|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako težko je dobiti službo?
7.11.2005 16:08:58   
Marogica
Saj se najprej nisem hotela vključiti, vendar je debata tako enostranska, da ne morem držati jezika za zobmi. Bom rekla, da se v skoraj vseh stvareh strinjam z leah. Mogoče zato, ker sem sama živela v tujini, pa si upam primerjat.
Pri nas je enostavno preveč "študiranih", torej ljudi z diplomo. Pa ne da je to kaj slabega, nasprotno. Vendar kaj ti pomaga toliko izibraženih, ki potem ne najdejo službe. Torej se raje vprašajte, kaj je narobe z našim šolskim sistemom ali sistemom nasploh. Kako je možno, da gre v SLO študirat (vsi skupaj, redni , izredni) ca 70% ljudi? Zakaj? Ker je vse skupaj država tako naspidirala, da se lahko pohvali z visoko kvoto višje, visoko izobraženih ljudi. Tu se pa samohvala države konča. Ker dokler ni država tako ustrojena, da lahko nudi 70% visokošolskih služb, je vse skupa kaj malo vredno oz. diplome se lahko občudjejo na steni, v okvirju, doma.
Tam, kjer sem živela (torej v Švici) je univerzitetno izobraženih ca 20% ljudi, vse ostalo so tečaji privatnih šol in pa POKLICNE šole, ki so v vsakem sistemu potrebne. Potrebujemo kuharje, urarje, frizerje, kovinarje............, da sistem funkcionira. Vendr pa obstaja ena velika razlika med CH in SLO. V Švici so poklici cenjenji. Nisi "samo" kuhar, "samo" frizer.......temveč človek, ki obvladaš svoj posel in tudi spoštovan. Tudi to razmišljanje jaz "potiskam" na naš sistem, ki je enostavno takšen, da nisi "nič", če nimaš diplome. Po drugi strani pa z diplomo disponiraš palete v Henklu, kar v Švici delajo ljudje z 3-letno šolo. Teh primerov je nešteto.
Sedaj se pa vprašajte, kaj je bolje, imeti diplomo na steni in biti brez službe ali biti cenjen v svojem poklicu in se imaš možnost samopotrjevati?
Je pa re, ker je naš sistem pač takšen kot je, enostavno ni druge variante, kot da vse študirate dalje, pa bomo pač imeli na vseh referentskih mestih same magistre in doktorje. Vendar spremenilo se ne bo nič, kajti takrat bo pa preveč magistrov in doktorjev znanosti. Oz. predstavniki naše države so tako "prebrisani", da bodo prišli do novih titul(sem sigurna), pa se bomo pač dalje vrteli v začaranem krogu.
Mogoče še to. Tudi jaz sem v tujini delala na začetku VSE in mi je bilo težko, priznam. Vendar sem si ustvarila SAMA nekaj, kar mi noben ne more vzeti. To je samospoštovanje in spoštovanje do drugih, pa karkoli so.
Brez zamere in lp

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.11.2005 16:12:19   
lucika
jao, meni kar slabo postane ob takih temah.

Pikec, tudi jaz gledam študentske servise kot nelojalno konkurenco! ce ima podjetje delo, da je nekdo zaposlen tam vec mesecev, ali celo let, naj zaposli cloveka! ampak, podjetjem je ugodneje zaposlovati studente, zakaj torej bi delavce? to je kriva samo drzava, ki to dovoljuje.

verjetno je v lj drugace, a na nasem koncu lahko poprimes za vsako delo, ki se ti ponuja, pa ne bos zasluzil veliko. sama sem v casu studija delala marsikje, v proizvodnji, v gostilni, v pisarni, prodajala salamone na kriziscih...karkoli..nic ni bilo placano dobro, ker tudi pri tem potrebujes veze, da prilezes na kaksno dobro placano mesto.

ja, pa zdi se, da imajo studentje polne riti vsega. jp, naj imajo, saj jim ne bo dolgo trajalo. enkrat je treba zazivet za sebe, potem pridejo pa poloznice in vsi stroski, ki jih studenti navadno nimajo. dokler zivijo z mamicami:)

ko pa diplomiras, pa se to ne gre...trenutno delam preko javnih del. za eno stopnjo nizje od svoje izobrazbe; in za to stopnjo dobim osnovno placo.

