|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: UPANJE PO SPLAVU
23.8.2006 10:59:03   
suzugov
za vse držim pesti.

tudi jaz si želim, da bom končno lahko spet zadihala proti novi pikici... pa čeprav šele čez par mesecev, mogoče tudi 1 leto...

nikoli si nisem mislila, da se lahko iz takega veselja rodi takšna globoka žalost...

(odgovor članu pilotgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
23.8.2006 12:16:52   
lana38
Žal je včasih tako, da ne gre ravno lahko, ampak na koncu nam bo vsem posijal sonček. user posted image  Samo obupati ne smemo.
LP

lana38

(odgovor članu suzugov)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
23.8.2006 13:34:59   
Milamay
Se popolnoma strinjam z Lano. Samo ne obupat. Mislim, da je največ hudega izmed nas doživela Krtexx, pa se ne da, ona ni vrga puške v koruzo. Ne smemo se kar vdati, moramo dati vse od sebe, če želimo nekaj doseči. Enim se pač ni potrebno truditi, dati skozi kaj hudega, druge pa smo hočeš-nočeš potisnjene v to, da se za svoje male zdrave  user posted image  moramo truditi. Kaj češ?! Tako pač je življenje. Glejmo zdaj vse v naprej in ni vrag, da ne bomo vse dobile user posted image  v letu 2007. Vam povem, punce, to bo naše leto!

Vam povem, da odkar sem dobila zeleno luč za delanje na pikici, SE boljše počutim. Samo ta misel, da bom v bližnji prihodnosti lahko uresničila svojo željo, me drži pokonci.

Držim pesti za vse nas.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
23.8.2006 15:35:59   
Klarissa
ej punce po še enem norem dnevu v službi.
danes sem zvedela, da je ANA test spet pozitiven, ampak ne vem če so mi ga razčlenili. potem sem po internetu iskala katero zdravilo bi morala jemati in ga našla: prednisone. in pol sem šla brat kaj pa v nosečnosti in piše, da lahkko slabo vpliva na plod. ma mater. jutri zvem od moje gin kako naprej. vejretno mi bo dala napotnico za revmatolga. kaj bodo pa oni rekli????
ma skoz neko sranjeuser posted image user posted image
jojojojjoj
en dan si gori, drug dan spet spodi............
mislim na vse vas, da bo vse ok.
papa

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
23.8.2006 19:32:41   
tinaaja
No, tkole je. Bila sem na UZ.
In kaj naj recem. Zvedela dobro in slabo novico.
Moj user posted image  je velik 4,08 cm in srcek lepo bije. Po UZ je velik za 11t0d.
Slaba zadeva pa je, da je vidna sprememba na trebuhu 5x5mm levo ob popkovnici. Glede na to, da se gastroshiza pojavlja desno od popkovnice, meni G, da je prikaz bolj posledica zavoja popkovine in da gre za omfalokelo. Svetuje natancen pregled na NS.
Zdaj kaj pa dejansko je to, a bo do NS zginilo (crevesje bi moralo biti v popkovini, tukaj pa je zgleda izboceno iz trebusne votline - ni bilo cisto jasno, a je izboceno al je popkovina la kwa) ali kako, je vprasanja in moram pocakati se 2 tedna. Lahko gre za kromoskomsko napako, za naravno stanje .... Svasta.. In pol se spet vprasam, a pa res ne more bit vse v redu.
Kako se pocutim.. Bolje kot prej, nekako sem se pomirila, kljub rezultatu. UPAM, ker drugega mi zdaj ne preostane. Aja, pa molim... Vcasih an to zadnje ne bi pomislila, zadnje case pa pogosto.. no tko punce.. cest la vie. Glavo gor pa cakat user posted image

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
23.8.2006 19:46:14   
tinaaja
razlaga pojmov:
Omfalokela:
huda prirojena nepravilnost, ki zahteva kirurško zdravljenje. V 50% so pridružene ostale nepravilnosti. V področju popka je velik defekt trebušne stene, skozi katerega molijo trebušni organi, pokriti s tanko prozorno opno iz dveh lističev: notranjega peritoneja in zunanjega amniona. Takojšnji ukrep: sterilno pokritje z gazo, navlaženo v primerno topli fiziološki raztopini; želodčna sonda.
Gastroshiza
: popkovina izhaja na normalnem mestu, lateralno od nje pa molijo iz defekta trebušne stene organi, ki niso pokriti z opno. Zdravljenje je kirurško, takojšnji ukrepi so isti kot pri omfalokeli.

