|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac
30.11.2006 22:22:07   
Anonimen
Ja, sej pravim da sem ful pametna user posted image (kao)user posted image . In zelo dobrodošlo, da poveš, če misliš, da se motim(o). Mogoče pa res nisem dojela bistva Montignaca, meni je važno, da sem, kljub grehom med vikendi, shujšala za vsega skupaj 18 kilogramov. Si pa resnično želim, (ampak verjetno tudi premalo naredim na tem) da si NIKOLI VEČ NE BI ZAŽELELA SLADKARIJ...
In če bi dobro, zares dobro, prebrala knjigo, bi opazila, da Monti omenja tudi gibanje (ok, ni ga omenil ravno z izrazom "šport"..)
Tole s sadjem si pa čisto narobe razumela. Daj prosim, še enkrat si preberi moje poste! Saj Monti vendar narekuje naj se poje sadje pred glavnimi obroki! Moj nasvet je bil samo v tem, naj se za večerjo ne je obilo in samo sadje! ...
In glede olja, ljuba moja: preberi si kaj o transmaščobah! In JA, jz imam 100 user posted image let staro ponev za palačinke in res rabim olje zraven in ravno zaradi slabih/nasičenih maščob in transmaščob (ki se ustvarjajo pri cvrenju-pečenju) uporabljam ravno olivno olje.

Tukaj ne dajem odgovorov zato, da bi izstopala, ali da bi koga negirala. Če se ti ne zdi v redu, to kar glasno povej. Ti ne bo nobena zamerila. Pa tudi: več glav več ve. zato je zelo dobrodošlo, da si me okrcala. Saj mogoče pa tudi nimam vsega prav kajne.

Se pa zelo strinjam s tabo, da bi morala njegova "dieta" postati način vsakdanjega prehranjevanja. Jz osebno se trudim in  tudi takrat, kadar nisem bila na "dieti" sem kar nekako upoštevala načela po Montiju. Saj ti sčasoma pride v kri, veš. Ampak vsak ima svoje "slabosti". Moje so pač sladkarije in kava. Pa kakšen pohan šnicelj se mi tudi prileže. Občasno.




< Sporočilo je popravil caffee -- 30.11.2006 22:27:07 >

(odgovor članu čanti)
  Neposredna povezava do sporočila: 951
   RE: Montignac
30.11.2006 22:35:10   
Anonimen
Še nekaj o oljčnem/olivnem olju in njegovi uporabi:

Miti o nezdravosti segrevanja oljčnega olja so perzistentni, tudi po kulinariki se je že dosti pisalo o tem.
naj na kratko ovržem zadeve

1. Vsa olja pri ponavljajočem segrevanju začnejo oksidirati in hidrogenirati. Oljčno olje je kot mononenasičeno proti temu precej odporno, vsekakor pa je količina hidrogenacije v domači kuhinji minimalna.
1a Za vsak slučaj olja pač ne uporabljaš večkrat. Če že moraš kaj globoko ocvreti (nezdravo samo po sebi) uporabiš običajno namensko olje za cvrenje, ki je itak bistveno cenejše od deviškega oljčnega

2. spreminjanje iz cis oblik maščobnih kislin v škodljive trans oblike se na domačem štedilniku ne zgodijo!
2a To se dogaja pri industrijski hidrogenaciji, ki pa traja več ur, so višje temperature, pa katalisti...

3. pri segrevanju naj bi nastajali nezdravi PAH (policiklični aromatski ogljikovodiki).
3a Kot prvo imajo številna živila naravno majhno količino PAH (sveže oljčno olje 17 različnih v minimalnih količinah).
3b Da se količina teh zaznavno poveča, bi morali olje večkrat pregrevati (žgati) preko točke smojenja. To je med 210 in 220 st. C (manj prostih maščobnih kislin = kakovostnejše olje = višja T smojenja).
3c Zdrava pamet ti itak pravi, da olja v ponvi ne pozabiš, da se kadi, ker smrdi in še kuhinjo lahko zažgeš...

