|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
13.9.2006 22:39:55   
eya
Še en nasvet glede zaprtja: http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=4675&t=4675&v=f

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 826
14.9.2006 0:07:36   
halena
Je že kasna ura,ampak zdaj mi najbolj paše prebiranje vaših sporočilc,ker imam blažen mir...

Eya-naša je prej zelo lepo pila s flaške( že takoj po bolnici,ko sem si en mesec mlekec stiskala,ker sem imela bradavice poškodovane),zdaj pa vidim,da bodo problemi...že nekaj dni nimamo več radi dude,danes sem ji naredila čajček za kakat(janež,kumina,kamilce in majaron)pa sploh ni znala več pit s flaške!!Namesto da bi sesala je pihala v flaško..user posted image Jutri ji bom probala dati kar iz kozarčka,ker po žlički tut ne mara pit,ker pričakuje kaj bolj konkretnega!user posted image Še vedno smo zaprtiuser posted image ..Ne vem,če ne bom res probala tiste svečke.Ko sem prebrala tvojo morsko zgodbico,Maychika me je kar prestrašilo,da nima tut naša Ajda tega problema,ker kadar prdne kar pojoče zraven.Prdi pa non-stop in to tako grdo smrdi..Res se mi smili in si predstavljam kako ti je moglo bit hudo!user posted image

DMovi robčki so pa OK.Je rekla zdravnica,da nimajo nič pri vnetju rite,ker so bile na koncu glivice tiste,ki so sprožile celo štalo..Zdaj je že vse uredu,ampak jo še vedno mažem z Daktarinom al kar je že..

Ker pa nimamo več dude,smo zadaj našli cel kup prstov na rokicah in to je zdaj to!!Groza!!Sploh ne more dihat,če jih nima v ustih...A ima katera podoben problem?Dejte mi kak nasvet,kaj naj naredim,da bi to ustavila..

Flecker,zdrži še malo,verjetno so zobki.Vem,da je hudo..si v zelo nezavidljivi situaciji...user posted image

Punce,jaz grem spat!Lepo nočko vsem!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 827
14.9.2006 8:11:08   
flecker1
Naša je pa danes mirno prespala noč user posted image , in spet je ta stara. Drugič bom vedela če bo kdja takšna, da gre za nahod al kaj. Ker pri prvi še nismo bili bolaniuser posted image Tak hvala vam za prijazne besede user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 828
14.9.2006 8:19:30   
Marelica
Naša je končno dobila apetit za GH. Hehe, Mojčika, mogoče ga je pa MM ukradla. Zdaj je kljunček na široko odprt, tako kot treba, pa še kak ama,am se vmes zasliši. Danes sem ji prvič dala 2x v celem dnevu in če bo še naprej tak apetit bo super.

Je pa tudi Katarina nahodna te dneve in ji je treba kar pogosto nosek čistit. Meni se je navadna pumpica zamerila, lumpe lovim kar s svaljki iz vate in to brez problema. Kar precej gre ven. Pa še tamala se je čisto sprijaznila s tem postopkom.

Eya, naša tudi niti pod razno ni marala čaja ali vode. Čeprav sem bila zelo proti in še zdaj s težkim srcem to počnem je sladkanje. Sladkega kamiličnega čaja pa zdaj spije tudi deci na eks. Kaj češ, pri zaprtju je pa le pomagalo. Smo pa zadnjič imeli obraten problem pri driski, ko sladkega čaja ravno ne sme. Takrat sem jo pa okoli prenašala z žličkami vode med obrokom kašice. A druge dajate grenki čajek, ali sladkate? Jaz upam, da jo bom tega sladkanja odvadila, ko bo začela razumet, da ni dober za zobke. Prej pa?

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 829
14.9.2006 12:49:37   
*zvezdica*
Hej!

No, pa sem se le prebila čez vse vaše pisarije user posted image
Vidim, da smo vse več ali manj na istem. Pri nas imamo še vedno problem z nočnim spanjem user posted image . Ankica , hvala za link iz Našega malčka…sem ugotovila, da sem večinoma kriva sama za nastalo situacijo. Marcel skoraj vedno zaspi med hranjenjem…to pa vodi v takšno situacijo kot je opisana v članku.

