|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
3.8.2006 13:00:42   
livia
Punce štala! Jaz imam ful feeling, da mi zmanjkuje mleka. Za jutranji podoj je še dosti, da zdrži 3 urce, potem je pa pri drugem 5 minut na joški in se obrača stran, cmeri, ko ji dam pa flašo pa spije na eks 120-150 ml. Mi je kar malo kriza, ker sem se do zdaj kar pošteno namatrala z dojenjem in je kar šlo za silo, sedaj sem pa hotla še vsaj kak mesec dojit.
Laufam, joka…..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 576
3.8.2006 15:57:19   
kaja29
hoj livija
veš mogoče pa prehitro obupa, saj mora kar neki časa vlečt ,da potem dobro priteče, jaz našo kar spodbujam in potem gre
a vaše male tudi kaj napenja????
moja ma ful vetrove, čez dan in ponočiuser posted image
se revica ponoči premetava po postli, čez dan pa ji tudi kar naprej dajem kapljice

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 577
3.8.2006 18:24:15   
livia
Kaja29 ni to, da prehitro odneha. Ona ful zagrabi in slišim, da teče in da požira, potem pa ful hitro odneha in se začne dvigovat iz joške stran in cmeri se zraven. Sem se odločila, da si bom probala po vsakem podoju malo črpat, da stimuliram. Je pa tud res, da zdaj ful manj pijem, ker ni tako vroče.
Sem ji pa danes dala malo lizat hruško, ker me je tako gledala, ko sem jo jedla in jo je ful cuzala. Potem sem ji jo šla pa naribat in stisnila sok, pa je vsega popila. user posted image  Očitno je že pripravljena na GH, čeprav sem mislila začet šele septembra. Bomo pa pač probali prej.
Naša tud ful prdi, samo je to ne moti. Se ne zbudi.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 578
3.8.2006 19:45:00   
maychika
Ankica...tudi naša ima danes tak dan, pa ne vem, če je ne dajejo bolj zobki kot vreme, čeprav tudi to pripomore k nerazpoložljenosti, razdražljivosti, nespečnosti, jokavosti in nasploh "sitnosti". Res si ni podobna, ker redkokdaj joka, danes pa jo vse moti, ne more spat, čeprav je res fuuul utrujena (se vidi po očkih)...in sploh ji ne moremo pomagat. Edino kar jo malo pomiri je to, da jo nosimo...ampak mora biti pokonci ne v ležečem položaju. Ponoči nisem kaj dosti spala, ker je bila ful budna...Groza. Res upam, da bo danes bolje...

Sicer pa tudi naša prdi v nedogled...in to kako...da je še mene sram... Ne saj ne. Mi se samo smejimo zraven, ker ga poka kot kakšen grizli...hi hi hi

Danes smo prvič dali gosto (no ja...gostejšo) hrano. Smo dali spasirano bananico z malo adaptiranega mlekca. In je prvič kakroli po žlički papala in je jedla, kot da se je tega že v trebuščku učila. Pa kako ji je pasalo. Mmmm...Res jo je bil užitek gledat, ko je odprla kljunček še preden sem sploh žličko čisto pristavila. Sva jo mogla kar posnet...hi hi hi