Na mojem izvidu je pri omfalokeli v oklepaju napisano "fizioloska?" in pri pusenjaku sem nasla tole:
Do 11. tedna pa je dovoljeno, da se pri plodu vidi takoimenovana "fiziološka omfalokela", ki ni škodljiva, če izgine najkasneje, ko plod doseže 45 - 50 mm v dolžino.

Tko da vec cez 2 tedna...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
23.8.2006 21:20:04   
Milamay
Tinaaja - upam, da ne gre za kaj hujšega. Pa saj več nimma besed - vedno mora biti nekaj, da ne moremo čisto uživat v nosečnosti, a ne?

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
23.8.2006 21:38:12   
Aurora 28
Pozdravljene punce!

Tinaaja srčno upam, da je z tvojim user posted image vse v redu. verjamem v to. Ti pa se ne sekiraj, ker itak ne moreš ničesar narediti. reči si, bom videla kaj bo čez dva tedna. Bodi optimistična, jaz pa držimuser posted image user posted image user posted image user posted image zate in tvojo pikico. Jupiiii vse bo v redu, boš videla.

Aurora 28

http://boksika.moj-album.com/slike/5484728/iZNX0eyjd3dD9yhj.v.jpg

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
23.8.2006 21:47:07   
lana38
tinaaja, kot pravi Pušenjak do 11. tedna bi to naj bilo normalno. Upaj in tudi moli. Tudi jaz zadnje čase zelo veliko molim. Več kot prej v življenju. Pa mi je tudi lažje. Držim pesti zate in za tvojega user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu Aurora 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
23.8.2006 21:56:41   
tinaaja
Hvala punce user posted image
V bistvu sem pomirjena in zelo vesela,da sem sla na ta pregled. Pac mi je dal moznost, da se v primeru, da se ne izboljsa do NS, pripravim na nadaljne postopke. Ne vem zakaj, ampak nekako ful pozitivna sem. kljub tej ne ravno krasni novic sem pomirjena. valda, da se prasujem, kaj bo, ampak tista zivcnost znotraj mene je izginila. Upam, da tko ostane.
Ja res je aurora, nic ne morem.
Ce bi to zvedela na NS, ma saj ne vem, ce bi prezivela naslednjo nosencost doma, prej na psihjatriji user posted image  Dvakrat na NS - to je tud svojevrsten dosezek..

Priznam pa nekaj drugega.. Privoscim vsem, da imajo pozitivne in uspesne preglede, ampak hkrati sem pa jezna, da user posted image  zakaj pa JAZ ne... Pa smo spet pri  "zakaju", ki nima odgovora ...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
23.8.2006 22:06:00   
Aurora 28
Punce a ste za nekaj. Kaj če bi se me odločile in za vedno zbrisale iz našega besednjaka : KAJ PA ČE..., KAJ PA ČE SE ZOPET ZGODI...KAJ NAJ NAREDIM... KAJ ČE PA NI VSE V REDU..... Če bomo kr naprej si to ponavljale bomo vse skupaj enkrat na psihiatriji user posted image user posted image user posted image . Sprostmo se in bodimo pozitivne. Itak bomo leta 2007 vse dobile svoje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Aurora 28

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
23.8.2006 22:09:03   
tinaaja
Aurora, razpisujem denarno nagradoo tistemu, ki ugotovi, kako se uspesno resi ta problem user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1137
23.8.2006 22:09:18   
Aurora 28
Zdaj grem user posted image sem že kar utrujena. Se jutri beremo zopet. Prijetne sanje user posted image .

