|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
13.12.2006 13:58:06   
maychika
hvala vsem za fotke...

aja pa mi gres pa polentob ipd delamo na alpskem mleku 3,5. nič ne redčimo...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
13.12.2006 15:10:43   
flecker1
Mi tudi ne redčimo.. Sedaj Melissa že 2 dni nima vročine, a odvaja precej čudno blato mehko in temnozeleno. Sem vprašala na forumu pediatrija in čakam na odgovor. user posted image
Melissa sedaj igra v stajici, opažam da bo kmalu začela plazit, ker v sedečem položaju vedno nagne naprej in hoče tako potem plazit. a še ni uspelouser posted image
Grem sk uhat kavico pa z otrokoma igrat, je fajn ko mlajša nima več vročine, samo ponoči je jao, zbuja se vsakič pol - eno uro. Tako da sem sedaj kot zombi user posted image in sem potrebna veliko skodelo kave user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
13.12.2006 15:52:50   
DrejcDrejc
O, ste srčkani takole na srečanjih - skupinske fotke so najboljše.
Jaz mleko še ne uporabljam (joj, komaj tipkam, malimi ves  6č6asflašo po tipkovnici meče), dam mu pa mlečne izdelke (sadne skute, jogurt, sir  ...). Tudi z jedilnikom je zelo različno - nimamo čisto fiksnega. Zdaj je začel vse jesti in tudi lačen je še zmeraj na tri ure, ne glede na to, a je prej pojedel malo ali veliko. Dan začnemo in zaključimo s flašo mleka. Tudi vmes še kakšne dvakrat pije mleko, odvisno, koliko poje ostalega. Z dojenjem smo pred kratkim popolnoma nehali. Sem prav  vesela, da je šlo čisto gladko. Sicer pa ima rad vse kašice (gris, polenta, ajda, razni pripravki za malčke), ki mu jih pogosto mešam s sadjem, všeč  mu je tudi vse, kar je potrebno glodati (keks, žemljica... pa makaroni, riž,...), ni pa še hotel mesa jesti, mu okus še zgleda ni všeč.
Zdaj je pa treba v akcijo, da se spakirava in greva v trgovino.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
13.12.2006 16:40:10   
mojčika
Uf sem besna, sem moža poslala po Comformil2, pa smo ugotovili, da je to zdaj Aptamil Comfort2, drga škatla, manjša, 400g, seveda dražja, 1.800sit za 400g, prej pa je bilo 900g za 3.250sit, torej nekje 500sit več, madonca samo da služijo, pa ja de z evrom ne bo dražjeuser posted image user posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
13.12.2006 20:13:07   
Nenya
Ja, Maychika, moja verižica je pa unikat, ročno delo user posted image user posted image user posted image .user posted image user posted image user posted image

No še naš jedilnik
8 - 9 h Dojenje (bolj turistično)
10 -11 sadna kašica z LCA navadnim jogurtom + kdaj še kakšen keks
13   dojenje
14 -15  kosilo (zelenjava + prosena kaša, polenta, riž, krompir ... + jogurt ali kisla smetana za okus) vse bolj juhasto
17 -18  mlečna kašica ( Milupa)
pred spanjem dojenje + flaša
ponoči 1x - 2x dojenje

Vmes dobi kak bejbi piškot, glede kruha pa sem se odločila, da ji ga bom pekla sama doma, ker mi trgovinski glih ne vlivajo zaupanja, kompliciram pač.

Kako jim obdelujete hrano, še pasirate ali že samo mečkate z vilico, jaz moram vse vržt v mikser ker se mi drugač Mina kar davi, po moje ma to zvezo s tem k še nima nič zobkov, ali ji je pač sam lažje tko?

Barba in Mojčika sta na srečanju neki govorili o kompotu, kdaj v dnevu jima pa to dajete?

Srečanje je bilo ful zabavno, jaz bi tudi rada vse slikice, vam na ZS pošljem e-mail naslov.

A ma katera kakšne hude plane za novo leto? Sori, če je tema stara, vas nisem brala za nazaj.