4. Edino kar je vredno upoštevati: pri močnem segrevanju začnejo hlapeti alkoholi in estri, ti pa so tisti, ki dajejo oljčnemu olju delikatno aromo in okus. Torej dragega butičnega olja pa res ne uporabiš za dolgotrajno pečenje, uživaš ga hladnega (na solati, z njim pokapljaš že pripravljeno jed na krožniku...). Za pečenje pa tistega cenejšega, ki pa je še vedno "extra deviško".

Kopirano iz www.kulinarika.net

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 952
   RE: Montignac
30.11.2006 22:47:07   
Anonimen
Otrobi, sem šla na raziskovanje; v reviji Lepa in zdrava je bilo navedeno, da imajo GI 50 (ni nizek, ravno na meji)
Zdaj sem pa šla pogledat še na Montijevo uradno stran (prilagam link) http://www.montignac.com/fr/ig_recherche.php
kjer piše v prvi vrstici All Bran (otrobi) GI 50, v drugi vrstici pa Celeri branches (polnozrnati otrobi) pa GI 15...in zdej mene zanima kje dobit polnozrnate otrobe?user posted image A so tisti, ki jih kupiš v trgovini polnozrnati?

No, pa glede olja in transmaščob sem se tudi motila. Ampak to ne pomeni, da bom nehala uporabljat olivno olje za peko palačink user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil caffee -- 30.11.2006 23:00:00 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 953
   RE: Montignac
1.12.2006 8:00:29   
anabanana
Ciao caffee, rainbow (hvala za dobrodošlicouser posted image user posted image ) in ostale punce; tudi tiste malo bolj oštreuser posted image  (čeprav ne odobravam napadalnega tona).

Caffee, ti si prava džekicauser posted image  in vir modrosti in nobeden ni mislil, da si nezmotljiva, ampak skoraj nezmotljivauser posted image . Ful mi je všeč pri tebi, ker se tako posvečaš stvarem in če kaj ne veš, takoj raziščeš (a si taka tudi v "resničnem življenju"?user posted image ).

Drugače so kile zdaj ok (61kg), ne vem, kaj je bilo uni dan z tistimi 63user posted image  Bolj kot na tehtnici se mi zdi, da se že precej pozna na oblekah. Res je, da te ta način prehranjevanja (da se mi ne zareče dieta, ker me bo kdo napuser posted image he he...) kar povleče in začneš to delat kar spontano. Npr. včeraj smo bili v eni srbski restavraciji in sem se že doma psihično pripravila, da bom grešila in se sploh ne bom sekirala, ker ko vidim tiste lepinje...adijo pametuser posted image . Pa sem jedla meso, šobsko solato, grešila sem samo s prebrancem (fižol, precej mastno), lepinje nisem niti taknila, ker mi enostavno ni pasalauser posted image

Sicer imam realne cilje; zaenkrat bi rada prišla na 59 kg (hočem spet videt magično petico spredaj!), tako, da to bi moralo nekako it.

Kaj pa ve? Kako vam gre? Koliko ste že shujšale in koliko še hočete?

Ima kdo knjigo z recepti po Montiju? Se jo splača kupiti?

Držte seuser posted image user posted image user posted image , tudi telovadit bomo začele, samo spodbudit se moramo malo!

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 954
   RE: Montignac
1.12.2006 8:02:58   
anabanana
Aja, caffee, za otrobe se bomo pozanimali. Forum "od Marike" pa sem prebrala od a do ž, samo nekaj stagnira, ni kot tukaj ki se nekaj dogajauser posted image

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 955
   RE: Montignac
1.12.2006 8:59:13   
Anonimen
Anabanana; hvala, hvalauser posted image

Pa saj smo ti rekle, da se ne tehtaj zvečer!...user posted image user posted image Bravo za prve izgubljene kilograme user posted image user posted image So kar hitro šli kajne? Sej boš kmalu na 59 pa tudi še kakšno kilco manj. Da obdržiš izgubljene kilograme moraš pa še kar nekaj časa vztrajati na Montiju...Toliko, da telo zašteka. ....No, pa sej tut Monti piše o tem...

