violinski
|
Končno tudi jaz spet na RR. Je bil hiperaktiven dan. Najprej ena majhna pesmica Toneta Pavčka za vse današnje slavljence, saj so kar trije!!! Sprva je vse majhno, majceno, miceno kakor mravlja, miška, mezinec in vsak poedinec, kazalec, sredinec pravzaprav vse je nad tem mičkenim vzhičeno. Majhno je v majhnosti polno in bolj kot veliko popolno. A kmalu miceni pavčki nočejo biti več palčki, hočejo rasti in rasti in rasti, uiti iz nizke podrasti visoko kakor topoli in hrasti najprej do oken hiše in potlej še malo više in zmeraj više. David, Jure in Jan, želim vam vse najboljše, da bi zrasli in vedno prinašali veselje svojim mamicam!! Mi pa smo danes bili v posvetovalnici. Pediatrinja je bila popolnoma navdušena nad Aljošo, tudi nad njegovimi kamikaza podvigi, saj jo je včeraj Aljoša brez čigarkoli vednosti mahnil po stopničkah na zgornjo posteljo. Ker pa je prva stopnička previsoka, si je iz omarice primaknil dve kartonasti škatli (od Monopolyja in podobno) in stopil najprej nanje, potem pa do vrha. Kaj je imel namen tam početi, ne ve nihče, ker ga je k sreči ustavila gomila plišastih živali, ki kraljujejo na tej postelji, dokler ne bo prišla v uporabo. In tudi to ji je bilo všeč, da se je pritoževal, ko smo ga polegli na hrbet, da ga slečeno. Pač, verjetno hoče povedati, da se s tem izoblikuje njegov karakter, čeprav mamice vidimo to kot čisto trmo. Aljoša je dolg 76cm in ima 9.760g. Zna vse, kar bi moral znati, cepljen pa bo 26.9., torej teden prej, preden bo šel v vrtec. Miševi, točno, devica, sem vedela, da je še ena skupna točka - moj je tudi devica - pa se nisem mogla spomniti, a ima isto znamenje kot jaz ali kot moj mož . Kdaj pa greš v službo, že prihodnji teden? Kam boš pa dala Jureta? Tamala, jaz sem o tem cepljenju slišala in brala vse mogoče, v grobem pa je tako, kot je napisala tina. Nekateri otroci hudo reagirajo na te žive viruse, vendar to ni tista običajna reakcija, ko se pokažejo znaki bolezni, proti katerim so bili cepljeni, ampak drugačne reakcije, dosti bolj težke in hude za otroke. Jaz točno vsega ne poznam, ker sem vedno v upanju na najboljše in si mislim, da je pač bolje otroku določene bolezni preprečiti, saj je le majhen procent tistih, ki imajo zaradi tega cepljenja težave. Načeloma pač vnaprej ne moreš vedet, kako bo na cepivo reagiral. Sem pa enkrat celo brala, da so bila bolj pogosta obolevanja za npr. ravno Kawasakijevo boleznijo, to je ta, ki jo je imel Aljoša, kmalu po tem, ko so bili cepljeni proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. In vem tudi, da je huda zadeva, če je otrok cepljen proti rdečkam in jih kljub temu dobi - je težje ugotoviti, da gre res za rdečke in ga potem nepravilno zdravijo in so lahko posledice še bolj težavne. To so eni taki dvomi raznoraznih mamic, nekatere imajo zelo slabe izkušnje, nekatere je strah, .... Priznam, mene je malo tudi. Ravno zaradi Kawasakija. Drugače, če je vse v redu, postane otrok načeloma odporen na te tri bolezni, edino v času kot bi bila inkubacijska doba ob obolenju, če ne bi bil cepljen, se lahko pokaže znak katere od teh bolezni. Jaz računam, da bom Aljošo po tem cepljenju kljub vsemu dala cepit tudi proti noricam, kot sem to naredila že za Lano (to cepljenje je samoplačniško) in se nam je precej obrestovalo, saj so bile letos zgodaj spomladi norice na pohodu v ljubljanskih vrtcih in smo se jim spretno izognili. Seveda, moram prej videti, kako bo šlo mimo OMR cepljenje.
|