Se še beremo, a se mi samo zdi a od Halene že dolgo ni bilo glasuuser posted image user posted image ?

Čau

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
13.12.2006 20:17:58   
flecker1
Mi hrane pretlačimo z vilicami, ker Melissa pač odklanja spasiranega, je pa brezzoba user posted image

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
13.12.2006 21:28:28   
Krista28
Živjo,

Ja Mayčika, tud Kristjan se je čist sprostil, očitno, ker je bil danes, ko sem bla z njim na srečanju v službi velik bolj prestrašen. Mu je bla Tia takoj všeč.

Hrano mu pa jst različno pripravim. Npr. kaki kar dolbem, jabolko sam krhle "grize" (je brezzobi), juho premečkam, meso mu pa kar v majčkenih koščkih dajem in nima težav, sam dolg traja, tako da poje bolj za okus. Dam mu tud mandarino, ki jo scuza, pa zaenkrat ni blo nobenih reakcij, ša obožuje jo..user posted image

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
13.12.2006 22:08:11   
eya
Čer!

Žiga je čisto različno-kar se da naribat (jabolka, hruške, mango), naribam, nekaj zmiksam s paličnim ali v multipraktiku, juhice samo pretlačim z vilico.

Ja, Halene pa res že nekaj časa ni bilo, se je pa enkrat vmes oglasila in napisala, da ima res malo časa in ne utegne. Na srečanje pa tudi ni prišla, ker gre mala ravno ob 12ih za dve uri spat. Ima pa pojutrišnjem rojstni dan, sem opazila.

Hudi plani za novo leto, ha, ha... Jaz bi bila letos pa res najraje kar v pižami, kar v troje. Pa jedli bi kaj malega, a nekaj posebnega. Verjetno pa bomo pri meni doma, jedli ful, pa bili pred TV...

Kako je pa s 4urnim delavnim časom niti ne vem-mislim, da lahko tako delaš do 3. leta, delodajalec ti plača pač plačo za te 4 ure, edino delavna doba se ti pa šteje kot da delaš normalno 8 ur. Vprašaj še na forumu Zakonodaja al pa na Čvekamo v tri dni.

Lahko noč!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
13.12.2006 22:17:34   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: flecker1

Mi hrane pretlačimo z vilicami, ker Melissa pač odklanja spasiranega, je pa brezzoba user posted image

Ja, vse enako, samo namesto Melissa - Katarina. user posted image

Drugače sem pa ravno preučevala slikice iz srečanja, takoj šla gledat, kako se Tia in Kristjan držita za rokico (lepi parček),in se nasmehnila ob ugotovitvi, da so bili Tia, Kristjan in Mojčika ful barvno usklajeni.user posted image  Aja, pa Tia in Kristjan sta nekako enako velika. Me kar zanima, koliko bi naši tamali manjkalo do teh mer. Verjetno čisto majčkeno...

...ker danes sem z grozo ugotovila, da ji je od 3 kombenizonov (2 sposojena, 1 popolnoma nov št. kao za 12M) samo en še komaj prav. Se pravi, da ko se bo začela prava zima, bomo mi brez user posted image . Ne, takoj po plači gremo v nabavo. Groooza!!!!

Nenya, nobenih hudih planov za NL pri nas. Si ne znam predstavljat, kako naj malo pustiva spat, midva pa na hudo žurko. Ja, razen če ne bo huda žurka zaradi Katarineuser posted image .

Aja, Mojčika, tudi meni je žal, da naše pesti niso pomagale. Upam, da se nekoč izkaže, da je bilo za nekaj dobro... To je običajno moja tolažba.

Zdaj bi pa počasi morala v Mižulo... Lahko noč!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
14.12.2006 8:56:55   
Krista28
S skrajšanim delovnim časom je tako, da si lahko izbereš 4, 5, 6, 7 ali 8 urni delavnik, in mislim da je zdaj do otrokovega 5 leta. Postopka pa ne poznam - a je najprej CSD in potem odobritev delodajalca ali obratno.  Jaz bi šla za 7 ur, da bi lahko hodila po malega v vrtec..

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
14.12.2006 11:20:35   
eya
Dobro jutro oz. dober dan!

