|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
27.8.2006 15:27:52   
Jessy
Tia, ko smo mi imeli 6. bolezen, je imela T le 37,4 C. user posted image

Telebajske smo sneli dol, vendar le 1 dvx, ostale še čakam, da si možiček vzame čas, da malce pobrska. So pa atraktivni, ja! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 401
27.8.2006 17:49:51   
Tiamo
Čez dan ni imela nič vročine, zdaj jo ima pa spet 37,4. Ritko ima took vneto, da kriči k ji jo umivam, še jutri počakam pol pa zdravniku. A se 6 večrkat pojavi, k enkrat smo jo že imeli na obisku?   drugače je živahna, zdaj k je zaspana gre sama do svoje posteljice in hoče splezat notri, sama vzame daljinca in preklapl med programi, daje nagla in potiho...to preklaplanje med programi ve na katere gumbe pritisnit, za glasnost ji pa rata, ker so gumbi zdraven.  Mi je pa zelo smešna k je zaspana, je took mehka, da je noge ne držijo in skoz pada. Aja, zdaj sem se spomnila ¸Kety, sem kar utrujena...je pa zjuraj spet zaspala potem k je ene pol urce telebajske gledala.  

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 402
27.8.2006 20:42:44   
tamala83
pozdravček

pri nas nič novega. Se vidi da je sptember, in imamo vsaki vikend neke rojstne dneve. Naslednji praznoje Ema, pol jaz, intak dalje do konca septebra, maš da bankrotirašuser posted image .

Jutri moram poklicat v vrtec, da mi 100% potrdijo da ga imam. Ne vem kaj naj naredim, če službe me dobim takoj. Naj jo kar dam v vrtec ali naj samo šparam mesto, do takrat da ne dobim. Kak dolgo ti te držijo mesto, in koliko je treba to na mesec plačat? Če katera slučajno ve.

Jutri ob 8ih pa držite pesti, ker imam razgovor, pol pa še grem z malo k zdravniku, po potrdilo z vrtec, tak, da naji celo doboldan zopet ni. zadnje čase se samo potepama, tak da mam počasi že dovolj tega. Te vožnje v mesto in nazaj, pa ni parkirišč pa še jutri je zaprta ena od glavnih cest v MB, tak do bo gužva za znoret.

Sem opazla, da zadnje čase samo nekaj jamram in se pritožujem tukaj goriuser posted image , obljubim, da se v kratkem popravim, vsaj probala bomuser posted image

Lahko noč

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 403
27.8.2006 21:39:21   
sjug
Dober večer vsem skupaj!

Minila je zadnja nedelja v avgustu, pa še ta je bila pri nas bolj kilava. No en sprehod smo popoldne uspeli stlačiti v naš urnik, in to tik predno se je ulilo. Po sprehodu in pred večerjo je pa našo tamalo zmanjkalo na stolu za mizo. Revica je bila tako zaspana, da je že ob šestih pred večerjo sede zaspala user posted image .

MajaPRO sem se morala prav nasmehniti, ko si prebrala o tvoji skrbi, ker bo Vida čuvala tašča. Našo punco je tudi čuvala in z oktobrom bo tudi Ažbetka. Ponovno bo imela vse pod nadzorom, zlasti kaj je v hladilniku user posted image . Bomo pa ponovno natančno določili pravila igre, kaj je prav in kaj ne pri vzgoji Ažbetka. Pa veliko se moraš pogovarjati s taščo, o vsem, o hrani, pijači, predvsem pa o njenih vzgojnih prijemih, oz. Kako v določeni situaciji ravnate pri vas in kako pričakuješ, da ravna ona. Mprate biti usklajeni. Tako Vid ne bo nič zmeden. Saj vem, da ti ne koristi kaj dosti, ampak boš videla da bo šlo čisto OK. Od začetka boš bolj našponana, potem pa se bo uneslo in boš ujela ritem.

Tina104 in Maja, glede obolevnosti v vrtcu. Sploh ni nujno, da je kaj bolan. To je čisto odvisno od ortoka. No kak nahod bo že staknil, ker je koncentracija virusov in bakterij vseeno prevelika, ampak večina otrok se hitro navadi. Posamezni pa so, kot je moja Katarina, ki se očitno ne morejo. Ali jim ni všeč v vrtcu (kot ni bilo meni), ali pa se preveč iztrošijo, ker hočejo biti najboljši (kot je npr. Katarina). In potem jasno zboli, če je preveč minusa in ni ravnovesja. Pa tako rada hodi v vrtec. Držim pesti, da bo z Vidom in Aljažem vse v redu v vrtcu in bosta enostavno naredila ta veeeelik korak.