Glede GH smo mi le pri večernih kašicah…trenutno imam banano od Milupe in slivovo od Bebe. Mali je totalno usekan nanje…kar trese se ko zagleda posodico in žličko. Usta pa odpre tako na stežaj, da si bo enkrat čeljust spahnil user posted image …pa z rokicama zagrabi žlico in so jo z največjo ihto želi stlačiti v usta…zraven pa spušča nenavadne glasove..nekje med smehom, godenjem, cviljenjem…
Če ima katera kak recept za kakšno »domačo« kašico se priporočam. Vseeno bi mu raje sama kaj skuhala kot pa, da mu dajem kupljene…že sam okus je najbrž veliko boljši in izrazitejši.
Prav škoda mi je, da letos ne morem zelenjave zamrzovat ….se konec meseca selimo, tako da sploh nimam časa za to, pa še skrinje sedaj praznim, da ne bom še hrane selila zraven user posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 830
14.9.2006 13:34:39   
mojčika
user posted image

No tako sem jo našla pred nekaj minutamiuser posted image , mi pa danes kar nekaj pokašljujemo, a je to mogoče od zobkov, ene pravijo, da je tako, a katera kaj ve....

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 831
14.9.2006 15:11:27   
eya
Danes pa naš mulček fuuul spi (je bil včeraj cepljen)...zdajle že dve uri in pol (z vmesnim hranjenjem)...meni je pa dolgcajt...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 832
14.9.2006 17:59:59   
mojčika
Odkar sem naštimala športni voziček, nismo več tako veseli zunaj, prej se je vsakemu smejala, zdaj pa je precej bolj resna, vozi se pa tako, da mene ne vidi, ker imamo trikolesnika, žal, čeprav je zelo super voziček...
Dvakrat se mi je celo zjokala, ko so jo nagovorili...Mogoče pa je vse skupaj povezano s tem, da zdaj pa že res bolj zaznavamo stvari in ljudi, nekaj ji bo všeč, nekaj pa ne...se vidi, da je že manj zaupljiva...Mogoče bo minilo, ko se bo malo navadila... KAJ PA VAŠI???

Vreme se počasi kisa, vikend očitno ne bo kaj prida...pa moj dragi jutri praznuje 33, slabo vreme, pa še popoldanski šiht do 22.30, kaj češ... user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 833
14.9.2006 21:01:02   
halena
Ne da se mi za nazaj iskati,ko me je nekatera od vas vprašala glede škorice kruha..Enostavno sem ji ponudila škorico pri zajtrku na morju(tisti frišen beli kruh,ki se drobi takoj ko ga v roke primeš!user posted image )Dala sem ji ga brez kakega pomisleka.Saj smo imeli že 2 zobka zunaj in malo so še kar srbele dlesni.Pa jo je prav lepo grickala,še bolj pa jo je slinila,ker je bilo te sline tooooliko,da nisem folgala sušit vseh slinčkov in cunjic!Tako,da se je škorica kar stopila in postala dokaj hitro podobna zmiksani kašici!Je pa res,da je bilo potem te packarije povsod polno..-po celi lupinici mislim.

Tut mi smo prehlajeni,šmrkamo in tut pokašljujemo.Verjetno je res vreme strupeno,sej če dobro pomislim tut jaz vedno staknem tak prehlad aprila in maja,ko že skačem naokoli napol naga,ker mislim,da je s prvim soncem že poletje..Bo treba začet te malčke že bolj toplo oblačit pa bomo rešli vse šmrkave probleme.Je pa hudo,ker pumpam (ročno) ven tiste dooolge šmrkljčke in ko jo gledam,ko komej diha...

Danes smo se končno pokakali.Kaj je sprožilo drekec pa težko rečem,ker sem ji dala  opoldne kamilčke (1.5dl), potem polovičko glicerinske svečke,pa ni bilo nič efekta.Ko sve pa pile zdaj drugič kamilčke je pa,še preden je kaj popila,sprožila tak rafal v riti,da smo se šle najprej previt in potem spile še 2dl kamilčk.

