|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
14.9.2006 15:58:44   
krfjolca
Urska76 - Mah sej vem, je bilo bolj retorično vprašanje :)
Sterilno pa jaz že zdaj nimam, brez skrbi. Me je zanimalo, kaj ve menite o tem, da bi vam tašča hodila pospravljat - ne vem, jaz bi se počutila nesposobno, no ... user posted image  

Matejka, sožalje za sladkarije user posted image , saj bo šlo. Mene tudi malo skrbi, kaj bo pokazal pregled drug teden, ker se zadnje čase res bašem s sladkarijami ... Ravno sem pojedla en krof, sem ga dobila gratis, ker sem nabavila toliko kruha - so ga začeli razvažati tu okoli, pa je en nov ponudnik in je imel akcijo ... Čisto svež kruh, še topel, mnjami!!! user posted image

Prej sem bila pa v kitajski, sva šli s sošolko na bone jest. Pa mi ni bilo nevemkaj dobro ... Še vedno me matra grlo, danes sem se zbudila ob 4ih, ker me je tako bolelo, potem sem bedela do 6ih in se nalivala s čajem, potem sem pa še za 1 uro zadremala.

Izpit je bil pa simpl, ne vem, česa sem se sploh bala. Ko bi bili vsaj vsi izpiti taki - smo šli noter vsi 4je prijavljeni naenkrat, potem je pa vsakega vprašal, kaj mu je bilo od snovi najbolj zabavno, pol smo pa pol urce prijetno klepetali o tem. Pa vsem je dal 10 user posted image  ... Jih imam pa še 5 do konca septembra user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 2501
14.9.2006 17:36:19   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Izpit je bil pa simpl, ne vem, česa sem se sploh bala. Ko bi bili vsaj vsi izpiti taki - smo šli noter vsi 4je prijavljeni naenkrat, potem je pa vsakega vprašal, kaj mu je bilo od snovi najbolj zabavno, pol smo pa pol urce prijetno klepetali o tem. Pa vsem je dal 10 user posted image  ... Jih imam pa še 5 do konca septembra user posted image

Ajej, krfjolca, kako ti zavidam! Tudi jaz sem v času študija doživela ena dva taka izpita. Zdaj pa sem si za konec pustila dva težka in ful obsežna, pa še to pri ženski, ki je niti malo ne gane, da nosiš s sabo "konkreten tovor", da bi ti vsaj malo pogledala skozi prste ali pa te vsaj spustila naprej preko vrstnega reda user posted image . Sicer pa se mi zdi, da študirava na podobnih smereh, ker mi je bila zadnjič zelo znana neka snov, ki si jo omenila. No, želim ti, da opraviš vse s tako lahkoto kot tega, bom držala pesti. Jaz sem se pri sebi že sprijaznila, da se bom na porodniški pač učila v prostih uricah (upam, da bom imela dovolj energije), ker do novembra več ni rokov - danes je bil zadnji, dvomim pa, da bom par dni pred porodom v stanju iti na izpit. Ah, bo že... 

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2502
14.9.2006 20:08:31   
Anonimen
Kje ste novembrke? user posted image  
Saj vem, da sem paranoična vedno ko pridem iz pregledauser posted image , ampak ali bi mi lahko katera malo izpisala koliko je kaj imela oz. ima v materinski knjižici napisano za S/F oz. razdalja simfiza (to je tisto ko vam z šiviljskim metrom trebuh izmeri user posted image )

Jaz imam tako:
v 19t : 18cm
v 23t : 20cm
v 29t : 23cm
v 32t : 27cm

Kako pa imate ve kaj? user posted image

(odgovor članu Nogavica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2503
14.9.2006 20:23:38   
viv_
Ojla punce!

Matejka - bi ti napisala, ampak meni tega ni nikoli merila user posted image  Tudi prvič ne!

karfjolca - čestitke za 10-ko!

A ima katera že pripravljen ruzak za v porodnišnico? Sem razmišljala, da bo to potrebno počasi narest, ampak moram še par stvari nabavit...

Danes sem končno vzpostavila stik z unim tipom, ki na ebayu prodaja koške in je rekel, da pošljejo tudi v Slovenijo. user posted image user posted image  Sem ga že naročila, jutri je treba še denar nakazat - to so moji rekli da častijo user posted image

Pa upam, da dobim jutri še nov mobitel po pošti... Je tako zoprno brez!

