sbap
|
Pozdravljene! Končno spet doma in na internetu in tako tukaj z vami. Sem vam že zadnjič pisala o mojih težavah. No, v ponedeljek sem poklicala v ambulanto in kar sestri opisala moje težave. Je rekla, da moram takoj prit na pregled. Sicer ni delal moj ginekolog, pa ni blo panike. Sem šla. Ginekologinja me je pregledala in najprej mi je že zbudila nekaj upanja, da tokrat pa je uspelo. Da je maternica kar lepo zadebeljena, je rekla. Sem jih povedala za klomifen. Je rekla, da boma še UZ naredile. Na UZ ni bilo videti, da bi bila noseča. Na desnem jajčniku pa mi je našla 86x56 mm veliko multilokularno cisto, na levem pa več cistic. Sem iskala na netu, kaj bi ta multilokularna cista bila, pa nisem nič kaj pametnega našla, tako da še zdaj ne vem, kakšna cista je to in kako nevarna je lahko. In ker sem imela zadnje dni povišano temperaturo tudi čez dan, tam do 37,5, je rekla, da bi naredili preiskavo urina in krvi in da za par dni ostanem na opazovanju. Ne morem vam povedati, kakšen šok sem doživela. Cista. In dokaj velika. In tako sem ostala v bolnici, slišala podobne zgodbe kot si jih delimo tukaj, in tudi v sami sobi (smo bile 4) spodbujanja in zbujanja upanja ni manjkalo. Prav tako fajne so bile kot ste vi tukaj. Terapije nisem imela nobene. Potem pa mi pri eni izmed vizit razložijo, da se niti skloniti ne smem, nobenega hitrega giba ali kaj podobnega. Kajti cista bi se mi lahko obrnila in v najhujšem primeru bi lahko bila ob jajčnik. Si predstavljate. In to še ni vse. Pa da se bo v naslednjih nekaj mesecih pokazalo, če je slučajno v jajčniku mogoče kak tumor. Halooo. Mislim, da še nisem vsega čisto dojela, sploh pa kaj vse to lahko povzroči. Hiperstimulacijo jajčnikov je definitivno spodbudil klomifen. Očitno sem ena izmed tistih, kot piše v navodilih klomifena, ki jih doleti hiperstimulacija ter posledično ciste. Če bi mi naredil prej UZ bi se najbrž lahko videlo, ali je možnost, da se to pri meni naredi. Niti me ni vprašal, če sem imela kdaj kakšne težave s cistami ali povečanimi jajčniki. Zadnje sem namreč že imela. Čudi me samo to, da mi še nikoli do sedaj niso po pregledu z UZ povedali, da imam policistične jajčnike oz. glede na izvid sklepam, da je tak samo levi jajčnik. Poraja se mi toliko vprašanj. Zakaj to, zakaj ono, zakaj me ni pregledal, zakaj ni pregled pred klomifen terapijo obvezen, saj bi se tako takšne težave preprečile in bi se lahko bolj posvečali lepšim opravkom kot je npr. spremljanje nosečnosti, kako se lahko takšna površnost dogodi ginekologu, ki drugače prejema najboljše pohvale in je ogromno ženskam pomagal, da so končno videle . Zdaj sem nazaj doma, počivam, kolikor le lahko, nisem se pa morala upreti zalivanju mojih rožic in jest sem pa tudi morala in ker sem čez dan sama doma, vstani in si naredi. Pa me je kar začelo malo bolet. Pa skoraj nič nisem delala. Očitno je to sedaj res orng resno in se nimam kaj igrati. V glavnem, čakam na in da tista nadloga cista izgine. Potem pa naprej. Klomifena pa zdaj sigurno nekaj časa ne bom jedla. Se mora vse skupaj umiriti. Potem pa kvečjemu najnižjo možno dozo tabletk. Definitivno. A ve katera mogoče, kakšna je ta moja cista??? Lp,
|