moz ima normalno sluzbo, zato odpadem pri vseh nadomestilih, pomoceh...in vsem kar se tako lepo slisi. po drugi strani pa nisem faus nobenemu, ker je socialna pomoc dovolj ravno za poloznice, seveda ce zivis pri starsih, za hrano pa ze navadno zmanjka.

ni problem v pomoceh, se prenizke so! problem je v tem, da si ljudje ki delajo zasluzijo vec! bla bla o visokih stroskih in produktivnosti.... ce poslusas drzavo, bi v evropi ukinili vsakkakrsno proizvodnjo in kmetijstvo. ker je drugje cenej in se seli tja. pa niso. in jih vseeno posteno placujejo! samo nas v Slo ne znajo, vmes nas pa se filajo, kak je drugje se tezje in naj bomo srecni. lepa drzava.

leah, saj vem da te jezi. samo poiskusi malo pomislit da ne izkoriscamo ravno vsi. mene boli, ker me zaradi "trenutnega neuspeha" vsi gledajo kot leno, izkoriscevalko, kot najslabso, ker sem pac diplomirala, in bi rada trgovine pustila trgovkam, gostilne natakarjem...tudi oni morajo delat, a ne? to ne pomeni, da mi ni za delat, ne vidim pa smisla, prekvalifikacije iz dipl.oec v trgovko. ker.....saj nima smisla. drzava se naj malo zamisli. da nismo vsi leni, in bi z veseljem delali. ce bi le lahko. in to posteno, iz obeh strani.

no, hotla pa sem te se vprasat, kako si pristala v avstraliji? midva tudi razmisljava, da bi nekam pobegnila, ker tu se trudis in trudis in trudis....pa nic.

lp

baje da bo boljše! :)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.11.2005 19:37:43   
Anonimen
Leah, tudi jaz imam odgovorno delovno mesto, študiram in vodim popoldan še svoje podjetje, pa tega ne obešam na velik zvon. Začela sem pa v trgovini (pa ne s parfumčki)! Fakt je, da ne moremo biti tako brezbrižni in hladni do brezposelnih. Sama sem poslala prek 100 prošenj, ker nisem več hotela delat v trgovini, ampak sem hotela v pisarno (finance), ker je bil to moj "foh". Toliko časa sem drmala, da sem prilezla tja. Sem pa vesela zate, da ti je uspelo, vendar imaš še otroke, ki jih bo treba gor spravit. Vprašanje pa je, kako se bodo znašli v življenju, če jih bo mamica non-stop gor puširala?! Da je pa tujina hudič, mi pa tudi ni treba razlagat, ker imam starega očeta v Avstraliji, drugi pokojni dedek pa je svoj kruh služil v Nemčiji (tja sem ga večkrat spremljala med počitnicami). Pokojnemu dedku je trdo delo v tujini in pehanje za blaginjo zadalo srčno bolezen in nenazadnje preuranjeno smrt. 

(odgovor članu artista7)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
7.11.2005 20:06:50   
Anonimen
Pa še nekaj. Ste se morda zamislile, da ne študirajo vsi samo zato, da bi dobili boljšo službo ampak tudi zato, ker jih smer resnično zanima in želijo tako izpolniti sebe. Verjemite, da ni lahko delati v poslu, ki ti ni pisan na kožo. Zakaj bi torej moral biti kuhar, če te kuhanje ne zanima??? Pa ne vem Marogica, kje si slišala, da ima Slovenija visok procent izobražencev. Jaz sem v Financah zadnjič brala ravno nasprotno. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
7.11.2005 20:30:17   
Marogica
Angelinna, obrni se okoli sebe, ali v tvoji soseščini ali pa v prijateljskem krogu, pa si izračunaj koliko jih je študiralo. Pa ne DOštudiralo, temveč, kdo je šel študirat. Potem, pa si to predstavljal v procentih, mogoče sem se za kakšen % zmotila in jih je še več.
Se pa strinjam, da ljudje študirajo, ker jih nekaj zanima, absolutno. Vendar dolgoročno gledano zanimanje za študij ni dovolj, temveč bi rad človek v tem poklicu tudi delal, ali ne? Ali pa na RR-ju poudarjal svojo izobraženost. V tem primeru pa je "zanimanje" za študij premalo.
Pa še nekaj- ne da ljudje študirajo da bi dobili boljšo službo, temveč, da bi sploh KAKŠNO dobili. Tako je namreć pri nas.
Zanimivost pa je tudi ta, da glede na "zanimanje" za študij, smo Slovenci narod ekonomistov in pravnikov.