Marelica, mi imamo pa tudi zimskega pajaca za 12 mesecev, mu je pa še precej prevelik user posted image  Se vidi, da je bolj škratovske sorteuser posted image . Je pa fajn, da je prevelik, ker mu lahko rokave čez rokice potegnem, pa še do konca zime mu bo ziher prav.
A kaj dajete rokavičke malčkom gor? Pri Kristjanu sem zadnjič videla, da je imel ene lepe... Žiga ima pa še tako drobne prstke, da mu sploh niso nobene prav. Tiste na prstke itak ne, tiste na palčka pa tudi neuser posted image

Mojčika, kako si zadovoljna s copatki, ki si jih zadnjič kupila v CP? Magični se kar dobro obnese, samo včasih, ko preveč potegne, ves sok polije po sebiuser posted image  Tako da za kam ven, ima še vedno flaško. Mah, saj se bo že naučil...

Tako, samo še lep dan vam želim!

user posted image  

< Sporočilo je popravil eya -- 14.12.2006 11:25:00 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
14.12.2006 13:38:46   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

S skrajšanim delovnim časom je tako, da si lahko izbereš 4, 5, 6, 7 ali 8 urni delavnik, in mislim da je zdaj do otrokovega 5 leta. Postopka pa ne poznam - a je najprej CSD in potem odobritev delodajalca ali obratno.  Jaz bi šla za 7 ur, da bi lahko hodila po malega v vrtec..

Ja to je tvoja pravica in bi ti delodajalec moral prošnjo ugodno rešiti. Do petega leta starosti je samo za tiste, katerih otrok je to že drugi. Tiste, ki imajo enega pa še velja do 3 leta. Plača je pač sorazmerno z delovnim časom, ne moreš pa drugo polovico porodniške prejemati. Delodajalec ti sicer plačuje polne prispevke in delovna doba ti teče polno. Daš prošnjo delodajalcu, ki ti jo reši kakor ti jo in on mora poskrbeti, da imaš obvezno zavarovanje urejeno po določenem členu zakona o starševstvu ipd. ali nekaj takega. Mislim, da CSD nima nič s tem, jim pa moraš sporočiti predčasno prekinitev porodniške, da ti nehajo nakazovati sredstva. Mislim, da je to vse. Ufff... Če se ni medtem kaj spremenilo, ko sem doma...sem prej tudi to delala.

Mi isto hrano...eno pasiramo, eno mečkamo, eno pa na majhne koščke režemo. Smo pa dali peso in jo obožuje. Pa okisane solatne liste ful rada liže. hi hi hi

Danes smo postavili smerkico in je totalno navdušena. Se smeji in lučke gleda in se kar trese od veselja zraven. pa seveda bi vse dol potegnila. Smo dali kar na jedilno mizo. Ja...na jedilno mizo. Bomo do novega leta abstinirali s hrano user posted image .

Mi smo tudi včeraj premierno dali gor pajaca. Imamo dva. Enega smo dobili v dar ob rojstvu (ta ji je prav) enega pa nam je kupil dedek...moj oči (ki je tako posrečen, ker je bolj štorast za te stvari), pa ji je žal premajhen in mi je ful žal. Ker je še ful lepega kupil in to v Mariboru. Pa mu bom jutri rekla, ker gre ta vikend spet (je dedek bolan, pa hodi večkrat), da če lahko proba zamenjat...samo težko da mu bojo hoteli zamenjat. Ker se mi zdi ful lepo, da se spomni na Tio in ji kupi kaj. Ji je tudi že dve igrački kupil in pol se tud njemu ful fino zdi. user posted image

mojčika...a si ziher, da comformila ni več. Jaz sem ga še videla. Mogoče je pa le stara zaloga. Hmmm...čudni so res...