iiii, moja pikica...jaz sem tako zaljubljena v našo punčko...ahhhh

No, lepo se imejte in želim vam mirno in dolgo noč...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 579
3.8.2006 20:31:15   
livia
Moychika, kolk je pa pojedla te bananice? Kolk redko si to naredila? Jaz bi tud to probala. A si jo najprej podojila oz. dala na flašo pa pol banano, al obratno, al kar med podoji?
Mi smo pa naši danes kupili Magični lonček od Aventa in je kar znala pit iz njega, pa še sama si ga je držala. Bom probala prilepit fotko, če bom znala.
Ne znam, žal. V glavnem sem bla ful ponosna nanjo, ker sem zadnjič brala, da en 10 mesečnik ne zna pit iz tega lončka.
BRAVO NELI!!!!!!!!!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 580
3.8.2006 21:57:33   
maychika
Ja res je, bravo Neli. Jaz še ne upam poskusit s tem lončkom. Jo bom samo zbegala.
Ja, naša je res uživala v bananci. Sem jo pa zmeškala z vilčko (ne s paličnim mešalnikom) ampak sem jo probala čim bolj zmečkat. Pol sem pa prilila adaptirano mleko. Je bilo še kar tekoče...hitro zleti z žličke...ni treba čakat, da dol zleze, ker naj bi na začetku bolj tekoče zadevice dodajali. Je pa pojedla ene 120 ml mleka (v avtu, ker smo se peljali po pleničke, pa jo je pol zmanjkalo), tko da sem ji pol takoj ko smo prišli domov naredila babanico oz. bananino mleko in ji ga dala. Ko je pojedla to...kakih 10 žličk, saj je bilo samo na konici žličke in se mi je zdelo neumno samo 3 dat, ker to ne bi bilo nič in bi jo samo zrajcala...hi hi hi...no ko je to pojedla pa sem ji dala še preostalih cca. 30 ml mleka. Pa je bla zadovoljna, le da je tisto mleko, ki ga je popila potem, kar kmalu polila nazaj ven. Pa ni bilo hudega.
Tko da kar pogumno...mislim, da nam bodo malčki hvaležni...
user posted image  Sicer pa se ne sekiraj. Slej ko prej bo mleka zmanjkalo. Lepo, da vama je uspelo se polno dojiti do zdaj (mi nismo imeli dovolj), če pa je mala še pripravljena na nove izzive v hrani, je pa sploh čas za dodajanje goste hrane. Dojenje je sicer nekaj najlepšega na svetu...ampak žal se enkrat konča. Neli je verjetno prevroče ali pa se pri tebi res bolj odžeja kot naje in je po flaški potem bolj sita. Bo že. Kmalu bo jedla samo še gosto hrano...potem bo šele problem pri pripravi. Ko se bodo otroci spomnili, da so lačni in bodo tulili, mi pa bomo hiteli pripravljati svež obrok...hmmm. 
user posted image     user posted image  Veliko sreče pri uvajanju. Pa lahko noč.  Lp, M.user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 581
3.8.2006 23:09:22   
eya
Livia-saj mogoče se ti bo pa mleko vrnilo-počivaj pa veliko pij. A če si stisneš, ko Neli neha pit, še kaj priteče?

Žiga sicer precej prdi, ampak se ne napenja oz. ne matra ob tem. Enostavno prde, včasih res prav na glas, ni pa videt, da bi ga to motilo. Spijem pa jaz vsak dan dober liter čaja, ki naj bi pomagal proti napenjanju (1 žlička kamilc, 1 žlička janeža, pol žličke kumine; pustim stat 10 min). Kapljic proti krčem pa ne dajem več že ziher več kot en mesec.

Vam kar mal zavidam, ker že dajete gosto hrano. Ampak mi bomo počakali vsaj do srede septembra (ker gremo vmes še na morje in mi je dojenje enostavneje kot priprava raznih kašic). Pa tudi moja patronažna in pediatrinja zagovarjata uvajanje GH okoli 6. meseca.

Pa lahko noč!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 582
4.8.2006 12:24:57   
mojčika
Hojla, mi smo prebrodili vročino, je pa bil včeraj en siten dan, nismo skorajda nič jedli, spala je manj... no očitno smo imeli vsi iste težave.

Danes praznujemo 4. mesec in bomo imeli user posted image , saj smo se rodili 4. 4. in je praznovanje 4. meseca primerno, a ne... user posted image

No še kaj popoldan, ko bo nona pazila MM

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 583
4.8.2006 13:18:57   
kaja29
vsenajboljšeuser posted image
mi bomo pa v nedeljo praznovali 4 mesece, gremo lepo za vami

a katera od vas pusti male, da se sami igrajo, saj men se je zdelo da jo jaz več ne zanimam in sem jo pustila, zdaj se pa veselo igra s klovenčki
mam kar slabo vest, pa saj če me bo rabla bo tko poklicala

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 584
4.8.2006 14:16:37   
livia
To vam morem povedat, čeprav me daje slaba vest, a vseeno. Da se slučajno še kateri ne zgodi kaj takega.
Neli sem danes dala lizat oz. cuzat krhelj jabolka in ji je bil tako všeč, da je tako sesala sokec iz njega, da je odgriznila košček krhlja. Ko sem videla, da del jabolka manjka, me je najprej panika kje je, a ker je ona zgledala čisto cool se nisem preveč sekirala. Ko pa sem jo dvignila, se je začela dušit. Punce kriza. Sicer se je vse dokaj hitro dobro izteklo, mi je pa pognalo adrenalin po žilah. Šele po kaki uri me je zagrabila resna panika, kaj vse bi se lahko zgodilo. Od zdaj naprej bom ful previdna.

