Anonimen
|
Bom kar prilepila, ker bom meil potem zbrisala: ŽIVETI! UŽIVATI! PREŽIVETI! Tečaj zdrave prehrane Hrana ni le polnilo za telo. Lahko je vir energije in dobrega počutja, ali vir težav in slabe volje. Lahko je draga ali poceni, koristna ali škodljiva, prazna ali polna ljubezni. Na tečaju društva Ognjič boste izvedeli, poskusili in se naučili pripravljati okusno in zdravo hrano, brez živalskih sestavin, škodljivih maščob, brez bele moke, soli in sladkorja. Odkrili boste, da živeti zdravo ne pomeni odrekanje. Lahko se sladkamo, jemo obilno, jemo okusno in ob vsem tem izboljšujemo svoje zdravje. Le znati je treba! Drugo odkritje, ki ga obljubljamo je spoznanje, da zdrava hrana v resnici ni dražja od prazne in pogosto škodljive industrijske prehrane. Le drugače se je potrebno organizirati. Na tečaju vas bodo v enostavnost zdrave prehrane vpeljali: Sanja Lončar, Marija Kočevar Fetah in Živa Pogačnik. VSEBINA JESENSKEGA TEČAJA Tečaj obsega 5 delavnic, ki trajajo vsakič 4 šolske ure. Kako pripravljamo zdrave sladice? (brez mleka, bele moke, belega sladkorja, škodljivih maščob, želatine in pecilnega praška, koliko so nekatera sladila zdrava, kako naredimo sladice, ki ne bodo hitro dvigale raven sladkorja v krvi…) Napitki za zdravje in užitke! Kaj moramo vedeti o pripravi čajev, lastnih izotoničnih napitkov, svežih sokov, Kako pripravljamo domače sojine, riževe, ovsene, mandljeve in lešnikove napitke? Kako izdelamo sojin jogurt? Sojini izdelki za užitke in zdravje Kako soja pomaga pri menopavzi, osteoporozi, sladkorni bolezni, boleznih srca in ožilja. V katerih oblikah jo je najboljše uživati. Kaj vse z njo lahko počnemo? Kako izbiramo izdelke, da se izognemo gensko spremenjeni soji? Zdravilna moč starih žit! Kako pomagajo žita kot so pira, kamut, amarant, kvinoja pri različnih boleznih? Kako jih pripravimo in kdaj jih je najboljše uživati? Hrana, ki jo »pojemo« skozi kožo. 60% snovi iz krem, dišav in čistil pride v našo kri in notranje organe. 95% izdelkov na trgu pa je narejeno iz sintetičnih sestavin, od katerih je večina pridobljena na bazi nafte. Kako se zavarujemo? Kako izberemo naravne izdelke? Kaj lahko pripravimo v svoji kuhinji? Tečaj bo v Ljubljani, 2., 9., 16., 23., oktobra in 6. novembra. Minimalno število prijavljenih je 12. Cena tečaja zajema delovno gradivo za vse delavnice, recepte za vse delavnice, material za pripravo jedi, konzumacijo pripravljenih jedi in pijač, Cena celotnega tečaja (5 predavanj in delavnic) 17.500 SIT Cena posameznega tematskega sklopa 4.000 SIT Plačilo: Za tiste, ki so prijavljeni na posamezne delavnice, plačilo ob delavnici. Za tite, ki se prijavijo na celotni tečaj 50% na prvi delavnci in 50% na tretji. V primeru, da zaradi bolezni ali zadržanosti ne morete priti na določeni tematski sklop, lahko na delavnico pošljete drugo osebo. Prijave sprejemamo na stojnici »Skupaj za zdravje človeka in narave«, po telefonu 041 770 120 ali na e-mail info@zazdravje.net (do zasedbe prostih mest)
|