|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
28.11.2006 13:13:55   
frrrr
Maxica, vso moje znanje izhaja iz RRja user posted image no, pa patronažna in kakšne znanke so kaj pametnega povedale... strokovne literature pa do sedaj nisem kaj prebirala, ker sem bolj lene narave in mnenja, da je med nami zihr ena, ki mi lahk svetuje, ko bom imela kakršenkoli problem.

drugi otrok... js bi kr zavrtela čas nazaj, ker tolk hitr polzi mimo... kljub kakemu slabemu dnevu, bi šla še enkrat od začetka in ponovno preživljala prve dneve z Jašo user posted image
ampak se kljub vsem tem občutkom ne nameravamo tolk hitr odločit za drugega otroka... razlogov je več...
1. v tem letu nameravam diplomirat in drugo leto iskat redno službo... in delodajalcu ne bi naredila tega, da bi mu prvo leto že na porodniško pobegnila
2. nisem zagovornica sorojencev... med mano in bratom so 3 leta razlike in sva bila skoz v dobrem odnosu... kar je manj kot 3 leta razlike, se mi pa zdi, da starejšemu otroku mamico ukradeš, ko le-ta še ni na to pripravljen... pač moje mnenje - ne me napadat vse, ki imate manjšo razliko
-> no, in po mojih načrtih bomo imeli med 3-5 let razlike med Jašo in drugim otrokom

zdej se je pa pobič zbudil... verjetno želi kosilo user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 951
28.11.2006 13:38:45   
altati
frrrr- pri nas so 5 let narazen. med puncama je 5 let in 14 dni razlike. Jaša pa je 5 let in pol mlajši od 'tamale'. in moram reči, da se mi zdi super. vsak od njih je bil v prvih letih 'car', ker me ta starejši ni več tako potreboval. Petletniku je bistvo že vrstnik. Pa petletnik že v vseh ozirih-hranjenje, oblačenje, higiena poskrbi sam zase. Razumeta se pa punci ful. Cele popoldneve se igrata zaprti v eni od njunih sob. Kar se tiče šole, starejša hodi v 5. razred, pomoči ne potrebuje. Najnižja njena ocena je 5, jaz ji včasih očitam v hecu da je že rahlo 'kičasta'. Edino kar potrebujeta, je 'taxi služba', ki jo izvajava jaz in mož. Pa še to samo pozimi, ko je kmalu tema. starejša namreč aktivno pleše v Urški-jazz balet. Treningi so 2x tedensko in pozimi jo vozimo, ker je tema. Ostale letne čase pa pešači, saj je to 10 minut peš. Mlajša pa pleza pri alpinistih in ima tudi treninge 2x tedensko. Je pa to hvala bogu na bazenu, zraven katerega smo doma in jo enkrat tedensko pospremim jaz, enkrat gresta pa punci skupaj. Ob četrtkih plezata obe, saj želi tudi starejša:)
pa še to se mi zdi da je fino pri tako veliki razliki, da ni ljubosumja.
Je pa tako, da se vsak odloča po svoje.Enemu se zdi fina manjša, enemu večja razlika. Vse ima svoje prednosti in slabosti.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 952
28.11.2006 13:43:17   
altati
vava - s tvojim Luko bo vse ok! Verjemi! Odrasel bo v zdravega, navihanega fantiča! Razmišljaj pozitivno, odženi slabe misli stran!!! Je pa res, da bi ti morali narediti carski res, to se pa strinjam.
A veš kaj mene najbolj čudi pri tvoji nosečnosti? Da te niso prej opozorili na njegovo velikost! In že prej razmišljali o carsem rezu.
Meni so pa Cerar, Premrujeva in moj ginekolog zganjali paniko, kako bo Jaša velik...Pa je bil popolnoma povprečen...