Kety na kako dolge ture pa hodite, da Timon zdrži v nahrbtniku? Saj sem prav razumela, da ga nosite, mar ne. Mi se še nekako nismo spravili zares hodit, niti na Polhograjsko Grmado ne, pa verjetno bolj zaradi starejše oz. zdravja, hmmm user posted image . Me kar nostalgija zagrabi za pohodništvom. Ja pa čestitam za tako zlatega fantka. Super, da že kontrolira kakanje v tej smeri, da se potrudi in pokaka. Meni kaj takega na pamet ni padlo, smo imeli pri Katarini pri dveh in pol kar težave, da je ostala suha. Kakanje je že nadzorovala, lulanje pa ne. Bom pri Ažbetku prej poskusila s kahlico, mogoče bo šlo lažje.

Mmmm, Jessy, štrudelj je moja najljubša sladica. Do sem ga voham, čeprav imam nos zabasan- sem se nalezla od otrok. Ga večkrat sama spečem, samo takrat ko pridejo obiski, če ne ga preveč sama pojem.

Ja, pri šesti bolezni je temperatura lahko zelo visoka, Ažbe jo je imel 39. Kaj ima Demi 6 bolezen? Mora pa hitro minit. 3-4 dni, potem se pojavi izpuščaj in temperatura pade. Tako mi je ekla pediatrinja. Če ima skupaj izopuščaj in vročino ni 6. bolezen. Demi želim, da bo čimprej spet zdrava in v formi.

Tudi nam želim skorajšnjo ozdravitev. Me to žgečkanje v grlu in poln nos nič ne zabavata.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 404
28.8.2006 7:18:13   
Jessy
Dobro jutro!

Pa saj ne morem verjet, da bom prva napisala post! user posted image

Sem prišla mal pogledat, če se že kaj napisale, predno grem v službo, pa vidim, da ni z nobeno nič!user posted image  Sigurno še lepo spančkate v toplih posteljah.

Jaz sem Neji že dala flašo mleka, zdaj pa spi, tako da bo očka ves zadovoljen, ker bo lahko še nekej časa spal! user posted image

Nič, morem it! Lepo se imejte!

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 405
28.8.2006 11:07:01   
nanka
Nejc vse najboljše za prvi rojstni danuser posted image user posted image , veliko sreče in zdravja, mamici pa velik šopek user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 406
28.8.2006 14:21:50   
tina104
Nejc, tudi od mene vse naj, naj, naj... user posted image user posted image user posted image Čestitke za uspešno prestano prvo leto pa obema - atiju in mamici!
Na to, da zakaj čestitamo samo mamicam, me je opozoril mojuser posted image , ki je ravno zadnjič slučajno malo bral, kaj pišemo in ko je ena napisala, da želi Aljažu vse naj, pa mamico je nekaj omenila, atija pa ne, je bil moj kar malo razočaranuser posted image .

Jessy in Maja, za vaju imam dve vprašanji, bi rada čimprej odgovore, če bosta slučajno brali - 1. Kako dolgo traja ponavadi konferenca v šoli? 2. Kaj pomeni, če je moja bruto plača 126.000? Koliko približno bi bilo potem neto oz. koliko lahko pričakujem, da bom v resnici dobila plače. Sem bila kar malo negativno presenečena nad višino, ko pa moje kolegice, ki redno delajo dobijo čez 200.000.user posted image  Jaz imam pa 70% plačo.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 407
28.8.2006 14:40:33   
tina104
Kety, saj ne morem verjet, da Timon že tako kapira to lulanje in kakanjeuser posted image . Sploh si ne znam predstavljat, da bi Aljaža že na kahlico dala. Moj nečak je komaj sedaj pri 3 letih postal suh in čist, pa še to mislim, da samo podnevi.

Danes je Aljaž zdržal brez mene 5 ur, kar prej še nikoli ni, je pa bil večji del z atijem. Ko me je zagledal, se je nasmejal in se potem kako minuto, dve cartal pri meni čisto nepremično, potem pa je kar šel po svoje. Na zizo pa se je spomnil, ko sva prišla noter v njegovo sobo. Ati ga je danes peljal v vrtec in ga celo 20 minut pustil samega in ni nič jokal. Res pa je, da je bil naspan in sit, tako ni bilo problemov.

