Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 11:51:45
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Tippi, valjda ti je jasno da ko mi uletimo na obisk, da boš morala po prekmursko postrečt Ti bos pa spostljiva, z maniri in se ne bos basala Potem se boste slikali in vljudno poslovili... na slikah bos pa potem preverila stopnjo gostiteljstva z nadzorom nad pravilno razporejenimi kuhanimi jajci, rezinami lososa in prsuta. Bobi palcke so nespostljivega znacaja in nosijo negativne tocke... Ugotavljam, da me najbolj spostujejo pri lokalnem kitajcu, ne najbolj strezejo - samo mignem, pa ze prileti vprasati kaj prinese in kako naj mi ugodi Vi ste pa vsi banda nespostljiva !!!
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 13.12.2012 11:53:04 >
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 12:06:56
|
|
|
|
mateyka
|
eh, ko dolgo abstiniraš slovensko hrano, maš seveda določene zahteve, ko se pojaviš v dotičnem okolišu.. in brez manir
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 12:12:19
|
|
|
|
Tippi
|
Vi ste pa vsi banda nespostljiva !!! user posted image user posted image user posted image
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 12:13:32
|
|
|
|
Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Tippi, boš pa ja postregla za otvoritev hiše s čim konkretnejšim? Ja, ja, saj vem, pridejo zaradi vas, zaradi objema, zaradi druženja, ampak daj no.. Ne samo, da ga pihaš v koleno, tud šale ne štekaš Jah, bomo vidli s čim jih bom postregla . Mogoče mi pa sploh ne bo treba, si bodo kar sami vzeli. si morš mislt??!! Kako si negostoljubna in nesramna, brez kancna spostovanja c..c...c... Zato k meni hodijo samo enako nespoštljivi, pa je svet za nas še zmer ful lep
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 12:20:57
|
|
|
|
Tippi
|
Tippi, valjda ti je jasno da ko mi uletimo na obisk, da boš morala po prekmursko postrečt user posted image Valjda, da se to ne bo zgodilo Mislim ne obisk, ampak prekmurska pojedina Imam te na sumu, da si pupinega kova Moja kuha bazira izključno na leči, čičeriki, kuskusu, ajdovi in proseni kaši in še mnogo tega. Če ti gre to težko po grlu, potem ne preostane drugega, kot bobipalčke In brez darila ne hodi!
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 12:56:55
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Valjda, da se to ne bo zgodilo Mislim ne obisk, ampak prekmurska pojedina Imam te na sumu, da si pupinega kova Moja kuha bazira izključno na leči, čičeriki, kuskusu, ajdovi in proseni kaši in še mnogo tega. Če ti gre to težko po grlu, potem ne preostane drugega, kot bobipalčke In brez darila ne hodi! Zdaj vidim zakaj so v bistvu bobipalčke.... Zgolj izhod v sili, da gost ne bi šel lačen domov, ker nihče ne mara tvoje kuhe......
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 12:59:34
|
|
|
|
Tippi
|
Zdaj vidim zakaj so v bistvu bobipalčke....user posted image user posted image user posted image Zgolj izhod v sili, da gost ne bi šel lačen domov, ker nihče ne mara tvoje kuhe...... Bingo! Vidiš kako so bobipalčke vsestransko uporabne!
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 13:19:35
|
|
|
|
ronja
|
To namreč vsi jedo. Še otroci. Majhni otroci ne smejo surovega mesa - torej niti dimljenega lososa, niti tatarskega biftka. Se strinjam, da je to klasika in da ni ne vem, kako izvirno, je pa precej drago, tako da se rajši znajdem s čim bolj originalnim . Fajn je, če je tebi to fajn, ni pa nujno, da bojo vsi ravno to posteržbo kovali v nebo. Enim bojo pa bobike bolj všeč (recimo naša družinica bi ti navalila na slanarije, ker jih doma navadno nimamo, tatarca pa bi ti pustil ina miru, ker ga 4/5 ne sme jest, ostali petini pa samo všeč ni). pupa, po moje si ga pihnila v tem, da pričakuješ, da te strežejo žene tvojih prijateljev, da ti pokažejo spoštovanje. One s tabo nimajo nič. Strežejo naj te dedci, če ste prijatelji . Več sem že v prejšnjem postu napisala, pa se ti ga verjetno ni dalo brat (te razumem;). Punce, še nikoli mi niso tok pasale bobipalčke,no! Čist ste lude!