Nič grem pospravljat malo...Danes imamo kar eno mrzlico za pospravljanje....pa sem brisala prah s tipkovnice in miške, pol sem pa kar zagrabila in klik klik in tap tap in vam napisala usput tale post. hi hi

lepo bodite...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
14.12.2006 14:16:39   
DrejcDrejc
Punce, kaj obujete vašim malčkom, ko greste ven na mraz? A jim date že prave čevlje gor? Kolikor vem, naj ne bi nosili čevljev s trdimi podplati, dokler ne hodijo. Ampak kaj pa potem naj daš otroku gor? Tisti "copatki" od pajaca takoj dol padejo, kar v debeliih zoknih tud ne more bit...? Mi imamo še ene superge, ki mu postajajo premajhne, pa zgleda, da mu bom spet nekaj s takim podplatom kupila, ker ne vem, kaj mu naj drugega obujem... Mnenja? Mikjer nisem zasledila kakšnih mehkih obuval za najmlajše. Mokasinke, ki so v H&M, so bolj za not, za hojo.

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
14.12.2006 22:10:50   
Krista28
Oj, dons pa niste glih zgovorne. A je težek dan al kaj? Pri nas je bil. Mali bi bil sam pri meni v naročju. Na srečanju je bil ful pridn, sicer se me pa zadnje čase drži kot knof. Se mi zdi, kot da bi se samo v naročju držal in tisti čas ko kaj probam nardit, user posted image user posted image . Groza. Se mi kar meša. Kaj nardit?user posted image  Kako ve reagirate? Eni mi pravjo, da moram pazit, da ga ne bom preveč razvadla po rokah, pol pravjo da je nežen, pa da moram pazit...sploh ne vem, ampak včasih mi kar živc dvigne, k je tolk serast...

Neposredna povezava do sporočila: 1739
14.12.2006 22:33:19   
*zvezdica*
Čer!

Tud za nami je danes kar naporen dan. Smo bili v Ljubljani, ker so pri možu v firmi imeli dedka mraza pa še prej eno ful fino igrico. Marcel me je ful presenetil, ker je nepremično gledal več kot pol ure dolgo igricouser posted image . Pri dedku mrazu mu sicer nič ni bilo jasno...kaj mu zdaj en tip moli vrečo..ampak je bil prav faca. Moram pa prav pohvalit...je bilo super organizirano, pa še za 10.000 sit smo mi sami lahko kupili darilo (denar da pa firma)..tako da bravo!!!user posted image
user posted image

Krista, tudi mene se Mrcel drži kot klop..me ne spusti izpred oči. Pa najraje bi kar na meni spal...se je začel tako crkljat, da se kar uleže name pa me ne spusti.

Jaz mu hrane ne pasiram več. Kljub temu, da je še brez zob, uspešno "prežveči" tudi malo večje koščke.

Hvala vsem za slikce!

Zdaj pa počasi spat

Lahko noč

< Sporočilo je popravil *zvezdica* -- 14.12.2006 22:38:19 >

Marcel in Zarja

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
14.12.2006 22:33:27   
eya
Hej, hoj!

Jaz sem glih iz aerobike, polna energije user posted image  Sam res, je prav fajn mal migat in imet čas samo zase.

Krista28-mogoče ima mali obdobje "Mama", ko se začne zavedat, kdo je mama in se boji, ko je ni blizu... Poskusi ga s kakšno stvarjo zamotit, ko moraš kaj naredit in upaj, da je to faza, ki bo kmalu minila. user posted image

DD, Žiga ima ene malo debelejše copatke iz flisa, ki se ful fajn obujejo na ježka in so kar tople. Pa zraven zimskega pajaca so tudi eni debelejši copati. Pa zadnjič sva jih z Mojčiko gledale na stojnici s copati v City parku (no, ona jih je tudi kupila)-so tudi fajn iz ta mehkega usnja, notri pa kosmateni. Po moje se zdaj splača pogledat po kakih stojnicah, jih ziher imajo.