Ja, obleke so najboljši pokazatelj izgubljenih kilogramov. Jz šele zdaj vidim, da sem bila že kar obsedena s tehtanjem, merjenjem okoli stegnov in riti...zdaj pa resnično vidim uspeh, saj so mi končno spet prav obleke izpred nosečnosti user posted image user posted image

Knjige receptov pa jz (še) nimam - moram brž pisat Božičku, Miklavžu, Dedku Mrazu,...

Ah, jz sem ravno s kolesa (sem šla do Bohinja in nazaj user posted image ).
Ve ste pa lenobe! user posted image user posted image

Čanti: v okviru Montingnaca ali ne: gibanje, rekreacija, šport,..kakorkoli je priporočljivo za vsakega človeka. Je krepilo za dušo in telo. Pa še vso svojo jezo in agresijo lahko obenem sprostiš.

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 956
   RE: Montignac
1.12.2006 18:35:29   
čanti
Slow your horses!!!vesela sem da si shujšala 18 kil, a nočem nič slabega. veš pa kaj M. pravi...glej da se ne boš vrnila na stara pota...ker s pohanimi šnicli in sladkarijami je to pravi način...
glede recepta: me je motilo, da mi ga je nekdo popravljal, ker moj namen je bil več kot dober. kar se pa tiče maščob pa vidim, da si se pozanimala. glede na to, da tu pri nas palačink ne pečejo na olivnem olju in se vsem to zdi malo absurdno in moj recept je bolj "palačinke-like" in olja ravno zaradi teflona ne daš veliko, se mi je zdelo to popravljanje nepotrebno. glede olja sem še vedno mnenja, da izpostavljanje kakršnegakoli olja visoki T (govorim o domači kuhinji) spremeni kemijsko sestavo in uniči njegove vitamine, pa naj bo to olivno ali sončnično-ko ga segreješ oz. pregreješ-kar pa ga s peko palačink ziher- je itak vseeno (več o tem: http://www.whfoods.com). v glavnem: olivno olje je OK when eaten "raw".
kar se tiče sadja: sem vegetarijanka in prodajalka sadja, tako da sem ga pojedla najbrž več kot vse ve tu skupaj. sadje je zdravo zato ga priporočam(pa ne zato ker ga prodajam)-tudi zvečer, za večerjo (razen banan, ki so 40x/letno škropljene). sama skoraj nikoli ne zbolim, tudi ob stresu in pomanjkanju spanja-ravno zaradi sadja (in gibanja). to govorim pa zato, ker sem prej veliko bolj bolehala.
kar se pa športa tiče: nisem rekla da šport ni OK!!! tole vam piše oseba, ki v sezoni preteče 10 km/dnevno, kolesari, pilates,  itd. -tako da o koristi/nekoristi športa ne bi govorila. hotela sem samo povedati, da so rezultati vidni tudi brez njega, ker sem sama namreč začela z M. v času, ko nisem smela teči zaradi težav s sklepi.
......ne da se mi več objašnjavati....škoda E...

sem že povedala, da nočem nič slabega...
veliko uspeha še enkrat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 957
   RE: Montignac
1.12.2006 19:24:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čanti