Moram pa še pojamrat glede noči. Kaj takega se že ni dogajalo doooolgo. Vstala sem najmanj 8x, kako uro vmes sem celo pri njem spala, ker ko sem se vstala, se je zbudil. Zjutraj se je zbudil ob 4.15, potem sem ga še en uro nekaj poskušala uspavat, potem pa smo ob petih vstaliuser posted image . No, Aljaž je šel ob osmih še spat za eno uro, jaz pa v službo po pogodbo in na zdravniški pregled.
Se mi zdi, da ga je nekaj prebava mučila, ker je ful prdel, pa še nos je imel malo zamašen - pa samo 2 uri je bil v vrtcu v petek, pa je že nekaj stakniluser posted image . Doma pa skozi na tleh, pa v kakih lokalih in povsod mu dovolim okoli plazit, pa verjetno marsikaj poje, pa mu zdaj ni bilo nič.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 408
28.8.2006 20:54:42   
Jessy
Nejc, vse najboljše za tvoj 1. rojstni dan!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 409
28.8.2006 21:00:19   
Jessy
Tina, sem malce pozna, pa vendar ti odgovarjam na tvoja vprašanja.
  1. Konferenca lahko traja različno dolgo. Naša je bila 2 uri. Čist odvisno, koliko točk imate za predebatirat, pa kako radi vaši ravnatelji nategujejo zadeve.
  2. Tvoja bruto plača, ki si jo omenila, praktično ne pomeni ničesar. Tebi bodo še nekej nanesli koeficienti, tako da boš verjetno dobila cca 140 000-160 000 SIT, ker imaš pripravništvo, ki je plačano 70%. Pa ne me za besedo vzet, ker jaz to zdaj z glave računam in ugibam. Ma se spomnim, da sem jaz tudi imela neke nizke znezke za bruto v pogodbi, ven sem dobila pa kar nekej več.

Vidim, da Aljaž tudi počasi napreduje v vrtcu! Super! user posted image  Za boljše noči, pa držim pesti!

Neja se je danes dopoldne pazila z očkom, popoldne pa jo je imela tašča. Jaz sem jo vidla le za dobre 3 ure, pa zdaj sem ji flašo mleka dala, predno je šla spat. Ma, po moje se bodo kar lepo rihtali zdaj, ko mene ne bo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 410
28.8.2006 21:07:20   
jankobananko
pozdravljene,

po dolgem času bom spet kaj napisala, preberem še včasih kaj, za pisat pa res časa zmanjka...

Čestitam vsem avgustovkam z novimi službami, za tiste ki še čakate, pa pesti držim. Jaz sem s svojo službo zaenkrat zadovoljna, ker imam ugoden delavnik (7h-15h), rahlo nadpovprečno plačo, korektne šefe, in večinoma dobre sodelavce, pa 5 minut od doma. Ni pa to še zdaleč ne moja sanjska služba...delam namreč v računovodstvu, študirala sem arhitekturo, rada bi pa živela od grafike...user posted image  Upam, da mi enkrat rata...

Ta vikend sva Jana prvič čez noč pustila pri mojih starših - šla sva na morje na rojstni dan - obneslo se je super, samo mami je bolj slabo spala, ker je vstala vsakič ko se je Jan obrnil...Saj se bo navadilauser posted image

V primeru, da se nama kaj zgodi, bi za Jana verjetno poskrbela moja starša, z bratovo pomočjo - ali pa obratno? Nismo še nikoli govorili o tem, ampak mislim, da tudi ni potrebe - smo si dovolj blizu, da so take stvari samoumevne.

Imam občutek, da bo tudi naš vsak čas shodil - saj od mize do kavča že naredi korak ali dva, pa zelo lepo hodi, ko se samo narahlo drži mojega prsta.

Miševi, upam da je Jure že zdrav, je pa tudi Jan zbolel na moj prvi delovni dan. Tia, takrat je dobil 6.bolezen, temperatura 38,5. Trajalo je tri dni.