Zdaj počasi dela generalno stanovanja - pomoje me daje gnezditveni sindrom user posted image  ampak malo zgodaj. Danes sem zrihtala spalnico in kuhinjo, jutri imam pa v planu hodnik, pisarno in kopalnico. Za soboto mi pa potem ostane še dnevna. Mi je šlo pa kar na jok, ker mi je pomivalc spustil vodo in sem imela poplavo. Aaaaaa... Zdaj pa noče prat, samo neke čudne črke se napišejo na displaju. Moram jutri klicat servis!

Danes tamala ni hotla domov iz vrtca, ker so se tako fino igrali... He he...

Sicer pa komaj čakam, da je tega tedna konec. Moj ima norišnico v službi, 2 dni ga sploh ni bilo domov, 2 dni je pa prišel ob 7 zvečer... Saj bo boljš...

Uživejte punce!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2504
14.9.2006 21:03:26   
Aja1
Dober večer. Pa da se še jaz malo oglasim danes.
Popoldan sva bila spet v materinski šoli, kjer nam je babica predavala o fazah poroda...vse lepo in prav, ampak baje da imaš skupaj okoli 200-300 tapravih popadkov (na 3 minute) preden rodiš... user posted image

Matejka, meni tudi meri S/F in mere so:
20t ....16 cm
24t.....20 cm
28t.....24 cm
32t.....28 cm

Pa sožalje za sladkarije....to bi mogli tudi meni prepovedati, da bi se vsaj normalno začela prehranjevati....zdaj pa mislim samo na sladkarije.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2505
14.9.2006 21:12:23   
Anonimen
user posted image Aja1 podobno, podobno,...torej je to nekje normalno, no ker jaz drugač nimam blage veze koliko mora bit pa kaj user posted image .

user posted image  si me razveselila.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2506
14.9.2006 21:38:29   
Aja1
To je bolj na spodnji meji (tako mi je rekla G....mi je pokazala v materinski knjižici v tisti graf na strani 15 in je res bolj v spodnji meji).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2507
14.9.2006 22:02:29   
Capyka
Čer vsem user posted image ,

Urška76 - imam eno vprašanje zate in sicer glede Postojne: sem danes klicala, da bi se pozanimala okoli poroda v Po, pa se je oglasila ena ženska, ki ni vedla nič pa še malo manj.... user posted image  Zgledal je ravno tko, kot da bi se oglasila čistilka.. user posted image  A maš mogoče kakšno številko od PO porodnišnice? Sm preiskala podolgem pa počez, pa nič ne najdem..user posted image  A dr. Merlo še dela tam?

Jaz pa nikoli nisem marala sladko, samo na slano sem bila mahnjena. Sedaj pa je situacija obrnjena. Me ima moj user posted image  že kar malo dosti, ker on pa je sladkosned in sedaj mu jaz vse sladko popapcam... Delava zalogo kot bi nas živelo 15 v bajti... user posted image  Da slučajno nebi česa zmankal. user posted image

lp

20.10.2006 je prišla naša princeska Sara!
22.03.2010 pa še druga princeska Tamara!
--------------------------------------------
Jaz bi pa spaaaalaaaaa......

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2508
14.9.2006 22:07:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

To je bolj na spodnji meji (tako mi je rekla G....mi je pokazala v materinski knjižici v tisti graf na strani 15 in je res bolj v spodnji meji).

user posted image  jej kaj pa to spet pomeni? Meni ni nič rekel user posted image , razen danes mi je sestra rekla, da mi je pa zdaj že lepo buši zrasel user posted image .

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2509
14.9.2006 22:31:26   
krfjolca
Nogavica, žal je bil to zadnji izpit, ki bo šel tako gladko, za ostale se bo treba precej bolj potrudit. Šlo je pa za literarni prevod, ki je meni kar ljuba tema. Se da fino razpravljat. Pa še o otroški literaturi je bilo govora, kar mi je trenutno sploh pisano na kožo. Kaj pa študiraš ti, če smem vprašat (jaz imam slovenščino in primerjalno književnost.)