Maychika, zakaj misliš, da bi se z magičnim lončkom zmedla? Po mojem je isto kot flaša, samo še bolj močno more povlečt, da kaj priteče.

Nobena mi ni napisala kako si prilepi slika kar v odgovor.

Aja, še nekaj. Predlagam še eno statistiko in sicer od kod smo vse aprilke. To nam bo lahko prišlo prav kasneje, če se bomo začele kaj redno dobivat z našimi malčki. Poznam kar nekaj mesečnikov, ki se dobivajo in jim to ful koristi, še posebej pred vstopom v vrtec. Vem, da je to za naš še daleč, pa vseeno. Kdo pa bo celo zimo čepel notri. user posted image

Bom kar jaz začela.
Livia iz Ljubljane - Neli 9.4.2006

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 585
4.8.2006 14:59:49   
mojčika
Livia, slikco moraš najprej datu v album RR-ja, tam jo kopiraš in samo prilepiš v sporočilo.

To od kje smo, poglej pod slikice na levi strani, mislim, da imamo vse napisano, od kje smouser posted image , no  nekatere pa neuser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 4.8.2006 15:00:49 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 586
4.8.2006 15:56:21   
Anonimen
Pozdravljene!

Uf, Livia, si me prestrašila. Čeprav, če dobro pomislim, kolikor poznam druge straše, to slej ko prej doleti čisto vsakega starša, pa če še toliko paziš.

A že četri rojstni dan praznujete? No, mi smo šele pri tretjem.user posted image user posted image user posted image Je včeraj mož spekel torto, da jo je Kristina tudi malo dobila. Prek mojega mleka, seveda user posted image user posted image user posted image . Nekaj vas moram vprašat, tiste namreč, katerih možje znajo kuhat. A tudi vaši za sabo pustijo tak nered v kuhinji, kot da bi bomba vanjo padla?user posted image Pri nas je vse nasmeteno, umazana posoda po celem pultu, na enem koncu lupine od jajac, moka razresena po celem štedilniku, sladkor raztresen po tleh, vse mastno,... Sicer sem zelo vesela, da rad kuha in peče, ampak imam potem trikrat več dela s čiščenjem, kot če bi sama skuhala.user posted image   Sem opazovala doma mojega očeta in je isti.

Kaja, jaz mojo redno pustim, da se sama igra. Se mi zdi čisto normalno, da se sama zamoti. Pazim samo, da ne more kam pasti in da ji dam take igračke, s katerimi se ne more poškodovat ali jih pojest. Ponavadi je to en slonček s šumečimi ušesi. Ga zna že prijeti in ga potem premika sem in tja. Z njim se tako zamoti, da sploh ne opazi, ko pridem zraven, zraven pa vriska. Jo pa ne puščam samo dolgo čas, mogoče največ 15 minut, ko vidim da je izgubila interes, jo zamotim s čim drugim.

Jaz sem mislila Gh začeti uvajat s šestimi meseci, sedaj pa ne vem, če ne bi že kar kakšen mesec prej. Z velikim zanimanjem opazuje naju, ko jeva in zraven brunda in maha z rokicami, se mi zdi, kot da bi tudi sama rada poskusila. No, itak bomo videli, kdaj bo zrela, ali bo hrana pristala v želodčku ali na tleh.

Zdaj nas pa bo namočilo, kaj? Tako sem čakala dež, zdaj pa že pogrešam sonce. Ljudje res nismo nikoli zadovoljni.

