Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 12:26:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa ti je reku G, kdaj se moraššpikat. Zakaj zvečer? Aja kapica je tudi mela nek podoben primer. Daj kapica, javi se. Če se ne motim, pa je na koncu presedlala na jutro.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 15:27:05
|
|
|
|
kapica
|
Problem? Kje je problem, evo me sem ze tu . Siskamiska jaz sem tudi zagnala paniko ker si nisem ob isti uri spikala in ne zjuztraj tako kot vecinoma punce tu gori. Pa sem vprasala G in je rekla vseeno al zjutraj al zvecer, tako da jaz sem potem ob sestih al sedmih zvecer spikala Gonal. Sprej pa zjutraj in zvecer, sem poskusila tudi vedno ob enaki uri , ce je uspelo seveda. Pa sem na koncu pridelala osem lepih jajck . Hura za mene, ja, cas hitro mine , sem ze skoraj pozabila kako je ze to bilo, ceprav je samo dva meseca od tega. Ja mIsek samevam, ce ste se pa v petek vse poslovile za vikend, tako da nimam izbire. Sem bila pa vceraj zvecer na svetovnem prvenstvu v latinsko ameriskih plesih in je bilo zeloo lepo. Slovenca sta bila cetrta, mi je bilo tako zal da sta za las sfalila medaljo, pa sta res dobro plesala. In sem sla na parket malo od blizu pogledat, tako da sem cisto zraven njih stala. Se mi zdi da sem bila za nekaj cm kar vecja . Vidis Misek, se kr nekaj dogaja tu v NEM, kaj pa ti v DUB, se mate kaj sonca , in kako je bazen, je se voda noter al na suhem plavas ?
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 17:30:14
|
|
|
|
Anonimen
|
UUUUU, kapici se pa dogaja . Kako lepo, tako vsaj pozabiš na slabe trenutke , ki si jih preživela enkrat prejšnji dan. A te je tvoj pelal. Te je pol še zavrtel, te je kter od tekmovalcev zavrtel. No pol bi se ti najbrž ornk zavrtelo . Ko sva se z mojim učila plesat za poroko, (ne se smejat, ker noben ni vedel niti enga koraka, niti valčka, nobenga plesa), sva šal v en kviki tečaj in ko me je en profi vzel v roke, sem plesala, kot da bi bila še jaz profi . Carsko je bilo, vse dokler me ni moj dragi spet primu v roke . Tle nič novga sonce, pesek, vse po starem . Mogoče se je za kako stopinjo ohladilo in s tem tudi ovlažilo , vlaga pa ni dobr, se težje diha, pa prej zašvica. Jaz čakam, da mi končno pricuri , mal me že šraufa in ščipa v jajčnikih, sam neki se ji ne da prit v to vročino. Jaz pa že vsa živčna .
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 17:49:00
|
|
|
|
siskamiska
|
Kapica, meni je sestra rekla da naj se špikam popoldne ali zvečer, ker imam 16.10 prvi UZ ob 7.30, pa da bi blo fajn da si tisti dan še ne dam do takrat šprice, ker je možno da bi mi spremenil terapijo . Nevem zakaj bi mi, ampak se s tem sedaj še ne obremenujem. Pol sem pa malo študirala , kdaj bi bil najbolj primeren čas in sem prišla do tega da bi bila ob 22-ih najbolj primerno, ker sem po večini takrat že doma. Me je pa zelo strah da menebi potem kaj bolelo, ker nebi mogla spati. Če sem neprespana sem potem čist čorova cel dan ker ustajam ob 5-ih . kakšni naj bi bili stranski učinki? lp vsem
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 18:42:37
|
|
|
|
Niovi
|
Čau punce končno sem doma in kar utrujena od vsega dela, ki je bilo za opravit. Jutri pa v nov sončen dan. Moja je končno blagovolila priteči, jo čakam od srede. Jutri grem po Klomifen in baje že kar takoj v nov ciklus z eskimi ki me čakajo primerno ohlajeni. Hvala vsem za lepe želje čez vikend tudi jaz vam želim enako. **Mišek meso in polenta, sta iz iste reklame, ki so jo omenjale Dobre vile... ko reče.... hmmmm meso in polenta, pa Dobra Vila reče ''ahaaaaaa mesečna renta''
< Sporočilo je popravil Niovi -- 1.10.2006 18:46:09 >
