|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
22.8.2006 20:17:12   
Jessy
Midve sva bili pa celo popoldne v Postojni. Sva šli obiskat mojo ta drugo sošilko s faksa, s katero sva bili tudi cimri. Smo veliko špancirale. Škoda, ker sem tolk glupa, da nisem vzela aparata s sabo, ker bi lahko poslikala, kako je Neja hranila račke. Od zdaj naprej ga vzamem čist povsod s sabo!!! Vreme pa je bilo prelepo sončno in ravno prav toplo!

Tia, žal postopka nisem slikala, pa sem tudi na to pomislila, da ne bi bilo slabo, sam pol sem imela pa vse orke umazane in nekako nisem slikala. Sem pa uporabila sledeče škatle:
- za sedišče sem vzela eno tako, kot pride običajno za kake videorekorderje in podobne zadeve. V to škatlo pa sem dala še eno manjšo, trdo škatlo in jo prilepila na mesto, kjer se useda, da je dovolj trdno
- za naslonjalo sem dala 2 rumeni PTT škatli in ju zlepila skupaj s selotejpom
-  za naslonjala za roke pa sem eno škatlo razdrla in jo potem upogibala do želene širine in višine in jo potem zlepila s selotejpom.
Mekol lepilo dobiš v vsaki papirnici. Jaz sem ga imela doma eno ta malo flaško, pa sem jo porabila dobro polovico, ker sem ga uporabljala samo za bele brisačke (prej sem mešala moko in vodo) ter za servietno tehniko. Mekol sem mešala 1:1 z vodo, oz. lahko sem dala tudi kaj vode več, saj nisem merila ampak sem delala od oka! Za servietno tehniko ga porabiš izredno malo, kake 0,3 dcl že zmešano z vodo.
Servietke pa sem kupila v naši papirnici, ker so imeli v enem paketu 10 različnih prtičkov z otroškimi motivi. To so klasični servietki, ki se jih daje na mizo k priboru, le da za to tehniko uporabiš le zgornjo plast prtička, ki ga daš na želeno mesto, nato pa z mešanico mekola in vode samo prevlečeš s čopičem povrhu in slikca se takoj prilepi in tam tudi ostane.
Če malo pogledaš na forum Ustvarjajmo sami, boš dobila kakšne linke do te tehnike, predvsem pa lahko pri puncah kupiš, oz. zamenjaš te servietke. Imajo poslikane, kaj imajo na zalogi, potem ti pa pošljejo po pošti.
Če te še kaj zanima, pa reci!

Slikce ti pošljem pa na mail.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 351
22.8.2006 21:28:04   
miševi
Malo z zamudo, ampak iz srca:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Timon, Aljaž in Jure - vse najboljše!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 352
22.8.2006 21:32:23   
Jessy
Tia, sem malce preimenovala forum. Imenuje se Ustvarjajmo skupaj!

Ti linki ti morda pridejo za prav:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=708335
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=691745
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=703176
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=671836

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 353
22.8.2006 21:44:14   
miševi
Dober večer!!!

Za mano je drugi dan službeuser posted image . Že delam z vso paro in res je, kot je napisala jankobananko - zdi se mi, kot da me ni bilo le 1 teden. Dela pa čez glavo...

Violinski, res iskrene čestitke za novo službouser posted image . Tudi mene firbca, kaj boš delala, pa bom že počakala do petka. Enkrat v bližnji prihodnosti pa privoščim tako srečo tudi nama z nanko. Na žalost je za moj profil bolj malo razpisov.

Kety, tudi meni je včasih za ločit, tako sem jezna in razočarana nad svojim.

Petri, ja, sem mislila, da bomo v nedeljo v ZOO. Pa mi je računalnik nagajal in je od sestre fant moral vse na novo naložit. Jaz ne obvladam tega. No in ker je prišel delat, nismo šli. Bo pa moral zgleda prit še 1x, ker še ni čisto tako, kot naj bi bilo.