Mi imamo pa velik apetit zdaj,ko smo na zelenjavi!Tako lepo vse poje,da jo je kar užitek hranit.Danes smo jedle bučke s krompirjem.Krompirček sem z vilčko pretlačila in dodala ravno tako pretlačene bučke,ki so imele še nekaj tkočine,tako da je bila papica ravno prav redka.

Naša se pa mami v joške skriva,kadar jo nosim in jo kdo ogovori.Verjetno postajajo sramežljivi.Meni je pa takrat tako lepo pri srčku,ko se stisne k meni!user posted image

No,zdaj gremo pa spančkat!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 834
14.9.2006 21:07:10   
maychika
eya hvala za skrb. dva dni smo že kakali še kar v redu, zdaj se pa spet 2 dni ful napenja in je v celem dnevu pokakala eno trdo frnikolco, če lahko temu tako rečem. Čajček ji dajem, samo ga noče več tako pridno piti kot včasih. Mogoče, ker ji ni več tako vroče. Tko da sem ji ga začela dajati pred hranjenjem, ker je takrat pač lačna in posrka vse kar pride v usta...hi hi hi...
Smo pa že od samega začetka na comformilu, ki je namenjen prav za prebavo in proti krčem. bomo videli kako bo...

joj, kakšne vse internetne strani obstajajo, pa jaz ne vem zanje. pa v diplomi sem pisala o elektronskih storitvah...uf...tale stran je pa super mojčika...

eya, tud ta povezava je dobra. a mi loh sam napišeš kateri točno forum na med.over.netu je to...hvala...bom večkrat pogledala kaj...

a se je MM sama tkole gor potegnila v sedeč položaj? dobra je. sam je pa lumpa...prav nagajivo se smeji.

no včeraj sva se z možekom in Tio sprehajala po mestu in srečava eno tko no...znanko in gledam enega otročka, ki stopica ob klopici in se je drži. pa rečem na daleč "saj to ni tvoj ane?" pa ona...ja, ja, moj je... Punce...fantek ,a šele 7 mesecev, pa takole sam ob klopci hodi...kaj je narobe s to sliko?nisem mogla verjet

joj, če bi naša po cepljenju spala...bomo videli čez dva tedna. Prejšnjič je bila malo sitkana in je imela 38 vročine...

naša je tudi že nekajkrat planila v jok, ko jo je kdo ogovoril. imamo tudi trikolesnika in gleda naprej. mene to sicer moti, sem se pa navadila. samo ko ona plane v jok, je ne pomirič, dokler je ne vzameš k sebi. samo pa naredi najboljšo šobico na svetu...bom probala pol dodat eno slikco. midva praviva, da naredi poličko...

no tkole...za tiste, ki bi se udeležile srečanja v Loki, bi jaz kar predlagala en terminček pa bomo že videle, če bo vsem ustezal ali ne...26.9.2006 ob 15h v Škofji Loki lahko na avtobusni postaji ali pa kar v slaščičarni Homan. Mogoče je še celo bolje, da bi se dobile na postaji, ker je tam veliko vozičkaric pa se zna zgodit tudi, da bi jaz k napačnim prisedla. Vseh pa tudi ne poznam...hi hi hi

no bom še slikce zrihtala in dodam...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 835
14.9.2006 21:12:41   
maychika
aja, od mojega bratranca sinko je tudi fuuuul oboževal skorjo od kruha. kadar je prišel k nam na obisk je iskal kruh...velikokrat pa je vzel kar tistega iz radiatorja, ki smo ga sušili. pač...popaziš, da kaj preveč ne odgrizne.

aha, no mogoče ji moram pa dati malo več čajčka. meni se zdi, da je pri 50 ml dovoj zaenkrat.

ja, ja ja...men je tud to ful dobro, ko se k meni zvije, ko jo je sram. pa ko je zaspana se začne k meni stiskat, da bi jo kar pustila bit zaspano samo da bi se stiskali. sem možu že večkrat rekla, da komaj čakam, da bo toliko velika da se bo sama od sebe prišla k meni stisnit in crkljat. to bo fuuuul super.

no zdej grem pa res slikce zrihtat...sem vidla, da je še halena vmes napisala, ko sem objavila pa sem prej prebrala in pokomentirala. uf...kakšna ažurnost...