Slow your horses!! enako tudi tebi vesela sem da si shujšala 18 kil, a nočem nič slabega. veš pa kaj M. pravi...glej da se ne boš vrnila na stara pota...brez skrbi, toliko pa sem samokritična in samodisciplinirana, pa tudi po naravi nisem ne debelejše, niti nekoliko močnejše postave ker s pohanimi šnicli in sladkarijami je to pravi način...tut jz ne bi več o tem izgubljala besed...
glede recepta: me je motilo, da mi ga je nekdo popravljal zelo očitno te je zmotilo in se ti resnično globoko opravičujem , ker moj namen je bil več kot dober je bil tudi moj, pa škoda ker tega ne opaziš. kar se pa tiče maščob pa vidim, da si se pozanimala. glede na to, da tu pri nas palačink ne pečejo na olivnem olju izjema potrjuje pravilo kajne?  in se vsem Aja? Komu? Vesoljni Sloveniji? Na kulinarika.net sem zasledila še ene par pacientk, ki pečejo palačinke na olivnem olju. smo pa res buče bučaste!  to zdi malo absurdno u marička, marička...zelo ABSURDNO in moj recept je bolj "palačinke-like" in olja ravno zaradi teflona ne daš veliko, se mi je zdelo to popravljanje nepotrebno. glede olja sem še vedno mnenja, da izpostavljanje kakršnegakoli olja visoki T (govorim o domači kuhinji) spremeni kemijsko sestavo in uniči njegove vitamine, pa naj bo to olivno ali sončnično-ko ga segreješ oz. pregreješ-kar pa ga s peko palačink ziher- je itak vseeno (več o tem: http://www.whfoods.com). v glavnem: olivno olje je OK when eaten "raw".  v redu, ti nič ne nasprotujem. Vsak ima svoje mnenje, ki ga lahko tudi glasno pove.
kar se tiče sadja: sem vegetarijanka in prodajalka sadja, tako da sem ga pojedla najbrž več kot vse ve tu skupaj. sadje je zdravo  A sem mar kje trdila, da NI  Z D R A V O?! zato ga priporočam(pa ne zato ker ga prodajam)-tudi zvečer, za večerjo (razen banan, ki so 40x/letno škropljene in si pozabila, da vsebujejo tudi ogromno fruktoze, pa tudi Montignac jih je dal na seznam s "prepovedanimi" živili...si pozabila? Ali le slabo prebrala knjigo?). sama skoraj nikoli ne zbolim, tudi ob stresu in pomanjkanju spanja-ravno zaradi sadja (in gibanja)  to govorim pa zato, ker sem prej veliko bolj bolehala. To me zelo veseli. Zdravje in dobro počutje privoščim vsakomur.
kar se pa športa tiče: nisem rekla da šport ni OK!!! Sej tut jz nisem rekla, da si rekla  tole vam piše oseba, ki v sezoni preteče 10 km/dnevno, kolesari, pilates,  itd. -tako da o koristi/nekoristi športa ne bi govorila Škoda, ker jz osebno in mogoče še katera bi pa rada slišala nasvete koga iz bolj športnih voda. hotela sem samo povedati, da so rezultati vidni tudi brez njega, ker sem sama namreč začela z M. v času, ko nisem smela teči zaradi težav s sklepi.
......ne da se mi več objašnjavati....škoda E... Zakaj?! Res se ti ni potrebno prerekati, ker je brez smisla. In vidim, da verjetno nekaj pojma imaš o Montiju, zato, prosim, izvoli; na dan z nasveti in vzpodbudami ne pa z iskanjem hakeljcev, kje boš koga, kdo ima (bolj) prav in kdo ne.

sem že povedala, da nočem nič slabega...Enako. Tudi moji nasveti so dobronamerni. Konec koncev se z Montijem poznava od l. 2004 (če želiš si lahko prebereš moje poste za nazaj, da ne bom vsega pojasnjevala. Zaradi rizične nosečnosti sem morala namreč non stop ležat, posledično sem se smilila sama sebi in iz ljubega dolgčasa pojedla na tone sladkarij. Pa so šle kile gor user posted image , ampak sem jih vse izgubila....tko, da, tudi sama nekaj izkušenj imam. Vsak pa ima verjetno svoj pristop k Montignacu, pa ni nujno, da je vsak, ki je v nasprotju s tvojim napačen! Jz sem z mojim pristopom "uspela" zato želim tudi druge navdušiti in jim pomagati tako ali drugače k uspehu!  Oprosti, ker ti je to šlo tako zelo v nos. Nisem vedela, da si tak "ekspert". Se opravičujem še enkrat, še posebej zaradi "popravljenega" recepta!
veliko uspeha še enkrat...Jz sem že uspela. Uspeh pa želim tudi tebi!





Torej, Čanti, spraševala si, kje po ITM-ju smo me, da vidiš kje si sama? Kako ti kaj uspeva? Je pa hudič, ko se človek neha s športom ukvarjat, ko telo ni več navajeno, da  zaužite hrane (in energije) več ne porablja. Se verjetno tudi kilogrami naberejo? Imam namreč eno kolegico, hokejistko, ki je pustila hokej in treninge, pa se je kar naenkrat kar dosti zredila.
Kaj pa kolesarjenje? Kaj kolesariš? Tukaj pa sklepi (kolena) niti ne trpijo toliko?
....