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.11.2005 20:42:30   
janjja
Karmy naj ti povem da tudi z vezami ne gre v javnem podjetju. Pa veš zakaj? Ker mora javno podjetje, še posebej če ga podpira občina in država, kar jih v sloveniji 56 in le 7 se jih preživlja samih (vem ker sem diplomirala iz javno komunalnih podjetij). mora zaprositi občino za zaposlitev dodatnega kadra, če pa hočejo koga nadomestiti pa morajo dati javni razpis na katerem imajo vsi enake možnosti priti v podjetje.
To ti govorim iz izkušenj ker sem diplomirala iz komerciale in sem vso prakso delala v Javnem podjetju za komunalne storitve Rogaška Slatina, kjer ima moj oče veliko funkcijo, pa še zdaleč  ne delam tam ker nima to podjetje nobene veze z zaposlovanjem, tako da sem na borzi in sem iskalec zaposlitve.user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.11.2005 21:11:08   
urška
ja marogica sem še preden sem začela brati tvoj post vedela da se boš strinjala z leah.
seveda rabimo ljudi s poklicno izobrazbo. pa me zanima k čemu boš spodbujala svoja otroka....
ali jim boš celo prepovedala it na faks? si kdaj  pomislila da se veliko ljudi vpiše na faks, ker ne dobi službe s srednjo šolo?
pa nehite že enkrat razlagat kako je v tujini. na žalost smo še kar v sloveniji...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.11.2005 21:40:00   
Marogica
Urska, svoje otroke bom vzpodbujala k tistim poklicem, ki si jih bodo zaželeli in od njih lahko živeli. Če je bo to študij ali pa poklic-ti bom pa povedala čez 10-15 let.
Primerjavo s tujino pa lahko na tvojo žalost (ali mojo srečo) delamo tisti, ki smo v tujini živeli.
Če nisi razumela, sem krivdo za to mizerijo zvalila na sistem......pa da se ne bom ponavljala in dalje diskutirala, ker sem naveličana pojasnjevanja, ker ljudje ne berejo dobro postov ali pa jih nočejo razumeti.

R. Tagore

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.11.2005 21:51:33   
urška
seveda jih boš spodbujala k tistemu kar si bodo želeli, ne boš pa sinu, ki bo hotel biti zobar rekla: Ljubček bodi raje kuhar. veš rabimo tudi ljudi s poklicno izobrazbo.
tudi sama sem bila (sicer samo pol leta v kanadi) tujini, kjer sem tudi delala. pa mi tukaj nič ne pomaga, da pametujem kaj in kako je tam boljše.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.11.2005 22:57:35   
manca79
Vsi imate po svoje prav..
Ne vem, zakaj se morajo ljudje vedno s kom primerjat.. saj tujina ni nobena obljubljena dežela, daleč od tega. Še posebej, če jo izkusiš samo med počitnicami, verjetno res ne moreš dobit pravega vtisa.
Res je težko dobit službe, res je tudi, da potrebujemo ljudi z vsemi vrstami izobrazb, ampak žal je sedaj že tako, da je večkrat tudi že VI. stopnja previsoka; ampak seveda le za delodajalca, ker te mora temu primerno tudi plačati. Zato večkrat raje zaposlijo koga s V. stopnjo za katerega ve, da bo lahko naredil enako ali pa mogoče več kot kdo s kako višjo stopnjo. Tako pač je, ljudje so preračunljivi in vedno manj možnosti bo izbirat kaj bi rad delal.
Je pa res, da se je za vsako stvar treba precej potrudit, tako tudi za službo. Nič ne pade samo od sebe..

lp
M.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 35
8.11.2005 0:10:01   
kapica
Jaz bi tudi rekla, da ima vsaka po eni strani prav. Kakor sam dozivis situacijo, taksno mnenje pa imas.
Jaz bom samo se povedala kako je v tujini delat. Ko sem sem prisla, sem mislila da sem v nebesih. Res , cudovito delovno okolje, ni treba veliko delat, zasluzek je super (glede na to da sem prej poznala samo socialko).
Potem cez nekaj casa pa vidim da je tu brezposelnost prav tako problem kot pri nas. In isto eni radi delajo drugi ne, eni imajo ambicije, drugi jih nimajo.
Po mojem je povsod enako, mi pac gledamo na druge drugace. Jaz vem kako je v Slov, da sluzbe nikakor nisem dobila, in sedaj cenim to tukaj, tako zelo, da marsikaj poziram in spregledam.
Tisti ki so pa tukaj (Nemci), pa se seveda pritozujejo nad tem kako njim slabo gre. Slabe place, slabi delavni pogoji, ko si jaz mislim, pa kaj ste normalni ? Tiho bodi pa bodi srecen da imas se taksno sluzbo.

