|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
27.12.2006 9:44:50   
FLASK_A
Jackie, v prvi user posted image  naj bi user posted image  začutile okrok 18T (tudi po izkušnjah drugih nosečk to drži). Da pa trebušček stagnira, se ti samo zdi, boš videla, kmalu boš pravi balonček. Meni se zdaj skoraj vsak dan pozna user posted image
drnula, upam da se glavoboli kmalu končajo! Če te pa fuuul preveč boli, lahko vzameš Lekadol (no, sama rajš potrpim kot pa dam kemijo vase, še posebaj zdaj).
Ronja, za obnašanje tvojih pa SPLOH NIMAM BESED!!!!!! Mene tut to totalno razkuri, ampak pišuka no, sorodniki bi pa že mogli vedet da to ni prav!! Pa še tko si se potrudla za njih da so sladko papcali- ful dobra fora tole z njegovo mamo! Res si se dobro spomnila, da jo mal pohvališ pred drugimi na tak način.user posted image user posted image

Poslušejte zdej to, kaj se mi (nam) je zgodilo včeraj. Ob 23.4o me je moj user posted image  mazal po trebuščku (crkljanje s kremico) in je hecnu malega user posted image  tako, da je bolj močno pritisnil z roko na moj trebušček. In mali ga je nesramno močno brcnu nazaj!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Hecno je blo, ko sta se tkole trikrat brcnila, potem pa se je mali umiril in je samo malo migal- moj ni več čutil. Včeraj je bilo prvič ko smo vsi čutili, da imava malega razgrajačauser posted image user posted image user posted image  in prvič ko sem sama res z gotovostjo rekla, da me ne muči prebava ampak je res moj mali zakladek!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Midva sva čist iz sebe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Zdej gremo pa mal ven, ker je ful lep dan!!

Veselim pa se že vaših prvih občutkov!!!!

Lep pozdravček user posted image  in user posted image !!!!!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
27.12.2006 10:44:38   
Liona
Dober dan,

upam, da ste lepo preživele božične praznike. Mi smo jih. user posted image  Šli smo k mojim staršem. Ja, mami in sestro je skoraj kap (se nismo videle že nekaj tednov), ko sta zagledali moj trebušček. Je že kar precej okrogel (oz. ne morem več skrivat, da sem user posted image , razen v bundi se še ne vidi user posted image ). Ampak nič zato.
Ja, Ronja, tudi meni se je v zadnjih dneh parkrat zgodilo, da sem nekaj začutila. Metuljčke oz. kot bi mi ribica plavala v trebuhu. Danes zjutraj še posebej, ko me je moj user posted image  malo potrepljal po trebuhu. Tudi sama ne vem, če je to to, ker je za 15 t baje še prezgodaj (čeprav Pušenjak pravi, da je možno, ker se ne ve točno kdaj se začutijo prvi gibi), prvič sem noseča in res ne vem kaj oz. kdaj bi lahko rekli, da so gibi user posted image . No, tudi jaz vas bom obvestila, ko se bo začel "orng" premikat.
Drugače pa sta mi sestra in sestrična pripravili dve veliki vreči  oblek za user posted image . Tako, da imam robe do roka. Za ostale stvari za user posted image  pa imamo že vse nagledano (voziček, posteljico, previjalno mizico), ampak bomo z nakupom še počakali nekaj časa. Oblekic za user posted image  imam pa tudi (od sestre, sestrične in njunih kolegic) doma pri starših dve veliki škatli in še nekaj vrečk. Si morem vzet enkrat prav en dan časa in vse razporedit po številkah (tudi jaz imam vse, čisto za dojenčka in tja do dveh let). Tudi čeveljčkov imam že en kup (št. 17 in 18). Nike, adidas, dvoje cicibanove, pa vse čisto nove, ker so tako majčkeni, da nečakinja še ni hodila, ko jih je nosila. Res je robe toliko, da me je kar na rit vrglo, ko sem videla. Ampak še nisem nič prinesla k sebi domov. Bom tudi še počakala. Si moram res kar nekaj ur časa vzet, da bo vse posortirano...

Lep sončen dan vsem, pozdrav od mene in našega škratka user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
27.12.2006 11:52:59   
duhica
Jackie ne se sekirat. Jaz bi prvo nosečnost z lahkoto skrivala do petega meseca, zdaj v tretji pa sem že nekaj časa 'opazno' noseča. Tudi gibe sem v prvi nosečnosti čutila šele okrog 20.t, zdaj pa jih že od 15. Nimaš vzroka za paniko, le uživaj!

Vsem vam želim lep preostanek prazničnih dni in veliko sreče v novem letu (dvojno dozo pa za Luso).

