ronja
|
PS: najboljši obiski so mi tisti, kjer smo si vsi tako domači, da si gostje sami vzamejo/mo kozarce in natočimo vodo, kjer gostiteljica vpričo tebe - obiska - potegne multipraktik iz najtemnejšega kotička in v njem s sesekljalnikom stepe smetano (nisem vedela, da se to da, še zdaj sem ji hvaležna, da vem, da ma moj mikser backup:), kjer je je tako kot v unem vicu o 40 letnih gostiteljicah (pismu, pa saj še nisem toliko stara! ) "Pač meni je to znak spoštovanja. " Ti pričakuješ spoštovanje od ljudi, s katerimi nimaš odnosa. Pričakuj ga od prijateljev - torej tistih moških, ki hodijo k tebi in na veliko hvalijo tvoje večinoma kupljene umetnije;), s sabo pa pripeljejo žene, ker se to pač spodobi, potem pa te grde žene, ki živijo v novem veku, ne vrnejo usluge enako lepo. One te ne bojo spoštovale zaradi dobre pogostitve (tudi če bi to bila) zamerili pa bi mi, če jim ne postregla vina... Lili, jaz mam bolj otročje prijatelje - vsi vejo, da nimam nobenega vina nikoli, priznam, da navadno ne hodim posebej zato v trgovino, sčaram nekaj iz tistega, kar mam doma, debate pa... ma, nekak niso problem tudi brez pijače. Sva mela nekaj časa vsaj pivo, pa se je pokvarilo. Parkrat... (sva vmes kupila novega, ker uno ni bilo več za rabo) Zdaj pa nimava več, so sami non alko ali pa majo veliko vožje do doma ali pa se vidimo skup z otroki... Pupa, jaz bi pri tebi bolj malo lahko jedla, ker trenutno ne smem surovega mesa in alkota , tak da v bistvu mi je eno ponesrečeno pecivo super:). Ma všeč mi je, če smo si z ljudmi tako blizu, da ni važno, če kaj ne rata, da se lahko skup režiš, če ga kaj userješ, ma, ne vem, da si lahko res tak, kot si v resnici. Štekaš? Težko si predstavljam to, če bi morala pazit na to, da ves čas strežem goste, pa da lubi ves čas nataka kozarce (no, to bi pa res rada videla ),...