Torej, iz vsega tega hocem povedat, vsak misli da je drugje drugace in lepse, ko je pa sam tam, pa vidi da pogosto sploh ni tako.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu manca79)
Neposredna povezava do sporočila: 36
8.11.2005 6:09:51   
Anonimen
Prednosti študentov:
- plačilo je (večinoma) urna postavka, kar mesečno nanese bistveno več kakor netto plača, zapisana v pogodbi o zaposlitvi
- do določenega zneska plače (kakšen je sedaj, ne vem, ker že dolgo nisem delala preko ŠS) ne plačujejo dohodnine in dohodek ni obdavčen
- pri svojem delu, pa kakršnokoli že je, so že kot člani ŠS avtomatsko nezgodno zavarovani
- za njihovo plačilo (večinoma) garantira ŠS, ki jim izplača akontacijo, še preden podjetje nakaže denar ŠS-u
- ne opravljajo najodgovornejših del v podjetju, torej tudi redkokdaj materialno za karkoli odgovarjajo
- istočasno prejemajo še štipendijo, starši pa za njih otroški dodatek, ki jim ga lahko dajo
Slabosti študentov:
- ne teče jim pokojninska doba
- delodajalci (večina) ne priznajo delovnih izkušenj
- (večinoma) nimajo plačanega prevoza na delo
- brez dela lahko ostanejo čez noč, brez odpovednih rokov
Prednosti zaposlenih:
- teče jim pokojninska doba
- imajo plačan prevoz in prehrano
- imajo odpovedni rok
- upoštevajo se jim delovne izkušnje
- lahko dobijo povrnjeno preveč plačano dohodnino oz. uveljavljajo olajšave
- imajo plačano bolniško, porodniško, dopust in regres
- imajo možnost kreditov (višjih in dalj trajajočih)
Slabosti zaposlenih:
- netto plača je določena po pogodbi, ne glede na količino dela
- niso upravičeni do marsikatere pomoči ali olajšave s strani države (brezplačen vrtec ali šola za otroke, višji otroški dodatek, enkratne pomoči)
- za svoje delo kazensko in materialno odgovarjajo

Jaz sem preizkusila obe strani, študentsko in delavsko. To mi je prineslo določena znanja in izkušnje, ne glede na mojo izobrazbo (ki je v bistvu nimam). O tem nimam takorekoč nobenih pisnih potrdil (tečaji ipd.). In če bi svoje življenje lahko zavrtela nazaj, bi ga ponovila v celoti. Edino šolo bi morda dokončala, pa ne zato, da bi lažje dobila kakršnokoli službo, ampak bi jo končala "za lastno zadovoljstvo" - iz veselja.
Dejstvo pa je, da delo v Ljubljani je (za drugje ne morem govoriti, ker nimam teh izkušenj). Delo je tako za študente kot za "zaposlene", za tiste z izobrazbo in za tiste brez, za daljši ali krajši čas, z vezami ali brez. In dokler jaz sama, brez uradnih izkušenj in uredne izobrazbe, ne bom imela problemov s tem, potem tudi ne bom verjela oz. dojela, da je (lahko) drugače. Tisti pa, ki nočejo delati, bodo vedno trdili, da dela ni, pa če bi se jim ga na pladnju prineslo domov. Vsako pošteno delo je častno.