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
28.12.2006 3:53:15   
ronja
Danes ŠE VEDNO NISEM BRUHALA!!! juhuhu!!! Res pa je, da sem jedla bolj ali manj samo sadje in malo ajdove kaše z jabolki, ampak res čisto malo... Pa par čokoladnih bonbonov, v glavnem pa sadje in zelenjad (zelje, solato in eno pol kilsko hruškouser posted image , sva jih zadnjič tehtalauser posted image ), mogoče sem zato dobila drisko, zdaj se mi pa res nič ne vidi, da sem user posted image , ker sem za user posted image čisto prazna...
Tak da zaenkrat je trebušček še kar priden, nihče ne more verjet, da sem že na sredi 4. meseca... Mi je kar prav tako... Upam, da bom lahko še nekaj časa "skrivala", čeprav zdaj že bolj ali manj vsi vejo...
Tudi na svoje originalne kile (od pred user posted image ) še nisem prišla, še ena mi manjka - mam 53,5, kar mi je po svoje čisto všeč, saj mi vsi pravijo, da se bom že še zredila, ker da je potem kriza, da se ne zrediš ko user posted image , hehe.

Sicer sem kar ok, zdaj mi je sicer precej obupno user posted image , zato pa spet visim na računalu, da se malo zamotim, da bom potem lahko šla spet delat. Vročino mam še vedno, me je danes lubi nagnal merit... Pa grlo me po novem boli zadnji teden... da ni dolgčas, samo bruhanje ves čas, hihi. Sem se odločila, da z vročino ne bom šla v službo, vsaj dokler imam bolniško ne. No, če bom mela 37,0, potem že, heheuser posted image , če bo pa več pa verjetno vseeno ne.

A vam user posted image kaj poslušajo trebuščke? Moj ga vsak dan in včasih sliši user posted image , včasih kako premikanje, včasih pa nič... Je pa prav zanimivo. Komaj čakam, da začne user posted image konkretno brcat, hihiuser posted image

liona, bravo za obleke! Pri nas sem jaz prva, tako da ne bo nič s sorodniki in sposojanjem... Si bom pa verjetno kar sama kaj zašila, ene kavbojke na naramnice pa itak že mam, mi jih je mami prinesla iz Am., ko sem bila ene 15 let stara in mi je rekla, da jih bom lahko mela tudi, ko bom user posted image - no in je imela pravuser posted image . Ampak zaenkrat me še čisto nobena stvar ne tišči čisto nič, tako da še niti ne razmišljam o ničemer razen o kopalkah...

Ampak zadnjič pa sem si šla kupit nov modrc!!! JUPIIIIII!!!! Moj lubi oče mi je dal za novo leto lepo vsoto denarja in rekel, da naj si kaj privoščim, pa si kupim še kaj, česar si sicer ne bi. In potem sem se spomnila, da majo v Nami dec. popuste na perilo in ker so me prav vsi modrci že precej žulili in sem nosila samo še tope (na srečo nisem navajena nosit modrcev - doma ga nikoli nimam, čeprav imam C košarico, v službi pa tudi večinoma nosim tope - prav fajn, ker ti se raztegnejo pa jih lahko še zdaj nosim) - no, ampak ko sem ravno dobila ta denar in sem si rekla, da si bom nekaj privoščila, sva šla v Namo po modrce (s fantom, ne z očetom, da ne bo pomote user posted image ) in joj, punce, jaz sem skoraj dol padla od presenečenja!!! Se mi sploh ni zdelo, da bi mi prsi takooooo zrasle... Pa so mi - za dve številki... (Prej sem mela 70 C, zdaj pa mam 75 D ali pa celo E, odvisno od modela, ker 70F pač ne obstaja, hihi...) Koliko so pa vam zrasle prsi?

Potem sem ugotavljala, da verjetno nisem opazila zato, ker so mi že prejšnjič, marca, ko sem imela ss prsi zelo zrasle, takrat sem opazila, ker je šlo grozno hitro, ko sem laufala na hiphopu pa sem videla, da so to opazili tudi drugi (npr. naš trener), hehe...user posted image user posted image POtem sem mislila, da so mi pač takoj skočle nazaj, pa verjetno niso - zato so me pa zdaj ves čas poleti in jeseni vsi modrci tako tiščali, pa sploh nisem porajtala, da bi to lahko bilo od tega. Sem bila prepričana, da sem nazaj na svoji 70C...
No, potem ko sem zanosila, so mi pa še malo zrasle, ampak razlika ni bila tako hitra kot prvič zato, ker so že od prej ble povečane, pa še zdaj sem bila skoz doma in niti nisem opazila...

Potem pa vzamem v kabino par modrcev, pa še enega večjega za hec, kao bom probala, kaj bom nekoč rabila in - šok - vsi so mi bili premajhni, razen tistega velikega - ko sem ga pogledala, se mi je zdelo, jok brate, kam naj pa to dam, saj je ogromen... Ko sem ga pa dala gor, me je pa skoraj tiščaluser posted image ...

NO, vsi, ki so bili večje številke, so mi bili 10000x boljši kot karkoli, kar imam doma, tako da sem si kupila kar DVA! Enega športnega, belega, ful lepo prime, udoben, široke naramnice in zadaj, skratka super, takoj ko sem ga dala gor, sem vedela, da je to to... In enega navadnega, črnega.

Sem pa ugotovila, da so modeli večjih številk veliko bolj meni na kožo napisani - nič kinčkasti ampak samo predvsem funkcionalni, športni, taki, da primejo in držijo, ne pa da majo naramnice bolj za okras kot kaj drugega... So čisto drugačni, hihi, prav fajn! Joj, sem se razpisala o teh modrcih! Ampak jaz si kaj kupim ravno vsaki dve leti in se potem vsaj še pol leta okoli hvalim, kak je to fajn, kar mam, heheuser posted image user posted image

No, se tipkamo, sicer pa vesele praznike še naprej!

