maychika
|
uf...dobro da sem si skopirala besedilo pred objavo, ker sem tako dolgo pisala, da mi je "seja potekla"...čene bi samo pop..... no evo Ojla! Ja, res kar nekaj časa nisem pisala. Priznam, da se mi prav ni dalo. Sem si zapisovala kaj pokomentirat, ko se odločim tipkat...tko da bom zdajle. Pa hvala, ker ste me dale med pogrešane. Grozdja je bilo letos malo in je bilo pobrano hitro. Tia je spoznala še drugega pradedka in njegovega kanarčka... ...ja, če ga pa ima in se mu je takoooo smejala, da se ne da opisat. K sreči smo jo posneli s fotoaparatom, ker bi blo škoda zamudit. No pa po vrsti... Halena - jaz sem o lulanju za laboratorij pisala tam nekje 24.9., ko smo to opravili z našo Tio in se hvalila, da bi odprla biznis, ko nam je šlo tako dobro. vrečke smo dobili na prejšnji posvetovalnici (2 za vsak slučaj). Sem upoštevala navodila in ji potem vrečkico dala narazen ravno zaradi prostora in ji tisto, kar je bilo preveč dala pod rito, da ni bilo v napoto, ker sicer se je pa ves čas odlimalo z nje. Pol sva se pa kakih 10 minut igrali in je polulala vse v vrečko. Tudi kapljica ni šla mimo. Kaj čte...smo gorenjci...bog ne daj, da bi kaj polili. Zimski kombinezon smo mi dobili za darilo ob rojstvu in mislim, da ji bo celo prav, ker se nam je zdel velik takrat. No zdaj se nam pa zdi Tia velika. V treh tednih se je zredila 700g. Groza. Sploh ne vem kaj naj ji dajem za jest, mleka itak noče in ga zjutraj totalno odklanja. Z mlekom jo prepričam samo še ponoči, zjutraj pa raje tuli, kot da bi ga jedla. Tko da čez dan jemo samo sadne kaše, zelenjavne juhice (s piščancem ali brez) in jogurtke. Zvečer smo zdaj uvedli keksolino (milupa), ker se je ponoči ful zbujala. Valjda je bila lačna, saj je nič od naštetega ne nasiti ne vem koliko. Bomo videli. Samo me skrbi zaradi mleka. Čene ji bom pa malo benkota not dodala, da ga bo ja jedla. 200 ml na dan ni dovolj. Zato ji tudi dodajam AD3, ker z mlekom sploh ne dobi dovolj. Sicer pa ji dam za piti že med hranjenjem, če je hrana bolj gosta in bremza po grlu, sicer pa po jedi, da malo poplakne, pa tudi pred spanjem ji običajno dam. Aja, ena je spraševala katero mleko je dobro za prebavo. Mi imamo comformil, ki je proti krčem in za uravnavanje prebave. Pravi kolegica, ki ima dvojčka (2 in pol mes stara) in imata oba krčke, da jima je zdaj zamenjala mleko za comformil in je ful bolje). Mojčika, če ne bi ti napisala, jaz še opazila ne bi, da naša frajla tudi največkrat v stolčku kaka. Saj tudi drugje, ampak res pa največkrat v stolčku. Ha... Sicer pa tudi naša ne ravno kriči, ko vidi druge jesti, jih pa tako gleda, da ti vzame ves apetit, ker tako poželjivo gleda tisto hrano. Mene včasih kar mine jesti, ker mi je tako fouš. Eh..čez kako leto... Ja, adaptirano mleko je res drago, samo mi ga še zdaleč ne popijemo toliko, da bi se nam poznalo. Porabimo mogoče (največ) dve škatli na mesec...od prej štirih, petih... je pa res, da na dojenčkih je kruto služiti, če jim je to edina prehrana. No, pri nas...torej naša občina da za novorojenčke...po gorenjsko...prst v r.. . Cuclji...mi imamo pri aventovih flaškah za mleko trojko, za kompotek dvojko. Pri nukovi imamo še vedno enko, smo pa zdaj kupili dodatne cuclje za gosto hrano. V varstvu sva midva Tio pustila že pri kakem mesecu in pol samo za dve uri, da sva šla po opravkih in nakupih za njeno hrano in plenice...bova jo pa sedaj pustila za kakih pet ur parkrat, ker bova šla na en tečaj in traja 4 ure. Tko da bo kar hudo. Že tisti dve uri se mi zdita neverjetno dolgi. Pol ko jo vidim, bi jo stisnila, da bi ji kar kosti popokale. eya, kje ti gledaš te krivulje rasti? a lahko link prilepiš prosim. in še na koncu... marelica...M L J A S K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 tole pa izgleda takooo zelooo dobro, da sem se ob pogledu na torte kar zredila za pol kilograma... A imaš mogoče kak dober recept za enostavno in božansko kremo za torte (pa da ni čokoladna seveda...tudi jaz nisem pristašica čokoladnih stvari)... No...to bo vse. Mi je končno uspelo napisati. Začela sem pisati mislim da okrog šestih, zdaj pa je pol desetih...ja...našo Tio nekaj daje. Ne more zaspat, pa če ne vem kaj. Po moje bo kmalu spet kak zobek. Je pa smešna, ker se smeji svoji lučki, midva pa jo poslušava po baby fonu... no ja...sva jo. Zdaj jo mož že v četrti izmeni poskuša uspavati. Se menjavava, pa sva že oba bila tam po petkrat, če ne še več. Ne vem kaj jo daje...ma se tolažim...bo vsaj ponoči bolj spala... Lahko noč mamice... Maja