No, vidiš, malo več moraš o sebi napisat, pa te človek lahko kaj več vpraša! Me ful veseli, da je še nekdo malo bolj športen na tej temi user posted image  
Upam, da me vsaj ti razumeš, zakaj želim motivirat za gibanje? user posted image

Aja, pa še glede sadja, ko vidim, da si iz "foha" (iz dejavnosti): koliko hudo so škropljene pomaranče? A so preveč, da bi delala kandirane pomarančne lupine, tudi če jih temeljito umijem s krtačko in vročo vodo? Sigurno, da so boljše bio pomaranče - ampak so tako svinjsko drage..(sej veš, da sem Gorenjka. Ta vohrna-skopuška)


< Sporočilo je popravil caffee -- 1.12.2006 19:30:06 >

(odgovor članu čanti)
  Neposredna povezava do sporočila: 958
   RE: Montignac
1.12.2006 20:54:56   
rainbow
Čer!

kaj jaz vse zamujam!!!!!!!!

Čanti, tvoji komentarji so nadvse dobrodošli; in moram ti rečt, da sem jaz na začetku moje navdušenosti nad to metodo tudi tako mislila kot ti; Montignacove besede sem vzela za zlato in bila prepričana, da nikoli več ne bom jedla mlečne čokolade in belih testenin;

zdaj pa. dejstvo je, da so vse te zadeve prepovedane na prvi stopnji; na drugi stopnji pa Montignac "dovoljuje" občasne pregreške, ki so seveda odločitev vsakega posameznika in treba je pazit, da se zadeve nekako balansirajo. da se teža ohranja, a ne.

drugo dejstvo je tudi, da smo ljudje slabiči, in normalno, da ne moreš v par mesecih popolnoma spremenit način življenja, še posebej, če prideš v trgovino in moraš prav iskat kako zdravo zadevo in te še pri blagajni oblega kup sladkih priboljškov, in da včasih ni časa, da bi kaj zelo zdravega skuhal, in da včasih pač zaradi čustvenih pretresov, stresa v službi ali česarkoli pač človek podleže staremu slabemu načinu prehranjevanja.

po moje je napredek že naš trud, da bi se te metode v glavnem držale, v svetu, kjer se tako očitno podpirajo slabe prehranjevalne navade s strani industrije/potrošništva (še na tv nisem videla reklame za kako stvar brez sladkorja, recimo); tako da se v bistvu bojujemo tudi z družbo.

zagotovo pa bi bilo idealno, če bi se človek res natančno držal njegovih zapovedi.

caffee, tebi pa čestitam, nisem vedela, da si toliko kg izgubilauser posted image user posted image user posted image







_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 959
   RE: Montignac
1.12.2006 21:12:00   
dulcinea
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Ima kdo knjigo z recepti po Montiju? Se jo splača kupiti?



Jst jo mam. Mi jo je podaril lubi. Skuhala sem pa enkrat po njej pa mi ni blo všeč. verjetno, ker nisem navajena na sojino smetano, ki ej bila v receptu.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 960
   RE: Montignac
1.12.2006 21:13:23   
čanti
maš prav cafe...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 961
   RE: Montignac
2.12.2006 0:50:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čanti

maš prav cafe...


Ti tudi...

