenutno - vam pripopam link, zakaj
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1264802
pa mi povejte, kaj menite, zakaj mi to dela in kaj mi je storiti.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
8.1.2007 13:40:56   
gaya

maxica, meni je to gaja počela tudi tam nekje okol 2 meseca in sem ugotovila, da je to počela takrat, ko niso bili podrti kupčki. Jok v joško, sem spumpala, jok po flaši. Pol sem jo pa enkrat slučajno 1 uro nosila in je podrla kupčke in je blo ok. Od takrat naprej vedno ko začne tulit v joško jo nosim dokler se ne sprdi in zriga. Kako se pa dojita? Leže? Sede? Če ima zabasan nosek je možno, da ga to moti, poskusi v sede. Aja pa za nosek je meni danes pediatr svetoval od nivee Nase frei al neki tacga piše gor in res sem ji prej spucala in je velik bolje. Sicer ni prehlajena je mela pa nosek zabasen, ker se ji je zaletelo pri dojenju in je mela očitno pol nos mleka user posted image

Je pa tudi možno da je mleko drugačnega okusa, če si bolana. Čeprav pomoje se okus ne more toliko spremeniti, da bi zavračal hrano. Ker ponoči se pa normanlo doji. Pol če bi blo tko zanič, bi se verjetno čist nehal dojit.

Upam, da se čim prej zrihtata!user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
8.1.2007 13:56:28   
moci
joj, maxica jaz sem še manj izkušena kot ti... kaj pa dodatek, a to pa je? drugač pa mogoče vsaj čajček, da ne dehidrirauser posted image
srečno!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
8.1.2007 14:14:44   
Pikabu
Zdaj bom pa spet imela malo več časa, oba sončka spita. Mis, Maks spet v vozičku, oblečen za ven.

Maxica, pojma nima, kaj bi lahko bilo, mogoče je res to, kar je albina napisala na tisti temi. Upam in držim pesti, da se čim prej zrihtate nazaj.

Ropotuljice in igrače: pri nas je nekako tako, kot si ti napisala, da ti ni všeč, ogromno igrač, ogromno ene plastike. Pa moram priznati, da so tudi meni všeč doma narejene stvari, ampak za to moraš imeti ideje, vzeti si moraš čas in to narediti. Pri nas pa tega ni. Jaz sem itak antitalent za take stvari, mož bi verjetno ustvaril kaj lepega, pa mu še za kaj drugega zmanjka časa. Pa sama sem mogoče glede tega tudi malo v to stran mahnjena, da ko grem v kakšno otroško trgovino, grem zelo težko ven, da ne bi kaj kupila (običajno so knjigice, za igrače točno vem, kaj hočem kupiti, ker kupijeva le večje stvari). Priznam, sem kar malo nora, ko gledam, kaj bi moja malčka še imela in imam že za ne vem koliko naprej zamišljeno, kaj bosta dobila za darila. Čeprav sem zdaj že boljša, ker imata res ogromno stvari, pa tudi mi ni več tako vse všeč, kot mi je bilo na začetku, predvsem pri Emi. Je pa tudi res, da od teh prvih igrač, predvsem roptuljice, nisva midva kupila niti ene, ampak sta jih vse dobila za darila, pa jim imamo res ogromno. Midva kupujeva večje stvari, za katere veva, da jih ne bodo drugi kupovali (npr, igralni center,vrtiljak, most, kuhinja, lego kocke,...). Aja, zelo veliko imamo res lego kock, ker jih ima mož rad, pa Ema tudi vse bolj in bolj, še posebno, od kar ima tisti grad. Kar reče, se greva igrat z gradom, pomeni, da sestavljamo. Pa glede na količino naredimo tako, da občasno malo pospravimo igrače in čez čas prinesemo nazaj, pa druge pospravimo, da se malo zamenja in so spet zanimive. Si pa ne predstavljam, da bi Ema bila brez dojenčka, to je zakon, pa jih ima ene štiri, ampak igra se ves čas samo s tistim, ki se joka, smeje, govori,.... To je njena Ana. Zdaj pa res k ropotuljicam. Meni je pri Emi ena sošolka prinesla eno čisto lahko, zelo preprosto ropotuljo, kjer je gor Medi Pu. Je rekla, da so njej nosili same težke ropotulje in jih otrok sploh ni mogel prijeti. Pa sem hitro ugotovila, kaj je na začetku pomembno:

user posted image mora biti lahka, otrok na začetku ne more držati pretežke
user posted image mora imeti večji tisti lok, kjer prime, bolj ovalen, te od Medija Puja se mi zdijo idealne, kjer je bolj elipsa
user posted image lok za prijemanje ne sme biti predebel, ker ga sicer spet ne more prijeti
user posted image mora biti žive barve

Od takrat naprej tudi sama vedno kupim tako preprosto, lahko ropotuljo, če gremo pogeldat kakšnega dojenčka in vedno razložim, s kakšnim nameon kupim najcenejšo. user posted image To so moje ugotovitve, ko sem opazovala Emo. Tudi zdaj pri Maksu je podobno. Trenutno prime le to ropotuljo, ki jo imam od Eme in je lahka. Ostale probava, pa jih ne more zadržati, ker so pretežke, ali pa ne more s prstki objeti držala, ker so predebele. To je pomojem tudi pomembno, če sami naredimo igračo. Vse pohvale Mis, da se lotiš sama tega delat, jaz vas take prav občudujem. Edino, kar bi mene skrbelo je, da bi bila igrača res dovolj varno narejena, da ne more otrok kaj pogoltniti, mislim na to s škatlo, fizolčki, rižem (kot smo včasih delali) in podobnim. Pa zdaj ne bo tako velik problem kot kasneje, ko postanejo otročki pravi mali raziskovalci in se potrudijo vse razstavit in pregledat, kako je narejeno, če le lahko.

Frrrr, plišate so veliko bolj aktualne, ko je otrok večji. Naša se sedaj blazno rada igra s plišastimi, pri Maksu palijo edino v toliko tiste, ki so živih barv, pa da se stisne k njim, ko je zaspan. Ema ima pa že cele dramatizacije z njimi. Se pa od lesenih tudi ogromno da kupit, to je bolj za nas, za take, ki se sami ne podstopimo.

Kje je pa res naša altati? Danes naj bi bile nove vaje? Upam, da je vse v redu in da je le zaposlena.

Gaya, vidim, da imamo kar podobne mere, edino malo težji je naš. Meni še vedno ni jasno to z našimi cm-ji. Ga bova danes še sama zmerila, ko pride mož domov. 19. imamo pa mi ob 8.35. Se bomo pa verjetno kaj videli, mi pridemo kar vsi štirje. Sama bi verjetno težko oba porihtala. Bo pa to ravno en dan pred pustnim torkom, pa en dan pred mojim roj. dnevom (imam letos na pustni torek roj. dan, to bo veselo user posted image )