Še vse najboljše želje vsem, katerih prve rojstne dni sem zamudila! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 411
28.8.2006 21:18:25   
jankobananko
Aja, še to sem pozabila - prejšnji vikend smo bili na morju, smo šli zvečer v lunapark. Lumpu se je tok dogajal, vse lučke, pa ringlšpili, pol je pa motor zagledal...Sva šla skupaj na en vrtiljak, kjer se vrtijo neki avioni, pa helikopterji, pa grejo gor pa dol - moško prenesel! Prvič, ko sva se dvignila, je bil malo trd, naslednjič že z nasmehom! Sem dala slikce v album!

pozdrav

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 412
28.8.2006 21:20:28   
petri85
Jan in Nejc, vse najboljše za 1. rojstni dan!

user posted image

(odgovor članu jankobananko)
Neposredna povezava do sporočila: 413
28.8.2006 21:49:04   
petri85
Ojla!

Prvo, Juretu, Ažbetu, Demi in Vidu pošiljava z Davidom user posted image  , da čimprej ozdravijo!

Jessy,nikoli ne vemo, kaj se bo zgodilo jutri. Ne morem verjet, kakšne usode doletijo ljudi. Sem postala prav žalostna, kaj je doletelo družinico, sedaj že preminule tvoje sošolke. Takole sem res prav hvaležna za vsak preživet dan, ki mi je dan z mojimi najbližjimi!

Tamala in Nataša, tudi jaz močno držim pesti, da dobita službi!

No, jaz sem skrbi s službo sedaj lahko za 1,5 leta odložila. Namreč meni je moja služba sama zelo všeč, ker sem ves čas v stiku z ljudmi, pa tudi v roku  8 urnega delovnika se opravlja več različnih stvari. Kot veste, delam na našem edinem letališču. Delovno mesto je namenjeno 5. st. izobrazbe, pa nas je večino zaposlenih, ki imamo 7. stuser posted image  Tudi jaz delam povsem drugo stvar, saj sem dipl. ekonomist. Moram reči, da plača sicer ni slaba. Imam tudi le 5 min od doma. Ima pa ta služba en velik minus in to je delovnik. Ker Letališče nikoli ni zaprto, se dela petek in svetek. Večinokrat to v praksi zgleda tako, da 2 dni delaš po 12-14 ur potem si pa 2 ali 3 dni frej. Prej, ko sva bila sama, je bila to super služba, ker sem bila res ogromno doma, pa sva z možem letela na kak krajši dopust, brez da bi zato morala dati dopust! Danes, ko smo pa družina, pa si ne predtavljam, da bi bil mož v nedeljo sam z otrokoma. Zato bom tudi jaz verjetno konec drugega leta šla v akcijo za čim novim.

Drugače pa vsem, ki te dni začenjate s službami, želim čim več užitkov in čim manj težav vašim malčkom, ki se bodo pazili pri babicah ali v vrtcu!

A potem, 9.9. še vedno velja za piknik? Jaz za takrat še ne morem nič reči, ali prideva. Mož je ravno takrat v Ameriki in bom videla, če si bom sama v tem stanju upala  z našim živčkom priti. Seveda vam sporočim še pravi čas.

No, tudi pri nas je sedaj cele dneve na planu letanje. Še najbolj sproščeno se počutim, če smo v hiši. Kajti, takoj, ko stopi na dvorišče ga že lovim, ko leti od enih sosedov k drugim! Pa kakšno imamo tudi mi v trgovinah - leta od police do police in kar prenaša stvari z enega konca na drugega, da mu komaj slediva, kje je kaj vzel. Tako, da smo trenutno še najbolj varni, če je pripet v vozičku!

Mene je tudi prejšnji teden dobil en prehlad in imam še vedno zabasn nos, ampak je vsak dan bolje.

V soboto smo cel dan pohajali po Celovcu in se preskrbeli s cunjami(predvsem Davida) za letos!

Kety, tale vaš Timon pa že obvlada!user posted image Mi tudi vedno vemo kdaj kaka, ampak takrat je že malo poznouser posted image .

Aja, sem zasledila, da nekaj govorite od Telebajskov. Pri nas so tudi zakon. Druagče pa se vsak ponedeljek okoli 15.30 vrtijo na SLO1 - jaz jih sedaj tam snemam, če se spomnim. Danes je bil 15 del od 45, tako, da si jih lahko kar nekaj še nasnemate, če želite!

Jutri greva tudi midva malo na obisk v službo, da pokaževa, kako velik je David, pa seveda kako velik je že mamičin trebuh (ki mu nikakor več ne morem reči trebušček!)