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 953
28.11.2006 13:52:49   
lucika
hej tudu od nas...
evo ,danes pa jaz pisem z kengorujckom na rami...
dajte mi povedat, kaksni so vasi kengurujcki. jaz sem tega dobila, ni nobena firma, in je bil poceni... ima pa za glavo samo malo trso in ravno ploskev, ki sega nad glavo. a je to ok, al majo vasi se kaksne stranske*? nazaj ne more glave zvijat, jo pa na stran, da gleda mene. sicer ne dolgo, ker se mu kar dremat zacne...
sma prisla iz sprehoda, je blo fino. samo not mu pa danes ni za bit. pa vseeno je treba atija pocakat, pa da nekaj pojemo, pa gremo dalje na luft...
se to, a majo vasi kengorujcki samo naramnice, al pride se kaj zadaj cez hrbet'? moj nima nic cez hrbet, pa me zacne kr hitro kriz bolet...
je pa ++++, lako kaj naredim z njim, pa kaj napisem tule, pa malemu ocitno odgovarja. na meni bi dremuckal, a sam v kosari niti pod razno.
vcasih me skrbi, da ne dobim kake socjalne na vrate...ko se mali zacne dret, ga menda cel blok poslusa. ceje se pa itak tak, ko da je mamica kje na kavici, mali pa sam doma. neverjetno frekvenco ima. z vec stopnjami. prvo joka, pol se dere ne, ne, ne...pol se dere nje, nje...zadnja stopnja se cuje kot bi motorko kurblal...te sem se prepozna za tolazit. no, zdajle spi ko angelcek.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 954
28.11.2006 14:33:32   
lucika
se eno vprasanje?
a katera, ki doji, jemlje kaksne vitamine?
naredla se mi je ena fino boleca raana v nosu, pa koticek ustnic mi je poknil, pa se ne zaceli...ocitno mi nekaj manjka.
kolegica je kupila neke tablete, kao z vsemi vitamini; pise pa , da se ne sme prekoracit odmerka, zaradi vitamina a in d; ker gre v mleko. nas mali pa jemlje ad3, torej mu to ne pride v upostev, se dodatno iz kakih mojih tablet.
v mislih sem imela, te sumece, kalcij, multivitamin... da si alo k sebi preidem, ker mi tole nic ne pase...

po kolkem casu pa ta sezamov napitek zacne delovat? aidan se vedno dobiva napade, ko bi jedel na eno uro; ali popoldne,ali dopoldne. in spet sumim, da niamm dost mleka. zdaj si ze dobra dva dni kuham sezam. pa ne vem, cej ekaj ucinka. ucinek je edino, ko malega peljem ven, pa je koma za 4 ure, te se ima moje mleko cas naredit, drugace pa je zadeva bolj boga rec. se mi zdi,seveda. aja, pa kaj bolj pomaga , tista sezamova voda, ali seme? voda mi je bljak, si pa kar mal soka not vlijem, pa je kot razredcen sok (mogoce zato ne deluje?), semencice so mi pa dobre:))))

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 955
28.11.2006 15:07:19   
altati
lucika jaz jem vitamine. Prav za doječe mamice- ELEVIT  se jim reče. Dokaj draga stvar, ampak učinkovita. So mi jo v lekarni priporočali in pri osebnem zdravniku. poskusi!

Kar se pa joka tiče- ne oziraj se na sosede in kaj si mislijo...Dojenček je! Socialne pa tudi ne bo, verjemiuser posted image .

< Sporočilo je popravil altati -- 28.11.2006 15:09:42 >

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 956
28.11.2006 15:19:30   
vava
Maxica vse oproščeno. Sploh ni problema, samo ko sem pogledala, sem tudi jaz mislila, da ne dela in sem vse živo sprobala predno mi je potegnilo. Ga bom tudi jaz spremenila ima Frrr čisto prav - je predolgo za čakat, da se kakšna sprememba pozna.
Pikabu čestitke tvojemu možu za pevske uspehe in tebi, ki si prepoznala talent.
Čestitke Kaji in Maxu in seveda mamicama
Frrr upam, da bodo rezultati jutri na pregledu bp. Jaša je cel korenjak.
Mis tudi mi smo po nasvetu Pikabu kupili prstne barve (štirje lončki so okoli 1600 SIT v BC- gotovo so kje tudi cenejši). Samo je pa kar težko narediti odtise. Nogica še nakako gre, z rokico je bilo pa nekaj več težav. Seveda je težko namazati dlan, če jo pa vsakič, ko se je kaj dotakne, stisne v pest. Mi smo rešili tako, da sem si najprej jaz pobarvala prst, ga dala Luki v dlan in ko je spustil je bil že fino umazan. Potem smo mu dali za prijet pa zvit papir (verjetno bi bilo fino, če ga oviješ okoli kakšne okrogle škatlice ali prazne rolice od papirnatih brisač) in nekako nam je kar uspelo:
user posted image
Altati lepo da me pogrešaš, in super kako vse fino poštimaš z Jašo v kengurujčku.
Pikabu čestitke tudi za oba podviga (planinskega in pleničnega, tukaj user posted image tudi za Emo). Ampak bodi previdna pri naslednjih pohodih v "gore"
Ja Evik naši oktobrčki so res takooooo lepi, a ne? si ne morem kaj:
user posted image
Krompir za vrat? Proti bolečinam v grlu ali kaj? Lu a to deluje? Kako pato narediš?
Altati hvala za tolažbo. Saj vidim, da se Luka normalno razvija, ampak vsakič ko joka "za brez veze", pomislim, da ga kaj v glavi boli, tako kot ga je v porodnišnici (se spomniš kako je jokal?). Za carski rez pa pravijo, da velikost še ni bila kritična. Jaz mislim, da je bilo kritično predvsem to, da so pustili, da je preteklo 13 ur od kar mi je počil mehur in odtekla voda in da so me 7 ur z umetnimi popadki odpirali ob tem pa na koncu ene dve uri s tistim plinom omamljali. Je bila tudi za otroka malce dolga pa še kombinacija z njegovo velikostjo... saj bo. Do naslednjega pregleda se ne bom več razburjala.
Kar se pa tvojih hčera tiče, sta res celi frajerki in mislim, da bi bili taki in bi se dobro razumeli, tudi če bi bila razlika med njima veliko manjša. To pa zato, ker si ti ful fejst mama in vse tako mimogrede spedenaš, da je vse v najlepšem redu. No pa verjetno ima tudi tvoj kaj pri tem. 

