|
RE: IVF, ICSI - JULIJČICE IN AVGUSTOVČICE 16.8.2006 12:28:39
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala , hvala poopsie prideta tja, on gre oddat seme, ti pa greš na stol. potem si reš pripravi instrumente, njegov sinek (embriolog) te vpraša po imenu, pol pa se začne. Najprej ti počisti maternico s tamponi, ti pa moraš narediti pest in si z drugo roko pritiskati pest na popek oz. pod popek. S tem držiš, da se jajčniki ne bi premikali sem pa ke, ko te špika. reš ti pa pol z dolgo iglo gre not, in ti začne zbadat folikle. vsak vbod čutiš kot kak krček. prot koncu že mal bolj mačnejši, amapk niso hudega. jaz to še brez problemov vzdržim. me ne boli tako. Če tvoj dragi hitro opravi, se ti pridruži in ti on drži pest in roko. je lažje, pa še zraven je da te mal potolaži. Midva tega nisva vedela prvič in je zuni čakal. Tako da punce veste, kar naj notri pridejo, ko končajo. si pa morajo obvezno obuti copate, ki so pred vrati v sobo za punkcijo. To je dober nasvet . Men se je nazadnje med punkcijo kri zlila. Joj mi je bilo nerodn, k nisem vedela, kaj je to. sem mislila, da sem se polulala , res, zato pa mi je blo nerodn. Sam sem si rekla, glede na to da reš nič ne reagira, je že vajen vsega hudega, tako da... no, na koncu sem izvedela, da je bila kri. Včasih se tudi to zgodi, lahk pa se zgodi tudi, da boš šele doma krvavela. amapk ni nič narobe. Tudi temperatura ti lahko mal naraste, tudi to ni hudega. To pišem zato, ker ne boste potem preveč prestrašene, če se kaj takega z vami dogaja. to je vse normalno. sam ponavadi do tega sploh ne pride. je pa dobr vedet, ker si potem pomirjen in to je dobr pred transferjem. sta že , ne se bat. punkciaj res ni bav bav. mene prime takoj ko pridem iz ordinacije oz ko stopim iz stole. pol pa me začne bolet ko . Krči so tako močni, da sem že obakrat od bolečin skup padla. Tudi če sedim, skup padem. po 10-15 min sem pa ko nova. in potem cel dan me nič ne boli. Nekater pa potem še cel dan čutijo špikanje. zdaj pa sem vas najbrž preveč prestrašila. Saj če boste pričakovale najhuj, sploh ne boste, do tega hudega pršle . v glavnem, ne se bat. A je bila karmen ali ktera, ki je po punkcija šla na kavo in v šoping. No, vidite, tudi take so. Zakaj ne bi še ve bile take.
|
|
|