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 836
14.9.2006 21:31:44   
mojčika
Maychika, datum in ura ok, na postajiuser posted image

MM se je dvignila sama, zelo hitro gre naprej, samo to, da fantek pri sedmih mesecih že hodi, pa pravijo, da ni ravno dobro, kasneje je, tembolje je...

Na kruh nisem pomislila zaradi glutena, a konec tega meseca bom začela tudi s takimi stvarmi, piškotki iz Italije že čakajo v omari, po mojem jih bo veselauser posted image , pa mini makarončki za dojenčke jo tudi že čakajo...

Tudi jaz komaj čakam, da bo sama stegnila rokice proti meni, pa da bo sama zlezla k meni v pojstlo, midva se oba rada carkljava, dvomim, da jo bova podila s pojstle sploh kdaj... ni pa fajn, če mi jo kdo spravi v jok, je res neutolažljiva, nikoli ne joka, ko pa se plaz začne, pa je hudo in se zelo utrudi...

lepo spite

< Sporočilo je popravil mojčika -- 14.9.2006 21:32:17 >

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 837
14.9.2006 21:37:25   
maychika
no super...edino če hočeš prej MM preobleči pri nas, pa pridi ene 15 minut prej, pa te bom usmerjala. do postaje imava 5 minut...

ena je zadnjič vprašala če naši možje tole berejo...moj je ravno takrat stal za mano in gledal kaj pišem...je rekel, da vam moram napisat, da ne prebere ničesar, ker itak ne pride zrave, ker jaz non stop visim na netu...he he he, kaj je smešen. Valjda da sem zvečer gor, ko sem frej.

sem dodala v album nekaj utrinkov z morja...bom pa še dodala. no pa še slikica šobice o kateri sem govorila
user posted image

in še slikico kakšna ubogica je bila po tistem hudem kaknju in "operaciji ritka"

user posted image

Lahko noč vsem...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 838
14.9.2006 21:42:05   
livia
Sem vas na hitro preletela.....

Očitno nas vse daje zaprtost. Tudi Neli je jokala in kakala, a ni šlo. Sem ji skoraj s prstom ven vlekla kakec. Se mi je tolk smilila, da sem zadevo vzela v svoje roke. Sedaj ji dam okoli 10 zjutraj cca. 70 mml Hippovega soka od sliv in čez dve uri že kaka. To zdaj prakticiram že ene par dni in se pokaka vsak dan brez problema. Si morem prav zalogo teh sokcev naredit.

Aspirator Narhimel iz Trsta imam tudi jaz. Žal si je mama, ki živi v KP zlomla koleno in še dolgo ne bo šla v Trst. Če pa očetu naročim bo bolj kriza. Bog ve kaj bi prinesel. V bistvu tudi jaz rabim čepke za ta aspirator, pa bom mogoče enkrat sama skočila. Mislim, da ima moj dragi začetek oktobra konferenco v Portorožu, pa si bom takrat vzela čas in še zate nabavila Maychika. Piši mi na ZS, da ne pozabim.

Mene je pa prav strah jutrišnjega dne (baje bo dež in ne bomo mogli ven). Naša spi čez dan samo v vozičku. Držte pesti, da mi jo rata uspavat doma.

Nočko.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 839
14.9.2006 21:49:29   
maychika
u madonca...zdaj pa kar dve ponudbi hkrati...ful hvala mojčika in livia. zdaj ne vem katero obremeniti s tem aspiratorčkom.

no takole, če do konca septembra mojčika ne bo šla nič v italijo (glede na to, da se bomo srečale) te bom pa res prosila zanj, pa ti potem plačam. ti bom pa vseeno še zasebno pisala....prav?