Jure je spet bolanuser posted image . Včeraj je bil z Niko prvi dan v varstvu. Mami je rekla, da se ji je zdel topel, popoldne je bil pa v redu, le malo bolj sitkan. Sem krivila priprave na luno. No, danes, pred službo, se zbudi za mleko, ga dvignem in je bil vroč kot žerjavica. Po mleku zmerim vročino: 38,7. Dam svečko in letim v službo. Preko dneva je dobival svečke na 4 ure, ob petih pop. ga peljem k zdravniku, ker je bila vročina skoraj 40, pa full je jokal. Sem se bala, da so ušesa. Moja zdravnica je na žalost na dopustu. Nadomestni zdravnik je rekel, da mu nič niuser posted image . Rekel je, da tako joka (prvič v življenju se je v ordinaciji drl, kot bi ga s kože dajali), ker se boji tujih ljudi. Sestra mu pa očitno ni bila tuja. V glavnem, ker sem ga verjetno zelo čukasto gledala in povedala, da je bil pred kratkim že v bolnici, kjer so ga tudi "namatrali", pa  ni niti pisnil, mi je napisal Voltaren za zbijanje vročine in napotnico za jutri za laboratorij. Sedaj bogi mali spi in upam, da bo ponoči spančkal... Pojma nimam, kaj mu je. Sestra je samo pogledala karton, videla, da je pisalo, da je bil prejšnji teden cepljen in zamrmrala tako, kot če bi hotela rečt: aha, to je to.

No, zdaj grem pa tudi jaz spat, če bo ponoči kakšna akcija... LP

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 354
22.8.2006 21:59:52   
tamala83
pozdravček

mela sem kar naporen dan, tak da se lahko oglasim komaj zdaj.

Na razgovoru je blo dobro, sem dalal res vse od sebe, zdaj pa je odvisno od njih. Bilo nas je sedem, vsi mladi in "samski", edina z otrokom, sem jim pa povedala, da imam preskrbljeno varstvo, in da se odpovem pravici, da do treh let ne bom delala ponoči in nedelje celi dan, kar se jim je zdela velika prednost. Ne vem, nas obvestijo po pošti. Nimam nikakvega občutka, vem pa da če me ne zaposlijo bo razlog otrok, ker imam dosti izkušenj na tem področju in sem bila edina, ki je imela ta poklic, ostali vsi en rank višji. ne vem kako gledajo tu na to, ampak, poznam nekaj firm, ki neradi zaposlijo na določeno delovno mesto, nekoga ki ima večko izobrazbo, ki jo potrebuje, ker začnejo z časom zahtevat večjo plačo. Ne vem, bom vidla, vam javim.

Emo dat v svojo sobo se je izkazalo kot nekaj najboljšega. Res. Ti dve noči nisem rabla niti enkrat vstat in iti do nje. user posted image user posted image user posted image . Zgleda ji tak odgovarja, ker poleg nje noben ne smrči in postelja ne škripa ko se obračašuser posted image

nič, končujem

lahko noč

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 355
22.8.2006 22:00:09   
Kety
Miševi, upam, da se Jure hitro pozdravi in upam, da ni reakcija na cepivo! Držim pesti!! Zdravnik je bil pa poden, kako je lahko tak tip človeka pediater, če nima občutka za otroke!user posted image

No, pa se lahko tudi mi pohvalimo! Naš Timonček je danes shodil! Se je nekaj pri ribezu muzal in trgal kar ga je še gor ostalo in potem je šel kar naprej in shodil. Še vedno gre na kolena, ker očitno pozabi, da zna tudi hoditi, ampak se spet spomni in se dvigne. Je pa še vedno ful previden in skoz neki čeblja zraven. Ne vem, mogoče se pa spodbuja!user posted image

Vijolinski, bravo za službo. Tudi jaz sem močno držala pesti in super da ti je uspelo. Zdej maš pa res srečne dneve. Najprej vesela novica o Aljoševem zdravju, zdej pa še nova služba. Poročaj kako je!

Tamala, zate še vedno držim pesti!