No, sem se razpisala - boste mele kaj brat!

LP!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 414
28.8.2006 23:33:00   
sjug
Vse najboljše Nejc, pa lepe sanje sanjaj. user posted image user posted image user posted image

Vsem hvala za dobre želje. Moram potrkati, da sta oba že mnogo mnogo bolje. Jutri se greva pokazat, upam da ne bo treba več dajat Ventolina.

Dejansko je že tako dobro, da sem šla danes z obema v Massa v BTC, ker imajo akcijo (danes se je začela, smo dobili reklamo na dom). Sem dobila za dobrih 6000 SIT zimske čeveljčke za oba. Katarini sem dejansko kupila škornje, ki imajo spodaj gumo, zgoraj tekstil, notri pa debelo mucko, tako da so topli in nepremočljivi. Sem res vesela, saj je imela lani večkrat mokre noge. Samo prodajalke so pa že kar križem gledale. Tak naval je bil, zlasti staršev z otroki. Pa vsak je nosil ven vsaj eno vrečko ali več. Mislim, da so bili samo presenečeni nad količino kupcev. Katarina je kar precej tečnarila, Ažbe je bil pa tak angel. Sploh nisem vedela, da je bil zraven. Jaz sem bila utrujena po nakupih, kako je moral biti šele on.

Hvala Petri za informacijo o telebajskih. Naša starejša je še vedno čisto nora nanje. Mislim, da jih bo tudi Ažbe rad gledal, čeprav ga zaenkrat TV splo ne zanima. Daljinc ga pa, ta je pa zakon in štimanje in menjanje kanalov. Ni boljšega.

Ooo, Jankobananko, sem ti kar en cuckan fovš. Sam kaj ko moj ne bi bil sproščen brez otrok. Bi mu skoz nekaj manjkalo user posted image .

Tina, po mojem pa Aljaža skrbi, da te ne bo zraven, ko se zbudi. Zato se toliko zbuja. Pa toliko novega se mu dogaja, vrtec, ločenost od mamice, ... Saj je še naša Katarina vznemirjena pred vrtcem, pa je stara 4,5 let. Jutri mu skuhaj kamilico, da ga bo pred spanjem pomirila. Mogoče bo pomagalo. Pri nas je že. Pa še sama jo spij ali pa meto pred spanjem. Tako za prijeten spanec.

Zdaj sem pa kar sama postala zaspana, nič grem spat. Lahko noč vsem atijem (vidiš tina, da so na prvem mestu!) in mamicam, pa seveda vsem user posted image .

Never Ever Give Up!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 415
29.8.2006 10:14:51   
natasaxy
Dan.

Tudi jaz zelo že težko najdem čas za RR. Saj veste jutri imam tisti poskusni dan in sem vsa na trnih. Jutri grem, potem pa če me vzamejo - imam itak do 3 mesecev poizkusno, če pa bo res problem zaradi Gašperja, bom pa pač kaj drugega iskala. Sploh pa najprej moram dobit službo, ker mislim da sva dve na preizkušnji - jaz jutri, ona druga pa mislim da danes.

Vsega žal nisem prebrala. Demi upam da je že zdrava, bogica.

Drugače smo pa imeli mi praznovanje ta vikend RD in pihanje prve svečke. Smo se imeli zelo lepo, daril je Gašper dobil zelo veliko, od igrač, oblačil, pa tudi nov trip trap stol, tako da ga bom imela lahko enega še pri meni doma, ali pa tam kjer bo v varstvu. Tudi otrok je bilo kar nekaj - v soboto dve punci enako stari kot Gašper, pa dva dve leti stara, pa še bratranec, ki je pet let star. TAko da družbe je imel dovolj. V nedeljo pa sta bila tudi še dva otroka, tortica je bila super, svečke še nismo znali pihati, prstke pa smo malo namakli v torto.

Grem še malo poizkoristit tale dan - mogoče je eden zadnjih prostih!!

Še posvetovalnico, ki naj bi jo imela jutri sva morala prestaviti, tako da jo imava sedaj 5.9.

Pridne bodite, tiste, ki delate, naj vam delavnik hitro mine, ostale pa uživajte na dopoldanskem sončkuuser posted image

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 416
29.8.2006 20:31:09   
Jessy
Zdravo!

Mi ne uspe več bit na RR! Samo kaj na brzino preberem.

