|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub klomifenk
9.11.2006 20:42:40   
zvezdica82
Čestitke vsem novim user posted image .      user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
Sedaj pa bi imela eno mogoče malo čudno vprašanje, če mi lahko katera pomaga. Sem namreč ena tistih, ki so obsojene na pogosta vnetja mehurja in sečevoda. Zaradi tega so mi predlagali in tudi ne netu je polno tega, da naj grem po vsakem user posted image lulat. Sedaj pa vprašanje. Ali po tem v meni ostane sploh še kakšen plavalec??? Ali ima katera podobne težave?

Hvala vsem, ki mi boste odgovorile ali vsaj malo pomagale.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
9.11.2006 20:56:09   
sbap
user posted image Pozdravljena zvezdica82!

Se mi zdi, da je tudi mene doletelo neko podobno vnetje, vsaj mislim, da. Se mi pojavlja taka močna bolečina, ki se mi od jajčnikov seli dol naprej, in kot da bi prav čutila bolečine dol po sečevodu in po nožnici. V glavnem, ful čudno. Sem se ponoči zbudila od močne bolečine v jajčniku oz. bolel me je cel spodnji del trebuha. In brez tablete nikakor ne bi zaspala. Sem si po nasvetu user posted image  na forumu kupila tisti Multi-gyn gel (stane 2100 SIT), pa da vidimo, kako bo.

Glede tvojega vprašanja pa tako. Ob izlivu semena naj bi že tako ali tako večina plavalcev že bila na poti k jajčecu, kar ostane je samo semenska tekočina. Tudi jaz grem skoraj vedno po user posted image na wc. Mislim, da ni panike.

Lp,

(odgovor članu zvezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
10.11.2006 7:10:43   
lana38
dr.Pušenjak na MON-u pravi, da tisti ta pravi plavalčki potrebujejo samo 3 minute, da pridejo tja kamor morajo. Pravi tudi, da če se ima namen prijeti lahko skačeš in ne vem kaj vse, pa se bo vseeno prijelo. Tudi jez grem vedno takoj na WC. Ko sem zanosila prvič in tudi drugi, sem kar vstala in hodila. Tako je naneslo, da sva ravno takrat user posted image na takšnih mestih, ko ni bilo možnosti, da bi še malo poležala, pe je ravnotako prišlo do user posted image . Tako da jaz kar verjamem, da ni treba nič ležati in noge v "luft" držati.user posted image
sbap, morda pa je tvoja bolečina reakcija na K.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
11.11.2006 11:13:52   
zvezdica82
Lana 38 in Sbap!
Hvala vama obema. Mene je moj vsakič ko sem šla na WC po user posted image  vprašal če bo spoh kej notr ustal, tako da sem bila res v dvomih.

Sbap mislim da je res to reakcija na K, tako kot je rekla Lana 38, saj mene drgač ne boli, kot pa takrat ko grem na WC. Takrat pa malo zaboli in zapeče ( pri vnetem mehurju pa boli še pol, ampak te poleg tega še tišči skoz na WC ). Jajčniki me ne bolijo v nobenem primeru.

Sedaj pa imam še eno vprašanje, ki verjetno zanima še katero.

Kdaj naj bi bila O s pomočjo K? Od 5-10 dne tako kot piše na navodilih ali pa po teh izračunih, ki so tej spletni strani, kjer si lahko približno izračunaš O. Pri meni je razlika v enem tednu.

Hvala!

Pa lepo soboto!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
11.11.2006 11:25:29   
lana38
Ko jemlješ K, bi po moje kar držalo, da O nastopi 5 do 10 dni po zadnji tableti. Pri meni je nastopila 6. dan po zadnji tableti K, ampak se mi je to kar ujemalo z izračunano O po koledarjih O. Prišla je samo en dan prej. Na vem pa zakaj pri tebi odstopa za cel teden. To je pa kar dosti. A nisi imela ciklusov user posted image  približno na 28 dni?
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1155
11.11.2006 11:42:39   
sbap
user posted image Pozdravljeni zvezdica82 in lana38!

Pa sem tudi sama že razmišljala v tej smeri, da je pač to posledica klomifena. Samo, kaj pa če imam ob vseh teh bolečinah tudi dostikrat poišano temperaturo. Par večerov zdaj. Pa ravno sem si jo zmerila in spet je povišana.

Zvezdica82, me boli cel spodnji del trebuha, ko grem na Wc. Bolečina tudi potem ne popusti. Boleče tudi na dotik. In vedno čisto malo prteče, prej se mi pa zdi, da me še kar tišči.