Še to glede 4urnega delavnika-delodajalec ima sam pravico določit, kdaj ti prideš delat in eni so lahko kar nesramni in ti dajo npr. od 12-16ihuser posted image   

< Sporočilo je popravil eya -- 14.12.2006 22:39:31 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
14.12.2006 23:01:34   
ČebelicaMaja
Joj, jaz se moram pa prav mal spucat- mi je pobrala princeska dans 6 let življenja- ...
... smo šli na sonček na sprehod in lepo zaspi, vmes srečamo sosedo- klepetamo, gremo v trgovino -mala spi- pridemo domov se zbudi lačna kot volk- jo posadim v stolček in začnem pripravljat malico s sadjem, oči pa zraven gloda svežo žemljico in jo zabava- ta mala začne stegovat rokice, da bi ona tud papala in ji oči da košček sredice, in še enkrat in še enkrat- na kar se začne ta mala davit- dobesedno d a v i t- neha dihat, vsa rdeča v obraz, solze v očeh- groza...- hitro sem segla v usta in zatipala kepico kruha in nisem mogla do nje, potem jo vzamem ven in jo stisnem čez prsni koš- še vedno nič- potem sem jo pa okol obrnila in jo močno udarila po hrbtu in je začela jokat kot dež, mamica pa še bolj... punce vam povem, to je pa neki nahujžga do zdaj- se mislila, da bom kar skup zlezla, ko sem jo pomirila...da o tem, kakšen je bil oči sploh ne govorimuser posted image , zdaj se ji še mleka ne upa dat za pit...skratka čez 5 min, kot da se ji ni nič zgodila, midva z možekom pa bleda kot stene... sem šla takoj v knjigo gledat H. prijem, da se ga naučim- zdej je šlo vse bolj po intuiciji, ampak sploh nisem vedla ko je jokala al diha al ne, učke rdeče... joj, kako imamo radi ta bitja, tko nebogljena in nedožna so, zaupana nam v varstvo, potem pa tkole...
No ja... smo preživeli in bila je huda šola... je šel pa oči kar s princesko spat, tko ga je uničlo.

DrejcDrejc jaz sem pri prijateljici, ki ima 4 m starejšo punčko videla takele copatke, ki so fulll dobre, ko začenja hodit in za hojo samo- jih ful priporočajo pediatri- sem jih po e bayu naročila predvčerajšnjim iz Anglije, pa jih še nisem dobila- sej je polno variant- tuki so 3 od njih:

http://www.robeez.com/EN-UK/default.htm?Lang=EN-UK&PriceCat=4&RefID=

http://www.shimmyshoes.com/

http://cgi.ebay.de/Shoo-Shoos-Krabbelschuhe-Shooshoos-Krabbelpuschen-NEU_W0QQitemZ200055719325QQihZ010QQcategoryZ44379QQtcZphotoQQcmdZViewItem

za zimo so pa super copatki iz kože, samo moraš pazit, da so dovolj visoki- mi imamo ene, ki pa se ji non stop sezuvajo. Pa v HMju smo ji kupili ene take, kot iz krzna, le da so iz blaga z vezenino...

Krista28 po moje ni nič posebnega- pravijo, da se okoli 8m pojavi faza mama- da se boji, da bo ostal brez mamice, začne ločevati identiteto jaz-mama, tko da se nikar ne boj, da ga boš razvadila. Meni je zdravnica zatrdila, da do enega leta otroka ne moreš razvadit...pa ji verjamem, ker ima 3 svojeuser posted image

Ja Mojčika, mleko se je res podražilo, jaz sem že 3m nazaj Confort kupovala v Mullerju (seveda v manjši embalaži), potem smo pa prešaltal iz Conformila na Aptamil 2, ker v Mullerju nimajo Confort 1 in 2- tko, da te spremembe očitno prihajajo iz Zahodnih trgov z uvedbo evrauser posted image

Aja, joj sem skoraj pozabila- joj, kako ste ble lušne na srečanju, mi je ful žal, da nisem mogla prit in se bom z veseljem udeležila naslednjega srečanja, slikce so pa res super!