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
8.11.2005 8:25:15   
leah
Kakor koli že, vidim, da se je ta debata razvila v prav ognjeno diskusijo....
no, ne glede na vse si je treba zapomniti;VSAK POSAMEZNIK IMA SVOJE ŽIVLJENJE, SVOJE ŽELJE, SVOJE ZNANJE, SVOJE AMBICIJE.PREDVSEM PA SVOJE IZKUŠNJE, SVOJE BISTVO, SVOJ POGLED NA SVET....Nima se smisla tukaj zdaj prerekat kdo ima bolj prav in razpravljat kako je pri nas in v tujini.Je pa dejstvo, da je ponekod v tujini sistem postavljen dosti   bolj človeku prijazno.Povsod so lenuhi, pasivci, ambiciozneži in ljudje, ki so pridni in delavni.
Vsak ima svojo zgodbo.Jaz imam svojo in svoj dokazani prav, vi pa svoj.Tako je in tako bo!!!Lp from sunny Avst.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
8.11.2005 9:25:26   
karmy
nismo vsi študentje pr mamicah..sm tk za info. moja mat me ne more preživljat ( zmenile smo se za preživnino za simbolična 2 tisočaka...tak je u riti) ... zato bi se tud jzt rada preselila v tujino in se zaposlila....tukaj če bi hotela delat lahko delam samo dopoldan in pr izmenskih šihtih bi 100 % druge začele sikat zakaj jzt delam dopoldan in zakaj one ne in da majo one tud obveznosti... mah kdo se bo ubadal s tem? user posted image

pa status študenta ni tako rožnat kukr je biu... še posebej moj status, ki ga imam: študentska družina... ma to ne pridš nikjer blizu... pr nobenem delodajalcu...moj mali vsake tolk časa zboli in takrat zgubim po hitrem postopku beri v enemu dnevu službo... na faksu skor dobesedno **** mlade mamice in nosečnice, ( baje na filofaksu) so eni rekl kuk si upa bit noseča... mislim keri idioti... bi jim jajca odrezala user posted image

...nekateri profesorji ne razumejo da študentka mama ne more bit na faksu po cele dneve ampak max do tiste ure ko ima varstvo... in to je pr men cca. do treh... pa vse veste kuk majo lepe urnike faksi...zdele k je pa bolonjski študij pa me še zdaj niso razvrstil v nobeno skupino niso mi dal nobenega urnika in sem se odločila da bom izkoristla to leto ali dve da se pripravim za selitev v tujino.

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 39
8.11.2005 11:47:34   
Anonimen
Bogati sloj na eni strani in reveži na drugi, ki umirajo za cesto... toliko o socialnih evropskih oz. tretjih državah sveta. Jutri bo tako v Sloveniji. Pa ta sistem ni uveljavljen od včeraj, ampak obstaja že desetletja. Eni ste pač odkorakali s trebuhom za kruhom in imeli prekleto srečo, zato teško primerjate. Govorim o tem, da vam ni bilo treba klicati domov, da vam pošljejo aviokarto za nazaj ali bi skoraj umrli od lakote v inozemstvu. Včasih so ljudje odhajali od doma, nevedoč v kaj se podajajo, v tujini preminili ali pa se vrnili z mastnimi denarci. Oboji moji stari starši so imeli torej "srečo", vendar so se pošteno nagarali. Tisti, ki vidite v tujini nebesa, si preberite kako knjigo avtorice Zagar Cilke (učiteljice, pisateljice...), slovenke, ki je v Avstraliji uspela in se že ves čas zavzema za pravice staroselcev-aboriginov, ki jih evropejci dobesedno teptajo. Danes sta z očetom mojega očima milionarja (posedujeta rudnike opalov), pa mi vedno znova, ko nas obišče ali piše, pripoveduje o tragedijah ljudi, ki so se odpravili od doma, da bi obogateli. Prepiti od alkohola so umirali s "krampom" v roki na svojem terenu, ki ni nikoli skrival bogastva. Tudi njuni začetki so se začeli z garaštvom in sta le skromen vzorec množice, ki mu je uspelo. Zato že nehajte primerjat tujino z našo državo, če vam (še) ni pokazala zobe.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
8.11.2005 13:17:15   
zoya24
...ja tole s službo je res hudič. Jaz se sicer smatram za srečnicvo ker sem jo dobila v roku šestih mesecih po diplomi. Najprej sicer pripravništvo, nato pa za nedoločen čas. Se pa sicer strinjam z Fusio, da se študentsko delo splača. Jaz sem delala od začetka faksa in sem zaradi izkušenj nato skoraj vedno takoj dobila delo (študensto seveda). Pa tudi izkušenj sem si ful veliko nabrala na različnih področjih (trgovina, administracija, nabava, uvoz, izvoz....no ja pa kavo sem seveda tudi kuhala in etiketirala user posted image ), tako da mi te stvari še zdaj pridejo prav na mojem delovnem mestu.