Sem se prišla pa poslovit! Jutri grem v šolo v naravi, vrnem pa se v ponedeljek. Držte pesti, da bo lepo vreme, ker drugače bo user posted image .

Lepo se imejte ta čas! Vsi bolančki se čimprej pozdravite, Gašperju in Emi pa vnaprej želim vse najboljše za 1. rojstni dan! Čimlepše ga praznujte!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 417
29.8.2006 20:34:31   
Tiamo
Čer, jaz sem že odjokala svoje...Demi sem peljala k zdravniku, ker je hropla...kisiki v krvi je imela 94%, po inhalaciji pa nazaj na 96, tako da nama ni potrebno v bolnico. Ponoči jo moram na 4 ure zbujat in bove inhalirali zdravilo jutri pa k zdravniku. Sploh nevem a naj bom jezna nase ali kaj, zakaj jo nisem peljala zdravniku že v soboto k je driskla in imela temparaturo...saj so itak rekli, da ni od tega...d je to neka infekcija...mi je pa tok čudno, ker od sosede punčka ima isto, samo one dve sta morale v bolnco. Zdaj sem šla še po kamelčine cvetove, da jih bom pogrela in ji dala na pluča-recept moje  mame k sem jaz isto imela kot Demi k sem bila tok mala, no še hujše...pa očka je imel tudi bronhitise. Mi je pa babica in mami rekla, zakaj jio bi zbujala, če lepo spi..če ne bo mogla dihat se bo itak sama zbudila..ma sej se bomo ponoči matrali k hudič, da bo inhalirala. Jutri ob 9 imave pa kontrolo, pa sem spet na bolniški..a mislte da se mi maščuje k sem tok dolg vlekla bolniško... Drgač je Demi živahna, normalno je in pije, laufa, poje in pleše kot ponavadi. Sva bile danes pri moji mami, pa je začela tam malo kašljat..ko sva prišle domov in sva šle malo na igrišče je pa že hropla in dihala s trebuhom, sem jo pa kar v avto dala in odpeljala k dežurnemu. Danes sem bila pri G, vzel mi je bris, če ta mesec ne bi bili pazljivi bi bila dvojčka...škoda k je očka toook pazljiv. Vsem slavljencem voščim za nazaj in naprej, če me slučajno jutri ne bo nioč na RR, veste kje sem...držite pesti, da bo vse uredu. nočko 

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 418
29.8.2006 21:05:26   
Jessy
Joj, Tia, kako hudo mi je, ko to berem! Močno stiskam pesti, da se Demi čimhitreje pozdravi.

Je pa moja sestra tudi mogla dajat inhalacije otroku ponoči, pa ga niso nič budili, le tisto masko so mu nastavili na nos in usta in pihnili tisto zdravilo notri, on je pa itak dihal in hkrati vdihaval tisto zdravilo.

Zagotovo pa to ni zato, da bi se ti kaj maščevalo! Dej nehi! Saj se bo pozdravla! Je močna punca!

Kako je pa tvoj G vedel, da bi imela dvojčke? user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 419
29.8.2006 21:14:21   
tina104
Tia, držim pesti, da se Demi čim prej pozdravi, ti ji le dajaj te inhalacije ponoči. Je pa res naporno to. Mi smo takrat, ko je imel bronhitis mislim, da jih dajali na 6 ur in se je že tako nonstop zbujal, potem pa je končno zaspal in je pa ravno minilo teh 6 ur, tako da smo ga mogli zbudituser posted image , potem pa nespanje naprej...

Natasa, dobro opravi jutri, pa poročaj!

Jaz bnom zdaj tudi precej manj tu gor, verjetno, no. Že zdaj bi lahko kaj drugega počela, pa mi ni, mogla sem malo prebrat, pa kaj napisat.

Danes je spet ati Aljaža peljal v vrtec in v tistih 2 urah je bilo super. Joooj, ko bi bilo tako tudi v prihodnje!

Aljaž je danes v celem dnevu spal slabe pol ure, je pa šel zdaj že ob pol osmih spat. Res mi ni jasno, od kod mu energija, pa še ful dobre volje je bil cel dan.

