|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
7.12.2006 9:49:06   
nana 27
Aja, tudi pri nas ne bi nič barve ostalo na mizi. Že zdaj riše po parketu, ko zmanjka papirja - okrog ust je pa ves od barvic. Je pa zanimivo tole ustvarjanje, ampak če bi le lahko kje dobila barve, ki niso strupene. Midva včasih v kopalnici pred kopanjem packava z brivsko peno in mu je zelo zanimivo. Baje, da ni strupena in jo otrok lahko poje, čeprav mi ni jasno glede na to, da se da z njo odstranjevat vodni kamen user posted image

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
7.12.2006 10:08:36   
Aja32
Vodni kamen? Tega pa nisem vedela... Pa kaj hudiča jaz potem kupujem Cilit Bang... :) pa polno omaro brivskim pen imamo, odkar naš ati uporablja brivski aparat... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
7.12.2006 13:24:42   
KBM
Nalin mali Žan je pa res pravi mojster!!user posted image
Midve s Karin smo naredile samo z barvami odtis rokic in nogic in je bilo vsepovsod dosti barveuser posted image user posted image ,je pa res,da je uživala v tem in sem jo potem kar pustila naj packa!!

nana27,mi se tudi velikokrat igramo s peno in ji je full všeč,kar cvili zraven,ko stisne rokico in pride ven med prstki pena!!user posted image

Drugače smo pa danes bili tudi že pri pediatrinji glede teže,kot sem že omenila ,da imamo kontrolo!!
In sicer se je zredila za 400g od zadnjega pregleda in zrasla za 2 cm!!user posted image
Pediatrinja je bila zadovoljna in sicer smo sedaj težki 8100 in veliki 73!!
Full sem vesela,da napredujemo tako kot je treba!!user posted image

Lp Mojca

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
   [Brisano sporočilo]
7.12.2006 21:36:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KBM)
  Neposredna povezava do sporočila: 2254
8.12.2006 7:44:28   
AKŠ
dobro jutro dekleta.....

kako ste kaj? jaz sem tako utrujena, da se ne dohajam več....včeraj sem celo zaspala in zamudila v službo....

drugače pa se moram pohvaliti, da smo že postavili smrečico......mal hitro a ne? Samo lučke mormo še nabavt, pol smo pa zmagal.....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
8.12.2006 8:03:15   
KBM
Dobro jutro!!

Mi pa še nismo postavili smrekco,jo bomo drug teden!!
AKŠ,se zgodi,da si zaspala!Kako pa kaj oče?

No mi gremo danes v Hrastnik in bomo ostali do ponedeljka dol,ker moram jaz še na zavodu uštimat,mi je potekla porodniška!!

Lepo se imejte in pazite nase!!
Lp Mojca

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
8.12.2006 16:11:31   
nana 27
AKŠ, povej, kako je stvojim očetom? Upam, da je že kaj bolje. user posted image user posted image user posted image   Mojca, uživajte in crkljate se v Hrastniku!  Drugače pa bomo tudi mi kmalu postavili smrekico, le da bodo letos gor plastični baloni. Podstavek bom pa najverjetneje obtežila, da je ne prevrne user posted image  Vsem lep vikend!

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
9.12.2006 6:49:58   
AKŠ
ojla....

ja moj oče je trnutno stabilen in moram reči da zgleda noč in dan od nedelje, ko sem res že mislila, da ga bomo izgubili. HVALA TI MAMI!!!!! (da si naredila štalo v KC)

drisko ima še vedno, vsak dan ima še vročino s katero se borijo, da ne preseže vrednosti 38, ker to ni dobro za njegovo srce....

drugače se mu je pa že vrnil apetit in pridno papa...

tko da, upam da bo šlo naprej tako kot mora....mu je pa že ena od sester namignila, da bo verejtno novo lerto dočakal kar v bolnišnici.....bošček....