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 957
28.11.2006 15:22:11   
gaya

lucika, jst jem centra med mami še naprej in se odlično počutim... glede dojenja na 1 uro se pa nič ne obremenjuj, večkratkot boš pristavljala več mleka bo. drugače sem pa jstprebrala vse na forumu dojenje.com, al net ne vem zdaj točn. in sem pomirjena in vem da če Gaja hoče jest na 1 uro to ne pomeni premalo mleka ampak porast teže in rastiuser posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 958
28.11.2006 16:37:34   
altati
vava hvala, ne hvali me preveč, bom kar zrastla....ja, spomnim se tvojega Lukca kako je jokal. Saj sem ga enkrat še pestvala in tolažila, se spomniš? Ker mi srce ni dalo, da bi ga pustila v posteljici. Je pa res najbrž pri tebi bila vsa kobinacija, odtekla voda, ti zaprta, Luka velik....ja, če bi si dežurni porodničar vzel čas, bi se izteklo drugače. Ampak Luka bo fejst fant, nič ne bo narobe z njim, Vava pa mu bo čez nekaj let priskbrela še kaj družbe in bo vse ok....za drugič boš že vedela, a ne? Veš kaj sem razmišljala, kaj ko bi se ti oglasila k nam?

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 959
28.11.2006 16:49:04   
vava
samo tole prilepim pred večerjo
user posted image
user posted image
user posted image
pa pišem še pol

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 960
28.11.2006 17:16:27   
Evik
čao punce!

toliko da se vam javim...
danes smo bili pri pediatrinji - teža 4230 (odpustna 2970), višina 53.5 (51), obseg glave 37 (33)

drugače pa ni nič posebnega povedala, delala mu je razne preiskave mislim da je samo rekla, da zgleda da ena rokca mal zaostaja - tisto ko ga skoraj spusti pa da se nekam postran drži - samo potem je dala plenico dol pa se je držal naravnost - ker jaz ga vedno pestujem na levi roki, samo je dragi takoj rekel, da on ga pa na desni, ker je načeloma levičar, tako da bi se to moralo poglihat.

sem bila pa nervozna kot pred izpitom in na trnih kot pred prvim randijem in potem straaaaašno razočarana, ker ni na dolgo in široko hvalila Matjaža in ker ni v bistvu bilo nič posebnega, zame pa je bil  psihično to tak prelomni trenutek - saj me razumete - prvi mesec je za nami ipd...

user posted image pa muca je danes zlezla v voziček - ker je zgornji del bil na tleh - no skoraj zlezla pa sem potem zakričala nanjo - in zdaj perem cel voziček. ma meni je tako vse čudno - ker kar kompliciram pa kompliciram - saj za hec pravim da je moj moto: zakaj preprosto, če lahko komplicirano?! ampak res - vajena sem bila vsega mogočega kar se čistoče tiče (potovanja ipd), zdaj pa se mi zdi, da nikoli ni dovolj čisto in se na trenutke sploh ne znajdem, ko ne morem imeti vsega pod kontrolo. dajte malo poročat kako usklajujete živali in utroke? moja mačka sicer ne hodi v spalnico in ni zraven Matjaža, tudi ne pride v stik z njim... hodi pa ven. pa po mojem ima že počasi polhn kufr tega, da se ne ukvarjam preveč z njo. čeprav kar pridno prenaša...

drugače pa tako - en dan sem polna energije in full velik naredim, naslednji dan pa kot cunja...

aja pa kapljice mi je hotela dat pa sva se potem zmenile da bom dajala te avstrijske, ki se baje daje samo eno kapljico na dan. prosim povejte mi, kako jih dajete - po kapalki, po žlički (a dodate kaj mleka)?

pa še nekaj - v čem shranjujete mleko, ki si ga načrpate? a v tistih posodicah? menda obstajajo tudi neke vrečke? pa ali se tiste posodice prej sterilizira?

zdaj ko mali spi več ponoči - mi zjutraj joške skoraj eksplodirajo, tako da si jih ponavadi že prej mehčam z vročo vodo...

