mojčika
|
Ja to vreme ga pa svira, prejšnji teden 33 stopinj, danes pa 12 , le kako naj oblačim tamalo, prej samo bodi brez rokavov, danes sem ji oblekla debelo trenirkico, pa še je imela mrzle rokice . danes smo papali tortico ta veliki, mala pa je dobila iz atijevih rok banano z mlekom, banana shake , ati je bil kot mali petelin, ker mu je mamica dovolila doživeti ta prvi trenutek, no a bilo je tako, da se ni upirala, kakega hudega navdušenja pa tudi ni kazala. Sicer pa sedaj že dva večera dajam v mleko namesto ene merice mleka eno merico rižolinota od milupe, torej namesto 5 meric v 150 ml, 4 merice mleka in eno rižolinota in mlasknemo še raje kot prej. Naša MM se prav ničesar ne boji, skratka prehiteva vse, leže se noče nosit, oz. samo, ko je zaspana, glavo drži naprej in je noče naslonit cel dan, brca tako, kot da bo sedaj shodila, po stopnicah tudi gre najprej ona in potem mama, bog ne daj, da bi jo kaj prehitelo, imam občutek, da imamo enega brgleza, za katerim bom letala kot nora, pa naj bo to dobro ali ne. Sedaj je podobna atiju in če bo tudi po značaju njegova, bo taka kot mali torpedo, uboga jaz. Je pa veselje gledat, ko se ji tako mudi, nič več ni varno pred njo, vse zagrabi, že povezuje, kaj mora narediti, da kaj doseže, nap. udariti po žogi, da se sproži glasba in da se le ta začne kotaliti. Grozno so ji všeč mali otroci, včeraj je prav kričala v fantka 1 in pol leta stara, joj kako so bili vsi trije glasni, komaj smo se slišali... Kar se tiče, smo se mi nekaj trudili s čajčkom, dokler nisem ugotovila, da je tako, kot je bilo do sedaj, tako najbolje, spimo od 21.00-3.30, popapcamo in do 8.30, brez da bi jo po obroku morala uspavati. Če pa je bil čajček, se je zbudila prej, nap. 6.00, ker je bil že dan, mi ni hotela zaspati nazaj, šesta ura pa je zame ubijalska , raje vstanem ponoči in spim do 8-ih. Tako kot je sedaj, je lahko za zmeraj, saj se ponoči itak vstanem za in dam še malo papice in je mir do zjutraj, podnevi pa itak še vedno 2 uri pokonci, dve uri spanja. K pa bodo zobje, pa itak pravijo, da se lahko obrne vse na glavo, kolegici tamala že en mesec samo joka... Kar pa se ljubega možeka tiče, je tudi naš pacek, a zna tudi dobro pospraviti za sabo, še bolje pa, ko jaz kaj pustim kje, ker sem morala k MM, mi stokrat pove, da je pospravil za mano in pravi MM, da ta naša mama je pa nekaj groznega, no jaz modro molčim in pustim, da pospravlja. Sicer pa ko se res loti čiščenja stanovanja, presega še mene, to je pa res tipitopi. Kuhati zna zelo, a zaradi njegove diete kuhamo bolj malo, ker sme imeti res majhne obroke, tako da lahko naše kosilo zgleda tudi kot nap. samo tinstan grah, ali samo paradižnikova solata,.. torej vedno le ena stvar, bo fajn, ker bo MM tudi sedaj jedla tako kot midva. Najbolje pa zna speči pico , tudi testo zamesi sam, jaz je niti približno ne naredim tako. No da ga ne bom samo hvalila, ko pa ima lene dneve, zna biti pa tudi pravi . Še malo kulinarike , te teme ne prakticiramo prav dosti No če katero zanima, kako se naredi super hitro torto brez pečenja, namesto biskvita namočite baby piškote in jih zlagate enega zraven drugega, nadev poljubno, jaz dam mlečno smetano z višnjami, povrhu pa naribano črno čokolado. Danes mi je sestra iz LJ prinesla Mullerjeve plenice in so res najcenejše in čisto super so, Halena hvala za sprobo, smo zadovoljni. Sicer pa mi je kolegica iz Nemčije pisala, da tudi ona uporablja kašice od Alete, menda so edine res brez soli in sladkorja. Bomo tudi mi nabavljali v Mullerju, se splača, pa še izbira je res velika. No zdaj dovolj, moj možek je na vajah , jaz pa se grem malo popedenat in spat. No bodite lepo
< Sporočilo je popravil mojčika -- 4.8.2006 21:52:13 >