Kar se pa O tiče, je pri meni enako. Enotedenski zamik med obema variantama. Ja, pa user posted image  je še kar neredna. Tako na 32-37 dni. Jaz mislim, da bolj veljajo navodila pri klomifenu. Navsezadnje je funkcija klomifena stimulacija jajčnikov, da bolje in najbrž tudi hitreje proizvedejo "naše upanje". Glede na BT pa ne morem kaj preveč skepati, saj je krivulja "kr neki", zaradi vpliva že tako povišane temperature, nepresanih noči, zbujanja po parkrat na noč. Sej vem, da mi kar dosti delajo živčki, na jobu imam res stresno in to konstantni stres, ki ne popusti. Pač narava samega dela.

Lp,

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
11.11.2006 12:19:31   
lana38
Če je tako hudo, pa še vročina, bi bilo najbolje, da greš do zdravnika. Ni dobro, da se vnetja ne zdravijo.
K sproži O, tako oot če bi imeli ciklus pribižno na 28 dni, zato se verjewtno pojavlja zamik. Tudi user posted image  ob K bi naj bila na približno 28 dni.
LP

lana38

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
11.11.2006 18:38:20   
zvezdica82
Živjo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lana 38: že eno leto, odkar sem nehala jemati KT imam neredne, sploh pa sem jih v tem letu imela samo 6. Pred KT sem imela redne na cca.35 dni.
Kako ti občutiš O? Bolečine, bel tok,...? Če se sama ravnam po močnejših bolečinah (ki naj bi bile take kot so pri M ) sem jo imela ta cikel na 5 dan (8.11.2006) po zadnji tableti K. Pri prejšnjem ciklusu pa še nisem bila toliko pozorna na bolečine,...

Sbap: tudi jaz mislim, da je bolje da stopiš do splošnega zdravnika. A te neprestano boli ali so kot nekakšni krči? Pri vnetem mehurju se pojavljajo boleči krči. Vročine sama pri tem še nisem imela, pa imam že dolgo časa težave.

lp,

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
11.11.2006 19:00:49   
sbap
user posted image Pozdravljene!

Prav krče sem imela par dni nazaj, se mi je kar selil od spodnjega dela trebuha navzol, imela sem občutek, da po nožnici dol in tudi bolečina po sečevodu. Zdaj me boli, ko grem na WC in na dotik v spodnjem delu tebuha. Ma kaj pa vem, ponavadi mi je prav težko razločit, kaj bi lahko bilo. Kr nekak imam občutek, da se me je vse lotilo. Da o glivicah ne govorim. Simptomi so popolnoma taki, kot so opisani v priloženem navodilu Multi-gyn gel. Tako da ni dvoma.
Bom morala res it do g. Mogoče pa že jutri do dežurnega. Sicer bi pa tako ali tako kmalu morala it k g. Sem pojedla vse tri škatlice klomifena, BT bom imela tudi že za 3 cikluse. Ko bom imela to, naj se pa spet naročim, je rekel.
Me zanima, kakšno terapijo mi bo zdaj dal. Kako pa je bilo pri vas, ki ste dale čez že več ciklusov klomifena? En mesec pavze, potem pa spet? Zanima me tudi, če me bo tokrat le pregledal bolj podrobno. Ker če nima namena, bi bilo najbrž dobro, da ga sama vpračam, kako je s tem. Samo včasih tako ne veš, a je občutljiv na pacientkine komentarje. Enkrat sem jih že slišala, tako da se zdaj izogibam tega. Preden mi je prvič dal klomifen, me namreč ni pregledal. Mislim, glede prehodnosti do jajčnikov, al neki takega. Kako pa izleda ta pregled? Se to vidi pri UZ?

Lp,

Neposredna povezava do sporočila: 1159
11.11.2006 19:38:09   
pot
zvezdica82, spab in lana38 sta ti že dobro odgovorili na vprašanje. Po odnosu je dobro oditi čimprej na stranišče tudi zaradi glivic, bakterij, da se čimkrajši čas zadržijo v telesu. O pa je tudi pri meni nastopila 5 - 10 dni po zadnji tablekti K.

spab poišči na forumu Težave z zanositvijo temo, ki sem jo odprla lani aprila cakam na HSG. Tam boš dobila marsikateri odgovor na vprašanje o preiskavi, ki te zanima. Nekaj strokovnejših opisov pa boš dobila na istem forumu kjer so opisane vse preiskave tekom ugotavljanja neplodnosti.

Veliko sreče vsem. Javite kako ste in javite še kakšno zelo zaželjeno nosečnost. Lep preostanek vikenda.

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
11.11.2006 20:04:17   
sbap
pot, hvala za napotek. Sem res našla vse, kar se tiče pregleda in o HSG nasploh. Sem že zasledila to kratico na forumu, poznala je pa nisem. Ja, če bo treba, bo treba. Samo upam, da bom prej videla user posted image .  In tudi prebrala čimveč postov s + in user posted image user posted image .