lepo se imejte!
user posted image
aja ena je rekla, da se njenemuuser posted image kdaj zaletil ,Matjažu se tudi kar pogosto pa kar sam nekako skašlja, drugače pa ga ponavadi nagonsko brez razmišljanja obrnem na trebuh in potolkljam po hrbtu... pa včasih tudi malo poliva mleko pa ga to nekako nič ne moti ampak ga če mu uspe kar nazaj pogoltneuser posted image - včasih se to zgodi med previjanjem in se kar ustrašim, ker takrat je na hrbtu pa se mu do zdaj še ni zaletelo, zaleti se mu tako med pitjem...

pa rekla mi je da lahko neham imet povijalne pleničke, glede na rezultate iz porodnišnice - oba kolka 1a - no saj o tem smo že pisale - vsaka    drugače dela, jaz bom verjetno kot do zdaj, podnevi ga načeloma osvobodim tistih plenic, ponoči pa še povijam...
ali mislite da bi kar nehala? enostavneje bi bilo pa predvsem bolj bi migal.
aja pa kadar ima težave s prebavo in krči ga z dragim drživa tako kot za kupček podret - da se z rokicami opira na ramo in je tako pokončno vzravnan - menda to ni kriza, saj   ni teža na hrbtenici - sem vprašala, če lhako dlje časa tako vztrajamo - no in takrat ponavadi kar neha jokati pa      res je zelo rad v tem položaju in zelo radovedno gleda naokoli...

zdaj pa res , lepo se imejte, malo se grem spočit, da bo mleko potem pripravljeno... user posted image             

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 961
28.11.2006 17:50:23   
mis
Joj, Altati, si mi lušte naredila s plesom... Jaz sem 13 let to trenirala...user posted image

Ja, danes nisem opazila nobene krvi več. Bomo videli kaj bo...

Dejte prosim povedat koliko kapljic d3 dajete tiste, ki jih imate? Jaz naj bi jih dajala 5 na dan. Pa sem nekje brala, da naj bi bili do 6. meseca samo dve. Kaj menite?

Mi se pa jutri do petka odpravljamo na potep z avtodomom, tako da me nekaj dni ne bo, razen če kje najdem internet.user posted image  Upam da avtodom tokrat ne škripne in nam podvig uspeuser posted image .

Imejte se lepo, vas bom pogrešala...

Aja, še to, Žusterna. Sem za!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 962
28.11.2006 18:25:18   
vava
Mis jaz dajem kapljice D3 in so mi v lekarni gor napisali 2 na dan, pedaitrinja pa mi je celo rekla, da prvi teden po eno, potem pa po dve.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 963
28.11.2006 19:08:04   
Maxica
Lucika, jaz spijem samo 2 dcl sezamovega napitka na kakšne tri, štiri dni, čisto po potrebi, ko vidim, da je mogoče malo krize z mlekom. Jaz spijem vse skupaj, sicer skoraj bruham, ker mi je res bljak, ampak pomaga pa, kaj čmo. Ne vem pa, v čem je fora, ali v vodi ali v semenu. Vse skupaj verjetno je prava kombinacija.
Vitaminov nič ne jem, bi jih pa verjetno morala. Prvič vem, da se mi je tudi začelo tako, da so se mi kotički ust preklali, pa skoz se me je neka gripa lotevala. Bom morala nekaj nabaviti, ja.user posted image
Evik, joj, vidva sta pa res prav za pohvalit. Zdaj pa nimaš več kaj jamrati, vidiš, da prav delaš, če se ti tako redi. Superca, pridna sta.user posted image  Superca, pridna sta.user posted image user posted image
Glede čistoče sem jaz pravi mali fenomen, vsaj kakšne pol leta, dokler dojenček ne rata bolj odporen. Res. Vse steriliziram, perem ločeno, brez mehčalca, pleničke povsod uporabljam, itd. Živali mi nimamo v stanovanju, imata pa oče in mama dve mački, ki sta malo ven, malo noter in mi gre to ful na živce. Najprej jo vidim na travniku jesti miš, potem pa na kavču leži. Bljak, to se mi res gravža in potem ful težim, če gremo k njim v stanovanje. Če je mačka samo noter, ok, mi ni panike, tako pa mi ne gre skupaj, res ne. Pa imam načeloma zelo rada živali, ampak priznam, da mi je do zdravja mojega otroka več.
Jaz si mleko tu pa tam brizgam, dam pa v vrečke za zamrzovanje (pol kilske; prej sem imela prav Aventove, pa so drage kot pes) pa spnem z enimi sponkami od Aventa, gor pa dam datum. To potem zamrznem. Sicer si pa brizgam kar v flaško od Aventa, pa dam v hladilnik. Pol pa, če so lih kakšni obiski, to potem pogrejem, pa dam Lanu, sicer pa zlijem stran. Steriliziram pa oz.prekuhavam redno vse, kot že rečeno.user posted image  
Če ti Matjaž spi redno ponoči, se bodo tudi joškice navadile na tak ritem in ne bodo več proizvajale mleka čez noč, če ne bo te potrebe.
Glede previjalnih pleničk - jaz isto počnem, zvečer ga še zmeraj povijem, se mi zdi, da je lih malo bolj toplo, pa če kam gremo, isto, da je vsaj kaj za prijeti, sicer ni nobene ritke.user posted image
Mis, lepo lepo se imejte, pa uživajte na skupnem izletu, sem vam kar fovš.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 964
28.11.2006 19:54:35   
mtina
Hojla!

