Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kupoprodajna pogodba za 1/2 parcele, skle... 28.2.2014 16:51:10
|
|
|
|
LuLu
|
eno vprašanje... kdo je kriv, če jaz površno preberem pogodbo in jo podpišem? Kasneje pa ugotovim, da ni ok... po moje sem sama kriva.... ne pa tisti, ki je pogodbo sestavljal (izvzeta neveljavnost pogodbe iz ZUP-a, kar pa ta primer po moje ne spada sem)
|
|
|
|
RE: Kupoprodajna pogodba za 1/2 parcele, skle... 10.3.2014 17:52:56
|
|
|
|
Anisha
|
Pozdrav vsem skupaj, toliko da vam sporočim, da sem zadevo rešila in sicer tako, da sva s partnerjem stopila do notarja in podpisala ''Sporazum o ugotovitvi skupnega premoženja in določitvi deležev na njem''. V sporazumu piše, da se deleži določijo vsak 1/2 na podlagi skupnih vlaganj. V enem členu piše tudi, da brez privolitve drugega solastnika nepremičnine ni možno odtujiti ali obremeniti. Poleg tega piše, da se tudi za vsa nadaljnja vlaganja v parcelo (gradnja hiše) strinjava, da se lastništvo deli na 1/2. V sporazumu je tudi zemljiškoknjižno dovolilo, s katerim partner dovoli vpis mojega solastniškega deleža v zemljiško knjigo. Ta sporazum sva morala nesti na DURS, kjer morajo celotno zadevo potrditi, da nama ni treba plačati davka na promet z nepremičninami. Nesla sva ga tudi na upravno enoto, ker sta 2 parceli kmetijski zemljišči, in morajo tudi tam potrditi pravni posel. Ko dobiva potrjeno iz DURS-a in UE, bo notar sestavil še zemljiškoknjižni predlog in ga vložil na sodišče. Nato se bom lahko vpisala v zemljiško knjigo kot solastnica. To je to:) Na tem mestu bi se rada zahvalila uporabnici ''dota'', ki mi je ta postopek tudi svetovala. Lep pozdrav, Ani
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?