Aurora 28

Neposredna povezava do sporočila: 1138
23.8.2006 22:10:34   
Aurora 28
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aurora 28

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
24.8.2006 8:16:15   
Bety
Tinaaja.....user posted image user posted image user posted image .....ne hodim več na ta portal, ker izvem same slabe stvari....matr, pa pri mojih treh user posted image user posted image user posted image  ni bilo ne posebnih pregledov, ne NS ...prav nič....1x so poslušali utrip, 2x po 2sekundi UZ....in to je bilo vse...pri pregledu en mesec pred porodom sem bila že 2cm odprta in mi še na misel ni prišlo, da bi počivala....honorarno delala do konca....obvezno pucanje bajte popolnoma sama (ribanje tepihov, dvigovanje omar....)...in vse je bilo 100% OK

hmmmmmmmmmmmmmmmmm......tinaaja.....poskušam evo ne misliti na vse te izraze, ki si jih naštela in želim le, DA JE S TVOJIM user posted image  VSE OK!!!!

nič več ne bom napisala.....groza....

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1140
24.8.2006 8:27:52   
tinaaja
hehe Bety, to je bilo pa kot da bi poslusala svojo mami. ona tud pravi, da je srecna, da ni imela vseh teh UZ in preiskav in se ji to sploh ne zdi normalno. Ceprav ve, da je to zdaj nekaj normalnega.
Aja tkole glede Dravelj - noro navdusena, prisla, sla not in G se je fuuul posvetil. Zakaj sem prisla, kaj me muci, ful prijazen, razumevajoc. Res fantasticno. In za ceno 6000sit se splaca. 3D UZ je se vkljucil in gledal.. Ma ful temeljita obdelava. user posted image

Kar se pa mene tice.. ma zaenkrat ni se nic slabega. Obstaja verjetnost, da sprememba zgine. Ce ne zgine, se dela HB, da se pogleda, ce so kromosomske napake. ce so, potem je slabo, ampak glede na rast mojega pikca in glede na to, da je ze zdaj nosna kost vidna, NS primerna, je upanje, da je vse ok. ce ni kromosomske napake in je omfalokela izolirana abnormalnost, potem se lahko normalno donosi in se zadeva resi kirursko po rojstvu.. Tko da mali miljon moznosti.
Jaz pa sem pozitivna in tokrat sem ne bom obremenjavala s potencialnim problemom, ampak bom pocakala, kaj bodo povedali cez 2 tedna. user posted image

V naslabsem primeru je po marcu se 9 mesecev user posted image  v letu 2007.

Ej punce en super lep dan vam zelim user posted image

(odgovor članu Bety)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
24.8.2006 9:29:06   
Špela100
Tinaaja bravo za tvoj pozitivizem, boš videla, da bo vse ok. Mislim, da si ti svoj davek že plačala.
Držim pesti in mislim nate in tvojega fižolčka.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
24.8.2006 9:31:28   
Špela100
Bety tudi jaz sem bila prvič na uz , ko sem bila že sedmi mesec, pol pa še dva dni pred porodom in to je to. Nobene nuhalne. Jaz nisem niti pomislila, da bi šlo kaj narobe...ma halo...prvič na uz v 7 mesecu.
Samo srček smo poslušali. Ne morem verjeti kako sem bila brezskrbna, prepričana, da je vse ok.
Zdaj pa.....

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
24.8.2006 11:15:16   
suzugov
punce, občudujem vas! pogumne ste in zelo pozitivne!! user posted image  

user posted image user posted image user posted image

Upam, da bom tudi jaz slej ko prej začela tako pozitivno razmišljat kot večina vas tukaj...