(odgovor članu čanti)
  Neposredna povezava do sporočila: 962
   RE: Montignac
3.12.2006 9:36:58   
čanti
Bok! moram povedat, da si mi jo kr fajn zabrusila nazaj. nisem hotela da bi nekateri moji stavki zveneli tako kot si jih vzela...se opravičujem, če sem izpadla preveč nesramna. nisem ekspert, niti glede montignaca niti glede sadja in niti glede športa...čeprav sem se tako obnašala. hotela sem samo moj vidik predstavit, vendar očitno na preveč čuden način...če sem koga užalila (očitno sem) se resnično opravičujem...
kar se pa pomaranč tiče...nisem še jedla kandiranih pomarančnih lupin, sploh nisem vedela da se to dela...ne vem, če je bilo to resno vprašanje...bom vseeno odgovorila...ne priporočam ti...če si res resnično želiš narediti te pomaranče raje riskiraj denar za bio- malce so sicer res dražje vendar, saj gre za tvoje zdravje in tvojih domačih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 963
   RE: Montignac
3.12.2006 15:03:15   
Anonimen
user posted image Čanti user posted image
Sej vem, da si dobro hotela...jz pa tudi nisem hotela nič slabega s tistim mojim popravkom. Si bom pa zapomnila, da se avtorskih izdelkov ne popravlja user posted image Oprosti še enkrat!

Ja, glede pomarančnih lupin sem čist resno vprašala user posted image . Pa tudi ostala vprašanja niso bila v smislu provokacije. Upam, da jih nisi tako vzela! user posted image Nisem sovražno nastrojena in vem, da tudi ti nisi user posted image .

Kandirane pomarančne lupine sem enkrat jedla in so mi bile ful všeč. Sej sem sumila, da so navadne pomaranče ful preveč špricane, ampak sem mislila, da če bi jih dobro umil, da.....Ja, bo res boljše, če kupim kar bio pomaranče in nam prihranim prebavne težave user posted image Grem zdaj po spletu brskat za receptom.



(odgovor članu čanti)
  Neposredna povezava do sporočila: 964
   RE: Montignac
7.12.2006 15:00:58   
anabanana
Dej, da mallo oživimo tale forum no babe.... Kako vam gre montinjakovke? Ste pridne? Jaz še kar. Spet imam eno vprašanje:

Kaj ve jeste fižol? Meni je ful dober, še posebej bel. Monti ga omenja, da je ful zdrav in poln vlaknin, na naslednji strani ga pa prepove? Kaj to se šteje v OH?


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 965
   RE: Montignac
7.12.2006 16:36:48   
Anonimen
glede fižola sem pa tudi jaz v dvomih. Vem, da ima precej vlaknin stročji fižol, za tistega v zrnih pa nisem ravno prepričana. Itak ga pa jem le občasno - zrnatega. Tudi meni ni bilo jasno kateri fižol ima monti v knjigi user posted image

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 966
   RE: Montignac
7.12.2006 21:06:27   
al1*
Hej!
Jaz fižol jem in ga dam včasih na solato, če poleg solate ne jem nič. V montijevih tabelah ima fižol GI med 30 in 40 - 40 ima rdeč fižol iz pločevinke, ostali večinoma 35.
A je že katera pekla kakšne piškote, ki so recimo pogojno dopustni?


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 967
   RE: Montignac
8.12.2006 9:24:31   
anabanana
Ja  al1*, jaz sem jih pekla iz polnovredne moke, seveda moraš dat noter sladkor, zato sem dala noter rjavi  nerafinirani ... kot ti praviš pogojno dopustno.

Prišli so trdi kot kamen in ogabniuser posted image , zato ti ne bom pisala recepta, če pa vseeno želiš poskusiti je recept na hrbtni strani polnovredne moke, ki se jo dobi v Sparu.


Caffee, meni je ful dobro od Rio mare Insalatissime, kjer je tuna, bel fižol, čičerika in malček črnih oliv (malček je tudi korenčka sam ga pač ne poješ), pa nimam pojma, če lahko to jem?

Tudi tega ne razumem dobro: kaj je res potrebno zelenjavne jedi delat brez maščobe? Ne razumem, zakaj? V solato valda daš malo olivnega olja pa npr. ko delam zelenjavne omake vedno prepražim česen na pikici olivnega olja, a je to narobe?