Hvala...in vidim, da morda pa res naša čebelica premalo popije. ji bim jutri dala fuuuul čajčka...bom danes tudi slive namočila. sem ji pa zadnjič dala unega od hippa ko je ena napisala...ananas in  še nekaj...ga sploh nihotla pit. ja saj, če je mami zbirčna, zakaj ne bi bla še hči...

zdaj pa res zadnjič danes

lahko noč

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 840
14.9.2006 22:31:09   
Pilar
Evo...še ena aprilka, ki vas samo bere...pisat se mi ne ljubi user posted image ...
Leja je bila danes cepljena drugič, velika je 66,5 cm, težka pa 7650 g. Ponoči se mi zbudi enkrat, malo poje in zaspi. Ravno danes mi je zdravnica naročila naj ukinem nočno hranjenje, ker dobi dovolj hrane. Z GH bom še počakala.
Ima dva zobka...samo preden sta prišla ven, je bil cel halo...ponoči slabo spala,čez dan sitnarila. Najbolj zanimivo pa je tole...v glavnem kaka vsak dan, zdej pa že štiri dni ni konkretno. Naša pediatrinja pravi, da ni panike.
No, mi se imamo kar pestro, saj imamo še enega ( skoraj) dvoletnika doma. Dolgčas nam pa res ni.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 841
14.9.2006 23:16:08   
eya
Pilar-ti nam še večkrat kaj napiši... bo še bolj zanimivo, če bo še ena mamica več...

Jaz tudi komaj čakam, da bo Žiga prišel sam k meni se pocrkljat...upam, da se bo hotel...eni otroci se sploh nočejo stiskat...

maychika-to je forum Pediatrija...jaz ga kar redno spremljam, se mi zdi, da bi bilo to lahko kar obvezno čtivo za starše... Odgovarja ena pediatrinja, meni je ful simpatična... Tule pa je link: http://med.over.net/phorum/list.php?f=46

Meni se tudi zdi ful zgodaj, da 7mesečnik že hodi ob opori...no, če to dela sam, bi ga pa jaz pustila....saj verjetno ga starši ne silijo...

mojčika-tudi naš falotek je bolj resen zdaj v vozičku...gleda naprej...verjetno imajo v takem položaju malčki toliko novih stvari za ogledat si, da resno opazujejo svet okoli sebe...

Zdaj grem pa spat....u, kok fajn...

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 842
15.9.2006 8:44:05   
*zvezdica*
Maychika in Mojčika ko se bosta menila za srečanje v Šk. Loki me prosim štejta zraven. Bom rade volje prišla, da končno spoznam še kakšno RR-ovko…pa tudi Rožica bi bla sigurno za…pa Kajča tudi, čeprav ni več aktivna tu gor, vem pa da nas redno bere user posted image .

Kako je pri vas, ki še vedno dojite in ste začele uvajati GH, z mlekom? Jaz imam parkrat na dan feeling da mi bo joškice kar razgnalo user posted image . Saj ne, da bi mali tolk manj mleka pojedel…še vedno mu je osnova mleko…ampak vseeno se pozna pri količini. Po drugi strani me je pa kar strah, da bi začela izgubljati mlekouser posted image . Saj to ne izgine kar tako hitro, al kako?? Meni je res ful dobro dojit..res uživam…se mi zdi, da sva z malim takrat res povezana….da sva samo midva…in mi bo res hudo, ko tega enkrat ne bo več.

Drugače pa mi trenutno živimo v totalni gužvi…konec meseca (UPAM) se selimo iz Kranja v Radovljico…iz bloka v hišo in že komaj čakam. Trenutno pa je še norišnica, saj imamo celo hišo delavcev, totalno svinjarijo…in že prav težko čakam da bo vsega končno konec. Potem ste pa vse povabljene na kavo user posted image

A bo šla še katera z malim na plavanje…v »tečaj«. Mi začnemo z oktobrom na Bledu…baje je fino za otroka…