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 18:44:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole, da bi ti spremenilo terapijo je mal čudn. Tle smo vse zjutraj prakticirale in vse tudi zjutraj mele UZ. Ne vem men je to ful čudn. Kam pa hodiš h G? Če ti je tak rekla, jo pač ubogaj, vendar vseen mislim, da tudi če si daš kasneje ni tak problem, men je G reku, da suprefact in Diphereline nista tolk občutljiva na točno uro, medtem ko menogon, menopur in gonal,je pomembno da se daje čimbolj točno. Ob špikanju te nič ne boli, mogoče mal peče, naredi se ti mehurček, ni nujno, vendar ti izgine po par sekundah ali minutki. Nekatere je mesto srbelo neki minutk, zato so si zalimale obliž, da se ne bi praskale. Stranski učinki pa so bili zaspanost, utrujenost, špikanje v jajčnikih, kaj pa vem kaj še vse. Pri vsaki se je še kaj našlo. Aja tiste ki so nagnjene k glavobolom in migrenam, se je še to pojavljalo. Pa zamujanje menstruacije, je bilo skoraj pri vsaki. Deluje kozarček rdečka vinčka in topla kopel. Vpraši poopsie . Sve skupi čakale, da se vlije in sva se ga nacedile, pa je takoj drug dan potrkala na vrata .
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 20:31:38
|
|
|
|
kapica
|
Siskamiska, ce si vsak zvecer ob desetih doma, potem se spikaj ob tej uri. Je tudi prav, G bo ze vedela ce je tako rekla, ne se s tem obremenjuj. Zaradi inekcij ti spanec ne bo manjkal, razen ce ti bojo zivcki delali, pa uzato ne bos mogla spat. Drugace pa smo punce vecinoma zaradi hormonov se bolj zaspane, kot je ze misek povedala. Jaz tudi vstajam ob petih, tako da vem kako je ce si nenaspan . Niovi a ti gres pa kr ta mesec ze v nov krog? A ne rabis kaksen cikel pocakat, pa potem znova? No fajn ce je tako, jaz sem mogla pa dva ciklusa pocakat, pa se enega bom mogla. Drzim pesti da bo tokrat slo bolj po sreci. Misek tocno vem kaj mislis. A ne kako je super z enim profijem plesat, ko te koraki kr sami nesejo? Meni se zdi to cudovito, ker je moj totalni anti plesalec, pa ne smem na glas povedat . Tako da ples mi je bil ze od nekdaj zelo zelo vsec. Mogoce se pa midve kdaj skupaj zavrtima, a ? Da si mal po nogah hodiva, to bi bil hec .
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 1.10.2006 21:05:15
|
|
|
|
pika74
|
Ojla bejbike! Vas sam na hitr pozdravim in vsaki posebej zaželim velik sreče pri postopkih ! Vidim, da je tukaj še najbolj živahno od vseh podforumov na zanostivi - se vidi, kje je največ energije in optimizma - bravo . Jaz bom v vaših čevljih nekje konec leta, če bo šlo vse po sreči . Držte se in pogumno naprej! Lp
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 6:12:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Niovi Moja je končno blagovolila priteči, jo čakam od srede. Jutri grem po Klomifen in baje že kar takoj v nov ciklus z eskimi ki me čakajo primerno ohlajeni. Bom držala pesti, go niovi, go go . Pismo, sem že prava čiliderka postala **Mišek meso in polenta, sta iz iste reklame, ki so jo omenjale Dobre vile... ko reče.... hmmmm meso in polenta, pa Dobra Vila reče ''ahaaaaaa mesečna renta'' A maš ti to reklamo posneto (a so sploh bili takrat že videorekorderji ), al maš v tako dobrem stanju sive celice . Men se ne sanja, da je bilo to not, pa sem ful rada mela to reklamo. Kapica, mislim, da si ne želiš z mano zavrtet. Po najini poroki še nisva stopla na plesišče, jaz zdaj še večji trotelj kot tvoj . Podabla vse . Ti črne prste . Moje pa tudi še kar ni. A je kteri po neuspelem IVFju tud zamujala. Al je pršla točno al prej
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:05:17
|
|
|
|
siskamiska
|
Dobro jutro!!!!!!! Na takole, moja prva inekcija je za mano. Sem bila zelo pogumna in sem si jo dala kr sama brez da bi padla skupaj ( preventivno sem si jo dala kar na postli da bi ublažila padec ). No in takoj ko sem končala me je moj uprašu da če sem čisto prepričana da sem si dala prav, jaz pa v deželo panike. Rezultat tega je da je za mano dooolga neprespana noč zaradi živčkov. Zdaj me pa spet neki zanima in sicer: ali si daješ inekcije tik pod kožo ali bolj v maščobo? Dajem si jih pa v trebuh. Lep delovni dan vam želim.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:10:23
