ronja
|
br. 1 bi itak cele dneve samo kruh natepaval, ce bi lohk No, saj kruh je tudi fino pečt . pomlad, super, da je ratalo:). Hehe, saj lubi sicer vse proba, samo PREDEN se spravim pečt tako kislo pogleda, pa vpraša, kaj če bi pa rajši kaj kremastega... Zato je bilo pa kul, da je bil glih na terenu, pa ni mel prava glasanja , ptoem pa ves lepo presenečen Aja, glede tega presenečenja moram še dodat, da mi je kasneje priznal, da ga je najprej kar mal stisnilo, ko me je videl, kako lepo oblivam un kolač... Je rekel, da je cviknil, da mu mam "spet" kaj za povedat (ker sem mu navadno spekla kaj, ko je zvedel za tamale). Sem se ful narežala, ko mi je povedal . No, ni za bat, hehe ovnica, probaj prirejeno varianto: jaz sem dala v ta recept še 1 jajce več (torej 4 jajca namesto 3), pa manj sladkorja (ok, to je odvisno, kako sladko imate radi, nam je 180 g cukra tu dovolj), pa kot rečeno sem obrnila razmerje temnega in svetlega biskvita (to je spet stvar okusa), ampak kar se sočnosti tiče, probaj, če ti pomaga to, kar sem jaz spremenila v receptu: - 1 jajce več - malo več mleka (to sem dodajala potem na uč, ampak vsaj pol deci zraven, res pa da kakav malo več spije, ampak vseeno) - pečeš manj časa, tudi jaz ga nisem pekla 1 uro - pekla sem v silikonskem pekaču in sem ga po peki pustila nekaj časa gor, da je vlaga morala ostat not. - če se ti hoče na vrh zapečt, pokrij s papirjem ali alufolijo Jaz sem potem ohlajen kolač premazala z marelično marmelado (domačo, da ni presladko), ne šparat tu;), čez pa prelila s prelivom iz čokolade in neke maščobe (to je lahko maslo, margarina ali olje, mislim, da sem zadnjič dala margarino, ker sem jo mela za porabit, razmerje cca 1:2 za čokolado - torej 2x več čokolade, če daš olje, daš še manj olja, ker j ebolj mastno in tekoče). Jaz sem kolač prelila z dobrih 200 g čokolade in cca 70-100g margarine (ne vem natančno, vem, da ni bilo 100 g), vedno dam malo več čokolade;). mi ni jasno, kako uspete celega pojest v 2 dneh! Haha, mi veliko požremo, saj veš:D. Zadnjič smo prišli iz sprehoda in sva ga sama požrla še tisto preostalo tretjino - plus kremšnite