Lp vsem vam in vašim sončkom

user posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 843
15.9.2006 10:26:06   
halena
Eya-takrat ni nise ravno odgovorila na tvoje vprašanje glede pitja na flaško.Naša je res da vse skupej pozabila čeu noč in včeraj sem se zapičila,da jo bom navadila potegnit pa če jo 30x preoblečem!!user posted image user posted image  Pri tem ne pomagajo nobeni slinčki in cunjice,ker to teče vse naokoli.Res sem jo parkrat preoblekla in ničkolikokrat dobesedno zgubila živce,ma na koncu ji je končno 'potegnilo'!!user posted image Treba je vztrajat.Jaz sem ji že kozarček ponujala..po žlički je pa vse tako počasi in nerodno,ker pričakuje hrano ne pa nekaj tekočega..

Tako,lahko sem zdaj pametna,čez kako urico,ko ji bom naredila spet čajček, pa bomo čist verjetno spet na istih scenah..user posted image

Zvezdica,tvoj Marcel ima pa krasne učke!Tut naša ima modre in upam,da jih bomo obdržali.
Mislim,da mleko kar tako ne izgine,je pa dojenje res nekaj lepega.Mislim pa ,da mi ne bo nič hudo,ko jo bom odstavilauser posted image ,hudo bi mi bilo zdaj,če bi mi ga zmanjkalo in bi jo  morala še nekaj časa hraniti z adaptiranim...

Zdaj grem pa user posted image  popit in se stuširat (umit glavo), dokler mala še spi..

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 844
15.9.2006 10:43:15   
livia
Evo, ratalo mi jo je uspavat. Sem se res bala kako bo danes, ko je dež, ker zaspi samo v vozičku zunaj in to ob glavni cesti. Seveda sem tudi danes mogla odpret okno, da je slišala šum avtov in je končno zaspala. user posted image
Čudna tale naša dečva.

Jaz bi si tudi mogla glavo oprat, pa se mi ne da. Bom jutri, da bom v nedeljo lepa za taščinih 60 let.  Med nosečnostjo se mi je lasišče tako lepo umirilo, da sploh nisem imela mastnih las, kot običajno, sedaj pa morem spet prat na 2 dni, če hočem bit vsaj malo lepa.
Grem perilo obesit, pa če mi rata še kopalnico zglancat.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 845
15.9.2006 11:54:01   
eya
Halena...predvidevam, da si ji dala pit po flaški? Mi zdaj poskušamo po magičnem lončku pit...saj včasih potegne, samo se nakremži...bo verjetno treba kak drug čaj/sok še poskusit.
zvezdica-pravijo, da ko enkrat dojenje steče, potem ne preneha kar tako...saj je veliko mamic, ki do enega leta ali še dalj dojijo še zjutraj in zvečer... Meni je tudi ful fajn in upam, da nama bo šlo do enega leta...Da ne bomo rabili adaptiranega uvajat in bomo šli kar direkt na kravjega...zdaj sem se spomnila ene fore...sva zadnjič z našim opazila, da ima Sparovo trajno mleko na embalaži sliko črede volov/bikov...user posted image user posted image user posted image  Nikjer nobene krave user posted image user posted image user posted image
Sicer pa sva mi2 tud razmišljala o tečaju za malčke, samo pride 24 tisoč za 10x (na začetku so lahko malčki samo 15 min notri, potem pa največ pol ure). Meni je to too much! Pa še nekateri pediatri svarijo zaradi možnih okužb. Mogoče bomo pa vseeno šli kak mesec kasneje, ko bo že malček večji...
Zdaj moram pa res it user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 846
15.9.2006 12:38:35   
maychika
zvezdica...seveda si vabljena zraven, tako kot tudi rožica, kajča in barba ter vse ostale...datum in uro smo že dali, pa bomo videli kako se bo obneslo...(26.9.2006 ob 15h na avtobusni postaji... če bi pa slučajno deževalo, se pa lahko kar k nam vržemo. saj imamo prostor, čeprav je dvosobno stanovanje. imamo velik kavč, pa tla...ja punce...tla imamo tudi...

