Encijan
|
Pozdravljene, marčevke! Po dolgem času se spet oglašam, vmes sem bila na dopustu, danes sem vas skušala malo prebrat za nazaj, pa ste take čvekice, da bom raje skušala ujeti trenutno nit debate, ker sicer ne pridem nikamor. Skratka, vmes sem imela 2. pregled pri svojem G in tudi že NS na 13t1d, iz pikice je nastal že pravi mali korenjak, saj je v ponedeljek meril že 7.9cm (TT). Ves čas se je premikal, mahal z rokicami in nogicami, pa kot da bi se hotel na noge opreti oz. stopiti, prav zanimiv je bil, jaz bi ga še kar gledela. Zgodnja morfologija je izgledala OK, tudi nosno kost že ima in vratna guba ni povečana, glede na mojo starost (36) je zato rezultat kar ugoden (nisem si ga zapomnila okoli 1:1400), ampak pri meni zaradi kromosomskih nepravilnosti tako ni bistven, najbrž me čaka še AC, če bom hotela imeti mirno nosečnost, čeprav tudi jaz nosečnosti nimam namena prekinjati, in me zato skrbi tveganje samega posega. Oh, kakšne težke dileme! Aja, še to, srček je utripal 166x na minuto, ostale podatke pa sem pozabila oz. jih nisem registrirala, ker najprej nisem opazila utripa in sem bila čist preč. Ko je G na prvem pregledu delal UZ je bila pikica velika šele okoli 2cm in je cela utripala, sedaj pa ne več in takoj nisem niti upala vprašati, ker zdravnica sama ni nič komnetirala, kaj dela. Sem že mislila, da je spet kaj narobe, no potem je vklopila zvok in sem slišala utrip in nato zagledala še utripajoči srček in si končni upala tudi kaj vprašati. Tega se moram ša naučit (vprašati, če nič ne povejo sami od sebe), zato pridno študiram razne knjige in revije na temo , saj le če nekaj veš, lahko sploh kaj vprašaš. Razen če imaš srečo in naletiš na prijaznega in zgovornega G. Sicer pa je najbrž razlika med pregledi na napotnico in tistimi samoplačniškimi, vsaj domnevam. Aja, sem pa dobila celo eno sličico... Bom pa morala kmalu tudi jaz pogledati za kakšnimi nosečniškimi hlačami, saj so mi prav le še tiste na elastiko. Kje pa je H&M v Celju, ki ste ga parkrat omenile? Ali priporočate morda še kakšno trgovino v Celju ali okolici? Tudi vsakega nasveta v zvezi z garderobo bom vesela, saj grem prvič čez vse to. Lep dan vsem, Encijan
|