Livia, se dobiva naslednji teden, če bo kaj sončka? Tvoja pobuda za pogostejša srečanja sploh ni napačna. Se mi zdi, da taka srečanja koristijo tako mamicam kot tudi otročkom. Zase vem, da sem bila kot majhen otrok v družbi vrstnikov čisto prestrašena, ker jih srečevala le enkrat na mesec. Moja družba so bili starši in stari starši. Sem bila čisto nesocializiran otrokuser posted image .

LP

< Sporočilo je popravil Ankica -- 4.8.2006 16:04:27 >

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 587
4.8.2006 18:58:03   
eya
user posted image user posted image  Ven me je vrglo... Pa moram še enkrat vse tipkat!!!

Evo, sem v profil napisala, da sem iz Domžal....

Mi smo tudi v torek praznovali 4 mesece s torticami...njami... Pa itak skoz nekaj sladkega jem...sladoled, pa ledeno kavo, pa čokolado, itd, itd. Vsak dan je nekaj na sporedu...

Jaz tudi Žiga pustim, da se sam igra, samo skoz hodim gledat ali pa zraven kaj počnem, ker se rad obrača na trebuh in je enkrat butnil z glavco ob tla, ko ga je nazaj prevrnilo... No, ni butnil na gola tla, ampak je ležal na gumijastih puzzlah in na podlogi. Ampak je vseeno mal zajokal. No, ko se pa obrne na trebuh, pa ful krči nogice in se steguje z rokicami naprej, zgleda, da bi se rad kar nekam odpravil user posted image .

Livia-hvala za opozorilo. Meni take info ful prav pridejo, ker res ne moreš prav vsega vnaprej predvideti...

Ankica-tudi naš je tak. Pa da ne govorim o tem, da je enkrat pohorsko omleto naredil z 10x več sladkorja kot je bilo v receptu... Si pa nasšla idealno slikco (tisto s hladilnikom) user posted image

A se vam tudi dogaja, ko greste z user posted image  po stopnicah navzdol, da se ful napnejo? Žiga postane cel rdeč in se ful napne (če ga nesem pokonci). No, če ga nesem v leže, pa ni problemov...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 588
4.8.2006 19:31:35   
halena
Ja,ravno danes sem v hiši razglasila user posted image ..Dobesedno se počutim že debil,ker delam eno in isto cele dneve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   in tega nihče ne spoštuje in ne ceni,ker je naslednji dan spet vse nametano in umazano..V kuhinjo pa ga ne spustim več,ker sem tudi jaz potem imela toooliko dela za njim,da me je kar glava začela bolet..user posted image No,nakar mi je možek vrnil nazaj,da me ob tem podpira in mi bo stal ob strani,ker se absolutno strinja user posted image - torej,tako podporo imam doma..Pa še tako vreme je,da se mi res nič ne ljubi in bomo en čas kar po kavbojsko živeli..user posted image
user posted image user posted image
Gaberčku želim vse lepo in uspešno ter čim manj bolečo operacijo!!

Naša Ajda se je včeraj zjutraj pokakala user posted image in danes tudi enkrat.Sem ji pa danes dala malo sladkanih kamilic in z možem sva jo vsak malo po ritki,trebuščku in kjer se je dalo trepljala plus po celi hiši smo vozili avione!!No,je le bilo vredno!!

Mislim,pa da se je pri nas celonočno spanje končalo in da imamo na poti zobke.Vem,da je še prezgodaj,ma tlačimo po ustih vse kar pride v roke in si pošteno drgnemo dlesnih. ponoči pa imamo večkratni rahel jok,ki ga prekinemo z dojenjem(2-3x na noč)..No,ne vem če je res to-to,upam,da se motim in da bomo spali ponoči mirno še naprej.Mogoče pa je temu vzrok zaprtje,ker se je tudi veliko napenjala in prdela..Bomo videli v bližnji prihodnosti,ko se bodo stvari vskladile.