Danes sem tehtala Timona pred kopanjem. Tehta 9.140g. Ful je izgubil zdej ko je bil bolan. Groza. Ampak, ful ne zgleda suh. Mislim, je bolj drobčkan ampak ne deluje suh, če me razumete. Bo že! No, in danes je prespal noč - končno! Upam, da bo tudi to noč tako. Je šel spat že ob 20:30!

No, to je za enkrat vse!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 356
22.8.2006 22:01:26   
tamala83
Juretu pošiljam enega poljubčeka, da se čimprej pozdravi  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 357
22.8.2006 23:32:56   
Jessy
O, miševi, ubogi Jure, vi pa zraven!!! Tudi jaz upam, da ta vročina ni od cepljenja, ter da bo čimprej zdrav! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Timonu pa čestitamo za prve korakce! user posted image user posted image user posted image
Meni se pa zdi, da te za Timonovo težo preveč skrbi! Po moje pa ni kak hudi suhec! Bo pač bolj postaven fantič! Gre po maminih stopinjah!user posted image

Tamala, upam, da boš dobila službo! Običajno res ne marajo vzeti ljudi z višjo izobrazbo, kot jo zahteva delovno mesto, ker to pomeni tudi višjo plačo!
Za Emino spanje pa držim pesti! Svoja sobica je res nekej zelo dobrega!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 358
23.8.2006 9:05:39   
zoya24
Dobro jutro,

a danes sem pa prva, al kaj.

Timon user posted image user posted image user posted image  za hojo.

Midva sva se ravnokar vrnila iz posvetovalnice, bili smo tudi cepljeni. Žiga ima 9680g in 79 cm. Pokazati je znal vse, pri cepljenju se je malo zajokal, amapak je bilo hitro OK. Glede reakcij bomo videli, upam, da jih ne bo.

Nič grem zdaj nekaj pojest, se še potem kaj javim.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 359
23.8.2006 10:43:59   
nanka
Midve sva tudi od zdravnika in sicer cepljeni. Upam da ne bo kake hude reakcije, iz noska prične teči pa skoraj vsakemu po cepljenju, vsaj kolikor jih jaz poznam.

Jure user posted image  za hitro ozdravitev.

Timon, user posted image  za samostojne korake.

Ema user posted image  za pridno spanje, Tamala držim pesti da dobiš službo.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 360
23.8.2006 11:25:19   
Kety
Dober dan!

Sam na hitrco...Timon je šel spat in grem hitro mal pucat. Danes je Timon spet spal celo noč, jaz pa nič!user posted image  Joj, zdej ko bi lahko spala pa ne morem. To kot zakleto!!!

Nanka, držim pesti, da ne bo reakcije na cepivo.

Zoya, Žiga je pa tudi velik fant. Sem ga pogledala na slikicah in se mi je zdel velik. Je pa ful corti. Mi je tako luškan, pa še vedno ima plave očke, ane! Ti si pa tudi fejst na sliki. A si se malo postrigla?

No, mogoče me je celo noč firbcalo, če je Timon res shodil in danes je spet lepo korakal. Je pa ful previden in gre kar počasi in na kratke razdalje.
Jessy, malo se res sekiram glede teže, ampak ne preveč. Sej drugače je čist uredu fant in zato sem brez skrbi.

Tia, midva tudi prideva na piknik. Ne vem pa še a vsi trije ali samo midva. Kako bo pa glede hrane...enako? 

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 361
23.8.2006 12:58:49   
Jessy
Tia, če še nisi kupovala Mekola, naj ti povem, da obstajata 2 vrsti mekola. Eden je ekspres - tega ne kupuj, ker pušča rumeno barvo za sabo. Kupi ta drugega. Saj se že v flaškah vidi, da je eden bolj bel. Če pa boš kupila ta majhne flaške, pol pa mislim, da ta rumenkastega niti nimajo v takih, tako da ni problema.

Držim pesti, da noben cepljenček ne bo imel reakcije!