Jessy, uživaj v šoli v naravi!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 420
29.8.2006 21:38:31   
sjug
Draga Tia74 vem, da si žalostna. Kaj se vamaje to prvič zgodilo? Kadar začne Ažbe hropst, gre meni vsakič na jok. No tudi midva sva bila danes pri pediatrinji in prav tako je na pumpici. Tokrat je Ventolin zamenjal Berodual. K sreči pa je imel saturacijo v redu 98%. Morda za podporo: Demi se je okužila z RSV virusom (Respiratorni Sincicijski Virus). Če hodi v vrtec, je jasno kje ga je dobila. O tem virusu lahko veliko prebereš na spletu. Če si bila tudi ti nagnjena k bronhitisom (sma sem jih imela menda non stop do 3 leta starosti), potem ima še genetsko predispozicijo za obolevnost. Pomaga pa veliko svežega zraka in hladen vlažen zrak. Če otroka prične dušiti, samo ven na hladen zrak z njim. Drugače se pa ne sekiraj, ker je nisi prej peljala. Znaki so se šele sedaj razvili in zdravnik prej ne bi nič ugotovil. Nasprotno, bolje da je nisi in ni bila po nepotrebnem izpostavljena dodatnim okužbam. A še to, dobro jo poslušaj. Leži poleg nje ali pa daj glavo na hrbet in poslušaj pljučka. Če slišiš podaljšan pisk, potem je znak za alarm in jo je potrebno peljati k zdravniku - ravno zaradi oskrbe s kisikom. Drugače pa ni nič posebnega, če otrok kašlja do 4-5 dni. Če je dalj, pa je potreben obisk pri pediatru.

Naš dečko se je prvič okužil z RSV pri starosti 6 tednov, potem pa še vsakič, ko je Katarina pomolila nos v vrtec. Tako je bila v šolskem letu 2005/06 v vrtcu skupaj slabe tri tedne. Plačevala seveda sem ga ves čas, razen kar sem imela rezervacije user posted image . No sedaj je še avgust, a ne. Pa je šla spet v vrtec, da vidim, če bo kaj bolje. Pa smo spet, kjer smo bili lani user posted image na pumpicah in bronhiolitisih. Kljub homeopatskim, zdravilom in vsem čiram čaram. Pojma nimam, kaj lahko še naerdim. Kupila sem tudi materino dušico od Justa - kremo in kopel. Ne vem, če kaj pomaga, mogoče olajša. Ker drugače je živahen in povsem normalno je. Aja, kontrolo imava pa v četrtek.

Jessy vreme boste imeli super. Jutri sicer ne, potem pa do nedelje sonce. Tako pravijo vremenarji na spletu.

Natasaxy držim pesti. Itak se bo razpletlo tako kot je prav, ker drugače ne more biti.

Pa ostale oprostite, ker sem se tako razpisala na temo bronhio- in ostalih -itisov. Mi res leži na "duši", bi rekli včasih in mi je kar odleglo, če se lahko pogovarjam z nekom, ki ima žal podobne težave. Sicer pa več glav več ve, itak bi pa naredile vse, da oljašamo te zgodnje korake našim malčkom. Pa lahko noč.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 421
29.8.2006 22:01:42   
Tiamo
sjug hvala, si me res pomirila, ja sjug prvič se je zgodilo...itak celo noč verjetno ne bom spala, bom skoz poslušala kako diha...ma sej smo že krče preživeli, bomo pa še tale virus...a ne? Ga je staknila od sosedove punčke sigurno, še nismo v vrtcu, samo ona je imela saturacijo 90%, zato je šla v bolnico. Sem malo Sjug na net pogledala in piše, da je potrebno bolnišnično zdravljenje, mene so pa domov poslali..upam, da bom lahko ji vpihavala in da ne bo preveč kričala, itak če kriči več vdihne...tako da bova danes ponoči oba z očkom zaposlena. Sem hotela da pri nama spi pa noče, ji bom bolj težko dala glavo na hrbet in poslušala dihanje. Sjug a predlagaš, da imam klimo v stanovanju prižgano, zaradi zraka mislim? Jaz sem se pa sekirala še to k sv bile skoraj skoz zunaj te dni k ni imela vročine. A k bioenergetikom si ga peljala tudi? Jaz vem, če ne bo bolje greve na Veli Lošinj, tam so mene pozravili vedno...no klima me je pozdravila in tamkajšni gozd!!! A ni imel od miševi Jure tudi ta virus? Jessy videl je z ultrazvokom, dve jajčeci, ki odmirata.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 422
29.8.2006 22:24:54   
Teya
HVALA za voščila namenjena našmu Nejčku in nama s tatijem...zlate ste, da se spomnite user posted image