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
28.12.2006 3:56:33   
ronja
Aja, sicer se pa počutim ko user posted image , ker me tako srbijo zobje - kot bi mi rastli... A se to še kateri dogaja?

Pa mleko in vse mlečno (jogurt, kisla smetana, sir...) mi paše - mleka nikoli ga nisem marala, ker nimam dovolj tistega encima za prebavljanje mleka, zdaj pa skoz pijem belo kavo, pa kakav, pa jem jogurte, ampak so mi všeč navadni, ne tisti sladki, ki so mi bili vedno do zdaj, ti so mi pa presladki zdaj in imam najrajši tiste navadne, ki jih prej še povohala nisem... Svašta... NO, saj fajn, očitno telo ve, da rabi kalcij...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
28.12.2006 8:53:36   
ANDREJA 75
čao junike!!!
joj punce kako mene mučijo krči predvsem ponoči zbudim se okoli 24.00 in ne spim do 3.00   kaj naj naredim poleg pitja ene tablete magnesola???
Moči me tudi nespečnost cele noči se premetavam po postelji ,a je to vse zaradi krčov?
Drugače imam že kar velik trebušček , seveda notri sta dva user posted image user posted image ta teden bom 16. t zdi se mi da za enkrat še ne čutim brcik ampak mislim da bodo vsak čas saj je to moja 3.user posted image user posted image vsak dan vpraša a je že kaj ???Še malo pa bo ,komaj čakamo da začutimo brcike da  vemo da sta user posted image user posted image o.k.No sedaj pa grem na enouser posted image ,da pridem malo k sebi .
Pozdravček

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
28.12.2006 9:37:11   
zrak
punce pozdrav...
a me ni nobena pogrešala??user posted image user posted image

Jaz sem pa doma na dopustu in kasneje bom na bolniški... eno jutro sem se zbudila in na toaletnem papirju zagledala roza izcedek. Hitro sem klicala mojega ginekologa in mi je priporočal počitek. Tako sem vzela kar doust, ker ga moram itak porabit. in zdaj počivam doma... In to nidovolj še nek prehlad se me je lotil, tako da imam kar močen glavobol in nos zamašen, pa grlo me boli.. uff upam da bo tega čimprej konec...

3.1. imam kontrolo inverjetno me bo dal kar na bolniško..

Drgače sva z user posted image  ok... sicer ne čutim še brcike, ali pa možno, da so pa mislim, da mi zrak potuje po črevihuser posted image user posted image , komaj čakam, da ga začutim..

Vidim, da ste vse vredu in da lepo napredujemo z user posted image ..

Vsem želim še lepo praznovanje novega leta...

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
28.12.2006 10:06:00   
N _ B
Dobro jutro.

Še zadnjič letos sem v službi in odkrito povedano se mi prav nič ne da. Sinoči smo imeli še zabavo in je bila noč malo prekratka za spanje, zato sem še toliko bolj lena. Se tolažim s tem, da še dobrih šest ur zdržim, potem sem pa 5 dni doma.

Moje počutje je uredu. Prejšnji teden sem bila v hematološki ambulanti na Polikliniki v Lj. En dan prej sem klicala, da bi se naročila in mi je prijazna sestra pojasnila, da po telefonu ne naročajo, naj pošljem po pošti napotnico z vsemi dokumenti kar jih imam in da mi bodo poslali datum. Potem mi je pa rekla, da glede na to, kaj sem ji povedala in da sem nosečka, predlaga, da naslednji dan pridem osebno na Polikliniko s čim več priloženimi izvidi iz preteklosti. Bodo dali zdravniku na vpogled in bo on presodil, kako nujna je situacija. Na koncu mi je še prijazno svetovala, kdaj naj pridem, ko se stanje v čakalnici malo umiri, da ne bom predolgo čakala. Sem bila zelo presenečena nad odnosom in tonom sestre. Še bolj pa potem naslednji dan. Ko sem prišla tja, sem šla z mapo papirjev (dobila sem fotokopije vseh izvidov iz porodnišnice in splošnega zdravnika izpred štirih let do danes) v sprejemno. Sestra je pogledala papirje in rekla, da to mora pa res videt zdravnik in naj počakam malo v čakalnici. S tisto mojo mapo sem jo potem še ene dvakrat videla, ko je šibala po hodniku. Po cca slabi uri je ven prišla zdravnica in rekla, da so pregledali in naj pridem 09.01. na pregled. To je sorazmerno hitro, če vzamemo, da sedaj 14 dni tako ali tako zaradi praznikov delajo le za nujne nujne primere, potem sem pa že na vrsti. Kolikor sem zasledila je sicer čakalna vrsta od 60-90 dni. Ne glede na to, da sem dobila skoraj takojšen datum, moram res pohvaliti njihov pristop in odnos do pacientov. Res, da do sedaj nisem ne vem koliko hodila po klinikah in razno raznih ambulantah, vendar se sliši marsikaj in je takšen pristop res presenetljiv. Bomo videli, kaj bo čez slabih 14 dni. Upam na najboljše.  