Zdajle bo še kar nekaj neprespanih noči. Rada bi čimveč spravila skozi v septembru, zdaj, ko imam ravno zagon. Bo pa kar težko. Ostali mi bodo v najboljšem primeru  3 izpiti - 2 diplomska in 1 pri eni teti, kjer se s trebuhom ne upam prikazati (ker je prav zlobna do nosečnic: "najprej diploma, pol vse ostalo", grrrr)

Bosta pa verjetno mojadva bankrotirala, če bo šlo tako naprej user posted image Namreč za vsak izpit dobim nagrado - 5 jurjev od vsakega. Sem hotela prekinit tradicijo, ko sem se poročila, da jih razbremenim, pa vztrajata, da me hočeta do konca šolati user posted image . No ja, če jima naredim veselje, se pa ne bom branila, a ne user posted image ...

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 2510
15.9.2006 8:29:41   
Nogavica
krfjolca, jaz študiram Slovenski jezik s književnostjo v MB (se mi je zdelo, da sva nekje v podobnih vodah). Vsekakor ti želim, da čimprej in s čimmanj napora opraviš še ostale obveznosti.
Tudi mene mama "nagradi" po vsakem opravljenem izpitu. Je to začela delat, ker je bila prepričana, da mi bo to motivacija, da čimprej končam, pa se je očitno uštela user posted image .

matejka81, meni sicer ne napišejo tega v materinsko (ampak samo v kartoteko), se pa spomnim, da je prejšnji teden (29t) na pregledu  namerila 27cm.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2511
15.9.2006 9:45:27   
Aja1
Matejka, to meri G maternico, če raste. Če bo na vsakem pregledu večja, je to ok. Po tem tudi ona sklepa, kako otroček raste. Če bi bila ta razdala pod spodnjo mejo oz. nad zgornjo mejo, pa bi verjetno takrat naredila UZ, da bi preverila user posted image  rast. Te mere so čisto ok.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 2512
15.9.2006 10:25:47   
alja01
Ojla, sam da vas pozdravim, jst bol berem, kot pišem.
Moram povedat, da sva včeraj z mojim user posted image  sestavljala posteljco celo dopoldne, pa ne zato kr sva tok neustvarjalana, ampak zato ker so bili načrti tako zapackani, pa en cel kup šravfov, k nisva vedela kam naj jih vtakneva. No še k sreči, da ma mojuser posted image  dobre živce za takšne stvari.
Ja tud men je že merla moja G trebušček z merilnim trakom, ampak do sedaj samo enkrat pa je rekla da je OK. Sm pa že tud mogla dat vodo na pregled (mislim, da zaradi pritiskauser posted image ), pa pred naslednjim pregledom moram še enkrat dat- čeprav je bil rezultat OK.
Se mi pa dogaja, da me zadnej čase zalo tišči v želodcu, ko kaj pojem, apetit mi pa nič ne narašča, tko, da tud pri kg stojim.
Tud jst sem že oddala potrdilo za porodniško na CSD, pa so mi rekli, da bo denara (namesto paketa) nakazan 11. 10. Pa še en kup papirjev zame in za mojega so mi dali.
user posted image nekaj me zanima, kje bodo vašeuser posted image  spale prve mesece, v vajini spalnici, ali v svoji sobi?
No lepo se mejteuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2513
15.9.2006 10:44:19   
majas
jutro...
Pri nas bomo spali kar v najini sobi...saj bo tudi lažje.
Jaz komaj čakam G v torek da vidim če je vse ok...kaj še kateri tako otrdne trebuh da se komaj premika..včasih je meni kar grozno.. pa je to normalno?
Meni pa že  iz prsi teče tekočinica, je prav smešen občutek user posted image ko je majčka mokra, a še kateri?

Viv, kaj ti počivaš ali spet preveč delaš ha ha??user posted image

Sem pa včeraj kupila stojalo za baldehin v Intersparu pa vam povem da je čisto vredu!

Pri nas tako piha burja da me sigurno odnese če se prikažem zunaj...
user posted image
Meni pa G-sploh nobenih podatkov ne piše v materinsko tako da prav nevem nobenih meritev povedati...