Punce,lep dan in  prijeten vikend!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 589
4.8.2006 19:34:41   
livia
Ankica, valda, da se dobiva drug teden. Že komaj čakam, ker me je začel tale dež že malo nervirat. Hodiva z Neli vsake pol ure gledat na balkon, če še dežuje. Res smo ljudje čudni. Nikoli nismo zadovoljni z vremenom.
Eya, nočem te strašit, vendar mi je tašča ravno ta teden govorila o svoji hčerki, kako se je bala hodit po stopnicah. Šlo je za strah pred višino. Bodi malo pozorna. Tašča je zadevo rešila tako, da je hčerkico močno stisnila k sebi, ko sta šli po stopnicah.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 590
4.8.2006 20:08:31   
flecker1
Danes pa smo šli na potep v LJ BTC. V Mullerju najdeš vse kot pa  v MB. Naša je bila skoz pridna. Sedaj smo kupili Aptamil 2, pa ne vem če je primerno zdaj dati dvojko, ker piše da je primerna pri mešani prehrani, se pravi da kadar že poje gosto hrano, je primerno iti na dvojko, user posted image
Upam, da je ne bo škodilo, če zdaj začnem dajati dvojko?
Sem pa v Mullerju kupila kašico iz banan in jabolk, ki je pakirana po 4, je od Alete. To bo za kasneje, prvo bom ponudila domačo...En teden bo že hitro minil, ker bi rada dala GH po 2. cepljenju nasl. drugi dan.
Ja, enkrat jamramo da je prevroče, drugič pa jezimo, da dežuje, hehe. user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 591
4.8.2006 21:45:29   
mojčika
Ja to vreme ga pa svira, prejšnji teden 33 stopinj, danes pa 12 user posted image , le kako naj oblačim tamalo, prej samo bodi brez rokavov, danes sem ji oblekla debelo trenirkico, pa še je imela mrzle rokice user posted image .

danes smo papali tortico ta veliki, mala pa je dobila iz atijevih rok banano z mlekom, banana shake user posted image , ati je bil kot mali petelin, ker mu je mamica dovolila doživeti ta prvi trenutek, no a bilo je tako, da se ni upirala, kakega hudega navdušenja pa tudi ni kazala. Sicer pa sedaj že dva večera dajam v mleko namesto ene merice mleka eno merico rižolinota od milupe, torej namesto 5 meric v 150 ml, 4 merice mleka in eno rižolinota in mlasknemo še raje kot prej.

Naša MM se prav ničesar ne boji, skratka prehiteva vse, leže se noče nosit, oz. samo, ko je zaspana, glavo drži naprej in je noče naslonit cel dan, brca tako, kot da bo sedaj shodila, po stopnicah tudi gre najprej ona in potem mama, bog ne daj, da bi jo kaj prehitelo, imam občutek, da imamo enega brgleza, za katerim bom letala kot nora, pa naj bo to dobro ali ne. Sedaj je podobna atiju in če bo tudi po značaju njegova, bo taka kot mali torpedo, uboga jaz. Je pa veselje gledat, ko se ji tako mudi, nič več ni varno pred njo, vse zagrabi, že povezuje, kaj mora narediti, da kaj doseže, nap. udariti po žogi, da se sproži glasba in da se le ta začne kotaliti. Grozno so ji všeč mali otroci, včeraj je prav kričala v fantka 1 in pol leta stara, joj kako so bili vsi trije glasni, komaj smo se slišali...

Kar se  user posted image tiče, smo se mi nekaj trudili s čajčkom, dokler nisem ugotovila, da je tako, kot je bilo do sedaj, tako najbolje, spimo od 21.00-3.30, popapcamo in do 8.30, brez da bi jo po obroku morala uspavati. Če pa je bil čajček, se je zbudila prej, nap. 6.00, ker je bil že dan, mi ni hotela zaspati nazaj, šesta ura pa je zame ubijalska user posted image , raje vstanem ponoči in spim do 8-ih. Tako kot je sedaj, je lahko za zmeraj, saj se ponoči itak vstanem za  user posted image in dam še malo papice in je mir do zjutraj, podnevi pa itak še vedno 2 uri pokonci, dve uri spanja. K pa bodo zobje, pa itak pravijo, da se lahko obrne vse na glavo, kolegici tamala že en mesec samo joka...