Drugače je moj trebušček že kar lepo zaobljen. Kot bi pojedla eno malo žogico user posted image . S pridobobljenimi kg sem zaenkrat kar zadovoljna, jih skušam nadzirat kolikor se le da. Jem dejansko tisto, kar mi paše v zmernih količinah. Nimam pretirano povečanega apetita. Jem večkrat po malo.

Oprema: Sem opazila, da si nekatere pridno ogledujete opremo za naše bodoče pikice. Mi imamo vse skrbno spravljeno od prve in bomo kar to imeli. Če bo fant bomo morali garderobo sicer zamenjat od enega leta naprej (naša do enega leta skoraj ni imela roza obačil), vse ostalo bo pa še kako uporabno. Tamala pa tudi vse na stran daje za dojenčka. Še tisto kar ji je prav reče, da bo to spravila za bratca ali sestrico. No po novem bomo po njenem imeli dva, ker mami vedno domov prinese dve slikici od UZ. Ena je po njenem sestrica in drugi bratec. user posted image  

Spol: A imate ve in vaši user posted image  kakšne želje glede spola user posted image ? Midva sva si pri prvem kar v glavi zamislila, da bo punčka in odkrito tudi imena nisva imela izbranega za fanta, pa imam res eno malo frajlo. Pa nisva vprašala. Sedaj v drugo, pa si recimo spet bolj želiva punčko. Vsaj mož navija zanjo.

Porod: Glede poroda se ne obremenjujem in nimam posebnih želja. V bistvu sem imela enake občutke že v prvi user posted image . Sem se prepustila toku dogajanja, je pa res, da je bil zaključek tak, kot sem ga najmanj pričakovala in si ga tudi najmanj želela. Ne toliko zaradi samega CR, temveč zaradi vseh spremljajočih zapletov pred in po porodu. Vse kar si želim je, da bi se nosečnost normalno čim dlje pripeljala, če se bo dalo do PDP.

Pregledi: 09.01. - pregled v hematološki ambulanti; 12.01. - posvetovalnica; 18.01. - UZ - morfologija.

Ronja: ko si ravno omenila zobe. Jaz se tudi počutim kot en user posted image . Mene namreč od samega začetka nosečnosti daje modrostni zob, ki mi je po mojem začel rasti s tem ko sem zanosila. Menda to ni nič nenavadnega, ampak mene boli kot user posted image . Imam vse dlesni vnete.

Lusa: iskreno sočustvujem s teboj. Po glavi pa mi roji samo ena misel. Misel moje babice: "Vsaka stvar, pa še tako slaba se zgodi z namenom in tako jo je treba jemati." Enkrat si že dokazala, da si močna. Drži se. user posted image user posted image user posted image

Grem še malo papirje prekladat, da bo hitreje minilo.

Lep dan vsem skupaj.

< Sporočilo je popravil N & B -- 28.12.2006 10:09:54 >

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
28.12.2006 10:25:08   
Kati81
Dobro jutro še od mene. Pri nas vse ok sam da se meni ne da spravit ven s pižame.

Včeraj okrog 22.00 sem ležala v postelji, moj je šel na eno zabavo tko da sem bila sama in brala knjigo, pol pa čutim brcike tko kot že dober teden, ampak sem rekla da vidim če jit tudi od zuni čutim ne sam notri in sem dala res roko na trebušček in se je čisto malo čutilo, kok sem bila vesela, ker prej se še ni, pa še moj je bil full vesel ko je prišel domov in sem mu povedala, pa je reku da mora danes zvečer preizkusit.

No zdej grem pa še malo na kavč počivat, ker se mi res nič ne da.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
28.12.2006 13:26:37   
ronja
Andreja, ne moreš spat med 24to in 3jo? Mal poglej ure mojih prispevkov, pa ti bo lažje... Če ti povem, da to ni zadnja stvar, ki jo naredim, predno grem spat... Včeraj oz. bilo je že krepko danes, sem spet šla spat ob 7h zjutraj. Sem mislila, da bom do zdaj spala, pa me je moj lubi oče klical ob pol desetih... Hja, vedno je nekdo... Si ne dajo dopovedat, da hodim spat ob 6h najprej... In me kličejo "šele" ob 9h, 10h...

Tak da sem že čisto neprespana, crknjena in zrak, tudi mene boli grlo, pa daje prehlad... Če ti je kaj v uteho... Se mal bojim, da se bom spet sesula, če se ne bom mogla en dan konkretno naspat... Zadnje čase spim po 2-3 ure... Ponoči lahko delam in to probam izkoristit, podnevi mi pa drugi ne dajo spat... če ne kliče en, pa drugi, vsi sicer s super namenom, ampak vseeno pa to pomeni, da ne spim - ker nazaj pa po novem ne morem več zaspat, odkar sem user posted image . Prej s tem nisem mela nikakršnih problemov. Tudi sicer težje zaspim, samo zdaj, ko sem tako neprespana, pa ni problem, heheuser posted image

Jaz sem zdaj že kar ziher, da to, kar čutim ni črevesje, ampak user posted image , ker po tejle driski res dobro vem, kje mam črevesjeuser posted image In ni tako spredaj, mali me brca na levi strani, je pa včasih čisto lahno, včasih pa misliš, da je zabolelo, pa potem vidiš, da to ni to...