Boris....a maš v nedeljo dopoldan čas za kakšno kavico? Moj ma nočno in bomo šle v Hrastnik, da se bo lahko naspal....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
9.12.2006 8:32:29   
Aja32
AKŠ - user posted image super, da se počuti bolje... Pa če tudi preživi novo leto v bolnici, samo, da se vrne zdrav iz nje...

Mojemu očetu na žalost ni uspelo priti živ iz KC...

Lp A

< Sporočilo je popravil Aja32 -- 9.12.2006 8:36:42 >

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
9.12.2006 13:40:04   
KBM
Dober dan!!

AKŠ,lahko se zmenimo za kakšno kavico ali pa če kar prideš k meni domov v Hrastnik?
Jaz tudi pravim tako,kot Aja32,samo ,da se bo oče pozdravil,pa čeprav bo za Novo leto v bolnici!Važno je,da se pozdravi!!

Lp Mojca!!

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
9.12.2006 19:54:24   
urbancek
AKŠ - prav vesela sem zate, da je tvojemu očetu bolje. ni važno, če letošnje praznike preživi v bolnici (res ni prijetno), ampak pomisli, koliko praznikov bo lahko še z vami. Moj oče na žalost ne bo mogel več praznovati z nami.
Držite se vsi skupaj, očetu pa čim večkrat povej, da ga imaš rada in da ga spoštuješ. Želim ti, da se čim prej vrne domov k družini.

Lp

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
9.12.2006 21:41:32   
nana 27
O, AKŠ, vesela sem, da je z očetom bolje.  Ali so ga zdaj že dali na pravi oddelek? Moj brat je bil tam en mesec nazaj in je bilo tudi zelo hudo, ko vidiš človeka, ki je bil prej poln življenja, v takšnem stanju (shujšan, povit, na infuziji, z vročino), ampak so ga v gastro oddelku v KC-ju lepo poštimali in je zdaj že z nami user posted image  Se je pa vse zgodilo tako hitro - ko sva se peljala iz službe, sva se ustavila in sem tekla klicat reševalce in sem trkala po hišah, zvonila pa nikjer nikogar  in nato so se me v eni gostilni usmilili, brata sem pustila v avtu user posted image  in ko me je reševalec spraševal, če je pri zavesti tega nisem vedela user posted image  Me še zdaj zmrazi, ko se mimo te gostilne peljem. Saj bi klicala z GSM-jem pa sem ga kot nalašč takrat pozabila v službi (pa ga praktično nikoli ne pozabim).  Takrat šele vidimo, kako malo znamo ceniti zdravje, kako si nikoli ne povemo, da se imamo radi, koliko nam pomenijo najbližji.Tudi, če bo praznike preživljal v bolnišnici, držim pesti, da ga pozdravijo in da se čim prej vrne domov user posted image user posted image user posted image  Reci si, da je v varnih rokah. Še enkrat...držim pesti za vašo družino!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
10.12.2006 10:30:23   
Udb
Ojla!
Danes smo imeli prvo resno nesrečo. user posted image Marcel je priletel na eno igračo (ker ne gleda kje hodi) in si prebil ustnico. Mož je takoj naredil celo paniko, da si je zbil zob...sem tako pritekla, da se mi je skor srce ustavilo. No, bilo je velik krvi, ampak zobje so celi, mali se je takoj pomiril, samo da sem ga v naročje vzela in je pol celo pustil pobrisati  vso kri iz rok in obraza. Najbrž ne rabim povedati, da imam pulz še vedno 120!user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
10.12.2006 18:58:21   
MojcaG
ojo, udb... ti verjamem, je pa verjetno izgledalo hujše kot je...? Liu tudi ne gleda kje hodi, bohnedaj, ker bi potem tolikooo zamudila, a ne? in glede na to, koliko igrač ima po tleh, je včasih prava kaskaderka!

za nami je ena res čudovita nedelja, jutri pa že nov delovni dan! lep večer!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
10.12.2006 18:59:27   
MojcaG
akš, tudi jaz se pridružujem željam glede tvojega očeta, da čimprej ozdravi in se vam kmalu vrne!