V času, ko sem iskala službo, sem pa kljub svoji visoki izobrazbi in vpisanem magisterju, iskala službe kot so tajnica, poslovna sekretarka, nabavni refernet....vse samo, da bi se čimprej zaposlila. Sem mnjena, da lažje potem zamenjaš službo, kot jo dobiš, izkušnje na vseh področjih so pa sploh dobrodošle in jih tudi bodoči delodajalci upoštevajo.

Aja, če iščeš pa preko študenta, se pa splača tudi kar e-maile poslat podjetjem, kjer bi rada delala, včasih se podjetja šele potem odzovejo, saj naše se je.

lp Zoya

PS: pa da bi se čimprej našlo dobro delo zate.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
8.11.2005 13:42:30   
karmy
v tujini je zdaj boljše da nekoga poznaš da ti pomaga pr iskanju službe, pr papirjih ki jih nikoli ne zmanka, pr stanovanju... zato so nekateri v prednosti... hvala bogu mi pr informacijah pomaga kapica...thx user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 42
8.11.2005 13:59:33   
Anonimen
Zdej pa lahk odpremo novo temo

BEG MOŽGANOV

user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
8.11.2005 14:15:33   
Andra
Glede službe je res težko. Tudi sama sem to probala in sem delala vse mogoče, samo da sem zaslužila kakšen tolar, da sem lahko preživela.
Pri vsem tem me niti ne motijo toliko študentje, večji problem vidim v "starih" ljudeh, ki se valjajo po vodilnih mestih, kamor že lep čas več ne pašejo. Povejte mi, kako je lahko moški pri 62 letih šef računovodstva, s tem da računalnika niti ne zna uporabljat, kaj je to internet  se mu niti ne sanja? Plačo ima takšno, ko jo jaz dobim komaj v treh mesecih skupaj.
To mi je krivica!!!!
Ampak, da bo kaj drugače, je potrebno spremenit naš sistem, ki je v totalnem kuuser posted image . Upanja na bojše nimam, saj v parlamentu sedijo ljudje, ki niti slučajno niso za tja,  temveč so za v "arest".  Ja,  poznam človeka, ki je bil direktor firme in jo je v parih letih totalno zavozil, ljudi dal na borzo, sam pa kandidiral za župana ene slovenske občine. Ker ni bil izvoljen, se je priklopil eni vodilnih strank in z njeno pomočjo prišel v parlament. In ta človek sedaj tam vleče bajno plačo in odloča o zakonih in nadaljni naši usodi... Kje je tukaj pravica????
Na takšne sem jezna!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
9.11.2005 10:48:17   
malicki
Jaz sem ena izmed tistih ki se ji zdi, da je vsako delo boljše kot pa nič.
Med študijem in tudi po študiju sem delala VSE, sem bila tudi čistilka in natakarica. Potem sem le po vezah dobila študentsko delo na eni dokaj fajn firmi, bilo je rečeno za mesec ali dva, ker pa sem se zelo izkazala sem tam kar nekaj časa ostala, vsak dan 8 ur in več, a redne zaposlitve ni in ni hotelo biti. Vmes sem pa kljub temu še vedno kelnarila, ker študentsko delo pač ni ziher varianta in od nečesa sem se morala živeti. Nato sem tvegala in odšla drugam, sprejela študentsko delo v drugi firmi, kjer so mi že na začetku obljubili redno zaposlitev, če se bomo ujeli. In še vedno sem kelnarila. Tudi ko so me čez par mesecev v podjetju redno zaposlili, sem še vedno kelnarila.
Želim ti povedati, da ti ne sme biti nič težko. Kajti vse je boljše kot pa čepenje doma - je pa seveda lažje in bolj komot. Tudi kot natakarica lahko spoznaš veliko ljudi, ki so lahko tudi tvoje veze. Vse je odvisno samo od tebe.
Lahko ti povem tudi da v naši firmi ne zaposlimo nikogar, ki je brez kakršnih koli delovnih izkušenj. Torej diplomanta z nič ali skoraj nič delovnega staža (takšnega ali drugačnega) takoj zavrnemo. Pa verjetno nismo edini.

Pojdi kelnarit ali kaj podobnega, vmes pa išči službo ki si jo želiš.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
9.11.2005 17:27:39   
kapica
Spet morem se nekaj dodati.

Se popolnoma strinjam z Leah kar se svojega zivljenja tice. Vsak ima svoje dobre in slabe izkusnje, ambicije, sreco. Pa vidi v svojem zivljenju tisto najboljse in se znajde.