N&B, super, da so ti tako šli na roke na hematološki, saj je prav! Držim pesti! Aja, glede modrostnih zob sva na istem: jaz mam že napotnico za ruvanje, vsaj dva morajo ziher dat ven, en je kritičen, ker raste pravokotno na ostale - v korenino od sedmice... Sem se že šla naročit in takrat vprašala, kako je s tem, če vmes zanosim, pa so rekli, da morajo potem pač zobi počakat... pa se je izkazalo, da ko sem to spraševala, sem bila že nosečauser posted image ... Si res nisem mislila, da bo prvi mesec ratalo, sploh ker se najprej nisva videla par dni, sem mislila, da ravno med ovulacijo, pa očitno ni bila takrat, hihiuser posted image Se mi je pa zdelo, da bi se znalo zgodit, predno pridem na vrsto, zato sem vprašala... No, bova šli pač julija, hihiuser posted image

OK, zdaj grem nazaj delat in bit pridna, samo da sem vas malo pozdravila, da se spet mal sestavim... Slabe 3 ure spanja na dan ni lih ne vem kaj za bolano nosečko...user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
28.12.2006 15:23:45   
ŠpelaP
Ojla user posted image !  
Imama en nasvet za tiste, ki vas preganja prehlad!
Mene je v prvi nosečnosti nezgravžen prehlad preganjal skozi vso nosečnost in to tak po 3 tedne trajajoč, zato sem si rekla, da ga bom zdaj v tej nosečnosti že v kali zatrla. Zaenkrat mi uspeva, če se me le začne lotevati - nazadnje pred nekaj dnevi. In kako ga premagam?! 
Z VELIKO KOLIČINO LIMON!user posted image Večkrat (3 - 4 krat) na dan si stisnem eno celo limono, dodam malo sladkorja (da mi že ravno ne potegne riti skupaj zaradi kislosti user posted image ), dodam 3 do 5 dcl vode in spijem na eks! To počnem nekaj dni in vam moram povedati, da mi resnično pomaga.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
28.12.2006 16:49:05   
zrak
Ronja kako je možno da pri 14 tedni začutiš že premikanje otroka??

Bom poskusila pregnati prehlad z limonado, toda meni vse tako kisle stvari naredijo slabo.. še eno uro ne morem pridet k sebi od kislega.. bom vseeno poskusila..

Glede poroda se nisem še nič odločila... mogoče se bom prijavila za EA in potem bom videla zadnji trenutek ali ja ali ne... sicer vse podrobnosti se bom odločila po materinski šoli...

O imenih predvsem za fantiča nimam pojma in mi ni nič všeč..

Morfologija je plačljiva?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
28.12.2006 17:35:56   
Liona
zrak, morfologija ni plačljiva, opravi pa ti jo kar osebni ginekolog. Jaz jo imam 12.2.07, ko bom v 22t.

ronja, malo sem brskala po internetu, tudi angleške in nemške strani sem obdelala in to kar midve čutiva baje še ni gibanje otroka. V večini razlag sem zasledila, da se organčki (naši) malo prestavljajo zaradi raztezanja maternice in rasti plodu in, da zato tak občutek user posted image  No, kar sprejmem to razlago glede na podatek, da če nimaš dovolj plodovnice (kar je lahko nevarno po 24 tednu) otroka hitreje in intenzivno čutiš. Drugače pa je pred 18 tedni o gibanju otroka nesmiselno govorit (verjetno obstajajo izjeme), razen pri mnogorodnicah. Te ga lahko začutijo prej (statistika). To sem se danes podučila user posted image . Jaz bo jutri že v 16t in bo 18t kmalu, tako da... user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
28.12.2006 18:52:30   
Jacqueline
Seznam junijk 2007user posted image :

user posted image   
 27.5 nikical, 22 let, 1user posted image , user posted image  Nik ali user posted image  Nika, Ljubljana
user posted image
  01. Andy29, 27 let, 1user posted image
user posted image   01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image  ali user posted image  Zoya Allegra
user posted image   01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna
user posted image   01. sreckanosecka, 27 let, 2user posted image , user posted image Črt 27.09.2005, Ljubljana 
user posted image   01. Luna
user posted image   02. ~Nina~
user posted image   02. nogica,
25 let, 1user posted image , Ljubljana 
user posted image   03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
user posted image   04. nosečka, 26 let, 2user posted image
user posted image   05. dorina,
26 let, 1user posted image  
user posted image   05. NR,
28 let , 3user posted image , user posted image  Mark ali  user posted image  Maša, Maribor, user posted image  Maruša 24.12.2005 
user posted image   05. Tina26, 28 let
user posted image   06. palčica, 30 let 1 user posted image , Jesenice 
user posted image   06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image  Jošt 20.02.2006
user posted image    07. MEGi20, 19 let, 1user posted image
user posted image   08. ŠpelaP,
31 let, 2 user posted image , Slovenj Gradec, user posted image  Tim 26.11.2003
user posted image    08. zlataribica, 28 let, 1user posted image , Kranj
user posted image   
09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003 
user posted image    09. janapan, 28 let, 1user posted image , Postojna 
user posted image    10. itak, 28 let, 1user posted image , Ljubljana 
user posted image    10. januska82, 24 let, 2user posted image , Ptuj 
user posted image    11. Bibyka, 24 let, 1user posted image , Ljubljana, user posted image  Tadej ali user posted image  Petja 
user posted image   12. Jasy,
24 let 
user posted image   12. Melaverde, 26 let, 1user posted image , Izola 