Kar pa se ljubega možeka tiče, je tudi naš pacek, a zna tudi dobro pospraviti za sabo, še bolje pa, ko jaz kaj pustim kje, ker sem morala k MM, mi stokrat pove, da je pospravil za mano in pravi MM, da ta naša mama je pa nekaj groznega, no jaz modro molčim in pustim, da pospravlja. Sicer pa ko se res loti čiščenja stanovanja, presega še mene, to je pa res tipitopi. user posted image Kuhati zna zelo, a zaradi njegove diete kuhamo bolj malo, ker sme imeti res majhne obroke, tako da lahko naše kosilo zgleda tudi kot nap. samo tinstan grah, ali samo paradižnikova solata,.. torej vedno le ena stvar, bo fajn, ker bo MM tudi sedaj jedla tako kot midva. Najbolje pa zna speči pico user posted image , tudi testo zamesi sam, jaz je niti približno ne naredim tako. No da ga ne bom samo hvalila, ko pa ima lene dneve, zna biti pa tudi pravi user posted image .

Še malo kulinarike user posted image , te teme ne prakticiramo prav dosti

No če katero zanima, kako se naredi super hitro torto user posted image brez pečenja, namesto biskvita namočite baby piškote in jih zlagate enega zraven drugega, nadev poljubno, jaz dam mlečno smetano z višnjami, povrhu pa naribano črno čokolado.

Danes mi je sestra iz LJ prinesla Mullerjeve plenice in so res najcenejše in čisto super so, Halena hvala za sprobo, smo zadovoljni. Sicer pa mi je kolegica iz Nemčije pisala, da tudi ona uporablja kašice od Alete, menda so edine res brez soli in sladkorja. Bomo tudi mi nabavljali v Mullerju, se splača, pa še izbira je res velika.

No zdaj dovolj, moj možek je na vajah user posted image , jaz pa se grem malo popedenat user posted image in spat.

No bodite lepo  user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 4.8.2006 21:52:13 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 592
4.8.2006 23:15:30   
halena
Sem šele zdaj vse prebrala za nazaj,ker se mi je prej malo mudilo in sem bolj površinsko šla čez..

Tudi jaz našo malo pustim,da se sama s seboj zamoti,na začetku sem imela ravno tako slabo vest,ma zdaj vidim da ji je prav fletno,ko sama spoznava nove reči.Seveda jo pa vsake toliko kontroliram.Pa tudi ni še takega straha,ker še ni tako zelo aktivna.Preobrat iz hrbta na trebuh je pri nas 'kaj je to?'

Danes sem ji dala namesto dude,ki si jo tako rada daje ven iz ust in jo meče naokoli( potem je pa panika-kje je moja duda??),no..sem ji dala flaško.Waa!!To je bilo pa nekaj novega in blazno zanimivega.1 uro si jo je ogledovala in jo obračala in seveda celo polizala!Ker se pa neprestano zelo zelo slini,ji dam v roke kar robček,ki ga takoj spravi do ust in se sproti tudi briše.A se vaši malčki tudi tako zelo slinijo?Slinček sem ji tudi že dala,pa jo tako ovira in si ga vleče k sebi in ne vem kam še vse,da se malo bojim,da se ne bo dobesedno zadavila z njim..Mi gre pa t amokrota na živce,ker jo moram preoblačit zdaj,ko je postalo tako mraz.

Je pa res sranje to vreme!Tudi naša ima mrzle rokice in lička.Za nogice se še da poskrbet,ma rokice pa non-stop po ustih vlači in so vedno mokre+mrzle..

Sem brala v eni knjigi,ki je sicer že zelo stara (1975l.),da če otrok star okoli 4 meseca tlači v usta cele roke in se s prsti praska po dlesni je to znak prvih zobkov.In ravno to počne naša mala slinovka!!Ma meni se pa vseeno zdi še malo prezgodaj.Kaj pravite?

Zdaj že drugo noč nismo spali,ker se zbuja in joče..Prej je bilo pa tako lepo,ko smo vlekli in sanjali do jutra...Ampak vsake pravljice je enkrat konec..Med drugim sem pomislila,da ji mogoče manjka zraka..saj nismo bili pošteno zunaj od kar je ta dež privozil k nam..user posted image Bomo videli,jutri sem si zadala,da grem na sprehod pa če bo še tak drek zunaj--no,tako se reče,izzivala pa tut ne bom,ne?!