Tudi naš je imel ravno danes zjutraj kri v kakecu, ampak popoldan ne več, tako da mu je najverjetne samo žilca poknila, ko se je napenjal.

Tudi našemu se zaleti in ga dam pokonci in je dobro, posebej takrat, ko je fejst lačen in hlasta po mleku.

Jaz mu dajem eno kapljico Oleovita po žlički skupaj s čajem. Sam se mi zdi, da ne poliže vse dol.

Ko ima krče (sedaj po Koroških kapljicah nič več že tri dni) je tudi našemu najbolj pasalo, da je bil pokonci. Pa še sedaj mu vseeno.

Naš se pa noče cartat, je raje pod ringelšpilom. Sam kako je fino, če nima krčev in se ne dere non stop.

Lep večer, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 965
28.11.2006 20:44:47   
altati
Mis - uživajte! Fovšija me daje:)

Evik - vidiš da si dobra mama! Detece raste kot konoplja in zdrav je in kaj sploh bi še radauser posted image , super ti gre!

Maxica - si te lahko kdaj malo sposodimo, da nam kaj počistiš? Pri nas je to bolj takouser posted image . Vse ostalo ima prioritete!

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 966
28.11.2006 21:10:16   
frrrr
lucika, v opisu joka tvojega Aidana sem našega Jašo prepoznala in se orng nasmejala... še posebej so mi všeč uni nje nje nje nje, kjer se sliši, da mu nič ne manjka...

vitamini... js 2-3x na teden jem CentraMed Mami... večkrat ne zaradi tega, ker se me kr neka srbečica loti... sumim na te tabletke

vava, hvala za lepe želje... js tut upam oz. sm kr prepričana, da bodo drug teden rezultati tvojega Luke bp. je pa mali res pravi angelček in morm rečt, da zgleda pravi dec v primerjavi z našim Jašo... verjetno zaradi živahnih očk in veliiiko las

Evik, men tut kr buta mleko iz jošk zjutraj... sej bo... imam pa zato čez dan skoz filing, da sta prazni, čeprav mali nč ne protestira
za rezultate Matjaža pa čestitam! je res pravi korenjak postal...

čistoča... zaenkrat se mali še ne plazi okrog in s čistočo po tleh ne kompliciram preveč

živali... midva sva mucka dala na malce daljše počitnice... smo pa do sedaj že dva vikenda preživeli pri tašči, ki zdaj skrbi zanj... mucek že prevohal tamaučka, se prav lepo obnaša do naju in tamaučka... ne grize in praska več, ker se nihče ne igra več z njim na tak način... ampak vseeno mu še ne zaupava tolk, da bi ga vzela k sebi... bo prej še nekaj takšnih vikendov, potem nekaj vikendov pri nama... in ko bova že prepričana, da bo šlo, še mau počakava...nekje marca bi že verjetno lahko zaživeli nazaj... je pa hišni muc in me ne skrbi, da bi malega kaj okužil

perilo... perem ne več z dvojnim splakovanjem... temnemu perilu že mau mehčalca dodajam... likam ne več vsega...

odtisi stopal in rok... hvala vava za nasvet glede odtisa rokice... sem že tuhtala kako bomo to izvedli... smo pa res že zamudili prvi mesec user posted image mah, bom pa datum zraven napisala, pa bo

mis, lep izlet... poročaj kako se je izteklo... upam, da bolje kot zadnjič

altati, vsak ima res svoje mnenje glede razlike med otročki... js se bolj k tvoji razliki nagibam... je pa res, da Pikabu, @lina, Lu in še katera, uspešno furajo 2 otroka z majhno starostno razliko... no, mogoče se tudi zaradi finančnega stanja (sem še študentka) ne čutim sposobna imet takšne majhne razlike med otrokoma... če bi se nam pa ponesrečilo, bi pa tudi preživeli in imeli otročka radi, kar je najpomembnejše

lepo noč!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 967
28.11.2006 21:11:27   
frrrr
mis, men so v lekarni tut rekli tako kot že vavi 2 kapljici, pediatrinja je pa svetovala prvi teden 1 kapljico.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 968
28.11.2006 22:25:15   
Pikabu
Crknjena.... user posted image