Ja, Kety, kako pa to, da nisi spala? A si preveč telovadila, kajne? user posted image user posted image user posted image

Piknik - jaz definitivno pridem, če ne bo kake višje sile vmes. Ali pridem sama ali ne, pa še ne vem. On dela do 13h, torej bi prišli okrog 14.30, če pridemo vsi, če pa prideva sami z Nejo, pol pa lahko kadarkoli. Ob kateri uri pa se začne?

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 362
23.8.2006 13:50:31   
tina104
Žiga pa je velik, pa tudi kar suhec, saj se to tudi na slikah vidi.

Ne vem še, če pridem na piknik, obstaja verjetnost, ampak vse je odvisno, kako bo potekalo Ajaževo uvajanje v vrtcu in moje uvajanje v službi. Ja pa še od tega, če bo moj user posted image  takrat delal ali ne.

Timon, bravo za hojo!user posted image  Naš je do sedaj naredil največ 4 korake naenkrat, to take ful previdne in kratke, potem pa po kolenih naprej.

Aljaž zadnje dni spet slabše spi, zbudi se vsaj 3x ponoči, pa skozi - podnevi in ponoči bi na zizi visel. Če mu ne dam zize je tečen za znoret, ko pa se podoji, pa je super volje, pa tudi gosto hrano je po dojenju, pred dojenjem pa neuser posted image .
Zdaj ko gre v vrtec ne bom izvajala nekih drastičnih ukrepov glede zmanjšanja dojenja, pač upam, da bo čas prinesel izboljšanje. Čez nekaj časa pa bo treba ukrepat, če ne bo boljšeuser posted image , ker to pa je zdaj že tooooo much!

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 363
23.8.2006 13:54:08   
Jessy
Jaz sem pa tako žalostna. Sem pravkar izvedela, da je umrla naša sošolka s faksa, za sabo pa pustila 3 majhne otročičke (najmlajša je stara 20 mesecev), ter brezposelnega moža! user posted image user posted image user posted image  Hudoooo!!! Je revca imela raka! Jo je neslo prej kot v dveh mesecih.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 23.8.2006 13:55:11 >

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 364
23.8.2006 19:10:39   
natasaxy
Dober dan.

Jaz ne vem kje sem se zgubila, kje sem ostala nazadnje pri branju.

Skratka vem da sem nazadnje Davidu čestitala, ostalim pa še nisem uspela.

Zato vsi slavljenci - Timon, Jure, Aljaž - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ki ste pihali prvo svečko vse najboljše in nalepše. Pa seveda čestitke tudi mamicam, ki pridno skrbijo za njih.

Jaz sem imela te dni razgovore za službo, enega imam tudi jutri, tako da upam da dobim službo oz. na tej kjer sem bila danes, sem prišla v ožji izbor, sedaj pa me 30.8. čaka poizkusni dan - me je že sedaj ful strah, ker tako blizu pa še nisem bila. Mislim, da se ne morejo odločit katero bi vzeli in tako so nam dali poizkusni dan, delaš osem ur, potem pa bodo videli. Delo je v Ljubljani, delovnik pa od 9-17 ure, kar me sicer zelo skrbi, kajti zelo malo bom videla Gašperja (pa še ati zelo dolgo dela, tako da zna biti pestro). Zdej moram pa še posvetovalnico prestavit, ki jo imamva pa ravno 30.8., tako da upam da bo šlo kak dan popoldne.

Ta vikend nas čaka praznovanje rojstega dne, tortice smo že naročili - dve manjši - enega ježka in eno okroglo tortico - ker bomo nekaj praznovali v soboto in nekaj v nedeljo. Sem se hotela sama torte lotit, ampak glede na to da sem jo enkrat delala bom raje to prakticirala drugo letouser posted image user posted image

Violinski tebi pa tudi iskrene čestitke za službo. Upam da boš zadovoljna!!

Juretu želim pa čimprejšnjo ozdravitev.

