|
RE: Kupoprodajna pogodba za 1/2 parcele, skle... 28.2.2014 7:50:35
|
|
|
|
dota
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Meni se zdi zelo čudno, da ne bi mogel darovat polovice, saj starši dostikrat darujejo polovico hiše svojim otrokom, ne pa cele. Daj se to še enkrat pozanimaj. Res nimam pojma, kako je s tem, nisem v teh vodah doma in mam tudi veliko zaupanje v svojega partnerja, vseeno pa sva lastnika vsak 1/2. Sem pa gledala agentki pod prste, ker ni mela pojma. Izabelina, kako pa to, da te na njegov trr plačujejo? To je malo čudno... jaz vse avtorske dobim na svoje ime, mislim, da drugače niti ne gre, ker je avtorsko delo (nisem pa nikoli probala, da bi vedela). Je pa res, da dostikrat niti ne vemo, kaj je možno in kaj ne in celo kaj je prav in kaj ne, če se ne spoznamo na to... Kaj maš to za eno delo? Pravni posli z nepremičninami so možni tako v deležih od nepremičnine, kakor s celotno nepremičnino. Ne vem od kje podatek da je možen pravni posel samo s celotno nepremičnino. OK pravni posel ni možen z deležem nepremičnine, kjer obstaja zakonska ovira, recimo zaščitena kmetija ali vknjižba prepovedi odtujitve in odsvojitve nepremičnine v zemljiški knjigi (ampak ponavadi ta prepoved velja tako za del nepremičnine, kot za celoto). Največkrat je bilo to vknjiženo pri prodaji stanovanj po jazbinšku, ker je bilo vezano na poplačilo celotne kupnine. Če se pa dvom o prodaji celote nanaša na citiran 17.a člen, je to napačno razumevanje. Ker se odtujitev oz. pravni posel po tem členu veže na tretjo alinejo, ki določa, da je možna odsvojitev samo v celoti, ko gre za nosilca kmetije, ki je nosilec kmetije v skladu z zakonom, ki ureja kmetijstvo, in je pridobil sredstva iz programa razvoja podeželja kot mladi prevzemnik kmetije, če od prevzema kmetije ni minilo več kot pet let, kar pa avtorica prvega pošta sigurno ni . Ronja, nam je pogodbo odvetnik rihtal, in ne samo da smo mu pod prste gledali, pa da nekaj vem o tem, kljub temu je pogodba taka, da se zjočeš. Okej ima vse potrebne sestavine, ampak je taka, da jo jaz, ki nisem odvetnik bolje napišem .
|
|
|