|
|
|
|
Saša27
|
Ojla pupike! Spet novi teden in vidim, da ste tudi med vikendom bile kr precej aktivne . Siskamiska, tudi jaz sem na suprefactom in dajem si ga ob 6. zvečer, rekla pa mi je G, da je vseeno ob kateri uri
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:15:28
|
|
|
|
Ayolinca
|
Jutro, punce!!! Jaz sem pa danes zelo . Že sinoči se mi je zdelo, ko sem si vstavila tableto nekaj obarvanega, danes zjutraj pa se mi je potrdilo. Med sluzjo je roza izcedek, sicer zaenkrat še redek. In full me je strah. Srčno upam, da je vsaj eden ostal. Najraje bi šla test delat. Res sem razočarana!!! Se opravičujem, ker sem vam mal zatežila!!! Kako ste pa druge? Kaj se dogaja pri vas? Upam, da imate kaj več sreče!!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:21:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Siskamiska, jaz sem se tko špikala, ampak tko mi je tudi G pokazal. A tebi niso kazali, da si zdaj vsa panična? Evo, z eno roko sem si vzela špehek okrog trebuha, z drugo roko pa sem inekcijo pod kotom 45stopinj pićla not. Jaz špeha glih nimam, pa mi je vseen uspelo. Na začetku sem bila jaz tudi panična , kako bom jaz to izpeljala, ker nimam špeha in me je bilo strah, da bi pršla na drugi strani kože ven , vendar ko sem videla mojga G kako to on naredi na brzino, me je vsa moja finoča in pazljivost minila. To samo piči. On mi sploh ni naredil gube, ampak je samo pod kotom piču not. Mora pa cela igla it not baje, zato tudi pod kotom moraš delati. Pa ne pozabi prej ves zrak iz igle spravt, pa zelo počasi špricaj tekočino not, res zelo počasi, tako te ne bo nič peklo al pa vsaj mičkeno
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:24:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Maza nič nam nisi zatežila . Kteri dan po ET si?. Nič še ni izgubljeno. Bomo še navijali ate, da bo vs eok. 10 dan po ET lahko greš krvni test delat. Moja sis je mela roza izcedek pa je bila nosečka, zato še ne obupaj, vsaj dokler se ne vlije lai pa test ne pokaže drgač.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:29:17
|
|
|
|
Saša27
|
No zdej se pa vidi, kako je različno od G do G, meni so rekli, da si moram suprefact dajat podkožno in ne v maščevje, res pa je, da sem dobila po teh inekcijah sive fleke po trebuhu in nogah (na mestu kjer si dajem inekcijo), prej, ko pa sem dobivala GonalF, katerega sem si dajala pod kotom 45 stopinj pa ne. No, da še javim, Mišek imela si imela prav, ko si rekla, da lahko M zamuja, jaz sem jo namreč dobila danes ponoči, morala pa bi jo prejšnji teden v četrtek, pa ful bolečo, kar prej nisem nikoli.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:29:51
|
|
|
|
Ayolinca
|
Oj, Mišek, hvala za vzpodbudo. Poskušam ostati optimistična..... Danes je, če štejem tudi dan ET-ja, 13. dan, drugače pa 12. - ne vem kako se šteje. Groza, pa zakaj ne more vsaj ena stvar it tko kot treba? Kaj pa ti? Sem videla, da tvoje ni in ni! A si že kaj čekirala? Hja, nikoli ne veš ........ Ah, vse mora biti ok!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:30:44
|
|
|
|
Saša27
|
Maza pa brez panike, nič še ni izgubljeno, držim ogromne pestke, da je bil samo izcedek in da seveda si
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:53:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Maza nisem še nič čekirala in ne bom. To bi bil res čudež da bi nama naravno uspelo, še večji kot brezmadežno spočetje . Pa še na rentgenu sem bila, uf bi se žrla celih 9 mesecev. Mal spremembe okolja, klime, pa še plavam kar velik. Izcedek se mi je pojavu že pred enim tednom, celo mal krvi, zdaj pa izginja in ga je zmeri manj , ponavadi ga je zmeri več. Pa jezna sem na te muslije, ker sem že 5 štacun dala skoz in nikjer nimajo mini tampičev. . Grozno je, ko greš v bazen in se sončit in ne veš, kdaj ti bo kaj priteklo .
