muki1
|
Dobro jutro. Mi že spimo II. rundo. Sva se že previli, brcali, preoblekli, dvakrat dojili, malo pogovarjali in slikali , zdaj pa že brunda v spanju na kavču. Mami pa hopa cupa na RR. Gaya in Gaja, čestitke za dopolnjena dva meseca. Pa ne morem verjeti, da je že dva meseca, ko mi je nekje zjutraj zbrnel SMSM da je naša Gaya končno dočakala svojo princesko. Mater, sem ti bila kar favš..... Pa tudi za kilograme. Dobra si, ni kaj. Jaz imam še tri do štiri viška. Ena kila mi niha, ampak stara oblačila še no way, da si oblečem. Saj dobim jih gor, pa kakšne si celo zapnem, ampak sploh niso komot za nosit. Pa še december je pred vrati, ko bom kaj spet pridelala, saj vsako leto decembra žrem kot neumna vso tisto drobno pecivo in francoske solate in Božiček nam zmeraj kakšne sladkarije nosi, pa silvestrovanje, pa...... kaj bi govorila, saj me razumete, a ne? Mtina, do enega leta počakat je definitivno pravilna odločitev. Predvsem do tebe prijazna . Vsaj mislim tako. Pa še eno vprašanje: KOLIKO OTROK NAMERAVATE IMETI IN ZAKAJ ? Jaz sem po porodu Neže kar nekaj časa mislila, da bo edinka. Potem me je lansko leto, nekje poleti začelo loviti, da bi imela še enega, potem so bile še v službi neke čudne situacije, pa sva nekje septembra kar začela delat na drugem otroku. Zdaj pa si nikakor ne morem predstavljati, da bi Iva bila zadnja. Še eden bo verjetno, vendar res ne tako kmalu. Sva rekla z možem, da bova počakala enih 5 let, da punci malo odrasteta in bova videla, kakšna bo takrat situacija. Če si bova lahko privoščila, bo vsekakor še en otročiček, res si ga oba želiva. Jaz bom takrat okrog 35, mož pa 42, upam, da ga ne bo minilo veselje, saj bo že skoraj Abrahamovec, ko bi naj malček šel v šolo . Joj, sem zdaj zabluzila, ampak, saj je treba tako razmišljat, a ne? Če bi dala prednost samo srcu in čustvom in bi pozabila na razum, bi ziher bila naslednje leto spet noseča . Joj, naj bo dovolj o tem, ker ne vem, kam bi še vodilo to moje napredanje. Pikabu, kar je res je res. Komplimenti so bili resno mišljeni in še enkrat izjavljam, da te občudujem, kako uspešno krmariš svoj čoln. Zdaj pa bom nehala, da ti ne bo v glavo stopilo in se boš prevzela . Glede lulanja na kahlico pa kar vztrajaj, saj vama uspeva. Dobijo se neke plahte, ali rjuhice ali nekaj takega, da lahko daš na posteljo, na spodnji strani je nepropustno, da Ema ne namoči postelje, če bi ji slučajno ponoči ušlo. Ne vem kje se kupi, vem, da mi je sodelavec rekel, da imajo to oni doma na kavču. Verjetno bo šlo kar hitro, ker je Ema res bistra punčka. Je pa res, da lahko pričakuješ še večkrat ponoči mokro posteljico. Pri nas je Neža bila suha ponoči že dolgo preden smo se odvadili pleničk. Ponoči ni lulala. Zvečer se je med kopanjem polulala, potem ni več pila, pa je po kopanju šla spat in se ponavadi zbudila s suho pleničko. Morda je bila plenica zjutraj mokra na dva tedna enkrat. Pa se je tudi znala ponoči med spanjem polulat, ko smo ukinili pleničko, še zdaj se ji zgodi, redko, pa vendar. Kako pa kakanje? Neža je kakala v plenico še pol leta po tistem, ko je začela lulati v kahlico. Šeče zdaj, ko je imela črevesni virus je začela kakat na kahlo. Drugače je čutila potrebo, pa je vedno prosila, naj ji damo pleničko, ker bo kakala. Nikakor je nismo mogli prepričati, da bi kakala na kahlico. Saj je poskusila večkrat, ampak ni mogla. Darila. Miklavž bo obema prinesel kakšno malenkost. Božiček je pri nas tisti, ki se mu ne splača zamerit . Neža bo verjetno dobila Lego kocke duplo. Ima že Živalski vrt, ker ga je dobila od babice in dedija za rojstni dan, zdaj pa ji misliva dokupiti še en komplet, ker je zelo fajn, pa dosti se igra z njimi. Iva pa bo dobila kakšno igračo in pižamico. Mislim, da ji bova kupila Telebajska, saj je tudi Neža za svoj prvi Božič dobila Telebajska in je še zdaj popularen. Mož pa kakšen pulover ali majco, bom še videla, kak bo priden . Njemu ni težko kupit darila, ker je tak šminker, da je najbolj srečen oblačil. Ostali družinski člani pa še ne vem. Za sestro se bom potrudila in ji kaj lepega kupila, ker mi res ogromno pomaga in stoji ob strani. Sicer je v Ljubljani, ampak se zmeraj potrudi in si vzame v službi prosto, ko jo rabim. Ko smo bili bolani, je vse pustila in pridirkala domov, prejšnjo soboto sva bila na poroki in je prišla domov, da je čuvala Nežo. Res mi pomaga in bi ji rada vsaj malo poplačala z nekim lepim darilom. Kaj bi naj bilo to, pa še nimam pojma. Morda parfum, ampak ne vem, kaj ji bo všeč. Kakšen darilni bon, pa se mi zdi ob Božiču malo neosebno darilo. Podarim ga za rojstni dan, ampak Božič...ne vem. Mama in očka, bosta verjetno dobila sladkarije in kartice za mobitel, ali pa sladkarije in copate, nogavice...... Tudi tašča in tast kaj podobnega. Moževa nečaka ( 8 in 5 let ) pa tudi nimam pojma, kakšna igrica in sladkarije verjetno. Clody, pri vas pa bo danes še veselo. Držim pesti za sestro. Kaj pa je z Tasho, Najo in Amazono ?