Lp,

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
11.11.2006 23:49:24   
pot
Upam, da preiskava res ne bo potrebna in še pred njo zanosiš. Držim pesti.

(odgovor članu sbap)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
12.11.2006 8:32:07   
lana38
zvezdica82!
Jaz si merim BT in potem točno vem, kdaj je bila O. Nekih bolečin nimam, imam pa 2-3 dni izcedek, ki je podoben jajčnemu beljaku in to bi naj bilo včasu O.
LP

lana38

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
12.11.2006 13:47:54   
arneja
Sem se že zadnjič na hitro oglasila in pozabila vprašati, če sem sploh dobrodošlauser posted image ? Nesramno od mene, tako da danes to popravljam.

Rada bi povedala, da sem končno našla čas in začela forum kluba klomifenk prebirati od začetka in da mi zadeva precej pomaga. Ko človek prebere, kako je nekomu, ki je bil še teden dni ravno tako obupan kot ti, končno uspelo, dobi res kar nekaj upanja. No, sem šele na 10. strani, ampak tako neutrudno berem, da me že prav oči bolijo.

Zanositi nama ne uspe že kakšna tri leta in ta mesec jem Klomifen že šestič z vmesnimi meseci, ko ga nisem jemala. Sicer na začetku nisva prav planirano - no, kje je zdaj tisti poskočni slonček?? - ampak zadnje leto pa že prav pretirano planirava. Vsaj jaz. Sem že prav tečna. Sperimogram, opravljen januarja, je bil ok, moja laparaskopija, narejena že na začetku lanskega leta, pa tudi ni pokazala ničesar problematičnega.

Na Klomifen naj bi reagirala, uspeha pa ni bilo. Me pa res moti, da nekateri ginekologi delajo UZ, drugi pa ne. Poleg tega mi tudi ni jasno, da ste nekatere že od osebnih ginekologov dobila Klomifen, jaz sem ga pa šele na začetku letošnjega leta od dr. Reša. Čeprav je moja ginekologinja prav dobro vedela, da zadeva ne uspe. Mi je enkrat naredila le, seveda samoplačniški UZ, in rekla, da je sluznica maternice premalo odebeljena in da verjetno ovulacije sploh ni bilo. Klomifena mi pa ni dala!!!

Uf, sem se razpisala. Moram še kaj za naslednjič pustitiuser posted image . Stara/mlada sem 33.

Aja, samo še to, ne pričakujem je 16. 11.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
12.11.2006 18:33:46   
lana38
arneja, seveda si dobrodošla. Kako sploh lahko pomisliš, kaj takega, da ne bi bila dobrodošla?user posted image  Več izkušenj, lažje nam bo, ko bomo iskale odgovore na svoja vprašanja. Pa še tolažimo se ena drugo. Enkrat ena radi tolažbo, drugič druga. Me pa smo vedno tu, da si pomagamo.
LP

lana38

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
12.11.2006 19:57:13   
arneja
Res sem prav vesela, da sem vas našla. Naokoli ne želim razglašati, da nama ne uspe zanositi, razen najbližjim, govorila bi pa non-stop samo o tem še.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
12.11.2006 23:23:17   
pot
arneja, dobrodošla!!!  V klub sprejemamo vse klomifenke, brez omejitev. Takrat ko si se javila nisem bila prepričana ali se nam pridružuješ ali le želiš kontaktirati NMJ, tako, da ti takrat nisem izrekla dobrodošlice. Dobrodošla med nami, dobrodošla v klubu klomifenk. user posted image A si tudi ti lastnica policističnih jajčnikov? Kakšna pa je tvoja doza K in na kateri dan začneš in na kateri dan nehaš jemati ˝čudežne˝ tabletke?
Do konca te teme te čaka še kar nekaj strani, če te zanimajo stranski učinki so zbrani par strani nazaj v enem izmed seznamov, lahko pa vtipkaš v iskalnik in ti bo vrglo vse povezano z njimi na tej temi.
Veliko sreče pri zanositvi,user posted image sreče in predvsem sreče smo vse še kako potrebne pri tej loteriji user posted image .

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
13.11.2006 11:32:05   
arneja
Uf, sem si oddahnila, da sem sedaj uradno sprejeta med vas user posted image . Policističnih jajčnikov na srečo nimam, pri laparaskopiji so našli le eno malo cistico in jo odstranili. Klomofen pa jem od 3. do 7. dne po pol tbl, čeprav me zelo ima, da bi si kdaj kar kakšno tabletko več privoščila. Sem dr. Rešu rekla, da bi najraje kar celo škatlo naenkrat pojedla, pa je rekel, "ja, če bi pomagalo".

Ja, jaz bom očitno prej na loteriji zadela, kot user posted image  dobila user posted image .  Ja, saj vem, da moramo upati, upati in še enkrat upati, pa nam bo enkrat uspelo, ne?