No, dans sem se pa razpisala... se vidi, da adrenalin še vedno delauser posted image  
pa Lahko noč!user posted image

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
15.12.2006 0:03:10   
maychika
DD mi imamo ene "kao" skibucke iz blaga. so ful mehke in se samo gor nataknejo. se jih dobi v pikapolonici za 1.500 SIT. velikost je 0-6 in 6-12 mesecev. Imamo pa spodaj tudi nogavičke in žabice. samo naši frajli ful nogice švicajo in ima pol ko pridemo domov še vedno ledene. pa je pokrita tudi z dekico. imamo pa pajacek tak, da se copatki pripnejo gor. to je kar fino...

naša je pa prešla v obdobje, ko se mami ne sme oddaljiti od nje za več kot meter. bognedaj, da bi šla iz sobe. jok takoj. katastrofa....še lulat ne upam it. upam, da kmalu mine, če ne mi bo mehur razneslo...user posted image

Joj čebelica maja...nič ti n zavidam današnjega dne. pa vendar konec koncev je važno samo, da je zdaj vse ok. verjetno pa bo kar nekaj časa minilo, da ji bo očka kako žemljico dal...hi hi. tudi jaz bi malo mahala in obračala in oh in sploh, če bi blo treba. sej bi po moje itak tolk paniko udarla, da nebi vedla kako in kaj. Zdej pa res fajn prespite to noč in naberite novih moči...al pa se z možekom sprostita skupaj...user posted image  ;) Je kar hudo ane, ko vidiš, da je otrok že pozabila na "travmo", ti pa še vedno komaj živiš in vidiš pred sabo samo ta dogodek. No...pa saj sem rekla...važno, da je vse v redu.

Copatki so pa luštni...daj mi povej...kako imajo določene velikosti, ker ssem videla M, L, XL ipd...kam kaj spada. Pa sporoči kako se bodo obnesli.

nič...grem spat...sem crknjena od aerobike...

lahko noč...

Neposredna povezava do sporočila: 1743
15.12.2006 9:00:15   
Marelica
Oj, Čebelica Maja, lušten avatar si si našla. Meni je to takoooo čudovita risanka! Je tudi meni vzelo sapo ob tvoji izpovedi. Jaz se tega ful bojim, da bi se zgodilo naši. Sploh ker si sama banano ali žemljo ali keks kar globoko v usta potiska in potem s čeljustmi tako ugrizne, da se ornk kosi trgajo. Še dobro, da si ostala prisebna in ji takoj učinkovito pomagala. user posted image
Kaj vašim sončkom vse dajete keks, da ga glodajo? Mi imamo tiste od Hippa, pa nisem zadovoljna. Po mojem mnenju bi morali biti bolj trdi, ker naša brez problema krha manjše ali večje kose. Tako mehki pa spet niso, da bi se v ustih takoj raztopili. Če ji pa stran vzamem med obdelovanjem je pa jok in stok. Zdaj ji raje sploh ne dam. Nasploh sem ugotovila, da je naša pupa navajena hrano kar goltat. Tudi malo večje koščke. Potem ni čudno, da se ji včasih zatakne in potem vse izbruha. Pa ne vem, ali še ni pripravljena na tako hrano, ker pomoje je naučit ravno ne morem. Bo morala sama skapirat. 

Jaz sem pa mnenja, da se da naše malčke že tudi razvadit. Ker, če bi prevladala očkova vzgoja, bi zdaj bila Katarina čisto drugačna pomoje, bolj razvajena vsekakor. Jaz jo brez problema pustim malo samo in lahko celo grem iz hiše za kakih 5 min, ne da bi jokala za mano. Seveda mi je kdaj prej malo pojokcala, ampak je to čisto drugačen jok, kot če ji kaj manjka. Bila sem v sosednjem prostoru in sem se ji vsake toliko prišla pokazat, češ saj sem še vedno blizu. In se je kar navadila, da se sama zamoti v času, ko mame ni zraven. No, običajno ji pustim prižgan televizor ali zavrtim CD s pesmicami, da ne ostane v tišini. Saj, ko kuham ali pospravljam, grem na WC ali podobno res ne more bit z mano. Ve pa, da se ji bom po prihodu res posvetila in bova prebili skupaj kar nekaj časa. Ja, posploševat pa res ne moremo. Vsak malček je razred zase.