tudi mi voščimo vsem, ki ste te dni praznovali  user posted image

mi smo včeraj imeli praznovanje za žlahto, bilo nas je 14, v soboto pa nas čaka še ta veliko praznovanje, kjer naj bi se zbralo 30 ljudi....že včeraj sem komaj zmogla vse popedenat, zato me je kar malo strah sobote user posted image

drugače pa je pri nas kar živo...nejc je shodil par dni pred rojstnim dnevom in zdaj je non stop akcija.....2 dni nazaj je tekla kri s prstka, ker se je podrsal po tleh, danes pa ima čist otečen nosek, ker je preveč radoveden in ga vtika tudi kamor ni treba user posted image  v glavem....danes je bila popularna opaska, da se mu pozna, da je včeraj žural, saj ima nosek kot pravi pjanček user posted image

mi pa zdaj že 3 dni full malo papca user posted image

eno vprašanjce:  kdaj je ok, da mali začne pit navadne sokove ali pa sadne sirupe, cedevito itd???? zdaj prakticiramo čaje in pa frutke....pa se mi zdi že malo glupo te frutke kopavat....kaj pa so drugačni od ostalih navadnih sokov? user posted image

en lep pozdrav s primorske.....

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 423
29.8.2006 22:50:27   
natasaxy
No končno ste se malo razspiale. Danes je bilo pa dolgo zatišje. Sem bila jaz zjutraj zadnja tukaj gor.

Za jutri se bo razpletlo kolker se bo,...kar bo bo, nimam kaj izgubituser posted image . Bom pa poročala ko pridem domov.

Teya jaz mu včasih že dam kak navaden sok za pit. Drugače sem bolj zagovornik čajev in domačih stvari, ker te kupljene zadeve so preveč umetne. Kakšen juice ali pa jabolčni sok pa z veseljem pijemo. Zdej ko smo imeli praznovanje je skoz neki pil te sokove.

Tia želim, da se Demi čimprej pozdravi in da ponoči čimbolj kvalitetno opravita z dežurstvom.

A kar dva bi ratala? Jaz se tega kar malo bojim - ker po naši žlahti so v igri dvojčki in
trojčki.
Dobro da je ati paziluser posted image , ker to bi pa verjetno bil prevelik šok še zaenkrat. Bi se pa fino skupaj igrali jauser posted image user posted image .

Jaz se moram tud še prijavit za G pregled. Si me kar malo spomnila na to, da pokličem in se zmenim.

Tina tvoj Aljažek spal samo pol ure. Men je že čuden če po kosilu spi samo 1,5 ure, ker ponavadi spi 2,5. Kako so si različni otročki. Se nimaš šanse nič spočit, razen v službi
user posted image user posted image user posted image .

Mirno nočko vsem.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 424
29.8.2006 23:23:41   
sjug
Tia74 oprosti, ker sem šele sedaj brala poste. Ne nikar ne prižgi klime. Ven na svež zrak jo pelji, če začne težko dihati. Drugače pa zrači sobico kjer spi, seveda tako, da ne bo prepiha ampak samo svež zrak v sobi. Klima je pa strup. Sem se kar nasmehnila, ko si omenila Lošinj. Mi smo bili letos v AC Čikatu. Tako lepo diši na Lošinju. Drugo leto gremo verjetno tudi tja, je res super zrak, tako gost, da čutiš aerosole na obrazu. Samo kaj, ko učinek hitro mine. Gremo pa v četrtek v Lucijo za podaljšan vikend user posted image . Samo da se mali zmaže.

Potem ji dej pa glavo na prsi spredaj, da boš laže poslušala. A šteti vdihov ti pa niso nič rekli. Meni tokrat tudi ne. Morda zato, ker je otrok že toliko večji. Vem, da sem na začetku vsaki dve uri vstala in štela frekvenco dihanja. Če je previsoka, se otrok matra in težko diha. Mislim da pri 1 letu naj ne bi bila nad 40x/min, samo ne me za besedo prijet. Jasno, da se razburja, ko mora vdihovati zdravilo. Menda ni nič prijetno, zato pa ima nastavek. Mi uporabljamo kar jogutrov lonček, a vedve imata pravi nastavek? Čim bolj mirno noč vam želim.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?