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
   [Brisano sporočilo]
11.12.2006 9:10:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu MojcaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 2266
11.12.2006 12:46:53   
nana 27
bogi Žan...sta bila že pri zdravniku ali boš še kak dan počakala? Pri nas je bilo ponavadi čez dan nižja temperatura kot ponoči. Za te primere sem se kar založila s svečkami in Calpolom. Cartajta se user posted image user posted image user posted image   

Neposredna povezava do sporočila: 2267
11.12.2006 18:00:27   
KBM
Dober večer!!

No mi smo prišli iz Hrastnika!!
Na Zavodu sem uredila!!

Nalin,upam,da bo Žan kmalu zdrav!!Božček!

Lp Mojca

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
   [Brisano sporočilo]
11.12.2006 19:17:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu KBM)
  Neposredna povezava do sporočila: 2269
11.12.2006 22:11:53   
urbancek
user posted image user posted image  za Žana, d bi se čim prej pozdravil. Ušeska so zelo huda stvar. Vem, ker je imela najstarejša hči kar precej problemov z njimi. Zato pa sem zelo zoprna glede kape. Če piha kar vztrajam pri njej, čeprav včasih zgleda že smešno, pa me čisto nič ne briga, kaj mislijo drugi. Delam po svojih občutkih, ki me le redkokdaj prevarajo.

Mi smo pa zaenkrat kar v redu. Ven na sprehode teh par dni nismo nič hodili (razen z avtom po opravkih), ker je kar nekaj deževalo, pa zelo zoprno je bilo zunaj, da o peštariji ne govorim. Upam, da bo jutri že bolje. Danes je bilo sicer že boljše vreme tudi pri nas, ampak kaj ko je ta megla, pa oblačnost, v senci je takoj mraz, zato smo bili tudi danes notri, pa še ta večji je zjutraj nekaj kašljal - nič pretresljivega, ampak za ven pa ni bil. Saj bomo še lahko nadoknadili.

Lepo se imejte, bolnički pa naj se čim prej pozdravijo

Neposredna povezava do sporočila: 2270
13.12.2006 10:51:54   
KBM
Dober dan!!

Mi smo danes bili na fth,Karin lepo napreduje in že tudi prav navihana je pri fizioterapiji!user posted image Ker na začetku je bila fth,res prava muka in je vedno jokala,sedaj pa uživa in lepo sodeluje!!

Nalin kako kaj Žan?Je že kaj bolje?

No Karin mi je danes prej zaspala,ker je bila zmatrana od fth in je sedaj že kot polhek!!user posted image
Drugače smo pa zdravi - zaenkrat!!Upam,da tako tudi ostane!!

Lp Mojca

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
13.12.2006 11:19:09   
Aja32
Hojla,

no mi imamo nov način spanja... Od osmih, pol devetih zvečer do dvanajstih oz. enih spimo, potem bi se pa dve uri radi igrali oz. pogovarjali... Če ga hočeva dati nazaj v posteljo, je pa tak vik in krik da je joj... Joka, kot da bi mu ne vem kaj naredili, ampak solz od nikoder... Ga položiva na najino posteljo tudi ni v redu, da bi se v naročju malo pocrkljal in zaspal nazaj tudi ne... user posted image user posted image user posted image In to že dva dni... Že prej nismo ne vem kako dobro spali, zdaj pa še to... Midva okrog hodiva kot dva zombija, on se pa lepo zbudi ob sedmih, kot da ponoči ni bilo nič... Nasmejan in čeblja...user posted image

Pa tudi v vrtcu ne spi že nekaj časa... Res je, da imajo na uvajanju tri nove, torej pomeni malo več nemira, ampak bi človek vseeno pričakoval, da bo potem utrujen in da bo vsaj malo zaspal, ko pride iz vrtca ali pa potem zvečer in da bo ponoči spal... Pa je to samo utopija... user posted image user posted image user posted image

Vsi mi govorijo, da so lahko zobje... ampak če bi ga ful bolelo, potem ne bi prav veselo sedel in se igral oz. pogovarjal ob dveh ponoči... user posted image user posted image user posted image

OK - upajmo, da je to samo ena od njegovih for in da se bo stvar kmalu normalizirala...