samo marcel ima pa res modre, modre učke. naša jih ima tudi, pa bo verjetno tak ostalo, ker imava oba plave. edino, če je poštarjeva...hi hi hi

glede dojenja in GH ne vem, verjamem pa, da bo marsikateri hudo, ko se bo enkrat nehalo. verjetno pa res ne pojenja kar tako hitro...

ja, naša je tudi glede spanja že izbirčna ratala. v vozičku komajda še kdaj zaspi, pa tudi če je 4 ure not...
v avtu ji vedno uspe, doma le še v svoji posteljici, kar je dobro... edino, ker sva bili prej v sosednjem bloku na obisku in ni hotla niti pri meni v naročju zaspat niti v prenosni posteljici (je bilo pač tuje in nekaj novega) in je bila potem tako sitna, da sva jo UCVRLI domov...in je še doma malo positnarila in v 5 minutah zaspala in zdaj že 1 uro spi...no lih se baby fon nekaj oglaša...ne vem ali se je zbudila al pa samo glavo premika.

a vaši tud ful glavo premikajo levo desno...tko velik pa hitro. naša kar nekaj...kot da se ji meša...tudi med spanjem.

no grem pogledat. več pa zvečer...

ja, ta je pa dobra, če je to bikovo mleko, jaz ravno ne bi pila user posted image  hi hi hi....bljak....pol so loh mali telički not....hi hi hi

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 847
15.9.2006 13:04:12   
mojčika
Očitno nas pesti prihajajoča jesen, midve sva se obe nalezli nahoda od atija, tisto pokašljevanje očitno ni bilo tako nedolžno, nos se je zvečer popolnoma zamašil, ko je že spala in je nisem hotela budit, zato se je v joku zbujala, potem pa sem atija nagnala v dnevno, nama na sredi postelje naredila plac, vsaku svoj veliki povštr, da sva bili dvignjeni, stisnile sva se in mama je ob jamranju hiter dudico poiskala in je bilo ok... Nespanja sem pa že itak navajena, zadnje čase malo spim, po 5 ur na noč, pa ni kriva Maya Marina :? . Zjutraj smo šli k zdravniku, pa je potrdil, da hvalabogu gre le za nahod, priporočal je kopanje in soparce, čiščenje noska, drugo pa po starem, tudi ven je priporočal it, ma danes je tako grdo, da bova kar doma...

No se še kaj javimo, zdaj končno malo spančkamo in je treba še kaj postorit...

Plavali mi še ne bomo, je tudi nam pediatrinja rekla, da se zelo hitro lahko vname mehur in nožnica, saj je vse še tako kratko, rekla je, da priporočajo neplavanje v bazenih, to ne velja za domačo kad, do tedaj, ko še nosijo pleničke, ker ne znajo zadržati urina, po lulanju menda gre voda direkt v sečevod, malokateri bazen pa naj bi bil po stadardih dovolj čist... Sama sem plavalka, ki je trenirala in vem, da v bazenu fašeš vnetja, sama ga velikokrat, tudi pljučnico sem že dobila zaradi onesnažene vode, pač strast do plavanja me ni ustavila, a pri pikici naši bom pa bolj pazila, ni potrebe po tem, da jo izpostavljam bakterijam, vse ob svojem času...no samo moje mnenje...naša bo itak dobra plavalka, če bo po mami...

Super, da se dobimo v večjem številu, Maychika, jaz pa res pridem prej, ker po eni uri vožnje, je naša MM čisto mokra in rezultat takih podvigov je zopet zamašen nosek...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 848
15.9.2006 13:45:45   
Nenya
Po mal daljšem času se spet javljam.

Ko sva dobili 2 pikico je imela kar hujšo reakcijo, vročino in bila je zelo mirna. Zdaj je bolje, na srečo je šlo brez svečke. Spet sva bili kregani zaradi teže in P je rekla  naj začnem z GH. Sama nisem nameravala še do 6 meseca. Dajem ji rižolino s 30ml Aptamila, poje malo, več mam dela da jo pol očedim in navadila se je 'prhati' da vse šprica.
Mava tudi težave z zaprtjem (kaka le vsak 2 dan, ima pa mehko blato) in mislim da ji ne bom dala sladkih kamilic če se le da, bom raje probala 100% slivov sok.