Maychika, a vi imate take copatke? Mi smo jih tudi nabavili v Pikapolonici. Ampak se mi zdijo vseeno bolj za prehodno, ne preveč hladno obdobje. Tudi mi bomo šli ravno danes iskat nekaj toplejšega.
user posted image

Čebelica Maja, oni linki so super. Samo jaz še vedno nerada kupujem preko spleta. Moram pretipat, premerit... Sploh pri naši se mi zdi, da konfekcijske številke kar ne veljajo.user posted image  Danes gremo po novo bundico.

Se še tipkamo. Naredite si lep dan!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
15.12.2006 9:46:42   
Krista28
Tud pri nas se je že kruh zataknil. To ni nič nenavadnega, po moje imajo vsi tako izkušnjo slej kot prej. Takrat nič ne treseš, samo obrneš v skoraj navpičen položaj z glavo dol, nežno a učinkovito ruknes po zgornjem delu hrbta in kos pade ven, ker mali itak glavo dvigujejo in je nazaj, tako da pade direkt iz žrela na tla. Sliši se grozno ampak naš tud zajokal ni. Sem tko hitr vse nardila, da mu sploh ni blo nč jasn, sam zasmejal se je na koncu ko je že sedel. Sm tud jaz mislila da ne bom zmogla, pa ko je blo treba sem brez panike in razmišljanja ukrenilauser posted image .

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
15.12.2006 11:05:18   
eya
halena, če bereš-user posted image

Jej, ČebelicaMaja, taka izkušnja ti pa res nažene strah v kosti...

Marelica, Žiga ima pa baby piškote od Alete, pa so kar v redu, so precej trdi, pol se pa fajn razmočijo, tako da vse napaca s tistim enim piškotom-mal u vsta, mal po rokah, po tleh, po igračah user posted image

Lep dan!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
15.12.2006 11:45:19   
barba
Uf, ste pridne s pisanjem. Jst pa sam čakam, da ta user posted image  teden mine. Od srede mi gre vse narobe.user posted image  Dons je bla Meta tok tečna, da sem jo kar eno uro prej popokala spat. In je mula zaspala. Sej ni čudn, če mi je pa ponoč od pol 1h do pol 3h živce kravžala.user posted image  Pol se pa čudim, zakaj mi gre vse nekam v triuser posted image .

Nenya - Meti dajem kompot za pit namesto čaja, ker ga noče več. Jabolka in hruške olupim in narežem na majhne koščke, zalijem z veliko vode, dodam malo cimeta in klinčkov. Če so jabolka res ful kisla, čisto malo posladkam. user posted image  obožuje kompot. Drgač ka pa je za dopoldanski ali pa popoldanski obrok/malico. Skoraj vsak dan, 1x na dan.
Miksam ji ne več, ker noče jest. Za novo leto bomo pa kar doma. Smo bli prepozni za na kmečki turizem in toplice.user posted image

DD - pri nas imamo podložene copatke za ven, pa še pokrijem jo z deko iz velurja. Pajaca ji še nisem oblekla, ker v bistvu še ni bil tok mraz.

ČebelicaMaja - so mi šle kar kocine pokonc, ko sem brala. Samo, da ste zdaj vredu. Si ne predstavljam, kaj kako bi jaz reagirala.user posted image

Marelica - jst mam tud tak sistem glede razvajanja. Sam, da ma svojo punčko, lončke in Nodija, pa se tud po celo uro igra na puzlah al pa v stajici. Sem mogla tašči 100x povedat, de je ne sme kar naprej po rokah vlačit, ker mam pol jst same težave. Zdej me kar upošteva in je mala OK.

Če bi se Meta tko name prilepila, jst nebi mogla nč naredit. Pol pa res nebi mogla študirat, šivat, pa tud lačni bi bli.user posted image user posted image user posted image  Pri nas se panično boji sesalca.user posted image  Sem prej sesala z njo v naročju, pa ni blo mislit.user posted image  Tud nobenga človeka se ne boji, ampak sesalc je pa grozen.user posted image