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 2514
15.9.2006 10:45:15   
krfjolca
Ojla!
Pri nas bo spala kar lep čas pri nama v spalnici, ker otroška sobica še ni izdelana. Pa tudi, če bi bila, ne bi bilo ravno pripravno, ker bo otroška zgoraj v mansardi - morava še zvrtat luknjo v strop, pa namontirat krožne stopnice. Ni drug možnosti. Tako da bo tisto verjetno bolj čez par let prišlo v poštev, bolj kot mladinska sobica, ko mulček ne bo več tako štorast za po stopnicah. Sicer je ena varianta, da bi gor prestavila spalnico, pa to sobo odstopila otroku, samo ne vem ... Se še odločava. Potem bi morala zamenjati tudi spalnično pohištvo, ker je preveliko za gor. Grrrr, me jezi, ko se ne morem odločit, kaj bi bilo boljše. Moram naredit en seznam za in proti.

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 2515
15.9.2006 11:29:38   
Anonimen
Jutro novembrke user posted image ,...
No, danes pa me je najina user posted image  pustila kar celo noč do 7.30 spati user posted image , nisem rabla it na wc. Čeprav ko sem se zjutraj zbudila mi je pa skoraj da ušlo user posted image .
Zdaj namesto ekstrasladkih gostih sokov pijem cedevito - pa še folno kislino vsebuje user posted image . No, pa vodo,...Čokolad pa raje niti ne gledam,...kako dolgo? user posted image  Dokler me kdo ne spravi ob živce, potem pa spet naval user posted image .

Danes se mi obeta dan samevanja  user posted image  joj  kako ga ob takih trenutkih pogrešam ob sebi user posted image  user posted image  user posted image ,...kr slišim njegov glas user posted image .

Verjetno bom popoldan kaj pomigala okoli diplome, mi še samo vikend preostane, da si pripravim kaj bi sploh vse rada pisala v diplomsko. user posted image

Aja1, no bo že nekak z najinima user posted image , ne? user posted image  Samo, da rasteta, to je najpomembnejše,...zdaj še samo en mesec pa pol pa se bomo cartali  user posted image , če sta do zdaj rasli bosta pa se še ta mesec pa pol potrudili malo user posted image .

Krfjolca, čestitke za izpit user posted image , joj sem čist pozabila, ne vem kaj razmišljam zadnje čase user posted image .

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2516
15.9.2006 13:01:00   
viv_
Jaz počivam... No, danes sem šla kupit par stvari, da si za vsak slučaj napakiram "ruzak" za v porodnišnico user posted image  Sicer se bo še malo prašil, ampak naj bo pripravljen ...

Morm en članek napisat za en lokalni cajtng, pa oddat, pa spet mal pospravit...

Mi pa paše tale dež....

uživite punce!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2517
15.9.2006 13:32:39   
Capyka
Zdravo user posted image ,

mi je ratal... Sem se naročila na prvi pogovor glede poroda v Postojno k dr. Merloju.user posted image user posted image user posted image

Hmal bo šlo zares... user posted image  Se ful hitro odšteva... Danes sva napolnili s Tjašo ali Saro (se en moreva odločt za imeuser posted image ) točno 32 tednov....

Pozdravte svoje user posted image ,
Capy s +15kguser posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2518
15.9.2006 13:38:34   
Anonimen
Capyka pozdravljena user posted image ,...imaš en dan za mano rokuser posted image ,...a nimaš še imena? Naj bo Sara user posted image .
Ja res grejo hitro ti dnevi ajoj, saj zato pa že odpiram take obupane teme (o popadkih) user posted image . Če me slučajno preseneti najina user posted image .

user posted image  No saj jo bom ful vesela, ampak me vseeno malo skrbi, da je mesec pa pol prehitro, da bi se toklo prej rodila user posted image . Da bi še vsaj mesec dni počakala user posted image .

(odgovor članu Capyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2519
15.9.2006 14:19:35   
krfjolca
Ej, punce! Dajte mi povedat (tiste z izkušnjami), koliko časa po porodu traja, da trebušček uplahne? Koliko časa se pravzaprav maternica krči? Me zanima, kaj bom sploh lahko nosila po porodu - ko hlače izpred nosečnosti še ne bodo šle čez rit, nosečniške pa bodo preohlapne ... No ja, prve tedne bomo itak največ v trenerkah in pižamah, kaj pa potem?