Danes je pa pri nas prišlo do tistega, ko sem imela občutek, da ne morem več. No, zdaj se že bolje počutim, je tak blažen mir pri hiši. user posted image Ne vem, komu delam uslugo, da sem Emi odvzela pelnico, sebi zagotovo ne, ampak Emi verjetno jo, tako da bom poskušala vztrajati naprej. In kje je problem? Ko sem jo dala spat, je bilo na vsakih pet minut: "Mami lulat." V tem času je bil Maks zbujen in recimo, da je bil zadovoljen, če je čutil, da sem v bližini. Maksa sem imela spodaj, Ema spi zgoraj. Pa ob klicu zašibam gor, dam Emo ven iz žaklja, nesem lulat in nazaj v posteljo. Med tem časom gospodič Maks pogruntajo, da mami ni v bližini in jooooooook. Hitim dol, ga umirim, v tem času Ema ponovno: "Mami lulat." Letim nazaj gor, vse uštimam, spodaj spet jok. In to se je ponovilo najmanj šestkrat, sedemkrat. Ampak čez dan po tri, štiri ure ne gre nič lulat, ko je treba pa spat, pa takole, pa tudi zares lula. Ko je Ema končno zaspala, sem šla podojit Maksa in sva kar oba skupaj zaspala. Potem se pa midva zbudiva, že slišim, da je mož doma. Panika. Kako, da me ni nič poklical. Aja, spala sem. Zdaj zvečer ima snemanje, rekel je, da bo šel še v trgovino (da koristi Merkatorjev bon). V tistem se zbudi še Ema in mora takoj vstati, da gre lulat, pa še vsa "zadeta" je bila. To njej nikakor ne odgovarja, saj potrebuje nekaj časa, da se zbudi in pride k sebi, zdaj mora pa lulat, pa potem v postelji noče biti več, tečna je bila pa ko user posted image . Pa smo imeli. Hitela sem krompir pripravljati za kosilo, Ema se je jokala, da hoče ene barvice (ki sem jih pospravila in ve, da lahko z njimi barva samo, če sem jaz zraven), Maks je protestiral, ker ni več kraljeval v maminem naročju, ampak je moral biti revež sam v ležalniku. Jaz sploh nisem vedela, kje se me glava drži. Potem sem pa Emo poslala v svojo sobo in ji rekla, da lahko pride dol, ko bo nehala jokat, Maksa sem dala na tla, da me je ves čas gledal, v tem času sem lepo vse pripravila, celo posodo pospravila in malo prišla k sebi. Noge so me pa tako bolele, da sem imela občutek, da se bom samo zrušila in da me ne bodo več držale. Po kosilu (bolje rečeno večerji) je mož takoj odšel na snemanje, Maks je spet protestiral, ker je moral biti v ležalniku. Tako smo se oblekli in šli ven. Šli smo do župnišča, da smo se prijavili za Miklavža, pa potem še v cvetličarno kupit venček. V Merkur smo na hitro skočili si ogledat pravljično dželo in nazaj domov. To mi je pa tako pasalo, sem se kar sprostila po vseh popoldanskih napetostih. Potem sem šla pa Maksa kar uredit za spanje in ga tudi uspešno uspvala, Emi sem pa ta čas dala Nodija za gledat, da me ni skrbelo. Ko je Maks zaspal, pa še Emo spat in zdaj sem tukaj. Sem se morala malo skašljati, se takoj bolje počutim. Vem, da bo jutri spet super, pač mora priti vmes tudi kakšen tak dan.

Jutri imam pa G, pa pojma nimam, kdo me bo pregledal, ker baje moje ni. Bomo videli, kaj bo. Popoldne imamo pa še z Maksom UZ kolkov in upam, da bo vse v redu in da se znebimo teh plenic.

altati,
pojma nimam, komu je podoben. Vsak reče drugaeč jaz pa tega itak nikoli ne vidim. Se mi pa zdi, da si z Emo nista podobna (v isti starosti, si moram enkrat bolj natančno pogledat slike), za Emo so pa ves čas govorili, da je njemu podobna.

Drugi otrok: kot sem že rekla in altati tudi, vsaka razlika ima svoje prednosti in slabosti. Naju je v majhno razliko gnala velika želja, pa mogoče to, da on ni več pri najmljaših (je 8 let starejši od mene), pa to, da si jih želiva več (če bi bili pogoji ustrezni bi jih jaz kar imela ene par še, pa razmišljava tudi z glavo, tako da eden bo sigurno še, potem bomo pa videli), malo naju je vzpodbudilo, da sem po Emini porodniški pričakovala en razred, ki sem se ga malo bala, pa sem si rekla, grem čim prej na porodniško (pa sem potem vseeno učila celo leto tisti razred in so bili super, strah zaman). Sva pa bila vseeno mnenja, da mora Ema biti stara vsaj eno leto preden ponovno zanosim. V tako majhno razliko, kot je pa altati napisala, pa zavestno ne bi šla. Je pa verjetno res preveč naporno. Ema je vseeno v nekaterih stvareh že zelo samostojna, pa predvsem se ji že da kaj dopovedati, enoletniku pa ne moreš.

