Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: čanti Slow your horses!! enako tudi tebi vesela sem da si shujšala 18 kil, a nočem nič slabega. veš pa kaj M. pravi...glej da se ne boš vrnila na stara pota...brez skrbi, toliko pa sem samokritična in samodisciplinirana, pa tudi po naravi nisem ne debelejše, niti nekoliko močnejše postave ker s pohanimi šnicli in sladkarijami je to pravi način...tut jz ne bi več o tem izgubljala besed... glede recepta: me je motilo, da mi ga je nekdo popravljal zelo očitno te je zmotilo in se ti resnično globoko opravičujem , ker moj namen je bil več kot dober je bil tudi moj, pa škoda ker tega ne opaziš. kar se pa tiče maščob pa vidim, da si se pozanimala. glede na to, da tu pri nas palačink ne pečejo na olivnem olju izjema potrjuje pravilo kajne? in se vsem Aja? Komu? Vesoljni Sloveniji? Na kulinarika.net sem zasledila še ene par pacientk, ki pečejo palačinke na olivnem olju. smo pa res buče bučaste! to zdi malo absurdno u marička, marička...zelo ABSURDNO in moj recept je bolj "palačinke-like" in olja ravno zaradi teflona ne daš veliko, se mi je zdelo to popravljanje nepotrebno. glede olja sem še vedno mnenja, da izpostavljanje kakršnegakoli olja visoki T (govorim o domači kuhinji) spremeni kemijsko sestavo in uniči njegove vitamine, pa naj bo to olivno ali sončnično-ko ga segreješ oz. pregreješ-kar pa ga s peko palačink ziher- je itak vseeno (več o tem: http://www.whfoods.com). v glavnem: olivno olje je OK when eaten "raw". v redu, ti nič ne nasprotujem. Vsak ima svoje mnenje, ki ga lahko tudi glasno pove. kar se tiče sadja: sem vegetarijanka in prodajalka sadja, tako da sem ga pojedla najbrž več kot vse ve tu skupaj. sadje je zdravo A sem mar kje trdila, da NI Z D R A V O?! zato ga priporočam(pa ne zato ker ga prodajam)-tudi zvečer, za večerjo (razen banan, ki so 40x/letno škropljene in si pozabila, da vsebujejo tudi ogromno fruktoze, pa tudi Montignac jih je dal na seznam s "prepovedanimi" živili...si pozabila? Ali le slabo prebrala knjigo?). sama skoraj nikoli ne zbolim, tudi ob stresu in pomanjkanju spanja-ravno zaradi sadja (in gibanja) to govorim pa zato, ker sem prej veliko bolj bolehala. To me zelo veseli. Zdravje in dobro počutje privoščim vsakomur. kar se pa športa tiče: nisem rekla da šport ni OK!!! Sej tut jz nisem rekla, da si rekla tole vam piše oseba, ki v sezoni preteče 10 km/dnevno, kolesari, pilates, itd. -tako da o koristi/nekoristi športa ne bi govorila Škoda, ker jz osebno in mogoče še katera bi pa rada slišala nasvete koga iz bolj športnih voda. hotela sem samo povedati, da so rezultati vidni tudi brez njega, ker sem sama namreč začela z M. v času, ko nisem smela teči zaradi težav s sklepi. ......ne da se mi več objašnjavati....škoda E... Zakaj?! Res se ti ni potrebno prerekati, ker je brez smisla. In vidim, da verjetno nekaj pojma imaš o Montiju, zato, prosim, izvoli; na dan z nasveti in vzpodbudami ne pa z iskanjem hakeljcev, kje boš koga, kdo ima (bolj) prav in kdo ne. sem že povedala, da nočem nič slabega...Enako. Tudi moji nasveti so dobronamerni. Konec koncev se z Montijem poznava od l. 2004 (če želiš si lahko prebereš moje poste za nazaj, da ne bom vsega pojasnjevala. Zaradi rizične nosečnosti sem morala namreč non stop ležat, posledično sem se smilila sama sebi in iz ljubega dolgčasa pojedla na tone sladkarij. Pa so šle kile gor , ampak sem jih vse izgubila....tko, da, tudi sama nekaj izkušenj imam. Vsak pa ima verjetno svoj pristop k Montignacu, pa ni nujno, da je vsak, ki je v nasprotju s tvojim napačen! Jz sem z mojim pristopom "uspela" zato želim tudi druge navdušiti in jim pomagati tako ali drugače k uspehu! Oprosti, ker ti je to šlo tako zelo v nos. Nisem vedela, da si tak "ekspert". Se opravičujem še enkrat, še posebej zaradi "popravljenega" recepta! veliko uspeha še enkrat...Jz sem že uspela. Uspeh pa želim tudi tebi! Torej, Čanti, spraševala si, kje po ITM-ju smo me, da vidiš kje si sama? Kako ti kaj uspeva? Je pa hudič, ko se človek neha s športom ukvarjat, ko telo ni več navajeno, da zaužite hrane (in energije) več ne porablja. Se verjetno tudi kilogrami naberejo? Imam namreč eno kolegico, hokejistko, ki je pustila hokej in treninge, pa se je kar naenkrat kar dosti zredila. Kaj pa kolesarjenje? Kaj kolesariš? Tukaj pa sklepi (kolena) niti ne trpijo toliko? .... No, vidiš, malo več moraš o sebi napisat, pa te človek lahko kaj več vpraša! Me ful veseli, da je še nekdo malo bolj športen na tej temi Upam, da me vsaj ti razumeš, zakaj želim motivirat za gibanje? Aja, pa še glede sadja, ko vidim, da si iz "foha" (iz dejavnosti): koliko hudo so škropljene pomaranče? A so preveč, da bi delala kandirane pomarančne lupine, tudi če jih temeljito umijem s krtačko in vročo vodo? Sigurno, da so boljše bio pomaranče - ampak so tako svinjsko drage..(sej veš, da sem Gorenjka. Ta vohrna-skopuška)
< Sporočilo je popravil caffee -- 1.12.2006 19:30:06 >
|