Pikabu
|
Ojla. Našedva sončka oba pridno spita, tako imam spet malo časa, da se kaj oglasim. Moram reči, da je prav pestro, ampak uživam 100 na uro, sem malo utrujena, ampak je taka prijetna utrujenost. Zjutraj je bil isti režim kot včeraj: oba naenkrat sta se zbudila, najprej sem oblekla Emo, nato uredila Maksa in spet Emo do konca. Danes je bilo v toliko drugače, da smo takoj, ko sem tudi sama še pojedla, šli ven in bili zunaj kar dolge tri ure. Maks je pridno spal. Smo šli v kar nekaj trgovin. Za Emo sem namreč iskala ene čevlje za jesen in zimo, ko ni snega. nNismo nič dobili, potem pa, ko smo šli že domov, se spomnim še na eno trgovino, smo zavili tja noter in dobili. Ema je bila ful pridna. Že doma je zelo potrpežljiva, ko se ukvarjam z Maksom in pridno počaka, da vse naredim. Na sprehodu je danes večinoma hodila, pa smo res šli daleč, kar ni hodila se je pa vozila na rolkici. ko smo prišli domov, sem morala najprej Maksa nahraniti, vmes sem dala kuhat za Emo, potem je Ema pojedla in šla spat, jaz sem pa hitro še za kosilo pripravila, da bom imela manj dela, ko bo možek klical, da prihaja. Zdaj sem pa tukaj. Mi prav paše, da malo sedim. Edino s pospravljanjem bo pri nas bolj kruta. Zdaj se mi zdi, da bom še težje našla čas, da bi kaj pospravila, čas, ko oba spita mi je pa tako dragocen, da tudi sama malo k sebi pridem. Verjetno bo treba tako organizirati, da bo mož peljal oba ven, da bom naredila. Sicer bo pa Ema očtino kar hitro pmagala. Danes je prinesla noter en list (je bil precej velik), ki ga je našla na sprehodu in ga je na WC-ju raztrgala, medtem ko je lulala. Jaz sem pa morala Maksa nahraniti in sem ji rekla, naj sama pospravi in vse odnese v koš. Pa pride nazaj do mene in jo vprašam, če je pospravila in pravi, da je. Ji kar nisem verjela. Potem grem pa kasneje pogledat in res: vse je bilo pospravljeno. Sem bila res presenečena. Za igrače se pa tudi počasi privaja. da jih sama pospravlja, čeprav se hitro znajde in reče: "Mami, pomadaj (pomagaj) mi." Mi smo pa danes stari že 4 tedne, v petek bo pa že en mesec. Ne morem verjeti, kako čas beži.... Sem pa ful jezna na našo patronažno. Je rekla, da bo poklicala, kdaj imamo posvetovalnico, pa ni bilo iz tega nič. Tako smo se danes ustavili v zdravstvenem domu, da sem šla vprašat, kaj je zdaj s tem. Me sestra vpraša, kako se pišemo, ji povem in takoj reče, da smo bili včeraj naročeni. Mislim, HALO?????????? Zdaj imava pa jutri. Komaj že čakam, da vidim, koliko se je kaj zredil naš fant. Tasha in Gael dobrodošla med nami. Naja78, ne bomo te zapustile, ti kar korajžno do konca, jaz hodim tudi še na nosečnost (se kar ne morem in ne morem posloviti....), s tabo bomo do konca, potem pa itak tukaj skupaj nadaljujemo. Uf, altati, nič ti ne zavidam diete. Saj, ko se navadiš, kar gre, pa res za svoje sončke storimo vse, samo da bo z njimi vse v redu. Meni je bilo tudi med nosečnostjo veliko lažje se držati diete, ker sem vedela, da bom škodila otročku, zdaj ko gre pa samo za mene, mi pa ne gre, da bi držala naprej. Jaz se pa kar bojim dodajati kakšen kapljice, še posebno, če sem sama doma. Se je Emi pri enem mesecu tako