@lina
|
Jaz sem pa glih hotla zastavt vprašanje, kako pa kaj spite, ste kaj zdelane čez dan... Pa ne rabim, berem v vaših postih da se vam dogaja enako... Čeprav moram potrkat, so v glavnem noči, ko zaspi med 00 in 1h pa se zbudi med 4.30 in 5. uro tako da imam recimo 4 ure spanja v kosu... in v glavnem so tudi noči, ko je to nočno bujenje res samo za dojenje in potem takoj zaspi nazaj... Ampak, ko pa pride noč, ko ne zaspi od 23h-1h ali pa od 4h-6h, takrat sem pa koma. In še dobro, da je mož še doma, ker jaz potem spim s tamalim do 10h, on pa spedena starejšega, ki vstane že ob 7h. Da ne rečem, kako je tastarejši vstal že pred šesto tisti prvi dan, ko se je ura prestavila - hudoooo! Sploh nisem bila sposobna očesa odpret Muki, sicer ne vem, kaj bi ti še svetovala, ker je verjetno res odvisno od vsakega otroka posebej, kako se bo odzval. Naš starejši povsod sodeluje, ampak res - dam mu celo krpico, da mu ritko obriše, pa ritko mu namaže s kremico, stoji ob banjici ko se kopamo in mu vrže v vodo svoje igrače za kopanje... ko vzamemo fotoaparat v roke, že vpije, naj ga damo njemu v naročje, da se bo slikal z njim... res nisem še imela nobenega problema z njim, zopet trkam... Ampak naš tudi sicer ni, kako naj rečem, da me ne boš narobe zastopila, recimo temu agresiven - ne ščipa, ne grize, ne udari, je bolj ko ne sramežljive sorte, tako da tega verjetno vsaj zaenkrat ne bo naredil tudi mlajšemu bratcu. Se je pa tudi naš blazno lupil, prav nič ni bilo fajn videti. Pa nisem z ničemer mazala, sedaj pri treh tednih je skoraj čisto v redu, se mi zdi da se je prav vidno popravljalo, ko sem začela s kopanjem. O volčjem apetitu pa ne bom razglabljala, če bo šlo tako naprej, bom očitno ostala na teh kilah, pa imam še 9 za dol jih dat...to so samo pridobljene, bila bi vesela,če bi recimo še kakšne 2-3 dodatne šle... dokler sem tole brala, kar ste napisale, sem pojedla dva (ampak na tenko narezana) kosa pehtranove potice Mis, naš ritem ni čisto določen, se pa počasi oblikuje, kakšen dan so tudi odstopanja... dojenje je pri nas zjutraj ob 5h, pa med 7. in 8. uro, potem spi do 11 ali 12h, pa spet dojenje, potem običajno zaspi do 14h ali 14.30, pa spet dojenje, potem je pa popoldne različno - lahko zaspi ali pa tudi ne, se zgodi da se dojiva tudi na uro pa pol...okrog 17h po dojenju spet zaspi nekje do 18.30 ali 19h, potem ga malo razčujeva, okrog 19.30 ali 20h ga skopava, potem je pa spet pravilo da med 20 in 20.30 zaspi in spi do 23h ali 00, takrat je zadnje dojenje in potem spet dojenje okrog 4.30 ali 5h. Tak ritem opažam zadnjih nekaj dni... ali pa recimo zadnji teden... Naja, pesti zate seveda so, upam pa da boš kaj prej sporočila, ne šele čez 4 dni ko prideš domov! Maxica, kaj ko bi malemu malo podložili jogi v posteljici, da ima čisto malo naklona...recimo podložiš s kakšno knjigo ali dve... (mi smo dali stare imenike pri starejšemu, ko je ful polival) Meni je to patronažna svetovala, če bi slučajno kaj polival, ampak mogoče bi mu pasalo tudi zaradi zamašenega noska... O spanju v naročju - poznamo, poznamo... Zato ga jaz sedaj, ko ga odložim, vedno pokrijem z dekico po hrbtu do ušeska, da čuti dekico tudi ob lični kosti, da se ga nekaj tišči (obrazek je seveda odkrit)... Se mi zdi, da mu tako ful paše... Pri nas imamo nekje 22-24 stopinj po stanovanju, mi pa čist paše, ker sem sicer zmrznjene sorte Obiski - nekaj jih je že bilo, različno to prenašam, odvisno od dneva...včasih sem super dobre volje, včasih malo bolj utrujena in ker je to zgleda kar očitno, niti ne visijo tako dolgo Mamica81, pa si šla zdravniku zaradi mastitisa... nimam sicer izkušenj ampak a ne dobiš zaradi tega antibiotike - tako se mi zdi da sem slišala? Tiste mamice, ki ste to sedaj že drugič, ali se zalotite kdaj ob misli, joj ko bi ta čas malo hitreje minil, da bi čimprej zrastel tam do enega leta pa še malo čez... takrat je vse lažje, če gledam sedaj starejšega kako je že samostojen...pa da se bosta skupaj igrala...itd. Včasih imam prav slabo vest, ko tako razmišljam, saj pri prvem nisem tako razmišljala, saj nisem vedela, kako bo...In mi je prav hudo in odženem to misel... saj so tudi ti trenutki, ko se npr. dojiva, tako lepi in dragoceni, ko se pomiri pri meni v naročju, ker se tu počuti varnega...Samo toliko lažje bi bilo če bi mi povedal, kaj ga matra ne pa da joka, jaz pa ugibam, kaj je na stvari? Pa saj vem, da bo to leto ali dve še prehitro minilo... Ahhh, preveč filozofiram No, vsaj malo vzpodbude - pošiljam vam vsem en objem, želim vam da se zbudite naspane (zdaj sem se spomnila, zakaj niste naspane - verjetno nimate Dormea ), da se lepo dojite in cartate! Ti prvi dnevi so res težki...ampak bomo zmogle!
|