Jaz bom šla na GH septembra,ko pridemo z morja- sem tut jaz rada komot na dopustu!!user posted image user posted image

Livia,hvala za opozorilo-res nikoli ne veš,madona!!In vsaka taka zgodbica je zelo poučna!!user posted image

Upam,da nisem česa pozabila..to bi bilo vse za danes in lahkonočko!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 593
4.8.2006 23:18:56   
maychika
Mojčika, si se pa razpisala...
user posted image  
Ja, Livia. Meni je tašča parkrat pametovala, da naj dam tamali krhelj jabolka za cucat, pa sem si mislila, pa kaj še. Se mi je zdelo, da glede na to kako grize in vleče naše prste, da se bo hitro kaj zgodilo. Zato smo ji dali samo za lizat. K sreči pa ste hitro rešili situacijo, ki zna biti prava živčna vojna za mamico. Se verjetno kar nekaj časa nisi umirila. Jaz si res ne predstavljam, da bi morala kaj takega dati skozi.
user posted image Ja, vaši možje se vsaj spravijo kdaj kaj naresti. Moj mož je za kuhanje pravi
user posted image ...Mi je obljubil, da ko se bova preselila in imela svojo kuhinjo, da bo kdaj kaj skuhal...user posted image user posted image  Koliko časa sva že tu...hmmm...dobro leto. Hja, nisem še dočakala kakšne hude jedi...dvakrat sem dobila pečene hrenovke in enkrat jajca na oko...oprostite, ampak to zna naresti vsak bedak. Meni je že prav dop....., da moram vedno jaz kuhati. Nimam takega veselja do tega, itak pa tko kot pravi Halena...nihče tega ne ceni, da se ti trudiš eno uro in pol za štedilnikom (no tudi drugje). Je pa bolj priden kar se pospravljanja tiče. Vsaj v primerjavi z mano. Zdaj ko imamo user posted image  imam rada vse pri roki in je kot bomba pri nas...pa tudi če se spravim pospravljat, pol stvari še vedno pustim, da jih imam pri roki. On pa ko se spravi, je tip-top. Vsaj to... Joj, punce. Sem se smejala danes naši Tii. Dopoldne je spet jedla bananino kašico in ji je ful všeč. No popoldne, ko je očka vstal (je delal ponoči), si je vzel en puding (jaz sem se šele spravljala za štedilnik) pa se je usedel zraven Tie in začel jesti. Tia je začela kričat in sva ugotovila, da je zavpila vsakič, ko je nesel žličko v usta.
user posted image Tamala je bla očku fouš, ker je jedel nekaj po žlički ona pa je lahko samo gledala. In smo ji pol še enkrat kašico nardil in jo je s takim veseljem jedla, da je kaj. Po moje bo prava gurmanka. Jaz prav uživam, ko ji dajem po žlički jesti. Sem prav ponosna nanjo in ful vesela, da rada je. 
Aja, naša je prej kakala na 3 dni in je bil vsakič za mamico praznik, ko je slišala da kaka. In je predvčerajšnjim kakala, včeraj, ko smo ji dali gosto hrano, pa je spet kakala in danes spet user posted image . Samo da je danes imela bolj rumen kakec in kot majhne črne nitke. Sem gledala da niso slučajno kake glic+ste, pa ni bilo nič živalskega. Izgleda, da se tako spremeni potem. Bomo morali porajtat vsakič posebej. Ja te statistike so res zakon.
user posted image  No jaz sem iz Škofje Loke... Livia - Ljubljana - Neli 9.4.2006 Maychika - Škofja Loka - Tia 31.3.2006 Livia, oprosti, jaz sem mislila, da pri magičnem lončku je drugačen "cucelj" in da bolj teče. Če je temu tako, ga bomo pa morda res prej kupili, kot smo nameravali. Saj res na enih piše od 3 meseca dalje. No, koliko je že ura. Grem spat. Lahko noč vsem... LP, M.user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 594
4.8.2006 23:20:47   
maychika
Aja, naša se tudi nič še ne obrača. Vrti nogice levo in desno, ni pa se še sama obrnila...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 595
4.8.2006 23:26:04   
maychika
Halena...nekje sem brala, da lahko že 3 mesečnemu otroku začnejo nagajat zobki. Saj itak rabijo nekaj časa da prilezejo ven, ampak dlesni pa vseeno srbijo in so boleče. Tudi naša se ful slini, papa rokice in grize vse živo. Zdaj je začela še palec sesat, da jo moram kar gledat ko začne cmokat, da ji ga vzamem ven.