zaletelo, da ji nikoli več nisem hotela jaz dajati kapljic, zdaj pa tudi še kar odlašamo. Bom videla, kaj bo rekla pediatrinja, sicer bo pa moral mož dajati. Zdaj tako dobimo AD3 in jih bo potrebno dajati. Pri nas je pa duda zakon. Je cela panika, če pade ven iz ust, prava histerija. Že takoj na začetku je Maks pokazal, da bi bil on ves čas priklopljen in zato smo poskusili z dudo in je šlo. Tako zdaj pridno dudlamo. Ema je pa tja do ene pol leta ni marala, potem jo je imela pa za zaspat. Pri enem letu smo jo pa že ukinili, ker je zaspala tako, da je objela zajčka. Glede na to, kako jo ima Maks zdaj rad, bo pri njem verjetno drugače, ali pa tudi ne. Bomo videli. amazona, meni je patronažna rekla, da sprehodi glede otroka niso problem, je rekla, da imam Maksa lahko cel dan zunaj, bolj je problem zaradi nas. Takrat so mene še šivi boleli, pa mi niti ni pasalo. Dokelr sem imela še močno čiščo in sem imela še vložke VIR, me je še to zelo motilo in drgnilo in sploh nisem mogla hoditi. Zdaj imam pa samo še mini vložek in me nič ne ovira pri hoji. Mi tudi zdaj uživamo zunaj. Kar se hrane tiče pa jaz tudi ne kompliciram in jem kar vse. Fižola že tako ali tako ne jem, tako da ni panike. Jedla sem aktivia jogurt in me je tako nagnalo na WC, pa bolelo me je, da je bilo že meni groza, kaj šele Maksu, tako da to sem črtala, ostalo bom pa sproti videla. Če mu kaj ne bo odgovarjalo, ne bom jedla, sicer pa načeloma kar vse. Ali katera že dodaja? Jaz ne dodajam nič, tudi pri Emi nisem. Smo ji pa dajali adaptirano mleko, ko je začela jesti gosto hrano, tako sem ji zvečer v flašo naredila kakšno kašico s tem mlekom. Sem najprej imela ideje, da si bom svojega toliko načrpala, pa ni šlo. Zdaj imam namen narediti isto, če mi bo pa primanjkovalo mleka (ampak mislim, da zankrat ni panike), se bomo pa tudi tega poslužili. KAko pa ve uspavate otročke? Čez dan sam od sebe zaspi ali v ležalniku ali v vozičku, če gremo ven ali pa po dojenju med podiranjem kupčka. Zvečer pa uspavamo z računalnikom. Malo za šalo, malo za res. Če grem sama tudi z njim spat, potem oba skupaj zaspiva v postelji in ga kasneje prestavim v košek. Če je pa zame še prezgodaj, Maks v glavnem ne zaspi v postelji in ko se naje, greva za računalnik, ga držim v naročju, rahlo zibam in ga zmanjka. Ponoči ga pa tudi kar pustim zraven sebe, da zaspi nazaj in ga potem kasneje prestavim. Kaj delate z njimi, ko so budni? Če je priden, ga pustim v ležalniku in ga imava z Emo ob sebi, ko kaj počneva, mu obe pojeva, vse tudi njemu pripovedujeva, kaj delava. če se pa pritožuje, ga imam v naročju in tudi vse počneva z njim in Emo skupaj. Je pa zelo navajen na hrup. Bolj ko ropota v kuhinji, bolj je priden. Zdaj pri kosilu kar napo prižgemo, da se ne pritožuje in da mi normalno pojemo, sicer se ves čas pritožuje. ali že imate krče? Pri nas ne vem, če bi že lahko bili krčki, bolj se mi zdi, da preslabo podreva kupček in ga to potem to tišči, ko pa enkrat dobro podre, je pa v redu. Ali pa če ga kakat, se tudi pritožuje, potem pa opravi in je spet dober naprej. Sem se spet razpisala. Zdaj grem pa še sama malo počviat, predno se kateri od otrok zbudi.
|