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 13:26:33
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Punce, še nikoli mi niso tok pasale bobipalčke,no! Čist ste lude! Hvala ti, moja draga virtualna prijateljica, da si me prekrstila v punco....
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 13:34:44
|
|
|
|
ronja
|
Hvala ti, moja draga virtualna prijateljica, da si me prekrstila v punco... To je zaradi dioptrije, pa ker si mel lih predpasnik gor . Ma, ne, no, saj ti nisi tako teh bobipalčk opeval;). Ma, v virtuali spoli niso tako pomembni, a ne?;) V reali si ziher čisto ornk dec (z vsem, kar naj bi zraven spadalo, pa se ne bom v to tu spuščala, ker ste meli že prej debato ).
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 13:37:51
|
|
|
|
kalbo
|
A v virtuali sem pa baba Tole mi je pa dal mislit...hahahaha
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 13:47:26
|
|
|
|
ronja
|
A v virtuali sem pa baba Boljše da ne komentiram, da se ne bom še bolj zaplezala. A ti rajši bobipalčke ponudim, da se odkupim? Al boljše, da tatarca? Čeprav če bi bila reala, bi ti ponudla pivo (če bi ga mela:D), pa domač kruh .
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 16:16:52
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Moja kuha bazira izključno na leči, čičeriki, kuskusu, ajdovi in proseni kaši in še mnogo tega. Če ti gre to težko po grlu, potem ne preostane drugega, kot bobipalčke In brez darila ne hodi! mi mamo radi kmečko hrano, tle majo samo mesne kroglice in gratiniran krompir, hot doge in hamburgerje - v glavnem, meša se mi od te brezzelenjavne hrane; pol pa kuham paradižnikovo omako s tuno in kaprami, pa posolanko, obare, pizze - tuki majo tok nagravžne pice, da me strese ko kdo omeni naročit pizzo. pazi to, kuskus pizza z barnaise omako pa piščančjo pizzo z ananasom ali banano, pa rakce, šunko in mleto meso na tretji - da crkneš od kombinacij evo, tale je kebab z barnaise omako pa banana in ananas z lososom hihihi, z enga bloga; Dear Sweden: What The Hell Are You Putting On Your Pizza? Swedish native Johan Kugelberg has an article on the Huffington Post detailing what he calls the "deeply ****ed surreal and counter-intuitive culinary splendor" of Sweden's pizza scene. He got the deeply ****ed part right, at least. pol našteje ta najbolj ubitačne kombinacije in nadaljuje: The strangeness of Swedish Pizza is a well-known phenomenon. This could explain the official Sweden twitter account's recent strange behavior. When pizza has cheese and chocolate on it, accepted rules of logic no longer apply. The U.N. needs to airlift some normal sausage pizzas into Stockholm before the entire country goes insane. http://gawker.com/5919906/dear-sweden-what-the-hell-are-you-putting-on-your-pizza p.s. seveda prinesemo darilo - surstromming ofkors; da bomo dosledno kmečko narodni no, da si pogledaš kaj te čaka: http://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.12.2012 16:22:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 16:40:49
|
|
|
|
mateyka
|
a vidiš tam zadaj za kebab pico unga modela s pico? gor je en kup nečesa belega. to je sladko-kisla zeljna solata, ki ji tukaj rećejo "pica sallad"
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.12.2012 16:44:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 16:50:45
|
|
|
|
mateyka
|
glej kaj dobim za poletno "pojedino" razne vložene ribe (ja, podobne surstrommingu), neke omakce (po moje da ublažijo okus rib), kuhan krompir v oblicah, mal wassa trdega kruha in sir (temu suhemu kreker kombotu pravjo "sendvič") ter rukolca za polepšat to revščino. ja, takle mamo.. p.s. sem se mogla mal spihat
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 20:24:09
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Zdaj vidim zakaj so v bistvu bobipalčke....user posted image user posted image user posted image Zgolj izhod v sili, da gost ne bi šel lačen domov, ker nihče ne mara tvoje kuhe...... Bingo! Vidiš kako so bobipalčke vsestransko uporabne! Vidim......samo čips je vseeno boljši......