Zdej pa moram nehat, ker je naš mali že zaspanček, se bo treba počasi it zrihtat za spanje.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 365
24.8.2006 9:00:28   
Tiamo
Jutro, včeraj sem bila pri zdravniku imam še bolniško do 29.9, potem bom vzela še teden dni dopusta in v službo, groza. Jessy hvala za napotke za idelavo stolčka, samo nekaj ne razumem bele brisače si polagala na škatlje in čez dala moko in vodo ali si stolček namazala z moko in vodo in dala čez bele brisačke ali si zmešala kar brisačke v moko in vodo? Servietke si kako nalepila? namazala z mekol lepilom in jih položila na to? Sem blond, sorryči!! Juretu tudi jaz želim čim prejšno ozravitev... zdaj pa še nekaj k se lih služba začne, kaj točno delate v službah?za Jessy, nanko, violinski in Kety vem, za ostale pa ne? Ok, tiste , ki še iščete lahko poveste kaj ste prej delale. Jaz delam na UE Ljubljana, kot informatik, skrbim za računalnike, programe in dajem napotke in nudim pomoč uporabnikom. Torej skrbim za cca 300 ljudi in malo več računalnikov, ene 5 strežnikov imam za poštimat, potem ene 500 tiskalnikov, pa ene 20 programov za borih 150 tisočakov user posted image

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 366
24.8.2006 9:14:37   
Kety
Ojla!

Timon se je spet 1x zbudil ponoči, ampak je hitro zaspal. Samo sem vseeno čist fuč. Zdele sem pa na Vrhniki in grem k frizerju. Se bom pošišala in pobarvala, Timon pa bo ta čas pri moji mami. Se bosta mal sprehajala. Pol grem pa še malo naokoli po štacunah. Mami je Timonu kupila ful dobre čevlje v La scarpi za bore 4000 sit. Res so dobri.

Tamal že obvlada hojo in se vedno manj puza. Roka je pa še vedno zakon!

No, zdej pa šibam.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 367
24.8.2006 9:15:48   
ery
Ojla,punce.

Samo na hitro, da se javim.. Joj Jessy, moje sožalje ob izgubi prijateljice in sošolke! kako žalostno, prav solze so mi pritekle... kako je lahko življenje tako kruto!!??? zapustila je 3 otročke... user posted image user posted image  Kje pa je imela raka?
Upam, da bodo čimprej zaživeli naprej, čeprav bo to zelo zelo težko...

jah drugače pa nič posebnega. čestitam vsem slavljencem za 1.svečko in vsem res veselo in prijetno praznovanje!
Nika se je predvčerajšnjim prvič strigla, je bila neverjetno pridna! Pravo presenečenje!
Smo jo mogli malo ustrič, ker je imela še puhek..user posted image
Zdaj že samostojno hodi, čeprav sem v bistvu skos zraven, ker je še malo "pijana" in bi jo hitro zaneslo v kak rob.

Tia74, jaz pa delam v osnovni šoli v tajništvu, se pravi sem tajnica. user posted image  Sem deklica za vse. Delam za učitelje, ravnateljico, pomočnico, otroke... user posted image  Skratka, kadrovske zadeve, vse kar se učencev tiče (prehrana, ekskurzije.....)
Delo je kar ok, le šefi bi lahko imeli malo več spoštovanja in lepšega odnosa z ljudmi.

Uf, ti imaš pa res dela!! A pa zmoreš vse sama?

No pa lep pozdrrav, moram it. user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 368
24.8.2006 9:22:05   
zoya24
Ojla,

upam, da se bo Jure čimprej pozdravil user posted image user posted image

Tia, kot vidiš, jaz v službi na RR visim user posted image user posted image , sej ne veliko, ko imam čas. Drugače sem zaposlena v muzeju in se ukvarajm z organizacijo pedagoško - andragoških programov, organizacijo razstav in organizacijo  dogokov in prireditev, sprejemov, projekcij.......