user posted image    12.duhica, Maribor
user posted image   13. daria78
user posted image   14. Pika79,
27 let, 1user posted image , Ljubljana

user posted image    14. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna 
user posted image   15. babajči, 28 let 

user posted image    15. špela07, 1user posted image   
user posted image    15. Luckabucka
user posted image   user posted image   16. ANDREJA75,
3user posted image , Ljubljana-CR, user posted image  1995, user posted image  1998
user posted image   16. *Ana*, 23 let, 2user posted image , Šempeter, user posted image  03.11.2005

user posted image   17. bombetka,
26 let
user posted image   
17. KT, 35 let, 1user posted image , Ljubljana
user posted image   18. Tracy, 26 let 
user posted image   18. irenaL, 34 let

user posted image   20. XSANDRA 1, 31 let, 3user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000  
user posted image    20. aktem, 35 let

user posted image    20. zabica26, 26. let, 1user posted image , Kranj/Ljubljana/Postojna
user posted image   21. Nina
user posted image   22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image , Kranj 

user posted image    22. lunca2, 23 let, 1user posted image , Trbovlje
user posted image    25. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja ali user posted image , Ljubljana
user posted image    27. mentos, 1user posted image , Kranj

!!! Pripišite manjkajoče podatke !!!    

Napišite v postu Jackie s krepko in pripišite podatke, da lažje najdem!!! Hvala!!! 

Pa ostale punce dajte se kaj javit!!!

user posted image  

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
28.12.2006 19:43:21   
Jasy
Jackie meni pripiši še manjkajoče podatke: 1. noseča, rodila pa bom na Ptuju.

No da se še jaz malo javim. Tudi jaz že čutm prve brcike, naj bolj zjutraj pa tam do tretje ure, potem pa se nekako umiri. V začetku je blo samo neko valovanje zdaj pa že čutim prave brcike user posted image user posted image user posted image user posted image

Upam, da ostale user posted image čimprej začutite svoje sončke, kajti to je res nepopisen občutek.

Čuvajte svoje pikice in božajte svoje trebuščke

lp
jasy

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
28.12.2006 20:27:29   
ŠpelaP
No, da še jaz povem glede premikanja - brcanja, metuljčkov... v trebuhu. Tudi jaz jih že kak dan po malem čutim. Sem jih pa začela čutiti dobra dva tedna prej kot v 1. nosečnosti.
Glede pridobljenih kg - jih še nisem pridobila čisto nič. Pravzaprav sem najprej shujšala dva kg, zdaj pa tako pomalem nazaj dobila dober kg, torej sem še vedno 1 kg v minusu. Samo je pa druga pesem, da jih imam še od prej na zalogi ene 4 viška, tako da je čisto normalno, da se še nisem zredila. Je pa res, da so se mi kg z nog in ta zadnje plati prestavili na trebuh, kjer se mi pa že kar lepo pozna, da nas bo čez nekaj mesecev obiskala štorklja, ne pa da sem se "samo" zredila, ampak grem narazen z razlogom! user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 28.12.2006 20:28:23 >

(odgovor članu Jasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
28.12.2006 22:50:26   
ronja
Jacky, kaj se ti da moj datum prestavit nazaj na 30.6., proooosim! Sem bila namreč zadnjič pri g. in mi je rekla, da na nuhalni sploh niso dali datuma po velikosti ampak po zadnji m., ker se ni razlikovala za več kot 7 dni. sem jo malo nejeverno gledala, pa je vnesla njihove podatke v UZ in je prišlo spet lepo 30.6., tako da ostaja pri tem. Upam, da nama rata, da bom vseeno junijka, čeprav za lasuser posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
29.12.2006 16:20:41   
FLASK_A
Punce, dobila sem izvide štirihormonskega testa. Piše, da je tveganje manj kakor 1/20000. Nevem sicer, kaj naj to pomeni (nimam za primerjat po kakšni lestvici) ampak meni se zdi da je rezultat super user posted image user posted image  
Nismo uvrščeni v skupino z visokim tveganjem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, zdej pa kar hitro žurat po takih dobrih novicahuser posted image user posted image   Lepo preživite ostanek tega leta!!! Pozdravček!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
29.12.2006 22:04:00   
KT
Evo še jaz se javljam po dolgem času. Opravičila ne bom iskala ker ga pravega seveda ni.
Tudi mi smo prejeli še zadnje izvide in pravijo, da je možnost za DS res mini miniuser posted image user posted image user posted image user posted image . Za AC se pa kar ne morem odločit. Pregled pri G imam 3.1. pa se bom do takrat odločila. Nisem zasledila, da bi se katera od ostalih junijk odločila za AC ali pa se motim!?
Na žalost jaz ne čutim še ničesar, ampak kot pravijo je to popolnoma normalo za prvo user posted image . Moram pa priznati, da komaj čakam user posted image .