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
13.11.2006 12:15:58   
lana38
Pozdravljene!
Naj vam povem eno zanimivost. Ko sem začela jemati K, sem začela zelo pogosto hoditi na WC tudi do 3 krat ponoči. POdnevi pa prav tako hodim pogosteje kot prej. O tem se pisala že takrat. Drugih stranskih učinkov nisem imela. Zanimivo pa je to, da se to obiskovanje WC sploh ne neha, O pa je  bila že pred 5 dnevi. Torej bi kakršnikoli stranski učinki morali že zdavanj izginiti. Mislim, da je še ena omenjala to povečano potrebo po odvajanju vode, pa se zdaj ne spomnim, katera je to bila. Kaj ve mislite o tem? Kolikor sem zasledila, so vsem stranski učinki izginili po O.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
13.11.2006 12:17:07   
lana38
Ups, pozabila sem napisati, da sem prepričana, da ne gre za vnetje, ker me nič ne peče, niti ne boli. Pa tudi količinsko je kar ogromno vode.
LP

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
13.11.2006 16:55:15   
brina
Ojla,

evo se po dolgem času oglašam. Pri nas vse v najlepšem redu, trebušček raste, naš dojenček nam na uz maha. Presrečna uživam doma in se neskončno pazim.
Vidim, da je kar nekaj novih članic. Super! v tem času nekaj novih srečk user posted image .  Bravo user posted image user posted image .

Za vse ostale, pa stiskam pesti. Uspelo bo, ko boste najmanj mislile, vsaj pri nama je bilo tko.
Da bi vse zagledale tiste dve čarobni črtici! Pogum za nas vse!

Poljubčke!

Brina

Brina

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
13.11.2006 16:58:58   
lena35
Mene pa zanima ali ste G vi rekle za klomifen  ali vam ga je priporočal sam,ker meni ga še ni nikoli niti omenila pa čeprav sva se trudila eno leto in pol potem pa, ko sem zanosila sem imela SSpri treh mesecih tk da res ne vem več kaj narediti da bi se pokazaleuser posted image lena35

(odgovor članu tajči84_)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
14.11.2006 9:15:20   
dolenjka
Pozdravljene sotrpinke!

Običajno bolj malo pišem, pa vendar sem se odločila, da tudi jaz opišem moje občutke po prvih petih tabletkah K.
Jemala sem ga 3.- 7. dan po 1 tabletko v kombinaciji z Agrulabom (na začetku 1, sedaj 2 tabletki Agrulaba). Zadnjo tabletko K sem pojedla v nedeljo, 12.11. in sedaj čakam magične dni user posted image
Prav veselila sem se, ko praktično nisem imela nobenih stranskih učinkov, razen malo driske prva dva dni, za katero sumim, da jo je povzročil Agrulab. Sedaj je nova pesem. Že drugi dan sem napihnjena kot balon, nazadnje sem jedla včeraj ob 14h popoldan, trebuh imam pa tak, kot bi ravnokar snedla en kalorično zelo bogat obrok! user posted image
Drugače se počutim ok, sam tale trebuh pa res grdo zgleda, ampak vse za user posted image  !

Glavo pokonci punce! user posted image

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
14.11.2006 13:47:16   
curkica
Pozdravljene, klomifenke!

Sicer te dni ne jem klomifena, ampak se še vedno prištevam v vaš klub, tako da vam javljam, kaj je novega pri meni.

Prejšni teden je torej moj dal še svoje plavalce na pregled in ni z njimi nič narobe, tako da zdaj nadaljujemo z mojim zdravljenjem. Poslal me je na HSG, tako da zdaj jem dabroston, da dobim mengo, potem pa pokličem in se naročim na pregled. Malo me je strah tega pregleda, saj nisem prebrala še nič dobrega o njem, tako da niti ne vem, kako bom to speljala v službi, ker naj bi po HSG menda 2-3 dni počivala in jaz težko dobim fraj dan. Tako da glede tega sem še zelo na trnih.

Potem pa po novem letu pokličem in se naročim na IUI. Dr. Reljič je predlagal, da bi začeli kar z umetno, ker so verjetno moja jajčeca zaradi  PCO slabše kvalitete, in predno pridejo do jajcevoda propadejo, zato se nič ne zgodi z oploditvijo.

Tako da zdaj smo zdaj spet v fazi čakanja, čakanja in čakanja,.....

Lep dan še naprej vsem skupaj!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
14.11.2006 21:54:32   
arneja
Moja user posted image  seveda prišla in to točno na 28 dni. Sicer navadno pride dva dni kasneje in res ne vem, kam se ji je tako mudilo. Me tako jezi, ker je vedno tako točna, da mi v vseh teh letih še nikoli ni uspelo testa za ugotavjanje nosečnosti kupiti user posted image .

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?