PS - Sem si obljubila usnjeno jakno, ko shujšam na prejšnjo težo, upam, da bo to čimprej user posted image No ja, do zimskih razprodaj gotovo še ne ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2520
15.9.2006 15:54:31   
Capyka
Živjo Matejka user posted image  in vse ostale,

ja, tudi jaz sem pri tistih, ki že zdajle razmišljajo o porodu in popadkih in vsem tem...
Pa še tko je, da kadarkoli smo se pogovarjali o tem, sem zmeram tko zamahnla, pa saj je še dost časa, sedaj pa se je kar na hitro začelo odštevat... user posted image  Se mi že fuzla od cotk pa postelnine pa pleničk pa opreme... user posted image  
Delam spiske pa črtam kaj še rabim. Mah, vse je enkrat prvič. user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2521
15.9.2006 18:50:10   
Aja1
Punce, koliko plenic se sploh rabi (tistih bombažnih)? Za v voziček, pa za kupčke podirat,... Seveda v primeru, da ni potrebno široko povijanje in da se uporabljajo pamperske (oz. katere druge).

(odgovor članu Capyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2522
15.9.2006 19:46:12   
Monika79
Ojla punce user posted image

Da se še kaj tudi jaz malo javim user posted image

Majas mene pa zanima kolko si dala za stojalo za baldehin v Intersparu? midva ga še tudi morava kupiti, pa si me sedaj spomnila user posted image user posted image user posted image  da ga je treba iti iskat user posted image

Meni pa G nikoli nič ne meri na pregledu, tako, da nimam pojma kako bi te mere morale biti, bi pa bilo vredu, da mi bi a ne? user posted image ali kako je s tem?

Kdaj ste si punce šle po papirje na socialno, mislim koliko časa pred PDP? Jaz sem že dobila potrdilo o PDP od G, tako, da lahko s tem grem user posted image

Nekaj pa še me vseeno zanima user posted image  kako občutite otrdevanje trebuha? ker jaz sploh  ne vem kako to zgleda user posted image  in tudi "mislim" da mi ne otrdeva ali je možno, da ne občutim user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2523
15.9.2006 20:35:37   
Aja1
Monika, jaz sem šla na CSD urejati malo več kot 60 dni pred PDP in dobila denar za paket že ta teden user posted image . Odločbo za porodniško imam pa tudi že doma, tako, da sem si že zračunala, koliko dinarčkov bom dobila v tem letu, ko ne bom v službi.

Glede otrdevanja trebuha pa tole. Mislim, da tega ne moreš zgrešit. Meni občasno otrdeva (zdaj že bolj poredko) od 24-tega tedna. To je tak nek poseben občutek...jaz ne znam opisati. Trebuh spremeni obliko in je trd kot kamen cca eno minuto.

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 2524
15.9.2006 20:44:45   
lenca79
Čao, po dolgem času tudi pozdravček od mene. S fantom sva se preselila, pa še vedno nimava interneta in se tu in tam priklopim pri bratoma na internet, da vidim kaj pišete. Če povem po pravici ne morem spremljat vsega vašega čveka, ker je vsega enostavno preveč user posted image
Zdej ne vem al sem jaz zmešana al ste res vi same suhice - jaz sem se zredila že 16 kg!!!!!!!! Sej vem, da je to občutno preveč, vendar se izredno dober počutim, vsi izvidi so OK in nasploh nimam zaenkrat nobenih težav. Ne vem zakaj se tako obremenjujete, če imate samo +8 kg????? Sej ko bom hujšala bom sama, mi ne bo nobeden pomagal - jaz pravim samo da bo moj mišek zdrav!!user posted image

Že imate vse urejeno za otročičeka? Jaz sem že kar mal nervozna, ker še nisva kupila posteljce - upam da se to zgodi naslednji teden. Tudi jaz sem opravila šolo za starše in so me na predavanju o porodu kr mal prestrašli - sej sploh ne vem kako zgledajo popadki in kaj če mi odteče voda...joj po tihem me je že zdejle strah, čeprav naj bi se mišek rodil šele 8.11.
Se je katera že fiksno odločila za epiduralno? Bo katera rodila okrog 8.11. v Celju?

Lepo se imejte - uživajte in spočijte si še ta zadnji mesec, pustite se razvajati in ne obremenjujte se toliko s kg, potem se začne služba 25 ur na dan user posted image  - komaj čakam

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 2525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  99 100 [101] 102 103   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?