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 20:26:56
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka glej kaj dobim za poletno "pojedino" razne vložene ribe (ja, podobne surstrommingu), neke omakce (po moje da ublažijo okus rib), kuhan krompir v oblicah, mal wassa trdega kruha in sir (temu suhemu kreker kombotu pravjo "sendvič") ter rukolca za polepšat to revščino. ja, takle mamo.. p.s. sem se mogla mal spihat In potem pride mateyka iz Švedske k Tippi na praznovanje rojstnega dne.....in dobi na mizo prave slovenske bobi palčke.......kot bi prišla iz dežja pod kap......
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 20:35:14
|
|
|
|
Paštetka
|
Mateyka, res se mi smiliš. Povej mi kako ti je ratala posolanka? Zdaj sem pa zamešala. Ankica jo je delala, ne? Torej? Samo testo od pice pa zgleda Ok Če prideš v Prekmurje....ne pozabi name , jaz ti bujto repo naredim. pa genjene makofe kifline
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 13.12.2012 20:45:41 >
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 21:13:04
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1 Sem sedaj prebrala še od Hope. Ja,saj nimam nič proti bobi palčkam haha, samo priznam, da je meni nerodno, če mi dajo to na mizo. Nič ne rečem, mislim pa si svoje,ja.Ne gre toliko za to, da bi se kdo nažrl od tatarca ali lososa, saj veš, da ne, no, gre predvsem za to, da se malce potrudiš in pokažeš določeno mero spoštovanja, še sploh če pridejo prijatelji, s katerimi se morda ne vidiš vsak mesec. Spet, to je moje mnenje, brez zamere. Ob tem napisanem se mi poraja le ena misel....HB da nisi moja prijateljica.
|
|
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 13.12.2012 23:06:43
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka no, da si pogledaš kaj te čaka: http://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA Torej.. Dietna prehrana....
|
|
RE: Ko ve praznujete rojstni dan 14.12.2012 8:31:20
|
|
|
|
alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Mateyka, res se mi smiliš. Povej mi kako ti je ratala posolanka? Zdaj sem pa zamešala. Ankica jo je delala, ne? Torej? Samo testo od pice pa zgleda Ok Če prideš v Prekmurje....ne pozabi name , jaz ti bujto repo naredim. pa genjene makofe kifline Pašteka jaz sem kar pogosto v Prekmurju a lahko pridem na bujto repo, ker sestri lih ne rata tako dobro, kot jo je mami znala naredit? ..da vam povem še jaz eno štorijo iz študentskih dni in ja -lahko se bo kdo spomnil na to in bomo na koncu ugotovile, da smo bile cimre oz sosede v študentu: v sobi smo ble dve pravi prekmurki in gorenka. Midve v nedeljo privlečeva svega in svačeg gor, dave v hladilnik, omare na mizo in seveda ,ker smo cimre ni moje, tvoje ampak je naše. Jemo, uporabljamo vse kar je,dokler pač je. Najina cimra z okolice Jesenic pa : vse kar prinese,lepo označi ,da se ve da je NJENO!! Prešteje vsak listič Wc papirja/takrat so bili še uni listki trdi ko šmirgel/ si zapiše, zmeri z ravnilom, kolk velika salama ji je ostala oz kako veliko je prineslam tako da ji ja slučajno ne vzameva kak mm..mislim bolano. Ampak veste kaj je bilo najbolj zanimivo? Najinih stvari se pa ni branila.oz je kar zelo rada posegala po pristnih prekmurskih dobrotah! Še sreča, da sem potem spoznala še par fajn gorencev,ki so malo omehčali moje mnenje o gorenski gostoljubnosti oz. domačnosti. In da se navežem na temo:mislim, da če bi danes obiskala to svojo ex cimro, tud bobi-palčk nebi dobila-razen če bi jih s sabo prinesla
< Sporočilo je popravil alda -- 14.12.2012 8:32:22 >
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?