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 7:58:14
|
|
|
|
tepka
|
hojla punce pa smo spet tu za mano je tretji postopek in spet zelo neuspešen no mogoče bo pa v naslednjem kaj ne držim pesti za vse ki še upate in čakate na jaz pa kar mal
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 8:04:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Tepka , kaj se je zgodilo, nič ne vemo. Zjokaj se, potolaži se, potem pa naberi moči za naprej.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 8:09:32
|
|
|
|
siskamiska
|
Tepka hudo mi je zate. Ti se kar izjoči pa ti bo lažje. Pošiljam ti veliko objemčkov. V četrte gre rado. Maza nič še ni izgubljeno, upanje naj umre zadnje. Saša 27 meni je sestra pokazala da naj si dam tako da bo igla čim bolj ob koži ležala, noben mi pa ni reku da mora iti igla čist do konca notri. pri meni je šla čisto malo, ampak mislim da ni nič ven steklo ker se mi je naredil velik mehur. Joj zdj s pa res čist zmedena . Kako ste si dajale pa ostale? Jaz si bom potem dajala še Gonal.( čez 14 dni). Držim pesti za vse punce.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 8:10:43
|
|
|
|
siskamiska
|
aja še to, zakaj meni dela samo nekaj smeškov, večina pa ne? mi kaže napako na strani.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 8:11:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro, moje soborke Upam, da ste imele lep vikend, jst sem se napacala samih dobrot . Sva z in prijsteljem kuhali kot norci . -za predjed škamše na buzeri -glavna jed tajski špageti s koksovim mlekom, piščancem, curryiem in vso možno zelenjavo -za sladco pečene banane z nutelo in sladoledom...njamsi!!!!!!!! Sem se napokala za cel teden . Kaj ste pa ve počele?? Sisy ...moja sotrpinka v boju z eskimčki, upam, da se dobro počutiš indržim pesti za dober rezultat. Dnes je moj 10. dan po ET!-JU!Tud jst nimam nobenih znakov razen, da me je čez vikend ful zvijalo tako kot pred ..bomo videli...bolje, da nimaš nobenih znakov kot pa take kot sem jih imela jst . Maza:Ne obupaj, roza izcedek še ne pomeni inč. Ne bodi žalostna, jst močno stiskam pestke Sem prov ponosna nate, ker nisem nardila še nobenga testa ...me niti ne mika... MIŠEK, kdaj pride kontejner jst še kar čakam tkole tole bo bolj prov, da boste sploh kaj razumele ... tepka: ..izjokaj bolečino potem pa pogumno naprej...
< Sporočilo je popravil poopsie -- 2.10.2006 8:16:24 >
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 8:15:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Siskamiska kar dobro si daješ. Men je moj reku naj celo not zapičim, sam kasneje sem njega videla, da tudi ni celo not zapiču. Ti kar tako nadaljuj, je že ok. Ne bit že zdaj živčna , je še cel postopek pred tabo. Me spominjaš na našo poopsie , je bila isto tako zmedena. Pa če povem po pravici, smo bile kar vse na začetku , sam vaja dela mojstra. Upam, da ti ne boš nikoli ratala mojster in da končaš pri prvem postopku to agonijo .
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 2.10.2006 8:18:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Poopsie , sme te kar malo pogrešala, sem že mislila, da si odpeketala na bolniško . Ko bo tvoja škatla popravljena bo najbrž pršu kontejner . Pride nekje 14.10, lahk prej lahko kasnej, odvisno kako bo morje. pejd mal v portorož in pihaj ko norc proti meni, mogoče bo mal vetra v mojo smer pohitrilo ladjo .
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?