Zdaj se moram pa res odklopit. Grem malo pospravit, pa za kosilo pripravit, pa potelovadit, če pa še kaj časa ostane, bom pa itak spet tukaj. user posted image user posted image user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
8.1.2007 14:45:59   
tasha23
Joj punce, komaj čakam, da bo ta zobek zunaj: danes se je že 3X pokakaluser posted image , ubogi ima že driskico in malo bolj topel je. Zdaj je spet zaspal in upam, da bo dremuckal vsaj pol urce, ker me res izčrpa saj on bi mi rad veliko stvari povedal in če se se premaknem ali ga ne gledam je takoj zamera user posted image  - rad je v centru pozornosti vendar ne mara glih vsakega in še najmanj gužve. Kot sem vam prej omenila smo šli včeraj na obisk k sorodnikom in so vsi nad njim se pačili in kar vsi bi ga po rokah držali, celo ko mi je uspelo ga uspavat mu niso hoteli dati mira, češ, da je tako lep ko spi...user posted image jaz pa kot koklja sem počasi zgubila potrpljenje in se začela jeziti :''Kaj tudi vam paše, če vas kdo gleda, ko spite??!!!!???'' Uff opažam, da sem zelo ljubosumna na našega malčka in da ne trpim več kot toliko 'pametnih' ljudi, ki bi najraje samo ''SVETOVALI'' kako je kaj treba narediti - še najboljši so tisti, ki se zgledujejo po drugih in so na račun drugih pametni ....npr: Moja sestra pa samo doji, zakaj pa ti dodajaš? Kako to, da nimaš dovolj mleka?'' Kaj pa jaz vem zakaj, pač ga nimam dovolj, saj bi raje videla, da ga samo dojim ali hranim z mojim mlekom...

Čestitam vsem, ki so imeli prvo cepljenje in za lepe dosežke v teži in dolžini user posted image user posted image user posted image user posted image , mi imamo 24.01 pregled in cepljenje, smo ga pa včeraj merli in če se nismo zmotili je naš korenjak že 64 cm dolg, kile pa so tudi nekje okoli 6kg .... komaj čakam na pregled, da vidimo tudi mi kako napredujemo.
Sem pa bila dva dni brez PC-ja, ker mi je potekel antivirus in me istočasno začel prenosnik nekaj zafrkavati in blokirati... nato pa je moj user posted image  stopil v akcijo in ga včeraj zvečer v 15 minutah popravil in ažuriral antivirus user posted image  in kasneje naredil servis tudi meni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
8.1.2007 14:58:32   
tasha23
Za info vsem, ki se morda boste kmalu znašle na našem:

Prvi zobki
Prvi znaki, da dojenčku rastejo zobki so opazni že pri desetih tednih. Običajno pa se pokažejo pri štirih mesecih. Prvi izrazitejši znak je povečano slinjenje, ki mu navadno sledi obdobje slabe volje, joka in bolečin v dlesnih.
Dlesni naših malčkov so zelo nežne. Ko jim pričnejo rasti mlečni zobje, se jim dlesen vname. Dojenček točko vnetja občuti kot tujek v ustih. Trudi se, da bi ga odstranil. Za nekatere dojenčke se zdi, da jim rast zob povzroča neznosno bolečino, za druge pa, da jih sploh ne boli. Običajno se najbolj burno odzovejo na prvi zobek. Morda se kasneje navadijo na bolečino in na to, kako živeti z njo. Zdi se, da jih bolj kot prediranje dlesni pri drugih zobeh, boli prediranje pri kočnikih, ker so pač tako veliki. Na srečo pa kočniki zrastejo običajno šele po prvem rojstnem dnevu. Bolj ko je dlesen vneta in bližje ko je mali ostri zobek površini, stalnejša postane bolečina. In vsak med nami, ki ga mučijo bolečine, postane razdražljiv in vznemirjen. Pravimo, da si nisi več podoben. Če bo imel otrok - in vi z njim vred - srečo, bo zob pokukal ven hitro, v nekaj urah ali dneh; žal pa lahko takšno stanje traja tudi nekaj tednov.
Znaki izraščanja zob:
-Posip na obrazku
Opazili boste, da ima dojenček okoli ust in na ličkih suho, rdečkasto kožo, polno drobnega posipa. Kožo je zdražilo neprestano slinjenje, dotikanje predmetov, tlačenje rokic v usta, skratka vse, kar dojenček poskusi storiti, da bi si pomagal sam. Pomagate mu lahko tako, da ga občasno nežno obrišete po obrazku tam, kjer se pojavlja posip. Ponoči namestite vpojno brisačko ali pleničko na blazino - tam, kjer otroku priteče iz ust slina. Če je koža izsušena, jo lahko namažete z nežno kremo za dojenčke.
-Pokašljevanje
Ker ima otroček v ustih več sline, občasno drobno zakašlja. To ni nič zaskrbljujočega; preverite pa, ali otroček nima vročine, niti ni videti kakšnega znaka alergije. Mnogi otroci pokašljujejo tudi potem, ko jih slina v ustih ne moti več; ker opazijo, da so s kašljanjem pritegnili pozornost, pa tudi zato, ker jim je všeč novi zvok in si ga želijo ponavljati.
-Grizenje
Marsikatera mamica je že zavreščala, ko jo je med dojenjem ugriznil mali ostri zobek. Otroček seveda ne stori tega zanalašč ali v znak sovražnosti. To stori zato, ker mu pritisk na boleče mesto vsaj za trenutek olajša bolečino. Grize vse, svojo rokico, igračko, prsi, ki ga hranijo, pa tudi prst očka, ki se hoče z otročkom malo poigrati. Grizenje prsnih bradavic ni znak niti razlog, da bi opustili dojenje. Prav tako ni na mestu klofutanje dojenčka po ličkih (da bi ga - refleksno kot psa - naučili, naj ne grize). Naj vas spomnimo, da dojenčki grizejo prsne bradavice predvsem tedaj, ko so se že nasitili in se želijo še poigrati, in pa da obdobje grizenja bradavic hitro mine.
-Odklanjanje hrane
Če otročka dojite, boste opazili, da se vede zelo čudno. Najprej tesnobno joka, da bi se dojil, potem pa že čez trenutek bradavico izpusti in noče sesati, čeprav še joka od lakote. To ponavlja kar naprej, ker je lačen in ker ga hkrati tako boli v dlesnih, da bradavico izpusti, kljub temu pa neprestano išče tolažbo pri prsih. To je zelo naporno obdobje za mamico in za dojenčka, saj je jok, neprestano sesanje in spuščanje bradavice frustrirajoče za oba. Podobno boste opazili pri otroku, ki že je pretlačeno hrano. Kar naenkrat ne bo hotel več jesti. To naj vas ne skrbi, ker bo minilo - razen če otrok kar nekaj obrokov zapored sploh ne poskusi, če ne pije ali če je veliko premalo kar nekaj dni zapored. Potem se posvetujte s pediatrom.
-Driska
Strokovnjaki se še vedno ne morejo zediniti, ali je driska res povezana z rastjo mlečnih zob. Marsikatera mamica pa o tem sploh ne dvomi, ker ima pač lastne izkušnje. Verjetno gre za posledico velike količine sline, ki jo otroček pogoltne. Naj pa vas opozorimo, da driske pri dojenčkih ne gre podcenjevati, ker ima lahko zelo hude posledice. Zato ob pojavu driske, ki ne mine, nikar pogumno ne mislite, da otročku pač rastejo zobje, pa ima drisko; rajši se čim prej posvetujete z zdravnikom.
-Nizka temperatura
Tako kot drisko, tudi malo povečano telesno temperaturo zdravniki le neradi povezujejo z rastjo zob. Zato ker je to lahko znak začetka mnogih, tudi nevarnih bolezni. Ni dobro, če nizko temperaturo odpravite kar z zamahom roke; češ, da gre le za zobe. Ste res prepričani, da je tako? Majhno povečanje temperature sicer pripisujemo vnetju dlesni, da pa boste res prepričani, da je vse prav, kljub vsemu pokličite zdravnika, če vročina traja dlje časa - tako, kot bi ravnali, če ne bi sumili, da so razlog za vročino zobje.
-Nočno bedenje
Čisto jasno je, da bolečina ne gre spat z nočjo. Marsikateremu dojenčku in njegovim ubogim staršem bolečina zaradi zob ne pusti spati! Še celo tisti srečneži, ki so že spali vso noč, se prično znova prebujati. Naj vas potolažimo, da bodo težave večje pri prvem zobku, potem pa vedno manjše.

