violinski
|
Dan, meni je že kar malo odveč pisat, ker mi Opera ne dela, pa moram vsakokrat odpret Exploderja, da se prijavim. No, pa sem vendar tu. Kaj berem? Da je Jure zbolel in to ravno, ko je šla miševi v službo??? Upam, da se kmalu pocajtate in da vročina pade, miševi, tebi pa srečno v službi! Zoya in ery, vedve imata pa res luštna dela. No, to kar Zoya dela, bi tudi jaz z veseljem, to kar Tia dela pa nikoli, ker vem, kako je glupo razlagat uporabnikom, kako se uporablja računalnike. Tia, nič ni res, da veš, kaj delam, ker bom v novi službi čisto nekaj drugega, kot sem do sedaj. Grem namreč delat na banko. Ampak v zakulisje. Natasaxy in Tamala, še vedno držim pesti za vajini službi! Tamala, za tvoj poklic je pa res težko dandanes kaj najti, to vem, ker sin od sodelavca išče že vsaj leto dni karkoli zase, vsi bi ga zaposlili, ker je res priden in se dobro drži dela (dela pač honorarno, če kaj najde), vendar imajo povsod strašne omejitve zaposlovanja. Želim vso srečo. Jessy, moje sožalje za izgubljeno sošolko, ne morem verjet, kako se to življenje obrača, danes si, jutri te ni več... Je imela sarkom? Ubogi otroci...... Ko smo ravno pri tem - a ste ve že kaj razmišljale, kam bi šli vaši otroci, če bi se vama obema s partnerjem kaj zgodilo? Vem, da je težko o tem razmišljat, ampak en 'back-up' plan je žal treba imet, ko imaš otroke, saj moraš vedet, da bodo preskrbljeni. Zraven pa ves čas pazit, seveda, da se nič ne zgodi. Jaz sem včasih mislila, da bi moji šli k moji sestri, ampak zdaj se mi zdi, da bi bilo preveč, ker ima že sama dva in še moja dva - ne verjamem, da bi folgala. Mojim staršem ju ne bi dala, ker ne bi bilo fer do tašče in tasta, obratno enako. Tako da sem ta trenutek precej v dvomih. Sploh pa mislim, da v naši državi ne moreš sam izbrati, kdo bo vzgajal tvoje otroke, če se tebi kaj zgodi, ampak da jih prej dajo v rejo, kot človeku, ki si ga ti izbral (če ni žlahta). To sem enkrat nekje prebrala in mi ni bilo nič všeč. Jutri bo Lana zadnji dan na dopustu, v ponedeljek že gre nazaj v vrtec. Mislim, da se precej veseli. Mesec kasneje gre tudi Aljoša v vrtec. Pa se mi zdi, da bo ravno prav. Da je prišel trenutek, ko mora to narediti. Je ravno v taki fazi, ko potrebuje novo okolje, nove igrače, vrtčevski red (mama je včasih malo preveč popustljiva), .... V soboto je dobil desno spodnjo dvojko, končno, zdaj ima 8 zob. Še vedno hodi samo, če se koga drži, ima pa zato vedno večji besedni zaklad, ogromno razume, pokaže, zna fuuul navihano nagajat, vé, kje so stvari, ko mu rečeš, naj jih pokaže, npr. piškot, nos, Lana, avto, žoga, daljinc, halo= telefon, čevlji, gremo pa-pa, voda (za pit)... in še mnogo drugih, ki se jih niti ne spomnim, najbolj mi je pa všeč, ko na stopnišču srečamo kakega soseda, on pa reče "Čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau!" Za crknit! Zdaj se spomnim, da je Lana rekla Daaaaaan!, ne pa Čau! Tia, bele kuhinjske brisačke polagaš na škatle in potem močno namočiš s škrobnim lepilom (moka+voda) ali z razredčenim Mekolom. Lahko pa brisačke v kepicah namakaš v isto mešanico in potem te kepice polagaš na škatlo, če hočeš bolj 'pomečkan' videz. Poglej v moj album tamala0801.moj-album.com - tam sem jaz naredila Decembrski koledar na isti način. Jessy se je pa lotila veliko večjega projekta, meni se po moje ne bi dalo. Ko se posuši, je trdo ko kamen. Za servetke je pa tako, da jo razplastiš, potem pa zgornjo, potiskano plast položiš, kamor hočeš (podlaga mora bit svetla, da pride motiv do izraza) in premažeš ali z Mekolom ali pa s prozorno barvo (lahkom) za npr. les na vodni osnovi. Nujno mora biti na vodni osnovi, ker čim je nitro, ni za otroke. Uporabi čimvečji in čimbolj mehek čopič, da se ti servet ne strga, ena moja kolegica uporablja kar odslužen make-up čopič za nanašanje pudra na obraz. Veliko si pa lahko pogledate tudi tule: http://med.over.net/phorum/list.php?f=109&r=1 - v rumenem okvirju so navodila za tehnike s slikami in linki do albumov ustvarjalk. Grem žihr. Kuhat, verjetno. Adijo!!
|