nananaja -> RE: Ko ve praznujete rojstni dan (7.12.2012 12:36:02)
|
Mi vabimo za rojstne dneve moje in moževe sestre in brate z družinami ter starše, starih staršev pa nimamo več, sicer bi jih tudi vabili. Tudi oni nas vabijo tako. V širši družini smo že kot otroci vabili le nekatere sorodnike, saj ima moja mama deset bratov in sester. Konkretno na rojstni dan pa se z družino kam odpravimo sami, to delamo za možov, moj in od hčerk rojstni dan. Vedno se dogovorimo, kdaj bomo praznovali, redko je to med tednom in točno na rojstni dan. Včasih pripravimo enostavno kosilo, včasih poleti žar, včasih le narezek pozimi. Nikoli nihče ne komentira, kakšno hrano, pecivo ali pijačo je kdo postregel. Tudi pomagamo si pri pripravi, če se dela žar ali kosilo, torej vem, da bodo sestra, svakinji in mama pomagale kaj narediti, če bo treba. Mi se sicer poznamo toliko, da vemo, kaj od koga pričakovat, zato teh problemov nimamo, pa nas je že kar konkretno število. To, da ti nekdo nekaj komentira, pa da to izveš po ovinkih... tudi jaz bi se odločila naredit konec takemu praznovanju. Edino enkrat sta moja sestra in bratova žena napadli mojega moža, ko je za eno praznovanje naredil mufine z oreščki namesto s čokolado, na mojo željo :) pa še to je bila bolj šala ali zgolj reakcija v presenečenju.
|
|
|
|