LP A

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
   [Brisano sporočilo]
13.12.2006 15:14:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 2273
13.12.2006 16:07:22   
Aja32
Meni je rekla pediatrinja, da nekje po treh dneh... Ne vem... Pa tudi odvisno je, katere antibiotike sta dobila... LP A

Neposredna povezava do sporočila: 2274
13.12.2006 18:59:15   
nana 27
Nalin, kako je Žan? Kako mu pa zbijaš temperaturo? Saj so že punce pisale (nam k sreči ni bilo treba poskusit), ampak vročino sigurno zbijejo Voltaren svečke. Si že kaj klicala na Metelkovo v dežurno pediatrično ambulanto? Mogoče ti jih oni predpišejo. Pri nas se je vročina vlekla tri dni, ampak smo bili brez antibiotika. Ko je dobil antibiotik je vročina po dveh dnevih prenehala. Calpol mu je vročino znižal le do 38,7 za nekaj ur, nato je znova usekalo. Evo kopiram iz foruma pediatrija na med.over.net-u: "Voltaren za zbijanje temperature dajemo na 12 ur, izjemoma na 8 ur. Če potrebujete nekaj za zbijanje temperature tudi vmes, dajte paracetamol (svečke ali sirup: Lekadol, Daleron, Panadol, Calpol).

Voltaren je znan, da zelo hitro in preveč zniža telesno temperaturo. Ker je otrok bolan in Voltaren samo zbija vročino, bolezni pa ne zdravi, se jasno temperatura spet poviša. Med rastjo temperature so rokice in nogice ledeno mrzle-to je znak, da temperatura raste. Takrat ne ohlajate, saj bo otrok zmrznil. Ohlajate takrat, ko ves žari, ko puhti od njega in ima tudi rokice in nogice vroče. Takrat je temperatura na višku in zelo prija kopel za ohlajanje. Že prej pa lahko date svečko. Kot rečeno, Voltaren le na 12 ur, izjemoma na 8 ur.

Vročino zbijamo, ko je nad 38,5 pod pazduho. Res je sicer, da otroci zelo dobro prenašajo visoko temperaturo in so lahko še čisto živahni, vendar pa tudi temperatura hitro naraste in so lahko tudi zelo hitro čisto zanič. Zato damo antipiretik pri temperaturi 38,5, saj bo ta deloval šele čez kakšno uro, ko bo vročina sigurno že vsaj 39,5.

Paracetamol doziramo 12-15 mg na kilogram telesne teže, največ 4x dnevno (na 5-6 ur). Temperatura po svečki običajno pade, vendar ne pod normalno mejo, saj je otrok vendarle bolan. Če pade iz 40 na 38, je to čisto v redu tudi glede na to, da je povišana temperatura odličen ubijalec virusov in tudi obrambni mehanizmi telesa so pri višji temperaturi pospešeni. To, da je temperatura začela ponovno naraščati je prav tako normalno, saj je to samo zdravilo za zbijanje vročine in ne zdravilo za bolezen, ki kljub svečki ostane. Zdravilo za vašo konkretno bolezen je bil Ospen, ki pa tudi ne more delovati takoj po prvi dozi, običajno pa je otrok po 3. dozi že brez vročine.
Zaradi vročine vam ni potrebno v nobeno bolnišnico, saj je vročina del obrambnega mehanizma telesa in hvala bogu, da jo imamo. Edini primer, da je vročina težava, so vročinski krči.
Ko vročina raste in ima otrok ledeno mrzle nogice in rokice, potem ga samo ogrevajte, kajti takrat ga zelo zebe in hlajenje ni na mestu in sploh je otroku zelo neprijetno. Ko doseže temp. 38,5, mu date svečko in čakate, da vročina doseže svoj vrh. Takrat otrok ves žari in mu je vroče. Šele takrat lahko začnete ohlajati v mlačni kopeli. Veliko mora tudi piti, pijače naj bodo na sobni temperaturi."

Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?