Zaenkrat pri nas reakcije na cepljenje ni, no pa saj je verjetno še prehitro. Drzgače vse po starem

Nič grem naprej delat, lepo bodite!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 369
24.8.2006 12:46:01   
tamala83
ojla na brzino

Pri nas je vse po starem, veselo se spuščamo, podano in spet poberemouser posted image
odgovora za službo še nisem dobila, drugače pa sem delala v domu upokojencev, v svojem poklicu (bolničar negovalec). ma kdo kake veze ki da mi zrihta službo user posted image user posted image user posted image . Se hitro to izkoristla, ha?

nič, grem ker kuham kosilo, pa da se mi ne prismodi. se zvečer javim

papa

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 370
24.8.2006 13:54:40   
violinski
Dan,

meni je že kar malo odveč pisat, ker mi Opera ne dela, pa moram vsakokrat odpret Exploderja, da se prijavim. No, pa sem vendar tu.

Kaj berem? Da je Jure zbolel in to ravno, ko je šla miševi v službo??? Upam, da se kmalu pocajtate in da vročina pade, miševi, tebi pa srečno v službi!

Zoya in ery, vedve imata pa res luštna dela. No, to kar Zoya dela, bi tudi jaz z veseljem, to kar Tia dela pa nikoli, ker vem, kako je glupo razlagat uporabnikom, kako se uporablja računalnike. user posted image  Tia, nič ni res, da veš, kaj delam, ker bom v novi službi čisto nekaj drugega, kot sem do sedaj. Grem namreč delat na banko. Ampak v zakulisje.

Natasaxy in Tamala, še vedno držim pesti za vajini službi! Tamala, za tvoj poklic je pa res težko dandanes kaj najti, to vem, ker sin od sodelavca išče že vsaj leto dni karkoli zase, vsi bi ga zaposlili, ker je res priden in se dobro drži dela (dela pač honorarno, če kaj najde), vendar imajo povsod strašne omejitve zaposlovanja. Želim vso srečo.

Jessy, moje sožalje za izgubljeno sošolko, ne morem verjet, kako se to življenje obrača, danes si, jutri te ni več... Je imela sarkom? Ubogi otroci......

Ko smo ravno pri tem - a ste ve že kaj razmišljale, kam bi šli vaši otroci, če bi se vama obema s partnerjem kaj zgodilo? Vem, da je težko o tem razmišljat, ampak en 'back-up' plan je žal treba imet, ko imaš otroke, saj moraš vedet, da bodo preskrbljeni. Zraven pa ves čas pazit, seveda, da se nič ne zgodi. Jaz sem včasih mislila, da bi moji šli k moji sestri, ampak zdaj se mi zdi, da bi bilo preveč, ker ima že sama dva in še moja dva - ne verjamem, da bi folgala. Mojim staršem ju ne bi dala, ker ne bi bilo fer do tašče in tasta, obratno enako. Tako da sem ta trenutek precej v dvomih. Sploh pa mislim, da v naši državi ne moreš sam izbrati, kdo bo vzgajal tvoje otroke, če se tebi kaj zgodi, ampak da jih prej dajo v rejo, kot človeku, ki si ga ti izbral (če ni žlahta). To sem enkrat nekje prebrala in mi ni bilo nič všeč.

Jutri bo Lana zadnji dan na dopustu, v ponedeljek že gre nazaj v vrtec. Mislim, da se precej veseli. Mesec kasneje gre tudi Aljoša v vrtec. Pa se mi zdi, da bo ravno prav. Da je prišel trenutek, ko mora to narediti. Je ravno v taki fazi, ko potrebuje novo okolje, nove igrače, vrtčevski red (mama je včasih malo preveč popustljiva), ....

V soboto je dobil desno spodnjo dvojko, končno, zdaj ima 8 zob. Še vedno hodi samo, če se koga drži, ima pa zato vedno večji besedni zaklad, ogromno razume, pokaže, zna fuuul navihano nagajat, vé, kje so stvari, ko mu rečeš, naj jih pokaže, npr. piškot, nos, Lana, avto, žoga, daljinc, halo= telefon, čevlji, gremo pa-pa, voda (za pit)... in še mnogo drugih, ki se jih niti ne spomnim, najbolj mi je pa všeč, ko na stopnišču srečamo kakega soseda, on pa reče "Čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau!" Za crknit! Zdaj se spomnim, da je Lana rekla Daaaaaan!, ne pa Čau! user posted image

