mml
|
Živjo čveke decembrske, sem si morala danes privoščit varuško, da sem lahko prebrala vse kar ste napisale , pridne pohvaljene, kar tako naprej . Pri nas je ta teden bolj aktivno, ker imava doma očija, tako da smo bolj leteči. Včeraj smo bili v Bohinju, pa nas je pregnala nevihta, tako da smo potem z namakanjem v bazenčku nadaljevali pri baibici in dedku na Gorenjskem. Manca je pogruntala, da je zelo zabavno sračkat v bazenčku, lepo se postavi na vse štiri, privzdigne ritko in že je tu klobasica ...fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj (vsaj zame, ker moram to potem pobirat...), potem pa čudno gleda, zakaj jo vendar jemljem ven iz vode... Poleg tega je ugotovila, da je zabavno hodit in bi sedaj cele dneve samo hodila, meni bo pa pogledalo ven kakšno vretence na hrbtenici , sicer pa vstane kjerkoli je kaj trdnega, da se lahko prime. V svoji postelje se sprehaja v vseh smereh. Zadnjič je zlezla v ležalnik , da je lahko dosegla kabel, ker kabli in žice so pač zakon . Skratka življenje dobiva nove dimenzije. Če se ji zdi tudi sedi in se sama vsede iz ležečega položaja, samo sedenje je preveč statično in ni ravno zanimivo . Jemo praktično vse, na prepovedani listi je še kravje mleko kot takšno, jajca in jagode, vse ostalo pa je na jedilniku . Hranjenje poteka več ali manj takole: zjutraj dojenje, okrog 11 sadno/skutna ali sadna kašica, okrog 14. še malo dojenja in potem spanje, potem nekje med 17. in 18. še zelenjava s prilogo (polenta, testenine, krompir..) in seveda malo kisle smetane in parmezana, no ob 20.30 še ene 200 ml griska ali česa podobnega in potem pred spanjem še dojenje. Vmes popije po slamici še ene 3 do 4dcl razredčenega jabolčnega soka. Po novem spi od 21.30 do 7 ali 7.30 in potem je spanja nepreklicno konec , se pa ne zbuja več med 4. in 6., kar je tudi OK. Čez dan zaspi okrog 10 za ene pol ure (ponavadi v vozičku ali v avtu), popoldan pa odvisno, včasih tudi uro in pol. Postala je prava čveka, samo nihče je ne razume, oddaja pa vse sorte glasov in zvokov. No tole je pa še z naše strani na temo zdrava hrana... Upam, da uživate v teh vročih dneh