Zdaj pa res adijo
user posted image ...

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 596
5.8.2006 11:47:35   
mojčika
Maychika tudi ti nisi ravno šparala tipkovnice user posted image , ja se vidi, da sem bila sama doma in se nisem imela h komu stisnit, tako ste pa aprilke fajn družba.

Livia, tudi jaz sem dala MM polizat banano, pa je potegnila kot cucelj flaške, hvala bogu se ni zgodilo nič, bomo sedaj bolj previdni, je pa res, da ko ji dam svoj prst, tako ugrizne, le kako ne bi potem sadja pregriznila.

To z zobki je polno teorij, a vsak najprej pomisli nanje, ko so otročki sitni, dejansko pa lahko bolj razmišljamo, a smo mi vsak dan isti, kaj nismo tudi mi kaki dan tečni user posted image , jaz sem že imela te deževne dni take, tudi tamala ni bila ravno ta prava ona. Sicer se tudi mi slinimo, tlačimo v usta vse, grize cele roke..., a mi je rekla kolegica, da naj kar še malo počakam, tako drgnjenje dlesni lahko traja tudi več mesecev, zobki pridejo pa šele po 8 mesecu, le redkim kaj dosti prej. Po mojem bomo morali še malo potrpeti. A nočno zbujanje Halena, no to bi pa pri vas res lahko bil znak, če ste prej tako lepo spali, res bi bilo čudno, da kar naenkrat ne, ali pa ji vreme nagaja.

Glede user posted image , to pa je iz danes na jutri, naša ni kazala nobenih želja in znakov, da se bo skotalila, potem se mi je pa kar naenkrat eno jutro na previjalki in sem se tako prestrašila, sicer pa je tvoja taki user posted image , saj je tako mirna in zamišljena, vse se ji zdi tako zanimivo, v stolčku pod drevesom je bila res prisrčna, ali bo user posted image ali pa učen filozof, naša bo pa pravi bumbar, po mojem user posted image , če bo po mami, če pa po atiju pa user posted image user posted image user posted image , ko bomo prišli skupaj, se bom kar bala, da moja ne nabunka tvoje s svojo brzino user posted image

No aprilke lep vikend in malo user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 597
5.8.2006 15:40:00   
kaja29
madona ste se razpisale :-)
kam se vam pa vsem tako mudi z GH????
mi bomo še kar malo počakali

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 598
5.8.2006 22:15:08   
livia
Sej sem jaz tud mela namen z GH čakat še do srede septembra, pa me je zadnjič tako gledala, ko sem zraven nje jedla hruško, da sem ji jo malo dala za lizat. Drug dan je bilo isto z jabolkom.
Če bo z mlekom vse v redu, bom tudi jaz počakala vsaj še do naslednjega cepljenja.
Vseeno so pa tok corti, ko jih pitaš z žličko.

Sem čisto fertig od uspavanja, da vas bom kar zapustila. Sem se matrala točno eno uro. Pela, tresla, božala,... sem čisto brez energije.
Se beremo spet v ponedeljek. Jutri gremo mi namreč k noni in nonotu na obisk, pa seveda k teti Anji tud.
Nočko.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 599
6.8.2006 16:34:57   
maja979
tudi naš user posted image  se ne prevali, pa tudi za pasenje kravic ni nobenega zanimanja.
sem ga morala včeraj celo popoldne nosit sem pa tja ker ni in ni hotel zaspati. pa je bilo 15 minut spanja, pa 45 minut dretja in tako naprej. potem pa smo šli proti večeru še malo ven, pa se je nekako pomiril da je potem ob 9 zaspal.
imamo pa tudi probleme ker noče nosit ploščice s podpornikom, ki mu ravna nosek. je spet začel bruhat, vmes se dere, tako da res ne vem kaj naj naredim. operacija pa se počasi bliža. bomo videli kaj bo rekla zdravnica v sredo, ko imamo kontrolo na stomatološki kliniki. 
pa saj bo bolje...

zbiram kode čajev 1001 cvet

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?