Tia, bele kuhinjske brisačke polagaš na škatle in potem močno namočiš s škrobnim lepilom (moka+voda) ali z razredčenim Mekolom. Lahko pa brisačke v kepicah namakaš v isto mešanico in potem te kepice polagaš na škatlo, če hočeš bolj 'pomečkan' videz. Poglej v moj album tamala0801.moj-album.com - tam sem jaz naredila Decembrski koledar na isti način. Jessy se je pa lotila veliko večjega projekta, meni se po moje ne bi dalo. Ko se posuši, je trdo ko kamen. Za servetke je pa tako, da jo razplastiš, potem pa zgornjo, potiskano plast položiš, kamor hočeš (podlaga mora bit svetla, da pride motiv do izraza) in premažeš ali z Mekolom ali pa s prozorno barvo (lahkom) za npr. les na vodni osnovi. Nujno mora biti na vodni osnovi, ker čim je nitro, ni za otroke. Uporabi čimvečji in čimbolj mehek čopič, da se ti servet ne strga, ena moja kolegica uporablja kar odslužen make-up čopič za nanašanje pudra na obraz. Veliko si pa lahko pogledate tudi tule:
http://med.over.net/phorum/list.php?f=109&r=1 - v rumenem okvirju so navodila za tehnike s slikami in linki do albumov ustvarjalk.

Grem žihr. Kuhat, verjetno. Adijo!!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 371
24.8.2006 13:54:57   
Jessy
Prvi "šiht" je za mano. Konferenco smo vredu prestali z kar nekaj novostmi. Se bo treba navadit!
Tudi Neja je bila pridna. Malce sem bila razočarana, ker ob mojem prihodu ni pokazala nobenega navdušenja in tudi k meni v naročje ni hotela. Bo pa morda jutri! user posted image

Tia, škatle sem polepila s časopisnim papirjem, šele nato z belimi brisačkami.
Postopek: časopisni papir (od Dela) sem nastrigla na cca 10 cm široke trakove. V malo večjo plastično skledo sem nalila cca pol litra vode in vanjo z metlico vmešala toliko moke, da je bilo nekako srednje gosto (kot za šmorn - bolj gosto, kot za palačinke). V tisto zmes (v nadaljevanju lepilo) sem potem polagala te trakove in jih nato položila na te škatle. Trakove polagaš v večih plasteh. Jaz sem ene 5 plasti naredila (najprej 1 plast po celem stolčku, nato drugo plast...). Ko se mi je zdelo, da je stol dobil pravo obliko in da je primeren za finale, sem tisto lepilo vrgla proč in naredila novo lepilo iz mešanice mekola in vode (1:1 - to je dosti redkejše od lepila iz moke, da te ne bo zavedlo). V to mešanico pa sem potopila papirnate brisačke, jih otisnila v pesti, nato pa previdno raztegnila brisačko v prvotno obliko in to položila na stol. Brisačke pa sem naložila le v dve plasti. Le toliko, da se ni videl časopis skozi, ker je zaradi tega lažje prekrivati z barvami.
Ko časopis lepiš, bi lahko tiste trakove mazala z mešanico moke, ker če pomočiš v lepilo, se skor preveč lepila prime na časopis in je pol to zelo packasto, pa še suši se toliko dlje. Če se ti zdi, da ti veliko lepila ostaja nad časopisom, pa kar eno plast časopisa položi gor, ne da bi ga sploh pomočila v moko.
Bo zdaj šlo? Drgač pa vpraš!

Zoya, a mi lahko na privat napišeš v katerem muzeju delaš, pa kakšne dogodke, prireditve in podobne zadeve organizirate? Morda nam v šoli pride kaj za prav!

Ery, sošolka je imela raka povsod. Imela je kožnega raka, pa metastaze po telesu (jetra, maternica, jajčniki...). Zvedela je pa pred mesecem in pol, ko jo je bolel križ (je mislila, da zaradi treh otrok), pa na vratu se ji je ena bula naredila. Tako mladi smo, da na to niti pomislimo ne. Hudo je!