Žusterna:
mi smo tudi za podaljšan vikend. Lani smo šli za 8. februarja, en večer prej smo prišli pa potem čez vikend. Če bi šli letos podobno variatno, to pride od srede pa do nedelje.

Gaya
, user posted image user posted image user posted image user posted image , da vama je uspelo. Tole je kar kriza, ja, ko prdie ta porast v teži in rasti, jaz se že bojim. Se pri Emi spomnim, kakšno paniko sem zagnala, ampak je bila že toliko večja, da smo kar uvedli večerjo z gosto hrano in je šlo. Pa pri mnei je bilo verjetno še psihično, ker je zgodaj dobila zobe in sem se od takrat naprej precej bala, da me bo ugriznila. Upam, da jih Maks dobi čim kasneje.

Maxica, pojma nimam, zakaj ne vidiš mojega albuma. Nalsov je Ema in Maks, pa odkljenen je. A ne pokaže vseh mojih albumov? Bom poskusila dati link do tja.

http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?v=moji&albumid=16558&asortType=3&apage=1

Aja, drugače pa naša Ema ni bila suha ponoči, samo jo kar vidim, da se ji ne da iti na WC, pa čaka, da dobi plenico. Včeraj je bila pa idealna priložnost, da ji jo vzamem. Sem jo prej velikokrat spraševala, če gre brez spat, pa j rekla, da ne. Seveda, ker je vedela, da lahko potem brez skrbi poleževa, zdaj jo pa to malo nese, ampak se ne pritožuje, razen danes tiste sitnobe. Spodnjih hlčak pa mislim, da jih imam 12. Ker precej pogosto peremo, se lepo izide in ni pomanjkanja. Držim pesti, da tudi Maxu čim prej uspe. Me pa moti, ker ne more imeti več bodija in ji vse majčke zlezejo ven.

Drugače je pa naš Maksi tak corti, ko se ne jezi. Zdaj se že začenja pogovarjati, me gleda v usta, pa dela aggggggg, pa se mi smeji. Pa če mu pojem, se mi smeji in gleda v usta, pa spušča glasove, kot da bi tudi on pel zraven. Prava mala faca je. Vse bolj in bolj pa išče mojo bližino. Če je res dobre volje, mu je v redu, da je v ležalniku, pa da sem v bližini, ampak čim grem kam stran, da me ne vidi in ne sliši, je pa takoj hudo. Ga že vidim, kako bo to ena moja maza. Ema je pa atijeva. user posted image user posted image user posted image
altati, eno čist neumesno vprašanje. Si napisala, da sta ta večji dve 5 let in 14 dni narazen. Kako praznujete roj. dneve? Vedno skupaj? Našedva sta pa dve leti in 14 dni in sem že razmišljala, kako bomo to izvedli. Torto bosta zagotovo imela vsak svojo.

vava, hlvala za čestitke. Tega sem bila res vesela, da ima mož posluh, zdaj nas že hecajo, da imamo lahko družinski kvartet. Vem, da bomo res veliko peli skupaj in v tem strašno uživam. Enrkat sva se hecela, da bova imela toliko otrok, da bom imela lahko družinski zbor user posted image user posted image user posted image , ampka pazi to, jaz sem imela vedno zbore z najmanj tridesetimi pevci, tako da.... user posted image , z manj pevsi se sploh ne grem. user posted image Tvoj Luka pa res že pravi dec zgleda, pa kakšne laske ima in kako dolge, pa goste. user posted image user posted image user posted image user posted image Plasniskega podviga se bomo pa še lotili, ampak sama se ga pa ne bom več, je kar naporno.

Evik, user posted image user posted image user posted image user posted image za lepo napredovanje. Glede pediatrinje ti pa kar verjamem. Naša je na srečo v redu in vedno pohvali otročka, da sama malo zrastem, ampak je res boljši občutek, če ti to pove. Pa kljbu vsemu, važno, da ti veš, da lepo napreduje.

mis, uživjate. user posted image user posted image user posted image

Odtisi:
jaz sem šele potem ugotovila, da bi morali tudi odtis rokice narediti. Bomo videli, mogoče ga bomo kasneje, sicer sem pa razmišljala, da bi poskusila kar njegovo rokico gor dati in jo obrisati.

Zdaj sem se pa že čisto pomirila in grem lahko tudi sama spat. Moža še ni, pa ga danes tudi ne bom čakala. Sem pa tole pisala točno eno uro user posted image , s tem, da sem trikrat še Emo vmes dala lulat.

Uživajte, jutri se bom verjetno oglasila šele zvečer. Pa lepe sanje vsem.