Super, da se dobimo v Loki, saj smo vse povabljene, a ne? Upam, da bo nama tudi uspelo.

Po magičnem lončku (NUK) je takoj znala sesat, ni pa ji bila všeč vsebina ---> navadna prekuhana voda.

SOS
a ste že vse ukinile nočni obrok? Moja spi do cca 4, 5 pol se dojiva in zaspi do 9h, ne predstavljam si, da je ne bi nahranila, ker včasih slišim, da ji kruli v želodčku.
Aja, kregani sva bili tudi, ker je moja user posted image našla svoj palček, je P rekla, da naj jo na dudo navadim, ker se palčka eni še do OŠ ne odvadijo!

Sva jo dala že mal v skokca pa še ni dojela kako je 'prav' zenkrat se je le mal poguncala.

Mejte se!

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 849
15.9.2006 13:56:54   
Anonimen
Kukuc!

Smo z dopusta, lepega vremena je konec, jesen je definitivno prišla.  No, pa saj je tudi jesen lepa, čeje topla in sončna.

Našo user posted image  danes daje vreme. Ne morem reči, da je sitna, je pa zelo spremenenljive volje. Kot vreme user posted image user posted image user posted image . En čas se smeje in vriska, že naslednji trenutek pa jok in stok. Potem noče spat, pa bi se dojila pa se ne bi, pa bi se stiskala, pa se ne bi. Eh, saj bo bolje. Očka je kar v službo pobegnil user posted image user posted image user posted image .
Nočno spanje je spet brez reda, jo je en teden na vikednu in novo okolje vrglo iz tira.

Gosta hrana je pri nas še nekaj oddaljenega. Se še vedno polno dojiva, se bova še vsaj kakšnih 14 dni, potem bomo pa začeli počasi uvajat.

Srečanje: midve bi tudi prišle, če smeva. Imam lepe spomine na Šk. Loko oz. na grad. Maychika, a slaščičarna Horman je tista v starem delu mesta tam na koncu trga? Še eno vprašanje - a na avtobusni se da parkirat?

Naša je postala zadnje čase kar občutljiva za nove obraze, še posebej, če se vanjo zapičijo in jo preveč na silo in naglas ogovarjajo. Se začne jokat in potem jo ni za ustavit. En kolega jo je na ves glas pozdravil, Kristina v jok in se je jokala dve uri skupaj. Jo nismo mogli na noben način potolažit. Kolega se je še 14 dni sekiral, češ, kako da ga ne mara, ko pa ga imajo vsi otroci radi. No, naslednjič jo je pozdravil z bolj mirnim glasom in je bilo potem uredu. Zdaj sta najboljša prijatelja user posted image user posted image user posted image .

Lasje gredo tudi meni totalno na živce. Sem se ostrigla in jih je sedaj lažje vzdrževat, ampak izpadanje in mastenje sta obupna. Pa še kakšen stranski učinek nosečnosti in poroda bi se našel: sem pozabljiva, nohti se mi cepijo in lomijo, in postala sem zelo razdražljiva. Kakšen dan bi se kar kregala in kregala, za vsako malenkost. Prej se mi je to dogajalo le kakšen dan pred menstruacijo, sedaj pa redno, enkrat na teden. Ker vem, da domači niso ničesar krivi, se zadržujem, da ne bi eksplodirala in nasula njih. Potem je verjetno še slabše, ker ko enkrat pride napetost ven, se res vsuje. No, sicer sem bolj miren človek, tako da tudi ko se kregam, to naredim na veliko bolj umirjen način kot večina ljudi. Eh, saj bo bolje.

Mojčika, ker slabo vidiš (malo heca mora biti user posted image user posted image user posted image ), naša statistika še enkrat:
Kristina 3. 5. 2006 (Ankica)   user posted image

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm

3. 6150g, 61cm
4. 6690g, 65cm

Si pišemo.

LP

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?