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 372
24.8.2006 14:04:41   
violinski
Jessy, kar srh me spreletava, ko to prebiram. Sej res ne moreš nič vedet, če ti kej fali, ker nisi tako pozoren na svoje bolečine......

Drugače pa, sej res, na časopisne trakove sem jaz popolnoma pozabila, ker sem svojo smrečico iz vžigaličnih škatlic delala brez tega.

Prej sem še pozabila povedat - po nasvetu Petri, smo v torek peljali otroka v ZOO in res je bilo tako nepozabno, kot je opisala ona. Pri nas se je še veliko bolj zabavala Lana, pa sploh je bilo bolj nanjo orientirano, nad morskim levom je pa bil vseeno najbolj navdušen Aljoša, še posebej, ker ima morski lev 'čisto svoj bazen v katerem lahko po mili volji čofota kolikor hoče!' To bi bilo nekaj za Aljošo..... Zadnjič je mahal in delal čof čof že ko sem ga v KP samo na teraso prinesla in je pod seboj videl 'en veeeeeeelik bazen'. Morje, namreč.

Na piknik po mojem pridemo kar vsi štirje, saj ni, da bi Lano doma pustila. Načeloma mi prisotnost lahko prepreči le bolezen otrok (upajmo, da ne, aneda?) ali dež.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 373
24.8.2006 15:21:35   
Tiamo
Zoya joj tako službo sem iskala, takoj bi to delala sem tudi študirala organicijo. A kako zmorem, prvo leto sem delala samo na projektih ISO, ki so padli v vodo, ko se je zamenjal šef. Drugo in tretje leto vam povem, da sem se kdaj zjokala v službi, ker nisem zmogla. Seveda sem se na WC-ju, ampak took mi je prišlo čez glavo, da so mi kar solze tekle. Potem smo dobili 3 nove fante, končno...amak ni bilo kaj večje pomoči od njih...sem morala tudi ca 50 računalnikov in monitorjev zamenjat z novimi. Ko sem bila prvič noseča so me prestavili na drugo lokacijo, sem čist ven padla, potem sem itak splavla. Naslednje pol leta pa res nisem delala nič, visela sem na RR in na pijačkah, dost mi je bilo..drugi i praskajo riti, jaz pa norela in ponoči sanjala kaj sem pozabila naredit. Ko sem drugič zamudila sem šla na bolniško, tako da me zdajle ni že od predlanskega decembra. Joj, Jessy sploh ne pomislim na tvojo prijateljico, ma kaj vse se dogaja. Violinski a komu bi dala Demi, če se nama kaj zgodi...že od vsega začetka govorim k mojemu očetu in njegovi novi življenski spremljevalki in moji pol sestri. To nisem še nobenemu povedala, moj že ve in tudi oče in njegova. On je stara 39 let, tako, da je še dosti mlada. grem skuhat do konca

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 374
24.8.2006 16:41:45   
nanka
Dan,

uf, vidim da ste obdelale kar resne teme. Jessy, grozna novica, me je kar sreslo.

Komu bi midva dala najine otroke? O tem se nisva nikoli čisto zares pogovarjala, ampak najbrž bi bili pri njegovih ali bratu, ali pa sestrah, vsi imajo družine in že velike otroke. Pa z vsemi se kar obro zastopimo. sploh je pa Tjaša zdaj že tako velika, da bi poskrbela, da bi jim bilo lepo, vseeno pri katerih sorodnikih bi že bili.

Jaz sem zaposlena v proizvodnem podjetju v oddelku nabave. Delam pa tako specifično delo ( zmeraj enako in pomagam nekomu ki kao ne zmore svojega), da je že kar dolgočasno. Drugače pa sem poslovna sekretarka, ki tega poklica še ni opravljala, tako da iščem službo v kakšnem tajništvu. Ery nekaj takega kar delaš ti.

Pri nas nič novega, Zoja hodi že tako dobro, da me je včeraj nadomestni pediater vprašal, ja koliko je pa stara in da ne more verjeti da tako lepo hodi. Zobka pa sta še zmeraj samo dva in nič ni na pohodu.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......