Uživajte v prizničnem vzdušju. Se beremo.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
30.12.2006 9:22:21   
Liona
KT, jaz se nisem odločila za amnio, ker sem imela na NS tveganje za DS dokaj nizko (1:7900). Mislim, da so imele tudi ostale junijke nizka tveganja. Jaz že komaj čakam naslednji pregled, ki pa bo na žalost šele morfologija v začetku februarja. To je pa še tako daleč...Verjetno bom šla v Dravlje še vmes na kakšen samoplačniški UZ, da bo čakanje ležje user posted image .
Drugače pa mene občasno špikne v predelu pod popkom, včasih na levi, včasih na desni strani. Danes ponoči me je ene dvakrat kar močno, ko sem se obrnila. Pa non-stop imam občutek, da se nekaj dogaja. Premika, pa rahli vetrovi... Res ne vem,kaj je to. In res ne poznam prvih plodkovih gibov, da bi z zagotovostjo lahko trdila, da je to to! Hmm... Bomo še kakšen teden počakali, potem bo pa bolj jasnouser posted image .
Jaz bom z dragim danes skočila še po zadnjih nakupih. Po ne vem koliko letih bova za novo leto doma (družba gre na Krvavec, ampak jaz trenutno ne pašem k njim user posted image ). Prav odgovarja mi. Sama bova, pred TV, po polnoči (upam, da ne bom prej zaspala) pa bova šla malo do sosedov, ki se dobijo pod enim kozolcem... To bo moje prvo "umirjeno" novo leto od kar pomnim user posted image . Kje boste pa ostale user posted image ?

Lepo se imejte

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
30.12.2006 16:23:22   
Palčica*
Punce , da Vas še jaz ujamem pred novim letom !

Ne bom posebej povdarjala kakšna norišnica je na našem koncu,ker verjamem, da to nobeno posebej ne zanima. Sem Vas malo preletela,vsega kar je novega res verjetno ne vem, zasledila pa sem dramo z Lušo. Pa kako naj bo človek pameten ob takem razpletu?Kaj pravzaprav reči? Mi je žal,normalno da ja...Veš Luša ko bi le našla način,da Ti pošljem nekaj moči,volje,nekaj...Skratka želim Ti,da bi se pobrala (o tem,da se boš ne dvomim,kljub temu da se včasih tako prekleto neumno sliši to,ko vsi zaupajo vate bolj kot Ti sam). Želim Ti,res Ti želim da najdeš srečo.

Vsem ostalim  pa pravtako želim naj Vam leto prinese le najboljše...

Sama svojega junaka še ne čutim. Najbrž še ni čas...
28.12. sem bila pri svojem ginekologu-rekel mi je da je vse o.k. Naj omenim le to,da je rekla da imam za 4 mesec že velik trebuh.Tko,da naslednji pregled imam konec januarja,takrat mi bo delal UZ.

Vam pa moram povedat nekaj drugega...Kakor sem bruhala v prvih mesecih,tako zdaj jem (hvala bogu se na kilah še ne opazi),tko da Ronja da Ti dam malo spodbude,ker vidim da Ti je še kar slabo...
Pa še nekaj-začenjajo mi biti všeč stavri,ki jih prej nisem jedla,pila.
Npr. kar zasvetijo se mi oči,ko zagledam kozarec piva user posted image , kar vriskat začnem,ko na tržnici ali v trgovini zagledam zeleno papriko, najbolj pa me sezuje,ko zmešam kislo mleko in med. Aha pa na lubenica žvečilne,ki bi jih najraje vse na enkrat dala v usta ne smem pozabit. Tko da-meni se dogaja kar naprej...

Kar se poroda samega tiče,tako kot Kati tudi sama  ne razmišljam,ker je pred mano še toliko drugega novega (NAJ ME ENA RAZSVETLI KAJ JE MORFOLOGIJA,kajti jaz o tej zadevi nisem slišala še nič), da še stvari,ki jih doživljam  ne morem sproti, ne morem pošteno razmisliti. Bom pa verjetno probala z EA. Ne vem,najbrž.
Tudi za dojenčka nimam še nič kupljenega. Rekla sva da bova počakala do 7. meseca.Preden začneva komplicirat okrog vsega kar paše zraven,bi rada videla kaj vse bova dobila na posodo.

Tudi jaz bom po 10 letih dela za novo leto letos frej. Da sploh ne vem,če se bom znajdla user posted image .Če ne bom vse skupaj prespala, še vedno namreč ogromno spim.