-Krvavenje v dlesni

Rast zob včasih povzroči krvavenje v dlesni. Opazili ga boste kot modrikasto točko. To ni nič nevarnega. Ne posegajte vanjo, saj bo izginila sama. Lahko pa otročku pritisnete na tisto točko nekaj mrzlega (v hladilniku ohlajeno igračo za grizenje), ker mu bo to olajšalo bolečino in pospešilo izginjanje podplutbe.
-Vlečenje za uho in drgnjenje lička
Bolečina zaradi zoba lahko odseva tudi do ušesa in v lička, še zlasti, ko prodirajo kočniki. Zato se nekateri otročki vlečejo za uho in drgnejo lička. Toda nikar ne pozabite, da je vlečenje ušesa lahko tudi znak bolečin v ušesu, ki ga povzroči vnetje ušes. Če sumite kaj takega, pa če otroku rastejo zobje ali ne, pojdite k zdravniku. Nezdravljeno vnetje ušes ima lahko zelo hude posledice!

Kaj pomaga zoper bolečine?
Za to, kaj vse pomaga zoper zobobol, je toliko receptov, kolikor je babic, tetic in sosed. Nekateri nasveti so uporabni, drugi ne. Naj naštejemo nekaj tistih, ki jih priporočajo sodobna medicina in tudi babice.
Ponudite mu nekaj, kar bo grizel
Saj ni treba, da ima prav vse, kar ima otroček v ustih, tudi hranilno vrednost. Otročkom vsaj malo odleže, če lahko nekaj pritisnejo na boleče mesto. Najbolj pomaga, če je tisto, kar si pritisnejo na dlesen, ledeno mrzlo. Lahko bi zmrznili koščke banane, zavili košček ledu v svež, zlikan robec, mu ponudili ohlajen korenček (ne ponudite mu ga več, ko bo zobek že zunaj, ker bi lahko odškrnil košček korenčka in se z njim zadušil!). Pomagajo tudi plastične igračke za grizenje (še zlasti tiste, ki se jih ohladi v hladilniku), pa tudi mehke frotiraste igračke, ki pa naj bodo vedno oprane. Pomagajo pa tudi piškoti (brez sladkorja, prosim), toda ko bodo zobki zunaj, je bolje, če jih ne ponujate več, ker se že pričnejo težave s propadanjem zob. Nikar pa ne pozabite, da mora otroček jesti vedno pod nadzorom in v sedečem položaju zaradi nevarnosti zadušitve.
-Drgnjenje dlesni
Veste, kateri predmet je večini dojenčkov najbolj všeč za drgnjenje dlesni? Očkov ali mamin prst. Zato je najbolje, če mu boleče mesto na dlesni nekoliko pomasirate s prstom - s čisto roko, seveda. Čeprav se otročki prvi trenutek skušajo prsta otresti, ker jih dotik zaboli, pa že naslednji trenutek začutijo olajšanje in se umirijo.
-Mrzla pijača in hrana
Ponudite malčku stekleničko ali otroško skodelico z mrzlo vodo. Vanjo lahko vržete tudi kocke ledu (a le v zaprto skodelico). Otrok naj na sploh veliko pije, saj izgublja tekočino z jokom, mahanjem z ročicami zaradi bolečin, slinjenjem in morda z drisko. Če otrok težko je, mu ponudite ohlajeno hrano. Mrzel je lahko hruškov pire, jabolčni sok, čežana in jogurt.
-Sredstva za zmanjševanje bolečin
Če nič od naštetega ne pomaga, prosite zdravnika za nasvet, ali lahko otroku ponudite paracetamol. Zdravnik bo določil tudi odmerek. Bolje je, da sami ne ponujate otroku nobenega sredstva za lajšanje bolečin, če se ne posvetujete z zdravnikom! In še nekaj: ponekod so imeli navado, dajati otroku robec s kruhom, namočenim v alkohol. Nikar ne storite kaj takega! Alkohol je za otroke nevaren strup.
Kdaj zraste prvi zobek?
V povprečju se pokaže prvi zobek v sedmem mesecu; toda to pomeni le, da nekaterim otrokom zraste že pri treh mesecih, drugim pa pri enem letu. So pa tudi primeri, ko so zobje pričeli rasti prej in kasneje, toda to je redko. Zgodnja ali kasna rast zob je nekaj, kar podedujemo. Vprašajte svojo mamo in taščo, kako je bilo pri vas in pri možu, pa boste lahko predvideli, kdaj bo prvi zobek pokukal na dan pri vašem dojenčku!
Najbrž boste opazili, da značilni simptomi rasti zob prehitevajo trenutek, ko je zob prvič mogoče videti izven dlesni, kar za dva do tri mesece. Naj pa opozorimo, da nimajo vsi otroci značilnih simptomov, ki smo jih našteli. Pri nekaterih jih boste opazili več, pri drugih pa manj ali celo nobenega. Prav tako ni mogoče z gotovostjo reči, kako močna je bolečina, ki jo občuti otroček.
Mlečni zobje običajno zrastejo po označenem zaporedju, seveda pa je možno še veliko drugačnih zaporedij. Če pa zobki ali par zob ne zraste, vas bo pediater napotil k otroškemu zdravniku. Zapišite si, kako so otroku zrasli zobje: zgodaj ali pozno. Tako bo tudi pri stalnih zobeh!