Beby piškoti so tanartaboljšuser posted image . Ga Meta tako lepo poje, da še drobtine pobere po mizi.user posted image  Včasih ga je pa tud kej za vratom in v ušesih.user posted image  Jst ji dam kar Mannerjeve, sam ne preveč, ker je ful zaprta. Pol se pa mal izogibamo piškotov, riževih kašic, ...
Mi mamo tud kahlico! user posted image Smo jo včeri kupili in sprobali. Je takoj lužica ratala.user posted image  

Grem mal kavč še poglihat, pol pa južno kuhat. Dons bo krompirjev narastek s porom in motovilec v solati. MMMmmmmm...

user posted image

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
15.12.2006 11:47:41   
barba
Aja, za statistiko:
8 mesecev: 9,5 kg, 72 cm

Že dolgo se nista oglasili tudi 2mak in rozica11.user posted image  Mislim, da sem rozico11 včeraj srečala v BC v Kranju. Oglasita se kaj, če bereta!

Halena - vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image

Kar ne morem nehatuser posted image

< Sporočilo je popravil barba -- 15.12.2006 11:53:25 >

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
15.12.2006 12:09:10   
Anonimen
Pozdravljene!

Uf, čebelica Maja, samo da se je vse dobro končalo. Sicer pa si povsem pravilno reagirala, ko si punčko udarila po hrbtu. Sem bila na tečaju prve pomoči za dojenčke in tam so rekli, da se Heimlichovega prijema pri otrocih ne izvaja (je lahko nevarno). Če se da, se skuša tujek odstranit z roko. Če to ne gre, če je tujek pregloboko, se otroke obrne, nasloni na koleno, tako da z glavo visijo čez koleno, rito imajo pri trebuhu odraslega in potem se močno udari med lopatca s celo roko (do 5x). Če to ne deluje, se otroka obrne okrog, tako da gleda navzgor in se s prsti nežno a trdno potisne, kakih petkrat od prsnice navzgor proti sapniku. Če to ne deluje se otroka spet obrne in udari z dlanjo med lopatici. Če ta tečaj zanima koga, izvaja Društvo za zdarvje srca in ožilja (http://www.zasrce.si/index.php?nid=110).

Mi smo malo zboleli. Kristina je imela en dan malo vročine, do 38.5, vsake toliko malo pokašlja, drugače pa je uredu, živahna. Ena majhna virozica očitno.

Tudi mene se je začela držat kot klopa. Po 6. mesecu dojenčki pridejo v obdobje separacijske krize in straha pred tujci. Mamo začnejo dojemat kot samostojno bitje in mislijo, da ko mama zapusti prostor, da se ne bo več vrnila. Vrh doseže to obdobje nekje pri 8. mesecih. So pa otročki različni, eni se ne sekirajo preveč, drugi pa se jokajo, dokler jih mama ne vzame v naročje. Pri enih gre to obdobje celo v take skrajnosti, da si mama ne sme pobarvati las, ker to ni več mama user posted image . Odvisno torej od otroka, kakšen karakter ima. Naša se rada stiska, ampak ni pa neke panike, če me ni nekaj časa. Malo gleda po sobi, kje sem, potem se pa naprej igra. Mislim, da se z ljubeznijo, občutkom varnosti otroka ne more razvadit. Vendar jo vseeno nimam neprestano v naročju, je pretežka user posted image user posted image user posted image . Midve se ponavadi dava kar na tla, Kristina šiba po kuhinji sem in tja, včasih pripleza do mene, potem se igrava, ji podajam žogico ali kocke, ali pa berem kakšno revijo (skriivaj, ker jo hoče Kristina zase user posted image ). Dopoldne preživi večino časa z očkom, jaz ta čas izkoristim zase, za kuho kosila, gospodinjska opravila ali pa skočim v knjižnico.
Okrog enega leta jim postane jasno, da mama ne odhaja za vedno, še vedno pa iščejo stalni stik z mamo.

Grem kuhat. Rižoto s piščančkom, njam.

LP

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 1749
15.12.2006 13:44:58   
miaxxx
Živjo!

Mene pa zanima kako so vam svetovale vaše pediatrinje glede hrane, ki vsebuje gluten - od katerega meseca dalje? In od katerega meseca dalje jogurte, skute?

Hvala že v naprej in lep dan!!! Pri nas je sonce user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?