Včeraj sem se malo pregrešilauser posted image ; sem pojedla tri koščke pizze, jo je moj dragi jedel pred mano in me je zvilouser posted image


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 968
   RE: Montignac
8.12.2006 14:22:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana


Caffee, meni je ful dobro od Rio mare Insalatissime, kjer je tuna, bel fižol, čičerika in malček črnih oliv (malček je tudi korenčka sam ga pač ne poješ), pa nimam pojma, če lahko to jem? Jz si jo kupim vedno, kadar nimam časa skuhat oz. kadar nimam časa, da bi se vsedla in kaj v miru pojedla. Na srečo se zgodi malokrat. user posted image Ampak imam eno blazno navado, da vedno odcedim olje oz. tisto tekočino. user posted image   Bom zvečer prechekirala v knjigo če se lahko kombinira B(tuna)+fižol ali čičerika..nekaj mi občutek daje, da ne...

Tudi tega ne razumem dobro: kaj je res potrebno zelenjavne jedi delat brez maščobe? Ne razumem, zakaj? V solato valda daš malo olivnega olja pa npr. ko delam zelenjavne omake vedno prepražim česen na pikici olivnega olja, a je to narobe? Enako. Vedno.

Včeraj sem se malo pregrešilauser posted image ; sem pojedla tri koščke pizze, jo je moj dragi jedel pred mano in me je zvilouser posted image   Ne sekiraj se!  Tvojega dragega je pa treba za ušesa, ker ti lušte dela! user posted image



Jz imam pa teto s Krvavca na obiskuuser posted image in sem požrešna kot sam user posted image ....Pa vsa povožena, kot da bi vlak čezme peljal...

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 969
   RE: Montignac
8.12.2006 21:17:47   
rainbow
Čer še vam!

lepo, da se kaj oglasite, da se malo spodbujamouser posted image ; mene veseli (debeli) december kar vleče v svet sladkarij, drugače še kar gre; sicer pa ne hujšam več, ampak vseeno bi rada pretežno zdravo jedla, pa mi ne uspe vedno;
moram se malo na recepte spet vrečt, saj bo.

pa prava kofetarica sem postalauser posted image

imate kake fajne ideje za večerje?? te me najbolj ubijajouser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 970
   RE: Montignac
8.12.2006 21:24:16   
Anonimen
Sem si sposodila knjigo "Prehrana po Montignacu" kjer je poleg bistvenih povzetkov iz knjige "Jem, torej hujšam" tudi nekaj receptov za 1. in 2. stopnjo in predlogi za zajtrk, kosilo in večerjo. Sem jo danes šele na hitro prelistala in bom v prihodnjih dneh prepisala predloge za dnevne obroke in poslikala strani z recepti...Pišite mi maile na ZS, če je katera zaintresirana.

Lp!

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 971
   RE: Montignac
11.12.2006 8:07:30   
al1*
Caffee, jaz imam tudi to knjigo, ampak nisem še uspela priti do receptov, sem prebrala komaj uvod.
A mogoče katera ve (rainbow, kje si?) kako se reče po angleško kakijem. Imamo jih polno klet in si jih včasih privoščim za zajtrk.
Sicer se pa poskušam upreti vsem prednovoletnim priboljškom. Na srečo nisem neki ljubitelj piškotov.


_____________________________

lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 972
   RE: Montignac
11.12.2006 14:36:44   
dulcinea
 





Persimmon, kaki-persimmon

50







user posted image



* These foodstuffs, even though they have high GIs, their pure sugar content (pure glucid) is quite low (approximately 5%.) Consuming these foods should not significantly affect blood sugar levels.

** There is practically no difference in the GIs of whole-milk products and non-fat milk products. It is important to keep in mind that milk products, even if their GI is low, have a high insulinic index.

*** These foodstuffs, since they contain no glucids, have a O GI.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 973
   RE: Montignac
11.12.2006 20:04:56   
al1*
Najlepša hvala. Torej si ga bom privoščila. user posted image user posted image

_____________________________

lp


(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 974
   RE: Montignac
12.12.2006 11:46:03   
anabanana
Caffee, sem ti poslala na zs, da sem zainteresirana.

Babe, ja res je težko zdaj decembra, jaz se doma še kar držim, samo zdaj se mi bodo začela ta poslovna kosila, osmice, družinski prazniki...joj klobasice, pršuti, šunke ... sreča, da nisem ljubiteljica sladkega. Drugače pa mam trenutno M in sem napihnjena kot balon, tako, da nimam nobenega pravega občutka o svoji teži.


_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?