P.S. Med tem, ko sem tole popravljala in urejala, je minilo pa še pol ure in je tudi možek že doma. user posted image user posted image user posted image Zdaj pa res grem. Upam, da mi ne zbriše vsega.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 969
28.11.2006 22:37:05   
Pikabu
Samo še tole dodam. Včasih grem brati sama za sabo in mi je kar grozno, koliko napak. Tola dajem v zagovor.

Iz šutdije ki jo je nraedil nkei porfesor iz Cambirdiga izahja, da slpoh ni
vžano v kaškenm vsrtnem rdeu so čkre v nkei bsedi vžano je smao, da sta
pvra in zdanja čkra na praevm msetu. Na pvri pgoled igzleda zleo knofuzno
vdnear je mžono kjlub tmeu barti. Rzalog je v tem, da mžogani ne brejejo
vaske čkre psoebej apmak bsedo kot cleoto.

user posted image user posted image user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 970
28.11.2006 23:33:12   
muki1
Evo mene, babnice, končno za svojo pisalno mizo in za svojo mašinco. Zdaj bom pisala, da se mi bo zrolalo.

Kmalu bodo prazniki, ja Gaja in Božič user posted image  že trka na duri. Ravno danes smo šli nabavit nekaj okraskov v Merkur, ker imajo 20% popust na Božično robo, če katera namerava kaj kupit ima čas do 30. novembra.
Mi smo vsi mahnjeni na Božič in naju kar mika, da bi Ivo tudi dala krstit v decembru. Bi bilo tak romantično vse skupaj.

Altati, z zamudo odgovarjam na vprašanje. Jaz imam Nežo v vrtcu že od konca moje prve porodniške. V začetku sva imeli kar krize, obe, zdaj pa je super. Sem zelo zadovoljna z vzgojiteljico in pomočnico. Obe sta super, res. Neža ju obožuje. Prav pogreša vrtec, ko je dalj časa doma in zelo zelo rada gre.
Doma sem jo imela poleti, ko je bil vrtec zaprt in zdaj, ko smo bili z Ivo skupaj prva dva tedna, pa ko zboli jo pustim, da se opomore, ker je večkrat kaj bolana, pa je potem kar uboga. Zdaj, ko sem na porodniškem, se  z obema ukvarjam sama, med službo pa sem vzela nego in z taščo smo kombinirali.
Maxica, kako pa si naštimaš avatar, da ti oba sineka prikazuje? Jaz bi tudi user posted image

Ta Denverjev test, kaj je to za zadeve? Sklepam da za ta starejše, ker se @lina, Pikabu in Maxica o njem menijo. Mi lahko katera kaj o tem napiše?

Moram iti....jokec slišim....

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 971
29.11.2006 8:06:07   
altati
Pikabu, točno tako sem jaz mislila za Žusterno...( februar in vikend naprej, enako razmišljavauser posted image ). Katera letnica si pa ti, če ni skrivnost? (Vprašam, ker si napisala da je mož 8 let starejši, pa sem želela primirjati z nama).

Praznovanje rojstnega dne pri naših dveh- vedno dobita za rojstni dan vsaka svojo tortico in mi kot družina (prej 4, zdaj 5 članov), praznujemo vsako posebej. Za širšo družino, frende itd...pa naredimo za obe skupaj na sredini.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 972
29.11.2006 8:10:46   
Pikabu
altati, user posted image user posted image user posted image user posted image midve sva pa čisto na isti valovni dolžini. user posted image user posted image user posted image Jaz sem pa letnik 79, kako sta pa vidva, če ni skrivnost? Za praznovanje sem pa tudi čisto isto razmišljala, da na dan, ko praznujeta, za vsakega posebej praznujemo sami (paže pri Emi smo imeli tisti dan tako mini torto), potem pa skupno pranovanje za oba, prav tako nekje na sredini.

< Sporočilo je popravil Pikabu -- 29.11.2006 8:14:15 >

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 973
29.11.2006 8:13:07   
Pikabu
Aja, dobro jutro vsem skupaj. Mi smo že pokonci. Noč je minila mirno. Zjutraj je Emi spet malo ušlo. Saj ne vem, ali naj jo matram s tem ali ne. user posted image Sva se preoblekli, zdaj pa še leži v posteljici in posluša pravljico. Maks pa tudi še spi. Čakam, da se zbudi, da ga podojim, potem pa pokličem moža, da pride domov, da grem lahko na pregled.

Lep dan vsem, pri nas je že sonček in jasno nebo.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 974
29.11.2006 8:21:41   
altati
Pikabu, jaz sem 74 letnik, moj pa 69 (madonca kake letnice, stara svauser posted image )....Punce, nič user posted image se zgražat!!!! Sem pa pri moji starejši najmlajša mami od vseh v razreduuser posted image , se mi tako dopadeuser posted image ...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......