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
24.8.2006 11:34:27   
lana38
Življenje gre naprej in moramo biti pozitivne, drugače nas to pobere. Ne preživiš... Žal pa vedno nekaj čakamo, ali ne čakamo. Meni se pač vse vrti okrog tega in seveda ša vedno upam, da bo vse kot mora biti. Priznam, da me bo tudi strah, če bom user posted image , ampak moram to odmisliti, če hočem biti srečna.
LP

lana38

(odgovor članu suzugov)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
24.8.2006 14:44:44   
Aurora 28
Hoj hoj, samo toliko, da se vam malo javimuser posted image . Sem v službi. Verjamem, da je razumljivo, da nas je strah ponovno zanositi. Vsaj mene je fulluser posted image , vem da ko bom user posted image , v nosečnosti sploh ne bom uživala, ker bo prisoten strah. Očitno mi nič drugega ne preostane, da zanosim in zaupam v višje sile, da bo 3 user posted image zdrava in uspešna, rezultat pa veseli, nagajivi, lepi ...user posted image .

Aurora 28

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
24.8.2006 18:37:41   
Aurora 28
ojla punce, ravno danes sem dobila od svoje ginekologinje pošto, da se moram zaradi kontrolnega odvzema brisa materničnega vratu čimpreje naročiti na ponovni ginekološki pregled.  Mesec dni nazaj mi je vzela G bris. Jutri grem osebno k njej in bom vprašala kolk je bil bris, full me je strah, da ni kaj narobe. Vedno imam bris II, le enkrat sem imela I.  Da ni kaj hujšega user posted image user posted image user posted image

Aurora 28

Neposredna povezava do sporočila: 1147
24.8.2006 19:09:07   
tinaaja
Brez panike. Obstaja opcija, da je bil bris neuspesen.
Jaz sem imela tud II kar nekaj casa, zdaj na zadnjem pregledu pa zvem, da se znormaliziralo. Jaz vsakic, ko dobim kaksno posto z ginekoloske, skoraj umrem. Ampak se izkaze, da je panika brez veze.
Verjetno ti bodo se enkrat odvzeli bris, ce so kaksne posebne spremembe, pa gres na kolposkopijo, ko ti v enim posebnim UZ pogledajo MV.. Ce si imela do sedaj II pol te itak pogosteje spremljajo. Tko da se kaj hujsega ni moglo razvit. Je pa na sreco to zadeve, ki je zelo ozdravljiva in jo ima ogromno zensk.
Saj sem pisala, ko sem kaksen mesec nazaj k mami domov dobila pismo z gnekoloske in pred sluzbo laufam tja in razmisljam, kaj ce se je poslabsalo, kaj ce je treba pol prekinit nosecnost, kaj ce.... same bed zadeve.. pridem dam odprem pismo in je bil povzete z genetskega posveta user posted image  vseeno se do 12 zaradi strahu ob novici o posti nisem umirila in sem bila totalno zakrcena user posted image
hocm rect, nobenih slabih zakljuckov ne delaj - ot vsaj probaj ne delat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1148
24.8.2006 19:27:28   
Aurora 28
Tinaaja veš kaj me zanima, a ti si imela 1 ss v drugem tromesečju in te je tvoja G kar napotila na preiskave? 

Aurora 28

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
24.8.2006 19:35:25   
tinaaja
Meni so na NS povedali, da glede na NS 7mm!!! obstaja 96% moznosti kromosomske napake in da to stanje ni zdruzljivo z zivljenjem, da bo plod slej ko prej odmrl. Takoj so mi ponudili HB, za katero se nisem odlocila, ker je bilo sporocilo dovolj jasno, da nimam vec kaj upat. Tako sem prisla cez 1 teden na UZ ze s torbo in dejansko je pokazalo, da ni vec utripa. In sem ostala not. Dobila sem pa ze prej napotnico za kariotipizacijo, ker je bilo ocitno, da gre za kromosomsko napako. Tako da so po ss poslali zadevo na genetiko. Do ss je prislo v 13t6d..
In ker je bilo to pol potrjeno, je slo za trisomijo 13, me niso poslali nikamor vec. Tud pregleda UZ mi ni delala po ss.. Nic, samo bris mi je vzela, ker je bil cas in potipala. That's it ..

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 24.8.2006 19:37:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.