Tko nosečke...tole je od mene. Če pa se letos ne beremo več,pa sej veste....
user posted image SREČNOuser posted image ZDRAVOuser posted image USPEŠNOuser posted image
2007

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
31.12.2006 2:39:26   
ronja
Ojla, punce!
Da vam zaželim SREČNO NOVO LETO, predno pozabim! Torej brez viroz, brez bruhanja, brez skup padanja in podobnega sranja, same super rezultate na takih ali drugačnih testih, razumevajoče partnerje, mame, tašče, fantove mame, karkoli pač, mirne živce, prijazne šefe/ice, lepo vreme na sprehodih, dobro kondicijo do konca, lahek porod in obilo veselja z otročkom, ki bi ponoči po možnosit spal... (no, če bo moj, mi je dosti vseeno, kdaj spi, glede na to, kdaj jaz spim, ponoči bit budna ni problemuser posted image )

Jaz si želim samo bit zdrava in čim manj bruhat... Zaenkrat, ko pa to rata, si bom pa še kaj več zaželelauser posted image . Trenutno si želim več časa, da bi lahko naredila vse, kar bi rada, čisto trenutno pa to, da se lubi ne bi zbudil, ko bom začela šivat zanj eno darilceuser posted image Držite pesti!
Sicer sem mu kupila eno dobesedno zelo težko darilo (uteži), pred dnevi že, sam sem se bala, da bo šel tole brat, pa nisem upala napisat.  no, najtežje jih je bilo prinest čez celo halo do avta... ker so res težke, jaz pa izmozgana in sem se kar malo bala... Zvečer me je nekaj špikalo in sem se čisto ustrašla, ampak potem je blo vse ok, tak da po moje ni nič narobe...

Kaj ste ve kupile svojim ljubim? Pri mojem je bil prav problem, ker nikamor nisem mogla brez njega... Danes se mi je ratalo vmes zmuznit v eno knjigarno po eno knjigo, za ostala darila pač bil zraven, boh pumagej;) Dobil je slušalke, da bo lahko v službi nabijal radio in pa kartico za računalnik za pretakat filme iz kamere. Za to že ve, za uteži in knjigo pa še ne in bo presenečenje, kot tudi flis, če mi ga rata zašit predno se zbudi... Držite pesti, ker obdarovanje mava midva jutriuser posted image

Aja, danes smo imeli obdarovanje pri fantovih starših in je user posted image "Ronja" oz. njen moški alterego, če bo fantek, dobil/a prvo darilce: nogavičke! Kaj ste pa ve in vaši mali dobili/e?

Aja, meni je  moj lubi dedek mraz predhodno prinesel orhidejo, ki si jo že dolgo želim, zdaj se pa bojim, da ne bom znala skrbet zanjo, nisem ravno za rože, čeprav so mi všeč... Mi jo je dal prej, ker je ne bi mogel skrit na svetlo;)

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
31.12.2006 9:47:37   
KT
Pozdravljene nosečke,

SREČNO, ZADOVOLJNO, VESELO IN PREDVSEM ZDRAVO 2007
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naš pikec je dobil svoj prvi album in mami že veselo lepi slikice in pa še kaj lepega zraven pripiše. Kako pa nameravate preživeti zadnji dan tega prekrasnega leta, ki nas je osrečil z user posted image  in prvimi znaki user posted image ? Kako lepo bo šele leto, ki prihajauser posted image  !
Veliko, veliko a "ne preveč nore" zabave na zadnji dan tega prečudovitega let vam želim in božajte bušije!  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
1.1.2007 10:35:17   
KT
Ja kje pa ste zaspanke? Upam, da ste lapo praznovale! No, pa smo ga dočakali - novo leto namreč!  Naj bo pogumno to leto!
Kozarček šampanjca sem si privoščila, pa moram priznati, da mi ni kaj posebnega pasal - potem me je tako strašno pekla zgaga, da sem mislila, da mi bo duša skozi nos ven ušla user posted image . Mi je bilo takoj žal, ampak škoda je bila že narejena.
Pa še nekaj - Ali imate tudi ostale kake težave z glavoboli? Ker mene, ne samo, da me boli, včasih imam občutek, da mi bo to lubenico hudimano enostavno razneslo user posted image . Res pa je, da imam izredno nizek pritisk, dobesedno nizek - kar po tleh tolče user posted image .
Zdaj se bom pa zleknila pred TV in pikici "privoščila" malo klasične glasbe dunajskih filharmonikov - bog si ga vedi, če ji bo tako všeč kot mami al bo bolj po očku in ga/jo bodo zanimale variable, statisične metode in ostali akademski bla bla user posted image .

Uživajte in pustite se razvajat!  

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
1.1.2007 11:02:02   
zrak
dobro in srečno jutro v letu 2007... da bi se vse lepo izteklo, tako kot smo si začrtale...

novo leto sem preživela kot še nikoli.. sama z dragim doma na kavču pred tv... ja viroza oz. prehlad je dal še pikico na i, tako da nisva mogla niti ven.. Potem pa ob polnoči kozarček šampanjca in še malo tv... pol pa spat... še nikoli tako.. zgleda da se bo to potrebno navadit, vsaj za kakšno leto... pa saj ni tako slabo... zbudiš se spočit, brez glavobola..user posted image user posted image

user posted image ne čutim še ali vsaj ne vem,, včasih mislim da so čreva, pa je mogoče kaj drugega.. včasih pa mislim, da je user posted image  in pol ugotovim, da so bila črevca... uff.. komaj čakam čutit brcike...

V sredo pa imam še štirihormonski test..

Upam, da ste vse ok...

Ronja upam, da si si končno opomogla od viroze in vsega bruhanja..

Glede kg, na začetku sem se kar redila.. zdaj sem se stabilizirala in sem skozi na 57.. začela sem z 52...

lepo se imejte, pobožajte trebuščke...

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?