Morem pa se reci nekaj za Angelino. Vsaka familijia ima med sabo clana, kateri je odsel ali v tujino in ni prezivel, sel v vojno in ni prezivel, storil to in ono. Eni so uspeli in eni ne. Mislim pa da je malo neprimerno primerjat nase zivljenje z njihovim. Vsak je v preteklosti pocenjal stvari in gradil, da si lahko tudi mi morda malo lazje gradimo prihodnost.

Ja, in jaz sem ena tistih ki v tujini vidi nebesa (mimogrede, ce nisi mojega posta prebrala, sem napisala da ko sem prisla sem ,sem videla nebesa, sele potem realnost).
Res je da mores imeti sreco, ampak koliko pa delati, garati in pozreti, tega pa nihce potem ne omenja. Sreca ni vse in ce je jaz ne bi znala izkoristit, potem ne bi bila tukaj kjer sem. Pa za nic na svetu  ne zamenjam tega kar imam. Tukaj sem za to kar pocnem vsaj dobro placana, pri nas te pa zato da te vsak dan zmerjajo in izkoriscajo se minimalno placo ponudijo. Tako da prosim.
Kaksne knjige pa nimam namena brati, sama se iz svojega zivljenja ucim.
Za tistega, ki pa misli da bo sel v tujino, ker ima sreco, potem pa tu na svoji riti sedel, tisti si mogoce more kaksno knjigo prebrati.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 46
9.11.2005 20:40:30   
Anonimen
Kapica, iztirila si...
Kot prvo se moj post ni nanašal na tvojo zgodbo konkretno. Pišem nasplošno. V temi pa sodelujem vedno le na podlagi izkušenj. Če bi si ti prebrala moj post, bi pogruntala, da sem zelo tolerantna oseba, saj NIKOLI ne predalčkam ljudi. Pišem o tem, da sem začela na DNU in se povzpela višje. In zopet ti moram kontrirat glede naših delodajalcev: niso vsi deroče se svinje in oderuški ali imam pač jaz zopet srečo??? A ne razumeš? Predalčkaš na podlagi svojih izkušenj, nisi pa sposobna postaviti se v tujo kožo. Vse kar premlevamo, je precej relativno. Ni pa LAHKO ne doma, ne v tujini. Zato po eni strani razumem brezposelne, po drugi spet pravim, da je treba prijeti za vsako delo.  In ne trapaj, da  mladi danes lažje gradimo svoje življenje, saj še zaslužene penzije ne bomo zažrli! Sicer pa je razprava nesmiselna, ker si bomo še v lase skočile... user posted image

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
9.11.2005 21:19:21   
kapica
Angelina, mas prav, raje nehajmo, ker si bomo v lase skocile. Na forum se pridem spocit, ne pa kregat user posted image .

Verjamem da si trdo delala, da si tam kjer si sedaj, da si tolerantna in da nikogar ne predalckas, kar tudi  nisem predvidevala oz. na to ciljala. Ce sem se se kjerkoli narobe izrazila, to ni bil moj namen in se opravicujem.

To kar pravim ni predalckanje, razumem to in ono stran, ne trdim da je povsod v sloveniji slabo. Je pa res da sem se mogoce malo cudno izrazila.
Trapam mogoce res vcasih, vendar po mojem mnenju moji posti niso trapanje , temvec izraz mojega mnenja in misljenja, za katera pa ti ne mores vedeti na podlagi cesa jih gradim.

Ne vem ce se strinjas z mano, ampak jaz te v mojem postu nisem zmerjala, ali govorila cesa si sposobna in cesa ne.
Izrazila sem svoje mnenje, ker so mi "nebesa" vstopila v oci, saj tega izraza ni uporabil kdo drug razen mene. Mozno pa je da sem kaj povrsno prebrala in spregledala.

Tako da koncajmo s to debato, ker se brezveze razburjamo zaradi necesa, kar tako ne moremo spremeniti.

LP

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
9.11.2005 22:07:13   
Anonimen
Bolj iščem v katerem sestavku naj bi te ozmerjala, manj so mi stvari jasne... če pa sem te kljub vsemu s čim užalila, se opravičujem. Tudi jaz vam želim stvari predstaviti še v drugi luči, kot jih morda poznate same. Vsekakor pa spoštujem tvoje mnenje, zato menim, da nima smisla... preselimo se na kakšno bolj vedro stran.

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?