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
8.1.2007 16:17:48   
Lu
Samo na hitro.

Pikabu danes smo dobili od Interspara/Spara katalog, kjer imajo v akciji od 10. kolesi. Prvi je Sobno magnetno kolo Hammer 2002 - cena 69,90€ z bonom, in drugi Sobno eliptično kolo Spirit 250 - cena 69,90 €. Če te zanima razlika ti prepišem.

Imamo pa danes problem z malim. Non stop joka. Sem mu dala že flašo pa je ne mara tako da res ne vem kaj mu je. Pa spi tudi bolj malo. Men se pa trga. Se javim še kaj zvečer.

Čau

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
8.1.2007 18:09:00   
Evik
hvala punce za informacije o jogiju, torej moram kar tisto ceno nekje računat okoli osemnajst tisoč po ta starem denarju. bom jutri pogledala. drugače pa smo danes vzeli večjo številko plenic, pravi dragi ki ga je zdale prvič previl s tanovo, da so mu super prav.

pikbu, daj mi prosim razloži to s pokončnim pestovanjem, ker jaz matjaža ves čas pokončno pestujem, če je to to???

drugače pa ne more zaspat, se umirit pa zaspat  tako da sva danes šla ven tudi v dež pa do mercatorja se sprehajat... ker se je samo v vozičku pomiril. zadnje dni rabi cartanje - kako so pa vaši?

jaz grem jutri v btc, samo sama brez tamaučka, tako da bom najverjetneje samo laufala skozi, ker bo dragi pazil na tamaučka.. s tamaučkom mi pa ne more to znesti, ker bi ga morala iz avtosedeža v voziček prestavljati in nazaj in smo to zadnjič sprobali in so bili vski križi dol... tako da nisem tako mobilna z njim.

pikabu
ono knjigo imam pa že izposojeno in jo že berem - a ti nisem napisala, full hvala. a lahko poveš, kako si maksa dvigovala s previjalne?

no evo miš,
pri našem je isto, ne spi, ne more se umirit, ne more bit sam s sabo, utrujen pa tako, da dobi kar rdeče oči

evo, danes bom tudi jaz zvečer sama tako da se zdajle pripravljam - ker že dve noči po kopanju ne zaspi upam da bo danes..

čao

user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?